Utsiktsplats på Woodbury Lodge i Amakhala, Sydafrika

Familjeäventyr i Sydafrika

Här är den perfekta semestern till Sydafrika för hela familjen! En blandning av storstadssemester i vackra Kapstaden och safariäventyr med chans att se 'The Big Five' i Amakhala Game Reserve.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

11 dagar från 24.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Du inleder resan med fantastiska Kapstaden där tid på egen hand kombineras med utflykt till kända Two Oceans Aquarium där hela familjen får lära sig mer om de "mystiska varelserna" som bor i vattnen omkring Kapstaden. Utöver detta väntar också en dagstur med sandboarding och fyrhjuling över sanddynorna i Atlantis norr om Kapstaden. Härifrån fortsätter du med safari i det malariafria Amakhala Game Reserve i närheten av Port Elizabeth. Här bor du på fyrstjärniga och familjevänliga Woodbury Lodge där du har gott om möjligheter att uppleva Afrikas vilda djur på nära håll innan du reser hem till Sverige igen. 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Sydafrika - Cape Town - Havn (5).jpg
Resor till Kapstaden & vinområdet

Res till Kapstaden för ett besök på Robben Island och smaka vin och ost i det kända vinområdet. Hitta din resa här!

Kapstaden

Med ett läge mellan Atlanten och dramatiska berg är Kapstaden i Sydafrika en av världens vackraste städer. Kapstaden är även en spännande stad som bjuder på ett rikt folkliv och exotisk shopping. I Kapstaden har ni också möjlighet att få en inblick i det moderna Afrika, inte minst om ni besöker någon av Kapstadens fascinerande townships eller Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i 27 år.

Nära till naturen

Från Kapstaden är det nära till naturen. Gör en utflykt till den klippiga halvön strax söder om Kapstaden och åk till Godahoppsudden. Upplev fina små fiskesamhällen, populära stränder och ett rikt djurliv som inkluderar både babianer, antiloper, sälar och pingviner. Även valar kan ses nära Kapstaden och längre in i landet erbjuder bergen vandring med vacker utsikt över staden och havet.

Sydafrikanskt vin

Längre in i landet väntar vinområdet. Här sträcker sig vinstockarna mot horisonten och på de vackra historiska vingårdarna kan du smaka på det sydafrikanska vinet från den senaste skörden. Till vin hör god mat och du äter fantastisk gott i vindistriktet. Området är även känt för sina trevliga Bed & Breakfasts. 

Resor till Sydafrika - vi kan Sydafrika!

Rejser til Garden Route, Sydafrika
Resor till Garden Route

Följ med på en oförglömlig resa längs Sydafrikas södra kust, som går under namnet Garden Route.

Mest kända körsträcka

En kör-själv semester med bil längs Sydafrikas södra kust på Garden Route är det perfekta sättet att uppleva denna vackra kuststräcka på. Här ligger trevliga små kuststäder som pärlor på ett band och mellan städerna är det möjlighet att utforska den frodiga naturen. Ät ostron i hamnen i Knysna, se valar i Hermanus, utforska historiska småstäder och stå öga mot öga med en struts. Detta är bara några av höjdpunkterna längs Garden Route, som är en av Sydafrikas höjdpunkter.

Karta

Dag för dag

Här är den perfekta semestern till Sydafrika för hela familjen! En blandning av storstadssemester i vackra Kapstaden och safariäventyr med chans att se 'The Big Five' i Amakhala Game Reserve.

Dag 1: Avresa från Sverige

Du påbörjar din resa från Sverige till Sydafrika.

Dag 2: Ankomst till Sydafrika

Du blir hämtad och körd till ditt hotell som är centralt beläget. Kapstaden anses vara en utav världens vackraste städer och ligger vackert vid havet och med majestätiska Taffelberget i bakgrunden. Du har resten av dagen åt att på egen hand gå på upptäcktsfärd i den intressanta staden. Det finns fantastiska restauranger precis i närheten av hotellet, och en utav stadens största turistattraktioner Victoria & Albert Waterfront nere vid vattnet ligger inte heller långt ifrån. Där bjuds det bl.a. på god mat och intressanta marknader.

