Luftfoto af Wineglass bay, Tasmanien, Australien

Kryssning Tasmanien

Följ med på en oförglömlig kryssning längs Tasmaniens vackra och avlägsna sydostkust.

8 dagar från 36.400 kr

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

På denna kryssning kan du se fram emot sju dagar av aktivitet och äventyr längs Tasmaniens vackra och avlägsna sydost kust. Du får bland annat vandra i fem olika nationalparker och i två världsarvsområden. Alla vandringar leds av kryssningens egna experter som kan ge dig en massa spännande information längs med vägen.

En av höjdpunkterna är när du under två dagar får utforska området vid Port Davey och Bathurst Harbour. Du får också möjlighet att gå den berömda South Coast Track på Cockle Bay, göra en morgonvandring i Freycinet National Park med utsikt över Wineglass Bay samt uppleva sällan besökta Maria Island. Dessutom ingår en exklusiv rundtur i Port Arthur Historic Site tillsammans med en lokal arkeolog.

Med endast 46 gäster ombord på fartyget finns tid och möjlighet att skämma bort gästerna med lokala gastronomiska upplevelser. Du besöker bland annat en lokal gård som producerar fårmjölk, ost och likörer. Ombord på fartyget kan du också se fram emot att njuta av mat tillagad från grunden med läckra lokala råvaror.

Observera att denna kryssning går till avsides stränder, och att det därför kan bli förändringar i programmet beroende på vädret.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Program

På denna kryssning kan du se fram emot sju dagar av aktivitet och äventyr längs Tasmaniens vackra och avlägsna sydost kust

Hobart och Derwent floden

Du går ombord på kryssningsfartyget Coral Expeditions i Hobart Macquarie Wharf på eftermiddagen. Medan fartyget seglar iväg på Derwent River bjuder kaptenen på en välkomstdrink, tasmanska ostar och ostron från Bruny Island. Resan går vidare genom den vackra D'Entrecasteaux kanalen vid Barnes Bay, där fartyget lägger för natten.

Woodbridge och Huon

Tasmanien är känt för sina gourmetupplevelser, och denna morgon besöker du familjeägda Grandvewe Cheeses. Gården är belägen med utsikt över Bruny Island, och här produceras läcker fårost av gårdens 100 får. Du får träffa ägarna och ta en rundtur för att se hur osten tillverkas. Du får naturligtvis också möjlighet att smaka på de prisbelönta produkterna.

På Woodbridge Marine Discovery Center får du lära dig mer om hummer, sjögurkor, bläckfisk och ett antal andra djur som lever i dessa vatten. I den mysiga staden Franklin kan du handla antikviteter och njuta av stämningen på de charmiga gatorna, innan turen fortsätter till Wooden Boat School. Här tillverkas fartyg för hand enligt gamla traditioner. Väl tillbaka på båten sätts kursen mot Tasmanien sydligaste punkt, som är med på Unescos världsarvslista .

Recherche Bay

Vid Recherche Bay lägger fartyget till och det är dags att gå i land. Tillsammans med kryssningens natur - och djurexpert vandrar du starten på den berömda South Coast Track. Detta är ett utav de mest legendariska vandringsleder som finns på Tasmanien, och tar dig genom några av de vildaste och mest orörda områdena i Australien. South Coast Track tar mellan sex och åtta dagar att genomföra om du ska gå hela. Du vandrar en kortare sträcka och bland annat längs den vackra stranden till Cockle Creek. Där finns en bronsstaty av en sydlig rätval som hyllar stadens förflutna inom valfångst.

Tasmanian Wilderness World Heritage Area

Så länge väder och vind tillåter, spenderas ett par dagar åt att utforska hjärtat av Tasmanian Wilderness World Heritage Area. Området är svårtillgängligt och denna otroligt vackra plats nås antingen med båt, flyg eller en sjudagars vandring. Fyra större floder och flera små vattendrag skär genom raviner och slingrar sig över de öppna slätterna medan områdets högsta berg, Mount Rugby tornar upp sig från Bathurst Harbours västra strand.

Ta en tur på floderna och följ med natur - och djurexperten på en vandring längs Balmoral Hill Track till den avlägset belägna staden Melaleuca. Här arbetar man för att bevara den utrotningshotade orangebröstade gräsparakiten.

Bruny Island och Adventure Bay

Du passerar Bruny Islands sydkust och åker förbi Cloudy Bay och den historiska Cape Bruny fyren. Även The Friars, som är hem åt en stor grupp av pälssälar. Fartyget anländer till Adventure Bay, där du kan koppla av på stranden, bada, paddla kajak, besöka Bligh Museum of Pacific Exploration eller ta en guidad vandring genom regnskogen. Du kan också besöka Bruny Island Berry Farm, där du kan plocka färska bär. Tillbaka på fartyget sätts det kurs mot Wineglass Bay medan du njuter av en vinprovning av tasmanska viner samt smakprov på lokala läckerheter.

