Australien - Queensland - Great Barrier Reef - Whitsundays - Whitehaven beach lagoon 2 (Custom)

Mycket mer Australien

En flock kängurur hoppar fram i gryningen samtidigt som en koala slött ser på från en av trädkronorna. Ljudet får en flock färgglada papegojor att flyga iväg i en explosion av färger och sätta kurs mot ett gammalt, krokigt träd vid vattenkanten där en enorm saltvattenskrokodil värmer sig i morgonsolen. Djurlivet i Australien är med all rätt legendariskt, men Australien har mycket annat att bjuda på också.

Få inspiration från artikeln och läs mer om våra resor till Australien. 

Stora kulturupplevelser

Australien är fullt av stora kulturupplevelser. Utzons berömda operahus i Sydney är ett måste. De australiensiska storstäderna bjuder på flera fantastiska museer. Från museer längs med Adelaides North Terrace till Queensland Cultural Centre och det futuristiska Powerhouse i Brisbane. Gör också ett besök på Australiens äldsta teater i Hobart, Melbournes konstmuseer och de otaliga små gallerier som finns i Perth och Fremantle. Landets teaterscener bjuder på stora upplevelser, och året runt hålls olika typer av spännande arrangemang runt om i landet. Slutligen så är det naturligtvis de ursprungliga aboriginkulturerna, som i mer än 40.000 år har anpassat sig till ett liv i det varierande landskapet. Studera väggmålningar från tidernas begynnelse i Kakadu och Kimberley, och hör legenderna om Uluru (Ayers Rock). Du kan också åka på fisketur med lokala aboriginer i närheten av Cairns och uppleva den unika kulturen på Tiwi-öarna utanför Darwin. 

Mat och dryck

När hungern gör sig påmind är du i goda händer i Australien. Stora stekar och färska skaldjur sjuder på grillen, och i de mångkulturella storstäderna möter du allvärldens kök sida vid sida. Det spelar ingen roll om du beställer en ’burger with the lot’ på ett avskilt roadhouse, eller det nyaste inom innovativ, modern gastronomi tillagat av landets bästa stjärnkock. Du kan alltid se fram emot stora smakupplevelser. Till god mat tillhör ett gott vin, och det är en sann förnöjelse att smak sig fram genom vinområden så som Barossa Valley, Margaret River, Hunter Valley, Yarra och Coonawarra. På dessa platser produceras både röda och vita viner under perfekta förhållanden i det soliga klimatet. 

Kom ihåg badkläder

Australiensarna älskar att spendera tid på stranden, och det är inga problem att kombinera de stora natur- och kulturupplevelserna med avslappnande dagar i skuggan från en palm. Längs med östkusten ligger de tropiska öarna som ett pärlband , och i storstäderna är du aldrig långt från stranden. Njut av stämningen på den berömda Bondi Beach i Sydney, eller ta spårvagnen till strandförorten Glenelg i Adelaide. I Brisbane kan du bada i en konstgjord lagun med utsikt till skyskraporna, och längs västkusten har du kilometerlånga stränder för dig själv. Inte ens när du befinner dig långt från kusten finns det anledning till att lägga undan badkläderna. Sötvattenssjöarna på Fraser Island bjuder på kristallklart vatten och kritvit sand, och i Kakadu, Litchfield och Kimberley kan du bada i naturliga pooler omgiven av orangea klippor vid foten av ett vattenfall. 

Perfekt sommar och vinter

Många väljer att besöka Australien i perioden från november till mars, när det är kallt här hemma och Australien badar i sommarsol. Men delar av Australien är faktiskt bäst under våra sommarmånader, inte minst nationalparkerna Kakadu och Litchfield där det är torka från maj till oktober. Vår sommar är också en perfekt tid för ett besök i Cairns i det tropiska Queensland, som är utgångspunkt för dagsturer till Great Barrier Reef, tropiska öar och regnskogsäventyr vid Daintree. Storstäder längre söderut, så som Sydney och Brisbane, bjuder på en behaglig temperatur och torrt klimat under den här perioden.  

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png