Dag 3: Halvdagstur till Godahoppasudden

Dagen bjuder på en halvdagstur till Godahoppsudden. Du blir hämtad på hotellet och turen går nu längs den vackra kuststräckan på Cape Peninsula ner till Godahoppsudden. På vägen passerar du de glamorösa husen i förorterna Camps Bay och Clifton, och därefter kommer du till den charmerande lilla kuststaden Hout Bay. Vägen slingrar sig sedan vidare längs dramatiska Chapmans Peak Drive ner till Godahoppsudden med dess karga men samtidigt fascinerande och vackra landskap. På vägen tillbaka till Kapstaden stannar du och tittar på pingvinkolonin vid Boulders Beach, gör turens sista stopp i den mysiga lilla staden Simons Town innan du är tillbaka i Kapstaden igen.

Dag 4: Kapstaden

Idag har du möjlighet att själv bestämma över programmet, och det finns gott om möjligheter. Varför inte ta linbanan upp på toppen av Table Mountain där du har en enastående utsikt över Kapstaden, bergen och havet? Du kan också välja att besöka Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad. Det finns dessutom matupplevelser utöver det vanliga i Kapstaden. Smaka på de lokala vinerna och utsökt fisk- och skaldjur på några av stadens mysiga restauranger, eller ta med familjen ut på äkta afrikanskt cuisine.

Dag 5: Sandboarding och fyrhjuling i Atlantis

Idag väntar en speciell upplevelse när du åker på en heldagsutflykt till sanddynorna i Atlantis norr om Kapstaden. Du hämtas upp på ditt hotell på morgonen och väl framme vid de vackra, vita sanddynorna får du testa balansen när du ståendes på en sandboard (liknande snowboard) susar nerför i full fart. Runt lunchtid är det paus från aktiviteterna och dags att fylla på depåerna med medhavd matsäck som ingår i turen. Efter lunch väntar en guidad tur med fyrhjuling genom det vackra, vita sandlandskapet, innan turen är slut och du återvänder till Kapstaden och ditt hotell.

Dag 6: Kapstaden

Sista dagen i Kapstaden spenderas på egen hand och det finns många aktiviteter att välja mellan för hela familjen. Besök t.ex. Cool Runnings Toboggan Park i Durbanville där ni kan åka släde nedför en 1,2 km lång backe. Föredrar ni aktiviteter inomhus kan Cape Town Science Centre också rekommenderas, eller varför inte njuta av en rolig dag för hela familjen på Planet Kids i Muizenberg. Det finns många alternativ.

Dag 7: Mot Big Five safari

Efter en god frukost blir du hämtad på hotellet och körd till flygplatsen för att därifrån flyga till Port Elizabeth. När du kommer fram blir du hämtad på flygplatsen och körd till nationalparken Amakhala Private Game Reserve där du spenderar de kommande tre dagarna. Du bor på mysiga Woodbury Lodge som ligger vackert omgiven av gröna backar. Med en unik placering på en klippa är det en helt otrolig utsikt från lodgen över vackra Bushmans River Valley. Du bor avskilt i en av de sex lodgerna och där har du utsikt över det fina området från din egen terrass, till och med från ditt badrum.

På eftermiddagen kan du slappna av på terrassen och med lite tur se en elefantflock röra sig fram över landskapet. Det finns möjlighet till bush walks, river cruises och nattsafari omkring Woodbury Lodge. Du kan också välja att ta ett topp i poolen och njuta av omgivningen.

Woodbury Lodge är barnvänligt och en perfekt plats för familjer att uppleva safari tillsammans.

Dag 8-9: Safari i Amakhala

De kommande dagarna åker du ut på safari redan på morgonen i jakt på lejon, elefanter, noshörningar, geparder och andra djur som annars kan tänkas gömma sig i det vackra landskapet. På förmiddagen kommer du tillbaka till lodgen för att äta frukost och bara slappna av.

Efter lunch åker du ut på safari igen och kommer tillbaka på kvällen efter en eftermiddag fylld med spännande djurupplevelser. Hemma i lodgen väntar en god middag och tid för avslappning.

