Utsiktsplats på Woodbury Lodge i Amakhala, Sydafrika

Familjeäventyr i Sydafrika

Här är den perfekta semestern till Sydafrika för hela familjen! En blandning av storstadssemester i vackra Kapstaden och safariäventyr med chans att se 'The Big Five' i Amakhala Game Reserve.


Kampanj - 1000 kr per person i rabatt på din Sydafrikaresa. Läs mer här.


 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

11 dagar från 24.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Du inleder resan med fantastiska Kapstaden där tid på egen hand kombineras med utflykt till kända Two Oceans Aquarium där hela familjen får lära sig mer om de "mystiska varelserna" som bor i vattnen omkring Kapstaden. Utöver detta väntar också en dagstur med sandboarding och fyrhjuling över sanddynorna i Atlantis norr om Kapstaden. Härifrån fortsätter du med safari i det malariafria Amakhala Game Reserve i närheten av Port Elizabeth. Här bor du på fyrstjärniga och familjevänliga Woodbury Lodge där du har gott om möjligheter att uppleva Afrikas vilda djur på nära håll innan du reser hem till Sverige igen. 

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Jacundá REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Jacundá REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person. Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Jacundá REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Rondônia, som ligger i Amazonas. Platsen är rik på biologisk mångfald och är hem åt en mängd olika djur - och växtarter. Stora delar av regnskogen i området är dock i fara då bönder i årtionden har skövlat skogen för att göra plats för sitt jordbruk. Dessutom har både levnadsvillkor och ekonomi varit dåliga under många år och flera lokalsamhällen är mycket sårbara. Projektet Jacundá REDD+ gör det möjligt för lokalbefolkningen att få en inkomst genom att bygga upp en försörjningskedja för lokala produkter som inte är relaterade till timmer. Det kan exempelvis vara gummi, acai och paranötter. Projektets mål är dessutom att skydda 35.000 hektar regnskog från avverkning, samt att plantera ytterligare 95.000 hektar skyddad skog. Man håller också workshops för områdets kvinnor och unga, där fokus är hälsa, biologisk mångfald och ledarskap. Dessa befolkningsgrupper är generellt sett väldigt utsatta och på detta vis hoppas man kunna rusta dem bättre för framtiden.

Projektet arbetar alltså även med social hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 140.290 ton per år. Av detta står MyPlanet för så mycket som en fjärdedel.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Exempel på CO2-utsläpp

Här kan du se några exempel på hur mycket CO2-utsläpp en typsik MyPlanet resa ger.

Australien - 24 dagar - 2 inrikesflyg = 7,15 ton CO2
Nya Zeeland - 24 dagar = 7,35 ton CO2
USA - 20 dagar - 1 inrikesflyg = 4,25 ton CO2
Kanada - 17 dagar - 1 inrikesflyg = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dagar - 2 inrikesflyg = 4,15 ton CO2

Om du önskar veta vad just din resa har för CO2-utsläpp är du välkommen att kontakta oss så kan vi beräkna det åt dig. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har nu mottagit vårt första klimatcertifikat för vårt bidrag till South Pole's hållbarhetsprojekt ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Första halvåret 2019 har vi kompenserat for 3.023 ton koldioxid.

Sydafrika - Cape Town - Havn (5).jpg
Resor till Kapstaden & vinområdet

Res till Kapstaden för ett besök på Robben Island och smaka vin och ost i det kända vinområdet. Hitta din resa här!

Kapstaden

Med ett läge mellan Atlanten och dramatiska berg är Kapstaden i Sydafrika en av världens vackraste städer. Kapstaden är även en spännande stad som bjuder på ett rikt folkliv och exotisk shopping. I Kapstaden har ni också möjlighet att få en inblick i det moderna Afrika, inte minst om ni besöker någon av Kapstadens fascinerande townships eller Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i 27 år.

Nära till naturen

Från Kapstaden är det nära till naturen. Gör en utflykt till den klippiga halvön strax söder om Kapstaden och åk till Godahoppsudden. Upplev fina små fiskesamhällen, populära stränder och ett rikt djurliv som inkluderar både babianer, antiloper, sälar och pingviner. Även valar kan ses nära Kapstaden och längre in i landet erbjuder bergen vandring med vacker utsikt över staden och havet.

Sydafrikanskt vin

Längre in i landet väntar vinområdet. Här sträcker sig vinstockarna mot horisonten och på de vackra historiska vingårdarna kan du smaka på det sydafrikanska vinet från den senaste skörden. Till vin hör god mat och du äter fantastisk gott i vindistriktet. Området är även känt för sina trevliga Bed & Breakfasts. 

