Australien - Tasmanien - Cradle Mountain National Park (2).jpg

Tasmanien runt med bil

Denna tur är för er som vill ha friheten att uppleva Tasmaniens vackra natur i egen takt.

6 dagar från 4.650 kr

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Ofta blir Tasmanien förbisett, vilket är synd. Ön visar nämligen en helt annan sida av Australiens natur. På denna äventyrliga roadtrip från Hobart till Launceton får ni uppleva Tasmaniens råa skönhet från dess vildaste sida när västkusten och Cradle Mountain National Park besöks. Rutten är lagd och hotellen är bokade. Så det enda ni ska göra är att slappna av och njuta av naturen.

Läs mer om detta fantastiska reseförslag i egen bil i dag till dag programmet nedan.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Program

Ofta blir Tasmanien förbisett, vilket är synd

Dag 1: Hobart

Vid er ankomst till Hobart står bilen klar och resterande del av dagen kan användas till att utforska Tasmaniens regionshuvudstad. Staden ligger vackert vid vattnet i skuggan av Mount Wellington. Njut av stämningen bland stadens caféer, besök den botaniska trädgården, det historiska kvarteret Battery Pointe eller Salamanca Place som flankeras av vackra byggnader. Vill ni hellre komma ut på en lite länge tur med bil rekommenderas att besöka fängelseruinerna vid Port Arthur ca 10 mil utanför Hobart.

Dag 2: Hobart - Strahan

I dag börjar äventyret på riktigt när ni från Hobart kör tvärs över Tasmanien mot det lilla samhället Strahan. Landskapet som ni passerar under vägen är inte mindre än fantastiskt. Speciellt när vägen för er genom Franklin-Gordon Wild National Park, som även är med på UNESCOS lista över världsarv. Stanna eventuellt i Queenstown som ligger omgivet av råa berg innan ni fortsätter till den lite avsides liggande samhället Strahan på Tasmaniens otämjda västkust.

Distans: ca 300 km från Hobart till Strahan

Dag 3: Strathan - Cradle Mountain National Park

Fler stora naturupplevelser väntar i dag. Börja dagen med en liten båttur på Gordon River innan ni fortsätter körturen via Zeehan, Roseberry och Tullah till Cradle Mountain National Park. Även denna nationalpark är med på UNESCOs världsarvslista. Så ni har mycket att vänta! Fler än 25 bergstoppar reser sig mot himlen i nationalparkens högland, medan andra områden täcks av björkskogar, tempererade regnskogar och alpina hedar. Iskalla bäckar ringlar ner för bergssidorna och samlar sig i vackra bergssjöar.

Distans: ca 140 km från Strahan till Cradle Mountain

Dag 4: Cradle Mountain

Ni har hela dagen till rådighet för att utforska den fantastiska naturen i nationalparken. Här finns ett stort utbud av vandringsmöjligheter. Eller varför inte prova fiskelyckan? Vad ni än väljer att göra under dagen är ni garanterade en storslagen naturupplevelse.

Dag 5: Cradle Mountain - Launceston

Från Cradle Mountain är det en vacker körsträcka till städerna Sheffield, Railton och Deloraine. På vägen rekommenderas ett stopp för att provsmaka de lokala gourmetostarna. Fortsätt sedan turen till Tasmaniens näst största stad Launceston. Staden är känd för sina vackra parker, välrenommerade restauranger och eleganta historiska byggnader. Ni har gott om tid att njuta av härligheterna innan ni ska lägga er för kvällen.

Distans: ca 150 km från Cradle Mountain till Launceston

Dag 6: Launceston

Bilen återlämnas på morgonen. Antingen flyger du nu vidare till fastlandet eller väljer att stanna några fler dagar på Tasmanien.

Se alla dagar

Pris

6 dagar från 4.650 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Australien - Tasmanien - Cradle Mountain National Park - Dove Lake (7)_0

Vandring i Cradle Mountains

Upplev vackra Cradle Mountains på Tasmaninen genom denna guidade vandringstur.

6 dagar från 22.900 kr

Luftfoto af Wineglass bay, Tasmanien, Australien

Kryssning Tasmanien

Följ med på en oförglömlig kryssning längs Tasmaniens vackra och avlägsna sydostkust.

8 dagar från 36.400 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Australien - Tasmanien - Hogarth Falls

Hike & Drive på Tasmanien

  • Fantastisk natur på Tasmanien
  • Mat och vin i världsklass
  • Storstadsupplevelse i Sydney
     

16 dagar från 36.900 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png