Dag 10: Avresa från Sydafrika

Det är dags att säga farväl till Sydafrika. Det finns tid för en sista safari innan frukost och därefter blir du hämtad och körd till flygplatsen, där resan hem till Sverige börjar.

Dag 11: Ankomst till Sverige

Du kommer hem till Sverige igen med ett oförglömligt familjeäventyr i bagaget.

Se alla dagar

Prisexempel

11 dagar från 24.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Barn i skoluniform i Kapstaden, Sydafrika

Robben Island & township

Res genom det moderna Sydafrikas historia och besök både Robben Island och en township.

1 dag från 900 kr

Sydafrika - Cape Town - Bo Kaap (2).jpg

Kapstaden sightseeing & Robben Island

Följ med på en guidad tur av Kapstaden samt besök Robben Island och fängelset där Nelson Mandela satt inlåst under flera år.

5 tim från 1.120 kr

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Kapstaden med helikopter

Upplev vackra Kapstaden med Taffelberget och kusten från ovan på denna 30 min långa helikoptertur.

30 min från 3.300 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Vit sandstrand som möter turkost hav i soliga Mauritius

Sydafrika & Mauritius

 • Kapstaden & vinområdena
 • Safari i Kruger N.P
 • Sol & bad på Mauritius

16 dagar från 49.900 kr

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Klassiska Sydafrika

 • Upplev landet med egen bil
 • Provsmakningar i vinområdet
 • Flera dagar med safariupplevelser

13 dagar från 26.800 kr

Flock elefanter som släcker törsten i vattenhåla, Afrika

Kruger och Kapstaden

 • Safari bland The Big 5
 • Tid att uppleva Kapstaden
 • Minimal transporttid

11 dagar från 30.800 kr

Lejonfamilj under träd på torr savann, Afrika

Sydafrikas höjdpunkter

 • Utforska Kapstaden
 • Safari i Kruger National Park
 • Kör i eget tempo med hyrbil

15 dagar från 34.500 kr

Resa Romantiska Sydafrika

Romantiska Sydafrika

 • Kapstaden & Camps Bay
 • Bo i vinområdena
 • Magisk safari i Kruger N.P

13 dagar från 38.000 kr

Fotograferande av elefant i Maritane i Pilanesberg, Sydafrika

Safariäventyr i Pilanesberg

 • 2 safaris dagligen inkluderade
 • Alla måltider inkluderade
 • Malariafritt område

10 dagar från 16.200 kr

Pool och solstolar med utsikt över skog, Sydafrika

Safari, Zululand & Drakensberg

 • Safari i Hulhuluwe-Imfolozi
 • Upplev Zulukulturen i Battlefields
 • Utforska vackra Drakensberg

14 dagar från 35.200 kr

Leopard som ligger ner på marken och vilar i skuggan, Afrika

Sydafrika & Australien kombo

 • Safari och natur i Sydafrika
 • Sydney, Cairns, Adelaide
 • Storstad, rev och djur i Australien
   

21 dagar från 46.900 kr

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

 • Upplev färgstarka Kapstaden
 • Victoriafallens enorma vattenmassor
 • Safari i Chobe National Park

14 dagar från 37.200 kr

Väg med utsikt över Kapstaden och Taffelberget i solnedgång, Sydafrika

Kapstaden, Garden Route & safari i Sydafrika

 • Upplev fascinerande Kapstaden
 • Kör längs vackra Garden Route 
 • Safari med The Big Five

12 dagar från 24.900 kr

Vinodling med berg i bakgrund i Franschhoek, Sydafrika

Safari, vin & strand i Sydafrika

 • Kör längs vackra Garden Route
 • Smaka på godsaker i vinområdet
 • Safariupplevelse i Amakhala

14 dagar från 27.400 kr

Tåg som kör genom landskap i solnedgång, Sydafrika

Rovos Rail, Victoriafallen & Safari

 • Åk lyxtåget Rovos Rail
 • Bo på Victoria Falls Hotel
 • Safari i Chobe National Park

12 dagar från 56.400 kr

Elefant framför jeep på safari på grön savann, Sydafrika

Big Five Safari i Madikwe

 • Safari bland 'The Big Five'
 • Lyx och avkoppling
 • Fantastiska naturupplevelser

10 dagar från 31.200 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png