0775-888 088 FÅ OFFERT
Luftfoto af Wineglass bay, Tasmanien, Australien

Kryssning Tasmanien

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Program

På denna kryssning kan du se fram emot sju dagar av aktivitet och äventyr längs Tasmaniens vackra och avlägsna sydost kust

Hobart och Derwent floden

Du går ombord på kryssningsfartyget Coral Expeditions i Hobart Macquarie Wharf på eftermiddagen. Medan fartyget seglar iväg på Derwent River bjuder kaptenen på en välkomstdrink, tasmanska ostar och ostron från Bruny Island. Resan går vidare genom den vackra D'Entrecasteaux kanalen vid Barnes Bay, där fartyget lägger för natten.

Woodbridge och Huon

Tasmanien är känt för sina gourmetupplevelser, och denna morgon besöker du familjeägda Grandvewe Cheeses. Gården är belägen med utsikt över Bruny Island, och här produceras läcker fårost av gårdens 100 får. Du får träffa ägarna och ta en rundtur för att se hur osten tillverkas. Du får naturligtvis också möjlighet att smaka på de prisbelönta produkterna.

På Woodbridge Marine Discovery Center får du lära dig mer om hummer, sjögurkor, bläckfisk och ett antal andra djur som lever i dessa vatten. I den mysiga staden Franklin kan du handla antikviteter och njuta av stämningen på de charmiga gatorna, innan turen fortsätter till Wooden Boat School. Här tillverkas fartyg för hand enligt gamla traditioner. Väl tillbaka på båten sätts kursen mot Tasmanien sydligaste punkt, som är med på Unescos världsarvslista .

Recherche Bay

Vid Recherche Bay lägger fartyget till och det är dags att gå i land. Tillsammans med kryssningens natur - och djurexpert vandrar du starten på den berömda South Coast Track. Detta är ett utav de mest legendariska vandringsleder som finns på Tasmanien, och tar dig genom några av de vildaste och mest orörda områdena i Australien. South Coast Track tar mellan sex och åtta dagar att genomföra om du ska gå hela. Du vandrar en kortare sträcka och bland annat längs den vackra stranden till Cockle Creek. Där finns en bronsstaty av en sydlig rätval som hyllar stadens förflutna inom valfångst.

Tasmanian Wilderness World Heritage Area

Så länge väder och vind tillåter, spenderas ett par dagar åt att utforska hjärtat av Tasmanian Wilderness World Heritage Area. Området är svårtillgängligt och denna otroligt vackra plats nås antingen med båt, flyg eller en sjudagars vandring. Fyra större floder och flera små vattendrag skär genom raviner och slingrar sig över de öppna slätterna medan områdets högsta berg, Mount Rugby tornar upp sig från Bathurst Harbours västra strand.

Ta en tur på floderna och följ med natur - och djurexperten på en vandring längs Balmoral Hill Track till den avlägset belägna staden Melaleuca. Här arbetar man för att bevara den utrotningshotade orangebröstade gräsparakiten.

Bruny Island och Adventure Bay

Du passerar Bruny Islands sydkust och åker förbi Cloudy Bay och den historiska Cape Bruny fyren. Även The Friars, som är hem åt en stor grupp av pälssälar. Fartyget anländer till Adventure Bay, där du kan koppla av på stranden, bada, paddla kajak, besöka Bligh Museum of Pacific Exploration eller ta en guidad vandring genom regnskogen. Du kan också besöka Bruny Island Berry Farm, där du kan plocka färska bär. Tillbaka på fartyget sätts det kurs mot Wineglass Bay medan du njuter av en vinprovning av tasmanska viner samt smakprov på lokala läckerheter.

