Australien - Kimberley - Gibb River Road - Pentecost River Crossing - 67456060 (Custom)

Broome till Darwin i 4WD

Resan genom Kimberley i en fyrhjulsdriven bil från Broome till Darwin är ett av Australiens största äventyr.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

13 dagar från 34.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Ge dig ut på ett fantastiskt äventyr i 4WD från Broome till Darwin. Resan tar dig tvärs igenom Kimberleys steniga, vidsträckta ökenlandskap där eroderade klippor fyller landskapet och gamla baobabträd sträcker sina nakna grenar högt upp mot den blå himmlen. Simma i avlägsna vattenhål, upplev fantastiska väggmålningar från tidernas begynnelse och kom riktigt nära det australiensiska djurriket som trots de torra förhållandena trivs i detta område.

Du hämtar den fyrhjulsdrivna bilen i den lite avskilda staden Broome, och inom kort har du lagt civilisationen bakom dig. Resan tar med dig längs Gibb River Road med kursen inställd på Darwin i Northern Territory. Här fulländas resan med flera naturupplevelser när du på en båttur glider fram mellan höga klippväggar i Katherine Gorge och tittar efter krokodiler, kakaduor och klippmålningar i fantastiska Kakadu National Park. Resan passar perfekt under våra sommarmånader, eftersom det är torrperiod i den här delen av Australien då.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Naturlige kilder i Gunlom, Kakadu National Park, Northern Territory, Australien
Resor till Kakadu National Park

Kakadu National Park är fylld av enastående kultur- och naturupplevelser, och parken är en av Australiens riktiga höjdpunkter.

Kakadu National Park

Bada i fantastiska vattenfall, vakna upp till ljudet av skrattande papegojor och håll utkik efter de enorma saltvattenskrokodilerna som lurar under vattenytan. Kakadu National Park är fylld av naturupplevelser, men området är också rikt på Australiens traditionella kultur. Tack vare detta är det en av få platser som finns med på UNESCOs världsarvslista både för sin kultur och natur. 

Natur och djurliv

I Kakadu hittar du riktig vildmark med vidsträckta våtmarker, gyllene klippor och vattenfall som kastar sig ut från klipporna. Djurlivet i nationalparken är otroligt rikt, även med australiensiska mått mätt. Du kan få syn på allt från kängurur och kakaduor till dingos och vilda hästar. Även några av världens största saltvattenskrokodiler lever här, och de kan du uppleva på en båttur på Yellow Waters och i Mary Wetlands. Du kan också följa med på en guidad tur i 4WD och utforska de mer avskilda vattenfallen Twin Falls och Jim Jim Falls, där dammet från bilresan dit kan sköljas av i naturliga pooler med den vilda naturen runt omkring. Vissa turer inkluderar också ett besök till Litchfield National Park där ännu fler vattenfall väntar. 

Klippmålningar i Kakadu

I mer än 40.000 år har människan levt med och av dessa landskap, och Kakadu är en av de bästa platserna att uppleva Australiens ursprungliga kultur på. Det är i form av aboriginer som fortfarande spelar en viktig roll i beskyddandet av parken, men också de fantastiska klippmålningarna vid Nourlangie Rock och Ubirr Rock som är fulla av legender från den lokala mytologin.

Kystklipper nær Finnis River Mouth, Darwin, Northern Territory, Australien
Resor till Darwin

Resor till Darwin innebär upplevelser som inkluderar allt från kultur och historia till en enastående natur.

Darwins sevärdheter

Darwin är inte en storstad, men det är en mysig och modern stad full av historia. Den ligger dessutom vackert på Australiens norra kust precis vid havet, och har ett härligt tropiskt klimat. 

Bussen The Tour Tub är ett bra sätt att komma runt mellan Darwins sevärdheter och du kan gå på och av när du vill, vilket gör att du kan uppleva staden i ditt eget tempo. Besök t.ex. historiska Fannie Bay Gaol, njut av utställningarna på Darwins konstmuseum eller titta in bland flygmaskinerna på Australian Aviation Heritage Centre. Historieintresserade borde också göra ett besök på Defence of Darwin Experience, som på ett interaktivt sätt berättar om stadens roll under andra världskriget. 

