Australien - New South Wales - Hunter Valley - Vinmarker (2).jpg

Vin & strand i New South Wales

Thomas Bjerknes har arbetat och studerat inom resebranschen de senaste åtta åren, och har sedan 2003 varit bosatt i Australien med sin australiensiska fru. Läs här om Thomas’ favoritplatser Byron Bay och Hunter Valley, som båda ligger i området mellan Sydney och Brisbane.

Se MyPlanets Vintur Hunter Valley om du också önskar att smaka på det australiensiska vinet på din semester i Australien, eller se våra resor till Australien.

Byron Bays orörda strand

En av mina favoritplatser i Australien är Byron Bay, som ligger i New South Wales, 800 km norr om Sydney och 170 km syd från Brisbane. Med sina många fina stränder, oberörda omgivningar och avslappnade livsstil är Byron Bay medicin för en trött själ, då allt går i ett lugnare tempo. På sommaren ligger temperaturen på 21-28 grader och på vintern 15-21 grader, så både lokala och turister kan njuta av de många friluftsaktiviteter och festivaler året runt. Maten är en annan anledning till att besöka Byron Bay. Snabbmatskedjor ligger inte på varje gatuhörn, då invånarna lägger stor vikt på ekologisk mat, som odlas i lokalområdet. Stranden i Byron Bay är perfekt, om man tycker om att bada och surfa. Vit sand kilometer efter kilometer, en härlig temperatur i vattnet och med det ståtfulla Byron fyrtorn i bakgrunden. Solnedgången kan inte beskrivas – den ska ses. Byron är som en vacker och magisk sommarbild. 

Vin i Hunter Valley – en förnöjelse för smaklökarna

En annan av mina favoriter är Hunter Valley Wine Country, som ligger ca. två timmars körtur norr om Sydney. Många av de bästa australiensiska vinerna blir producerade i området, och här finns det fler än 100 vingårdar. Small Winemakers Centre i Pokolbin har många viner av bra kvalitet från de mindre producenterna och är absolut värt ett besök. McWilliams Mount Pleasant, även det i Pokolbin, är en legendarisk vinproducent, där man både kan smaka på vinet -och köpa det. Förutom att deltag i vinprovningar och därmed få mer information om vinerna kan man också använda tillfället till att övernatta på ett av de många hotell. Eller varför inte övernatta på en av vingårdarna? Hunter Valley har också mejerier, lokalt producerad choklad och Hunter Gardens – som är en vacker trädgårdsanläggning där växter från hela världen finns representerade. Hunter Valley har också många festivaler året runt, och en av de mest kända är ”Jazz in the Vines” på vingården Tyrell’s.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png