Resor till Sydafrika - vi kan Sydafrika!

Rejser til Garden Route, Sydafrika
Resor till Garden Route

Följ med på en oförglömlig resa längs Sydafrikas södra kust, som går under namnet Garden Route.

Mest kända körsträcka

En kör-själv semester med bil längs Sydafrikas södra kust på Garden Route är det perfekta sättet att uppleva denna vackra kuststräcka på. Här ligger trevliga små kuststäder som pärlor på ett band och mellan städerna är det möjlighet att utforska den frodiga naturen. Ät ostron i hamnen i Knysna, se valar i Hermanus, utforska historiska småstäder och stå öga mot öga med en struts. Detta är bara några av höjdpunkterna längs Garden Route, som är en av Sydafrikas höjdpunkter.

Karta

Dag för dag

Här är den perfekta semestern till Sydafrika för hela familjen! En blandning av storstadssemester i vackra Kapstaden och safariäventyr med chans att se 'The Big Five' i Amakhala Game Reserve.

Dag 1: Avresa från Sverige

Du påbörjar din resa från Sverige till Sydafrika.

Dag 2: Ankomst till Sydafrika

Du blir hämtad och körd till ditt hotell som är centralt beläget. Kapstaden anses vara en utav världens vackraste städer och ligger vackert vid havet och med majestätiska Taffelberget i bakgrunden. Du har resten av dagen åt att på egen hand gå på upptäcktsfärd i den intressanta staden. Det finns fantastiska restauranger precis i närheten av hotellet, och en utav stadens största turistattraktioner Victoria & Albert Waterfront nere vid vattnet ligger inte heller långt ifrån. Där bjuds det bl.a. på god mat och intressanta marknader.

Dag 3: Halvdagstur till Godahoppasudden

Dagen bjuder på en halvdagstur till Godahoppsudden. Du blir hämtad på hotellet och turen går nu längs den vackra kuststräckan på Cape Peninsula ner till Godahoppsudden. På vägen passerar du de glamorösa husen i förorterna Camps Bay och Clifton, och därefter kommer du till den charmerande lilla kuststaden Hout Bay. Vägen slingrar sig sedan vidare längs dramatiska Chapmans Peak Drive ner till Godahoppsudden med dess karga men samtidigt fascinerande och vackra landskap. På vägen tillbaka till Kapstaden stannar du och tittar på pingvinkolonin vid Boulders Beach, gör turens sista stopp i den mysiga lilla staden Simons Town innan du är tillbaka i Kapstaden igen.

Dag 4: Kapstaden

Idag har du möjlighet att själv bestämma över programmet, och det finns gott om möjligheter. Varför inte ta linbanan upp på toppen av Table Mountain där du har en enastående utsikt över Kapstaden, bergen och havet? Du kan också välja att besöka Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad. Det finns dessutom matupplevelser utöver det vanliga i Kapstaden. Smaka på de lokala vinerna och utsökt fisk- och skaldjur på några av stadens mysiga restauranger, eller ta med familjen ut på äkta afrikanskt cuisine.

Dag 5: Sandboarding och fyrhjuling i Atlantis

Idag väntar en speciell upplevelse när du åker på en heldagsutflykt till sanddynorna i Atlantis norr om Kapstaden. Du hämtas upp på ditt hotell på morgonen och väl framme vid de vackra, vita sanddynorna får du testa balansen när du ståendes på en sandboard (liknande snowboard) susar nerför i full fart. Runt lunchtid är det paus från aktiviteterna och dags att fylla på depåerna med medhavd matsäck som ingår i turen. Efter lunch väntar en guidad tur med fyrhjuling genom det vackra, vita sandlandskapet, innan turen är slut och du återvänder till Kapstaden och ditt hotell.

Dag 6: Kapstaden

Sista dagen i Kapstaden spenderas på egen hand och det finns många aktiviteter att välja mellan för hela familjen. Besök t.ex. Cool Runnings Toboggan Park i Durbanville där ni kan åka släde nedför en 1,2 km lång backe. Föredrar ni aktiviteter inomhus kan Cape Town Science Centre också rekommenderas, eller varför inte njuta av en rolig dag för hela familjen på Planet Kids i Muizenberg. Det finns många alternativ.