Darwins nattmarknad

Om detta är alltför aktivt för din smak kan du utan några problem spendera en hel dag inne i centrum. Du kan gå en promenad i den vackra botaniska trädgården, utforska stadens butiker och caféer eller njuta av den fantastiska solnedgången från stranden. Kom också ihåg att göra ett besök på den mysiga nattmarknaden som bär tydlig prägel av att Darwin ligger betydligt närmare Asien än Sydney

Stora naturupplevelser vid Darwin

Darwin är utan tvekan en fin stad, men den är först och främst utgångspunkt för utforskningen av de fantastiska naturområdena runt omkring. Nationalparkerna Kakadu National Park och Litchfield National Park, Mary Wetlands samt Katherine Gorge bjuder alla på dramatiska landskap, ett rikt djurliv och ett riktigt äventyr i den australiska outbacken.  

Karta

Dag för dag

Resan genom Kimberley i en fyrhjulsdriven bil från Broome till Darwin är ett av Australiens största äventyr.

Dag 1: Avresa Sverige

Från Sverige flyger du österut mot Australien. Det finns möjlighet för att dela upp resan med ett stopp i t.ex. Hongkong eller Singapore om du önskar det.

Dag 2: Ankomst Broome

När du ankommer till Broome checkar du in på ditt hotell, och resten av dagen är till för att slappna av efter den långa flygresan eller utforska staden på egen hand. Broome blev grundlagt av pärlfiskare på 1880-talet, och staden blev snabbt en storproducent av pärlemor. Idag är det dock de fantastiska stränderna, det turkosblå vattnet och de dramatiska ökenlandskapen runt staden som lockar äventyrare, konstnärer och resande till denna avskilda stad. Dragplåstret för många av de besökande är den 22 km långa stranden Cable Beach, där kamelturer längs med stranden är en populär attraktion. Det gäller framförallt i solnedgången när solen sakta försvinner ned i Indiska Oceanen som en stort flammande eldklot.

Dag 3: Broome – Imintji

Äventyret börjar på riktigt idag när du hämtar din 4WD och lägger civilisationen bakom dig. Kör nordväst till de vattenfyllda grottorna vid Tunnel Creek National Park och vidare till vackra Windjana Gorge National Park. Första delen av resan är en fin huvudväg, men det ändras snabbt när du svänger in på Gibb River Road. Vägen är en avskild, oasfalterad boskapsväg som leder fram till Saddlers Creek Crossing tillika infart till Imintji Safari Camp.

Du övernattar i Imintji på Bell George Wilderness Lodge. Lodgen är vackert belägen på aboriginägd mark och du har alla möjligheter att vara aktiv på olika sätt i de vackra omgivningarna. På lodgen finns bar och lounge där du kan koppla av efter dagens upplevelser.

Distans: ca 580 km

Dag 4: Imintji - Mt. Elizabeth Station

Efter frukosten kör du vidare ut på dammiga Gibb River Road som tar dig ännu djupare in i Kimberleys soldränkta landskap med röda klippor och utspridda baobabträd, som otroligt nog lyckas överleva i den steniga jorden. Du kan också tvätta bort dammet i Galvans Gorge eller Barnett River Gorge. Kom ihåg att tanka vid Mt. Barnett River Road innan du fortsätter mot Mt. Elizabeth Station, det är långt mellan bensinstationerna i den här delen av landet. Väl framme vid Mt. Elizabeth Station bor du på en riktig boskapsfarm. Cowboys, som i Australien kallas för jackaroos, finns fortfarande i Kimberley och det är inte ovanligt att se boskap som blir infångade från en hästrygg. Men nu för tiden får de ofta hjälp från folk i helikoptrar och på motorcyklar.

Distans: ca 150 km

Dag 5: Mt. Elizabeth – El Questro Station

Från Mt. Elizabeth fortsätter du mot en av Kimberleys mest berömda boskapsfarmer El Questro Station. Flera scener från filmen ”Australia – The Movie” från 2008 filmades i det här området som bjuder på en rå och vild natur. Det finns massor att se och göra, och därför spenderar du de kommande två nätterna i lägret vid Emma Gorge Creek som består av stora kanvastält med riktiga sängar och egen toalett omgivet av Australiens otroliga natur.

Distans: ca 320 km

Dag 6: El Questro Wilderness Park

Du har hela dagen på dig att utforska det roströda klipplandskapet runt omkring lägret. Gå en sväng förbi dolda vattenhål, eller åk på en av de organiserade turerna som består av allt från vandring, båt- och ridturer till expeditioner i 4WD i avskilda hörn av området kring boskapsfarmen. Du kan naturligtvis också spendera dagen i lägret och njuta av en avkopplande dag vid poolen, och därefter en god middag i den mysiga restaurangen medan natten sänker sig över öknen.