Freycinet National Park och Wineglass Bay

Freycinet National Park är ett av naturens mästerverk. Här häver sig mäktiga granitberg upp över frodig eukalyptusskog och azurblå bukter med vackra sandstränder. För de morgonpigga är det möjligt att få en guidad vandring genom parken till utsiktsplatsen vid Wineglass Bay. Väl framme belönas du med en otrolig utsikt över stranden och Mount Freycinet. Om du inte är så morgonpigg finns det naturligtvis möjlighet att utforska Wineglass Bay något senare efter frukosten. Du har gott om tid idag att njuta av stranden, som anses vara bland världens tio bästa. Ta en promenad i sanden eller paddla kajak längs kusten och njut av orörd natur.

Maria Island

På eftermiddagen är det dags att utforska Maria Island. Här hittar du både historiska ruiner, vackra vikar, karga klippor, berg och spännande djurliv. Maria Island har genom åren blivit en samlingsplats för utrotningshotade arter, som man flyttat hit i hopp om att kunna bevara dem. Du kan träffa på både känguru och tasmansk djävul på ön. På Maria Islands ligger den historiska staden Darlington som finns med på världsarvslistan. Staden har ett antal historiska byggnader från den tid då Australien var en straffkoloni.

Tasman National Park

Flera fantastiska naturupplevelser väntar längs Tasman National Parks imponerande kustlinje, känd för sina 300 meter höga klippor. Tasman Arch, The Candlestick och Cathedral Rock är bara några av de naturfenomen som pryder kusten. Här lever också sälar, delfiner, havsörnar och albatrosser som du kan få syn på från land.

Straffkolonin Port Arthur

En helt unik upplevelse väntar vid Port Arthur Historic Site, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Platsen fungerade som straffkoloni mellan 1833 och 1877 och huserade några av Australiens och Englands värsta brottslingar. Platsen var känd som en omöjlig plats att fly från. I sällskap med Port Arthurs egen arkeolog får du följa med på en exklusiv visning av platser som allmänheten normalt inte har tillträde till. Efter rundvisningen väntar en privat mottagning i de vackra omgivningarna tillsammans med kaptenen och besättningen. Det kommer att serveras mousserande vin och lokala aperitifer, innan turen går tillbaka till fartyget där middagen väntar. Från Port Arthur går resan tillbaka uppför Derwent-floden mot Hobart där ditt Tasmanien-äventyr slutar för den här gången!

Kryssningsfartyget Coral Discoverer

Coral Discoverer är ett mycket litet kryssningsfartyg med endast 36 hytter. Den lilla storleken är en fördel på en resa som denna. Inte bara kan du lägga till vid mindre öar som större fartyg aldrig kan nå, du behöver heller inte vänta på tusentals andra passagerare när du ska i land. Den tillhörande landstigningsbåten Xplorer har nämligen plats för alla 72 gäster på en tur. Xplorer har även glasbotten så att du kan se fiskar och annat liv som gömmer sig under ytan.

Fartygets storlek bidrar också till en trevlig och avslappnad stämning ombord, och det dröjer inte länge innan du är vän med både besättning och övriga passagerare. Men trots storleken, går du inte miste om något. De rymliga hytterna är bekvämt inredda och gemensamma faciliteter inkluderar bland annat en cocktailbar, trådlöst internet, en lounge för föreläsningar och ett trevligt soldäck med spabad. Alla äter samtidigt i restaurangen, där menyn är fokuserad på färska råvaror från de områden du seglar i.

Coral Discoverer är inte att förväxla med ett traditionellt kryssningsfartyg. Det finns inga storstilade Broadway-shows, mini-golfbanor eller shopping. Menyn i restaurangen är bra, men har inte samma utbud som på ett stort kryssningsfartyg. Coral Discoverer är ett mycket bekvämt fartyg, men det är upplevelserna utmed vägen som är attraktionen, inte själva fartyget.

