Australien - Western Australia - Rottnest Island (10)

Rottnest Island

Besök den vackra ön Rottnest Island där både quokkas, knölvalar och delfiner kan upplevas.

1 dag från 1.340 kr

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Du hämtas upp på ditt hotell i Perth tidigt på morgonen och åker till Fremantle, där färjan över till Rottnest Island går ifrån. Överfarten tar ca en timme och du går iland på den lilla natursköna ön redan vid 10.30 på förmiddagen. Rottnest Island är främst berömt för sitt unika djurliv och då kanske framförallt för den lilla quokkan som endast lever här och på några få andra ställen i västra Australien. En utav de första européerna som beskrev quokkan var holländaren de Vlamingh, som utforskade området 1696. Quokkan beskrevs som ’en sorts råtta stor som en katt’, vilket gjorde att han också kallade ön ’Rotte nest’ som översatt betyder ’råttbo’. Namnet har hängt kvar och idag heter den som bekant Rottnest Island. Beskrivningen av quokkan är dock inte helt rättvis, då den mest av allt liknar en söt minikänguru. Det är alltså den lilla quokkan som är det största dragplåstret när det gäller djurlivet, men utanför ön finns också stor chans att se både knölvalar och delfiner.

På denna dagstur har du hela dagen åt att utforska denna vackra och säregna ö. Det ingår en busstur runt ön men finns också chans för promenader för att upptäcka ön lite närmare på egen hand. Lunchen intas på trevliga Rottnest Lodge. Färjan tillbaka till fastlandet går kl 16.00 och väl framme i Fremantle väntar en buss redo att ta dig tillbaka till hotellet igen.  

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Pris

1 dag från 1.340 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png