Dag 7: El Questro Station - Kununurra

Från El Questro fortsätter du österut där Gibb River Road återförenas med huvudvägen mot Kununurra. Med sina ca. 6.000 invånare är Kununurra en riktig storstad sett till den här delen av landet, och det kan vara bra att tanka och handla här inför de kommande dagarna. Använd eftermiddagen åt att utforska Mirima National Park som ligger i närheten och som bjuder på eroderade klippor och ett rikt djurliv. Du kan också bestiga Kellys Knob Lookout och njuta av en fantastisk solnedgång med utsikt över staden och landskapet runt omkring.

Distans: ca 80 km

Dag 8: Kununurra - Katherine

Det är dags att lägga Kimberleys torra landskap bakom dig och bege dig in i ett betydligt grönare område. Dagens mål är Katherine i Northern Territory som är en livlig liten stad på huvudvägen mellan Adelaide och Darwin. Staden har en spännande historia som går hela vägen tillbaka till telegraflinjer och de stora upptäcktsresandes tid. Idag är den mest känd som utgångspunkt för besök i den spektakulära Katherine Gorge i Nitmiluk National park.

Distans: ca 510 km

Dag 9: Katherine - Kakadu National Park

Börja dagen med en båttur genom Katherine Gorge där lodräta klippor reser sig på båda sidor av floden och skapar flera dramatiska raviner. Båtturen är extra vacker i det mjuka morgonljuset när solens första strålar får de orange klipporna att glöda. Från Katherine går resan vidare norrut mot ännu en höjdpunkt på turen. Kakadu National Park är ett gigantiskt vildmarksområde med vidsträckta våtmarker, frodiga slätter och klippformationer som döljer fantastiska klippmålningar från tidernas begynnelse. Det finns också ett rikt djurliv, så håll ögonen öppna efter kängurur, dingos och vildhästar längs med vägen. Fågellivet är ett kapitel för sig och kakaduor, rovfåglar, papegojor och vadarfåglar ses ofta uppe bland trädkronorna och på himlen.

Distans: ca 310 km

Dag 10: Kakadu National Park

Hela dagen är tillägnad åt att utforska Kakadu. En bra start på dagen skulle kunna vara en båttur på Yellow Water Lagoon, där gigantiska saltvattenskrokodiler lurar under vattenytan och vadarfåglar letar föda i vattenbrynet. Helt andra upplevelser väntar vid Ubirr och Noulangie Rock, som döljer några av de bästa klippmålningarna i hela Australien. Några av målningarna i Kakadu är över 20.000 år gamla, och de berättar fantastiska historier om mytiska varelser och en rik kultur som har blomstrat här i många generationer.

Är du sugen på mer äventyr så kan du snöra på dig vandringsskorna och gå från Nourlangie till utsiktspunkten Gunwarddehwardde där du blir belönad med en enastående utsikt över Kakadus öppna slätter. Utsikten från Nadab i närheten av Ubirr är precis lika storslagen. Eller testa bilens fyrhjulsläge och kör till de avlägsna vattenfallen Jim Jim Falls och Twin falls, som annars kan vara svåra att besöka. Den sista biten fram till vattenfallen får till och med bilen ge upp, och du får fortsätta med båt eller till fots.

Dag 11: Kakadu – Darwin

Njut av förmiddagen i Kakadu innan turen går tillbaka mot Darwin. På vägen finns det möjlighet att stanna vid Fogg Dam och Window on the Wetlands Visitor Centre. Du kan också släcka törsten på den färgglada lokala puben Bark Hut. Men ta god tid på dig när du ska köra, du har bilen till imorgon. Väl framme i Darwin checkar du in på ditt hotell och därefter har du kvällen till att njuta av storstaden. Gå en promenad i den botaniska trädgården, utforska stadens centrum med butiker och caféer och njut av den vackra solnedgången från stranden.

Distans: ca 210 km

Dag 12: Avresa Darwin

Njut av morgonen i lugn och ro innan du ska börja din resa hemåt. Var noggrann med att lämna in bilen tidigare än när du hämtade den på dag tre för att undvika extra avgifter. Härefter går turen mot flygplatsen där hemresan påbörjas.

Dag 13: Ankomst Sverige

Efter ett flygplansbyte landar du i Sverige. Välkommen hem!

