JUBES longitude-luxury-tent-exterior-individual

10 unika platser att bo på i Australien

Drömmer du om boenden utöver det vanliga på ditt Australienäventyr? Nedan listar vi 10 olika övernattningsmöjligheter som kommer göra din resa unik.

El Questro

Den berömda boskapsfarmen El Questro Station ligger omgiven av Australiens vilda outback i den norra delen av Western Australia. Här finns vackra klipplandskap, dolda vattenhål och ett hav av spännande vandringsleder precis utanför dörren. Området är så vackert att det användes som kuliss i filmen ”Australia – The Movie” från 2008. 

Longitude 131

Njut av soluppgången över Ayers Rock från sängen på Longitude 131, där du bjuds på fantastisk lyx mitt i Australiens röda öken. Rummen är stora lyxtält och det finns bland annat pool, spaavdelning och sist men inte minst – den otroliga utsikten mot Ayers Rock som är så svår att slita blicken ifrån.

Cradle Mountain Lodge

Med ett läge precis vid spektakulära Cradle Mountain Lake i St. Clair National Park – som finns med på UNESCOs världsarvslista – bjuder Cradle Mountain Lodge på exceptionell lyx mitt i Tasmaniens vilda natur. Slående vackra landskap, lokalproducerad mat och vin samt en varmt och hjärtligt välkomnande, är bara några av de upplevelser som väntar vid ett besök på lodgen.

Tågvagnar vid Undarra

Detta är en speciell upplevelse vid Undarra sydväst om Cairns. Här kan du övernatta i historiska och otroligt vackert restaurerade tågvagnar som ligger omgivna av höga träd, utslocknade vulkaner och Australiens spännande djurliv. Tågvagnarna har vunnit flera priser för den fina restaurering som gjorts, sann mot vagnarnas historia. 

Gawler Ranges

South Australias Gawler Ranges ligger långt från turiststråken, och endast få hittar till områdets orange klipplandskap, vita saltsjöar och dramatiska raviner. Trots detta kan du se fram emot bekväma nätter i de stora safaritälten, där det titt som tätt hoppar förbi en känguru eller två utanför. 

Bamurru Plains

Bamurru Plains i närheten av Kakadu National Park är ett av Australiens bästa Wild Bush Luxury-resorts. Här går modern lyx och gastronomi hand i hand med det fantastiska läget mitt i den vilda naturen. Här kan du ligga vid poolen och betrakta enorma fågelflockar från solstolen. Du kan också tidigt på morgonen se kängurur beta på de frodiga gröna ängarna i området.

Q station vid Sydney

Q Station ligger i en historisk karantänstation i utkanten av Sydney, omgiven av Sydney Harbour National Parks vackra natur. Komforten har dock höjts betydligt sedan byggnaden användes som karantänstation, och läget är perfekt. Nära till city, havet och naturen vilket ger en uppsjö av aktiviteter för alla smaker. 

Paperbark Camp

Vakna till ljudet av fågelsång i ett stort, lyxigt safaritält på pålar i närheten av Jervis Bay söder om Sydney. Här är du nära naturen och det rika djurlivet dygnet runt, utan att kompromissa när det gäller komforten. Till och med middagarna serveras på en mysig restaurang bland trädkronorna, och det finns goda chanser att få syn på delfiner längs med kusten. 

Bo under jorden i Coober Pedy

På grund av det varma ökenklimatet har invånarna i Coober Pedy byggt sina hus under jorden där temperaturen alltid är behaglig. Det är en väldigt speciell upplevelse att övernatta i de underjordiska rummen, men de är rymliga och har naturligtvis högt till tak. Många säger faktiskt att de får sitt livs bästa sömn just här. 

Sal Salis Ningaloo Reef

Detta extremt avskilt belägna och lyxiga tältläger längs Australiens västkust, är den perfekta utgångspunkten för att simma med valhajar, utforska Cape Range National Park samt snorkla vid korallrevet Ningaloo Reef. Det här boendet är så bra, att Lonely Planet 2017 utsåg Sal Salis till den fjärde bästa platsen att bo på i världen!

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png