^
  • TranzAlpine

    Från 1.630 kr

TranzAlpine

Detta är en alldeles speciell och vacker tågsträcka som ni hittar på Sydön på Nya Zeeland.

Mellan Christchurch och Greymouth går tåget TranzAlpine. Det tar knappt ca 4,5 timmar att resa de ca 25 milen från kust till kust och under tiden passerar ni 19 tunnlar och flera viadukter. Ni kommer uppleva ett dramatiskt landskap som byter skepnad under resans gång.

Sydön på Nya Zeeland delas på mitten av en alpkedja. På östra sidan av bergskedjan där Christchurch ligger finns de torraste och den mest flacka naturen på ön. På västsidan av bergskedjan där Greymouth ligger regnar det upp till åtta meter om året, vilket gör området till Nya Zeelands grönaste och frodigaste plats.

Under vägen bjuds det på utsikt till snöklädda bergstoppar och vattenfall. Tåget har stora panoramafönster, så att ni kan få den bästa möjliga utsikt. Dessutom finns det en öppen tågvagn där ni kan gå ut och få full överblick över landskapet som ni passerar, samtidigt får ni en nypa frisk luft.

Välj att ta tåget tillbaka till Christchurch samma dag eller hämta upp en bil i Greymouth och sedan fortsätta er resa direkt.

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Pris per person

Halvdagstur från 1.630 kr

Priset inkluderar:

  • Tåg Christchurch-Greymouth o/w