Prisexempel

Prisen inkluderer
 • Kryssning enligt programmet
 • 7 nätter i hytt av typen "Main Deck - Category B"
 • Helpension samt förmiddags- och eftermiddagsfika
 • Vin och öl till lunch och middag
 • Te, kaffe och läsk dygnet runt
 • Välkomst - och avskedsdrink med kaptenen
 • Användning av fartygets faciliteter
 • Guidade utflykter enligt programmet
 • Föreläsning av fartygets experter samt andra aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter och skatter
 • ​​​​​​​

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

NY - AUSTRALIEN - CAIRNS - LIZARD ISLAND 1

Lizard Island Resort

Lizard Island är nationalpark & så orörd den kan bli. Här finns en av Australiens bästa resorter.

Australien - Queensland - Lamington National Park - vandretur_3

Two Wonders in One

Upplev både regnskogen i Lamington samt världens största sandö Fraser Island.

Australien - victoria - Yarra Valley - luftballon 12_0.jpg

Ballongfärd

Turen går till The Tablelands, väster om Cairns. Njut av ballongflygning i 30 min över vackert landskapet.

Australien - Queensland - Brisbane - Flod - Solnedgang.jpg

Guidad cykeltur i Brisbane

Att uppleva Brisbane från cykelsadeln är verkligen att rekommendera.

AdobeStock_145696201.jpeg

Hamilton Island Reef View Hotel

Hamilton Island Reef View Hotel är ett 4 stjärnigt hotell med makalös utsikt över Whitsundays. Kampanjerbjudande!

Australien - Northern Territory - Alice Springs - Aboriginal 1.jpg

Uluru - kultur och solnedgång

Lär mer om aboriginsk kultur och se Uluru skifta färg i solnedgång på denna guidade halvdagstur.

cruise-reefworld-aerial1

Stora Barriärrevet från Hamilton Island

En hel dag till härliga Hardy Reef från Hamilton island med Cruise Whitsundays.

Australien - Queensland - Silky Oaks Lodge - Riverhouse_0

Silky Oaks Lodge

Silky Oaks Lodge ligger mitt i den vackra regnskogen i Daintree National Park.

qualia_Great-Barrier-Reef_Beach-House-Pool-cJason-Loucas.jpg

Qualia Resort Hamilton Island

Qualia ligger på Hamilton Island och är framröstad som en av världens bästa resorter.

Australien - New South Wales - Paperbark Camp - Deluxe (3)_0

Paperbark Camp

På Paperbark Camp bor du i lyxtält mitt ute i naturen i Jervis Bay ca 2 timmar söder om Sydney.

HamiltonIsland-room

Palm Bungalows Hamilton Island

Nyrenoverade Palm Bungalows Hamilton Island ligger vackert inbäddat i tropisk grönska.

lady elliot island beach 2

Lady Elliot Island Eco Resort

Lady Elliot Island har kanske den absolut bästa snorklingen av alla barriärrevsöar.

heron island new.jpg

Heron Island Resort

Upplev Heron Island som är en riktigt bra ö-resort direkt på Stora Barriärrevet.

beach-club-hamilton-island-room-view

Hamilton Island Beach Club

Hamilton Island Beach Club är en 4,5 stjärnig boutiqueresort som ligger i vackra Whitsundays.

NY - AUSTRALIEN - GREEN ISLAND 2_0

Green Island Resort

Strax utanför Cairns ligger Green Island. Njut av sol och bad på denna härliga resort.

NY - AUSTRALIEN - CAIRNS - TULLY

Forsränning på Tully River

Följ med på en äventyrlig dag med forsränning på Tully River mitt i regnskogen.

Australien - Vestaustralien - Pinnacles - 164910137

Dagstur till The Pinnacles

Upplev kalkstensformationerna The Pinnacles och åk 4WD på sanddynerna.

Australien - Tasmanien - Cradle Mountain National Park - Dove Lake (7)_0

Vandring i Cradle Mountains

Upplev vackra Cradle Mountains på Tasmaninen genom denna guidade vandringstur.