Freycinet National Park och Wineglass Bay

Freycinet National Park är ett av naturens mästerverk. Här häver sig mäktiga granitberg upp över frodig eukalyptusskog och azurblå bukter med vackra sandstränder. För de morgonpigga är det möjligt att få en guidad vandring genom parken till utsiktsplatsen vid Wineglass Bay. Väl framme belönas du med en otrolig utsikt över stranden och Mount Freycinet. Om du inte är så morgonpigg finns det naturligtvis möjlighet att utforska Wineglass Bay något senare efter frukosten. Du har gott om tid idag att njuta av stranden, som anses vara bland världens tio bästa. Ta en promenad i sanden eller paddla kajak längs kusten och njut av orörd natur.

Maria Island

På eftermiddagen är det dags att utforska Maria Island. Här hittar du både historiska ruiner, vackra vikar, karga klippor, berg och spännande djurliv. Maria Island har genom åren blivit en samlingsplats för utrotningshotade arter, som man flyttat hit i hopp om att kunna bevara dem. Du kan träffa på både känguru och tasmansk djävul på ön. På Maria Islands ligger den historiska staden Darlington som finns med på världsarvslistan. Staden har ett antal historiska byggnader från den tid då Australien var en straffkoloni.

Tasman National Park

Flera fantastiska naturupplevelser väntar längs Tasman National Parks imponerande kustlinje, känd för sina 300 meter höga klippor. Tasman Arch, The Candlestick och Cathedral Rock är bara några av de naturfenomen som pryder kusten. Här lever också sälar, delfiner, havsörnar och albatrosser som du kan få syn på från land.

Straffkolonin Port Arthur

En helt unik upplevelse väntar vid Port Arthur Historic Site, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Platsen fungerade som straffkoloni mellan 1833 och 1877 och huserade några av Australiens och Englands värsta brottslingar. Platsen var känd som en omöjlig plats att fly från. I sällskap med Port Arthurs egen arkeolog får du följa med på en exklusiv visning av platser som allmänheten normalt inte har tillträde till. Efter rundvisningen väntar en privat mottagning i de vackra omgivningarna tillsammans med kaptenen och besättningen. Det kommer att serveras mousserande vin och lokala aperitifer, innan turen går tillbaka till fartyget där middagen väntar. Från Port Arthur går resan tillbaka uppför Derwent-floden mot Hobart där ditt Tasmanien-äventyr slutar för den här gången!

Kryssningsfartyget Coral Discoverer

Coral Discoverer är ett mycket litet kryssningsfartyg med endast 36 hytter. Den lilla storleken är en fördel på en resa som denna. Inte bara kan du lägga till vid mindre öar som större fartyg aldrig kan nå, du behöver heller inte vänta på tusentals andra passagerare när du ska i land. Den tillhörande landstigningsbåten Xplorer har nämligen plats för alla 72 gäster på en tur. Xplorer har även glasbotten så att du kan se fiskar och annat liv som gömmer sig under ytan.

Fartygets storlek bidrar också till en trevlig och avslappnad stämning ombord, och det dröjer inte länge innan du är vän med både besättning och övriga passagerare. Men trots storleken, går du inte miste om något. De rymliga hytterna är bekvämt inredda och gemensamma faciliteter inkluderar bland annat en cocktailbar, trådlöst internet, en lounge för föreläsningar och ett trevligt soldäck med spabad. Alla äter samtidigt i restaurangen, där menyn är fokuserad på färska råvaror från de områden du seglar i.

Coral Discoverer är inte att förväxla med ett traditionellt kryssningsfartyg. Det finns inga storstilade Broadway-shows, mini-golfbanor eller shopping. Menyn i restaurangen är bra, men har inte samma utbud som på ett stort kryssningsfartyg. Coral Discoverer är ett mycket bekvämt fartyg, men det är upplevelserna utmed vägen som är attraktionen, inte själva fartyget.

Se alla dagar

Pris

8 dagar från 36.400 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Australien - Tasmanien - Cradle Mountain National Park - Dove Lake (7)_0

Vandring i Cradle Mountains

Upplev vackra Cradle Mountains på Tasmaninen genom denna guidade vandringstur.

6 dagar från 22.900 kr

Australien - Tasmanien - Cradle Mountain National Park (2).jpg

Tasmanien runt med bil

Denna tur är för er som vill ha friheten att uppleva Tasmaniens vackra natur i egen takt.

6 dagar från 4.650 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Australien - Tasmanien - Hogarth Falls

Hike & Drive på Tasmanien

  • Fantastisk natur på Tasmanien
  • Mat och vin i världsklass
  • Storstadsupplevelse i Sydney
     

16 dagar från 36.900 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png