Australien - Western Australia - Perth - Skyline.jpg

Den perfekta dagen i Perth

Den väldigt avlägsna placeringen på västkusten får många att hoppa över ett besök i Perth när resan till Australien planeras, vilket är synd. Perth är en fantastisk stad fylld med vackra stränder, stora parker och härlig atmosfär. Det gör heller inte något att Perth är den stad i Australien som har flest soltimmar. Vi bad en person ur lokalbefolkningen att komma med förslag på den perfekta dagen i Western Australias avslappnade huvudstad. 

Morgon

Gör som lokalbefolkningen och gå upp tidigt för att njuta av soluppgången på någon av stadens 19 stränder. Cottesloe Beach är ett populärt val för en promenad i gryningen och kanske ett dopp, följt av en härlig frukost på ett av de mysiga caféerna. Du kan också kasta dig ut i vågorna sida vid sida med lokala surfare vid Scarborough, eller snorkla i det lugna vattnet vid Mettams Pools.

Efter frukosten är det värt att lägga kusten bakom dig och bege dig till Kings Park. Detta är en av de största stadsparkerna i världen och från det stora grönområdet har du en fantastisk utsikt över Perths skyskrapor och Swan River. Du kan välja att ta en gratis guidad tur genom den botaniska trädgården som bjuder på fler än 3.000 olika växtarter från hela Western Australia. Det finns även ett rikt fågelliv i parken, och det finns goda chanser att få se papegojor och andra arter – framförallt om du tar dig runt på gångbroarna som sitter fastspända mellan trädtopparna.

Förmiddag

Fortsätt till Perths nya strandpromenad Elizabeth Quay, varifrån du kan ge dig ut på en avslappnande och vacker båttur söderut längs Swan River, till den charmerande stadsdelen Fremantle. Här skapar historiska pastellfärgade hus från den brittiska kolonialtiden en vacker kuliss till kulturarrangemang, caféer och massor av gatuliv. Fredag till söndag är den livliga marknaden en perfekt plats att börja på innan du fortsätter till Kailis Fish Market som serverar stadens bästa fish and chips. Försök att få ett bord på uteserveringen där du har utsikt över hamnen och båtarna som ligger där och guppar.

Eftermiddag

Spendera eftermiddagen i Fremantle som bjuder på flera spännande upplevelser. Du kan exempelvis följa med på en guidad rundtur i stadens historiska fängelse som blev byggt av fångar under Australiens tidiga år. Fängelset användes ända fram till 1991, men idag är de gamla byggnaderna istället med på UNESCOs världsarvslista. De duktiga guiderna berättar om fängelsets historia och alla de fantasifulla rymningsförsök fångar har försökt sig på genom tiderna. Ett annat alternativ är att ta en närmare titt på Fremantles urval av mikrobryggerier. Australiensarna älskar öl och mikrobryggd öl från mikrobryggerierna uppskattas överallt i landet numer. Denna våg startade i Western Australia, och bryggerierna Sail & Anchor och Little Creatures är bra ställen att smaka de gyllene dropparna på.

Kväll

Med sin fantastiska asiatiska mat, gatukonst och många coola barer, undangömda i små gränder, är Northbridge som gjort för en bra kväll. Området ligger bara fem minuters promenad från affärsdistriktet i centrum, och det finns flera bra ställen där du kan njuta av utsikten över staden och solnedgången. Testa till exempel Mechanics Institute som har utsetts till den bästa mindre baren i Perth, eller bege dig till utomhusbiografen Rooftop Movies där du kan njuta av både klassiker och nya filmer på taket på en byggnad omgiven av upplysta skyskrapor. Du kan också lyssna på livemusik på The Bird och njuta av en middag under stjärnorna på The Standard. Om man är sugen på en drink efteråt är det värt att fråga om vägen till Sneaky Tony’s, vars rombaserade cocktails är en av områdets välbevarade ”offentliga hemligheter”.

Se till att vara pigg till nästa morgon bara, för området omkring Perth har mycket mer att bjuda på. I Rockingham, 45 minuter söder om staden, kan du exempelvis simma med vilda delfiner. Du kan också ta färjan till den lilla, natursköna ön Rottnest Island som är hem åt det ovanligt söta lilla pungdjuret quokkan som bara lever i Western Australia.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png