Rejser til Kimberley, Australien

Höjdpunkter i Western Australia

Inte många resande hittar till Western Australia, men för människor med äventyr i blodet blir det inte mycket bättre än detta. Här har vi samlat en rad av statens höjdpunkter, med allt från vackra stränder och fantastiska korallrev till ödslig outback och dramatiska klippformationer.

Elephant Rocks

Denna vackra bukt i närheten av staden Denmark bjuder på klart, grönaktigt vatten, inbjudande stränder och stora karaktäristiska stenar som gett bukten sitt namn. Stenarna har blivit eroderade av tidvattnet och liknar med lite fantasi ryggen på stora, grå elefanter.

Pemberton

Skogarna omkring Pemberton pryds av några av världens högsta träd, däribland det 72 meter höga Gloucester Tree som tidigare användes till att hålla utkik efter skogsbränder. 153 trappsteg leder till en utkiksplattform högt uppe i trädkronan varifrån du har en fantastisk utsikt över skogen.

Margaret River

Njut av utsikten över havet från berömda Leeuwin fyren på Australiens sydvästligaste punkt, eller gå under jorden i någon av de otroliga droppstensgrottorna. Du kan även utforska mysiga småstäder och smaka på vin hos de lokala vinmakarna som trollar fram några av Australiens mest eftertraktade viner.

Perth

Perth ser ut att ha allt – ett perfekt klimat, härliga stränder och en vacker stad med moderna skyskrapor, fantastiska museer och massor av matställen. Lägg dessutom till den vackra botaniska trädgården, ett populärt bryggeri och den mysiga förorten Fremantle ute vid havet.

Rottnest Island

Det kan rekommenderas att ta en dagstur från Perth till den lilla, natursköna ön Rottnest Island. Ön är mest berömd för quokkan, som är en otroligt söt känguru i ministorlek. Det är absolut störst chans att få se den här jämfört med på andra platser i Australien.

Pinnacles

I Nambung National Park sträcker sig hundratals orange kalkstensklippor upp ur ökensanden och skapar ett av Australiens mest förunderliga landskap. En del formationer är ganska små, medan andra är upp till fem meter höga.

Kalbarri National Park

Roströda klippformationer och dramatiska raviner dominerar Kalbarri National Park. Fler än 200 fågelarter kan ses i området, där en mängd andra djur också håller till. Parken upplevs på bästa sätt till fots eller från en kanot på mäktiga Murchison River.

Shark Bay och Monkey Mia

Sjökor, delfiner, havssköldpaddor, tigerhajar och anda djur söker föda mellan buktens höga sjögräs, och stenformationer berättar om jordens utveckling genom flera miljarder år. Besök också 110 kilometer långa Shell Beach som består av miljarder små vita snäckor, samt Monkey Mia där vilda delfiner ofta kommer in till stranden för att hälsa på de badande människorna.

Ningaloo Reef

Snorklingsmöjligheterna vid detta okända korallrev är utan tvekan på nivå med Stora Barriärrevet. Förutom färgglada fiskar och koraller lever även havssköldpaddor, valar och sjökor i området. Från maj till november kommer flockar av rockor till revet och från april till juli finns bästa chansen att få simma med världens största fisk valhajen. Den kan bli lika stor som en buss!

Broome

Broome grundlades av pärlfiskare på 1880-talet och under årtiondena som följde kom största delen av världens pärlemor härifrån. Idag är det dock de härliga stränderna, det turkosblå havet och det dramatiska ökenlandskap runt staden som lockar äventyrare, konstnärer och andra besökare till denna extremt avskilt belägna stad.

Kimberley

Det gigantiska området Kimberley bjuder på ett riktigt äventyr med sina steniga, vidsträckta ökenlandskap med gamla, höga baobabträd och dramatiska raviner. Simma i vattenhål, upplev väggmålningar från tidernas begynnelse och kom riktigt nära Australiens rika djurliv. På vägen kan du bo på riktiga boskapsfarmer och uppleva vardagen i outbacken.

Bungle Bungles

Bungle Bungles eroderade klippformationer är en häftig syn. Randiga och bikupsformade sträcker de sig mjukt över landskapet som en kuliss från en äventyrsfilm. Lokalbefolkningen har alltid känt till klipporna, men det var först i mitten på 1980-talet de blev kända för resten av världen.  

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png