Se alla dagar

Prisexempel

13 dagar från 34.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Australien - Northern Territory - Alice Springs - Aboriginal 1.jpg

Uluru - kultur och solnedgång

Lär mer om aboriginsk kultur och se Uluru skifta färg i solnedgång på denna guidade halvdagstur.

5 tim från 950 kr

Australien - Northern Territory - uluru - sounds of silence.jpg

Sounds of Silence dinner

Upplev en BBQ-middag i solnegångens ljus omgiven av Australiens röda öken.

5 tim från 1.650 kr

Field of Light Uluru - Landscape.jpeg

Field of Lights i soluppgång

Se den fantastiska ljusinstallationen Field of Lights samt Uluru och The Olgas i soluppgång.

3 tim från 590 kr

Australien - Northern Territory - Kings canyon 7

Ayers Rock & Kings Canyon

På denna 3-dagars tur till Australiens röda öken väntar en rad vackra naturupplevelser.

3 dagar från 8.590 kr

Australien - Kimberley - Gibb River Road - Pentecost River Crossing - 67456060 (Custom)

Broome till Darwin i 4WD bil

Turen i fyrhjulsdriven bil från Broome till Darwin är ett av Australiens större äventyr.

9 dagar från 16.500 kr

australien_-_northern_territory_-_kata_tjuta_-_temarejser.jpg

Soluppgång över Kata Tjuta

Upplev de vackra stenformationerna Kata Tjuta vid soluppgången och utforska området till fots. 

5 tim från 1.350 kr

The Ghan 6

Tåg i Australien

Res med tåg genom Australien. Bestäm själv hur länge och hur långt. MyPlanet har alternativen!

2 dagar från 5.900 kr

Real Aussie - 5D Jabiru Dreaming - TNT_Katherine.jpg

Kakadu, Katherine och Litchfield

Vild natur, rikt djurliv, vattenfall och klippmålningar väntar på denna tur till Kakadu, Katherine och Lichfield.

5 dagar från 8.540 kr

Australien - Northern Territory - Kakadu National Park - udsigt.jpg

Top End Safari med 4WD

Upplev vattenfall, klippmålningar och djurlivet i nationalparkerna Kakadu och Litchfield.

3 dagar från 6.250 kr

Australien - Northern Territory - uluru - ayers rock 3

Se öknen vakna till liv

Att se öknen vakna till liv och Ayers Rock färgas av solstrålarna är fantastiskt.

4 tim från 1.370 kr

Klippeformationer i Alice Springs, Rainbow Valley, Northern Territory, Australien

Stadsrundtur Alice Springs

Stadsrundtur i den facinerande staden Alice Springs som ligger mitt ute i den australiensiska öknen.

4 timmar från 820 kr

Australsk aboriginal ser på Ayers Rock (Uluru), Northern Territory, Australien

Outback Camping Goanna Dreaming

Upplev Uluru, The Olgas och Kings Canyon på denna 3-dagars safaritur från Alice Springs. 

3 dagar från 5.590 kr

panorama af enorme Ayers Rock monolit fra Talinguru Nyakunytjaku solopgang udsigt område i Uluru-Kata Tjuta National Park, Australien, Northern Territory

Ballongfärd över Alice Springs

En ballongfärd när solen är på väg upp över området runt Alice Springs med omnejd är magisk.

30 min från 2.050 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
sa mountains australia.jpeg

Australiens bästa

 • Sydney och Stora Barriärrevet 
 • Djurlivet på Kangaroo Island 
 • Den röda öknen vid Uluru
   

21 dagar från 39.900 kr

Australia-QLD-beach.jpg.jpg

Australien på sommarlovet

 • Res på sommarlovet
 • Nationalparkerna vid Darwin
 • Sol & bad vid Stora Barriärrevet
   

17 dagar från 29.900 kr

Australien - victoria - Great Ocean Road - Great Otway National Park.jpg

Australien runt

 • Upplev mer av Australien
 • Rev, outback & storstad 
 • Guidade utflykter
   

19 dagar från 42.500 kr

Australien - Queensland - Cape Tribulation - strand 1.jpg

Australien med guide

 • Australiens stora sevärdheter
 • Internationell grupp
 • Engelsktalande guide

16 dagar från 56.900 kr

Australien - Northern Territory - uluru - ayers rock - mennesker_0

Den stora Australienresan

 • Den ultimata resan till Australien
 • Rev, outback, storstad, natur och djurliv
 • Flera guidade utflykter inkluderade

36 dagar från 68.200 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png