Afrika - gamedrive - familie.jpeg

Sydafrika med barnen

Sydafrika är inte bara för vuxna, du hittar även upplevelser för familjens mindre medlemmar. Fokus ligger naturligtvis ofta på naturupplevelser. De flesta som anordnar safariturer kräver att barnen är över 6 år för att kunna följa med på en vanlig safari. 

Familjevänliga River Bend Lodge

Söker du ni något lite finare och barnvänligt kan vi varmt rekommendera River Bend Lodge som ligger i Addo Elephant National Park. River Bend ägs av ett ungt par med små barn, som därför vet precis vad en barnfamilj behöver. 

Upplev delfiner, elefanter och apor

Bukten omkring Knysna och Plettenberg är hemstad för sydkapare, som är en del av rätvalsfamiljen, och lekfulla delfiner. Åter på land besöker du Monkeyland där flera av världens utrotningshotade primater håller till. De flesta aporna rör sig fritt på området och du går en tur genom skogen tillsammans med en guide. Slutligen besöker du The Elephant Sanctuary där du kan klappa, rida och mata de lugna jättarna. 

Hälsa på elefanterna

Elephant Whispers en bit utanför Hazyview är hem för 6 elefanter, som lär både lokala och turister en hel del om hur vänliga dessa djur är. På morgonen får du följa med till elefant-stallet och väcka elefanterna. De ska borstas och göra morgongymnastik innan det är dags för en morgontur – med dig på ryggen. 

Följ med till en annan värd

uShaka Marine World i Durban bjuder in till mys och lek för både barn och vuxna. Nöjesparken består av 4 sektioner med strand, butiker, vattenrutschkanor och ett akvarium. Akvariet som är det femte största i världen är hem för hajar, delfiner, sälar och pingviner. De har shower med delfiner, sälar och pingviner dagligen. 

Ett par tips

  • Kom ihåg att barn blir tröttare snabbare än vuxna – se till att ha gott om tid till upplevelserna, samt tiden mellan.
  • De flesta guesthouses, B&Bs och lodges i Sydafrika har en pool – använd en dag till att bara koppla av och plaska i poolen.
  • Välj safariområden och lodges som har stor erfarenhet inom barnsafari. Om barnen är glada är de vuxna för det mesta det också, och omvänt.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png