Australien - New South Wales - Hunter Valley - Vinmarker (2).jpg

Vintur Hunter Valley

Njut av heldagstur till vinområdet Hunter Valley norr om Sydney. Gott vin och god atmosfär!

Australiens dyreliv - unikt og bizart

På spaning efter vilda djur

Spana efter vilda djur i Australiens närmsta outback. Utforska bushlandskapet söder om Sydney.

Australien - New South Wales - Grand Pacific Drive.jpeg

Sydney till Melbourne med bil

Denna resa tar dig på en kör-själv tur längs den vackra kuststräckan mellan Sydney och Melbourne.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Det kulinariska Australien

Roadtrip: Kulinariska Australien

 • Spännande Sydney och Newcastle
 • Utforska vinregionerna Yarra Valley och Barossa Valley
 • Mat, vin & strand i Västra Australien

17 dagar från 66.600 kr per person

Roadtrip: Australiens Coral Coast

Roadtrip: Australiens Coral Coast

 • Perth & vackra Rottnest Island
 • Kör längs Coral Coast stränder och kristallklara vatten
 • Upplev delfiner, sköldpaddor och Ningaloo Reef

13 dagar från 52.650 kr per person

Roadtrip: Ett kalejdoskop av norra Australien

Ett kalejdoskop av norra Australien

 • Darwin, Litchfield & Bamurru Plains
 • Port Douglas, regnskog & Lizard Island
 • Fantastiska upplevelser och boende

16 dagar från 107.100 kr per person

Queensland In Style

Queensland In Style

 • Unikt boende i regnskogen
 • Vackra Lizard Island
 • Port Douglas & Daintree

14 dagar från 73.530 kr per person

Australien på sommarlovet

Australien på sommaren

 • Anpassad för svenska sommaren
 • Nationalparkerna vid Darwin
 • Sol & bad vid Stora Barriärrevet

18 dagar från 60.750 kr per person

Södra Australiens höjdpunkter

Södra Australiens höjdpunkter

 • Australiens unika djurliv
 • Spännande naturupplevelser
 • Vackra Great Ocean Road

23 dagar från 68.000 kr per person

Sydney, Rock and Reef - Resa till Australien

Sydney, Rock and Reef

 • Sydney & Blue Mountains
 • Uluru & outback
 • Regnskog & barriärrev i Queensland

16 dagar från 57.000 kr per person

Storstad, rev och strand

Storstad, rev och strand

 • Sydneys ikoner & kultur
 • Strand & regnskog i Queensland
 • Charmiga och härliga hotell

14 dagar från 49.950 kr per person

Hike and drive tasmanien

Hike and Drive på Tasmanien

 • Fantastisk natur på Tasmanien
 • Mat och vin i världsklass
 • Storstadsupplevelse i Sydney
   

16 dagar från 57.150 kr per person

Broome till Darwin i 4WD

Broome till Darwin i 4WD

 • Perth & Rottnest Island
 • Outbackäventyr i Kimberley & Kakadu NP
 • Unik natur och spännande djurliv

18 dagar från 68.850 kr per person

Australien från kust till kust

Australien från kust till kust

 • Perth, Adelaide, Sydney
 • Tågresa med Indian Pacific
 • Djur- & naturupplevelser

15 dagar från 71.550 kr per person

Den stora Australienresan

Den stora Australienresan

 • Den ultimata resan till Australien
 • Rev, outback, storstad, natur och djurliv
 • Flera guidade utflykter inkluderade

32 dagar från 89.910 kr per person

Australiens bästa - MyPlanet resor

Australiens bästa

 • Sydney och Stora Barriärrevet
 • Djurlivet på Kangaroo Island
 • Den röda öknen vid Uluru

21 dagar från 79.500 kr per person

queensland med bil

Queensland med bil

 • Brisbane till Cairns med bil
 • Fraser Island & Whitehaven
 • Snorkling på Stora Barriärrevet
   

17 dagar från 44.820 kr per person