Dag 7: Mot Big Five safari

Efter en god frukost blir du hämtad på hotellet och körd till flygplatsen för att därifrån flyga till Port Elizabeth. När du kommer fram blir du hämtad på flygplatsen och körd till nationalparken Amakhala Private Game Reserve där du spenderar de kommande tre dagarna. Du bor på mysiga Woodbury Lodge som ligger vackert omgiven av gröna backar. Med en unik placering på en klippa är det en helt otrolig utsikt från lodgen över vackra Bushmans River Valley. Du bor avskilt i en av de sex lodgerna och där har du utsikt över det fina området från din egen terrass, till och med från ditt badrum.

På eftermiddagen kan du slappna av på terrassen och med lite tur se en elefantflock röra sig fram över landskapet. Det finns möjlighet till bush walks, river cruises och nattsafari omkring Woodbury Lodge. Du kan också välja att ta ett topp i poolen och njuta av omgivningen.

Woodbury Lodge är barnvänligt och en perfekt plats för familjer att uppleva safari tillsammans.

Dag 8-9: Safari i Amakhala

De kommande dagarna åker du ut på safari redan på morgonen i jakt på lejon, elefanter, noshörningar, geparder och andra djur som annars kan tänkas gömma sig i det vackra landskapet. På förmiddagen kommer du tillbaka till lodgen för att äta frukost och bara slappna av.

Efter lunch åker du ut på safari igen och kommer tillbaka på kvällen efter en eftermiddag fylld med spännande djurupplevelser. Hemma i lodgen väntar en god middag och tid för avslappning.

Dag 10: Avresa från Sydafrika

Det är dags att säga farväl till Sydafrika. Det finns tid för en sista safari innan frukost och därefter blir du hämtad och körd till flygplatsen, där resan hem till Sverige börjar.

Dag 11: Ankomst till Sverige

Du kommer hem till Sverige igen med ett oförglömligt familjeäventyr i bagaget.

Se alla dagar

Prisexempel

11 dagar från 24.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Barn i skoluniform i Kapstaden, Sydafrika

Robben Island & township

Res genom det moderna Sydafrikas historia och besök både Robben Island och en township.

1 dag från 900 kr

Sydafrika - Cape Town - Bo Kaap (2).jpg

Kapstaden sightseeing & Robben Island

Följ med på en guidad tur av Kapstaden samt besök Robben Island och fängelset där Nelson Mandela satt inlåst under flera år.

5 tim från 1.120 kr

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Kapstaden med helikopter

Upplev vackra Kapstaden med Taffelberget och kusten från ovan på denna 30 min långa helikoptertur.

30 min från 3.300 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Vit sandstrand som möter turkost hav i soliga Mauritius

Sydafrika och Mauritius

 • Kapstaden & vinområdena
 • Safari i Kruger N.P
 • Sol & bad på Mauritius

16 dagar från 49.900 kr

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Klassiska Sydafrika

 • Upplev landet med egen bil
 • Provsmakningar i vinområdet
 • Flera dagar med safariupplevelser

13 dagar från 26.800 kr

Flock elefanter som släcker törsten i vattenhåla, Afrika

Kruger och Kapstaden

 • Safari bland The Big 5
 • Tid att uppleva Kapstaden
 • Minimal transporttid

11 dagar från 25.800 kr

Lejonfamilj under träd på torr savann, Afrika

Sydafrikas höjdpunkter

 • Utforska Kapstaden
 • Safari i Kruger National Park
 • Kör i eget tempo med hyrbil

15 dagar från 34.500 kr

Elefanter som vandrar i Kruger National Park, Sydafrika

Romantiska Sydafrika

 • Kapstaden & Camps Bay
 • Bo i vinområdena
 • Magisk safari i Kruger N.P

13 dagar från 38.000 kr

Vandrande elefanter i flock, Afrika

Sydafrika med guide

 • Gruppresa med lokal guide
 • The Big 5, vacker natur, vindistrikt
 • Bra boende på lodger och hotell

17 dagar från 43.400 kr

Fotograferande av elefant i Maritane i Pilanesberg, Sydafrika

Safariäventyr i Pilanesberg

 • 2 safaris dagligen inkluderade
 • Alla måltider inkluderade
 • Malariafritt område

10 dagar från 16.200 kr

Pool och solstolar med utsikt över skog, Sydafrika

Safari, Zululand & Drakensberg

 • Safari i Hulhuluwe-Imfolozi
 • Upplev Zulukulturen i Battlefields
 • Utforska vackra Drakensberg

14 dagar från 35.200 kr

Leopard som ligger ner på marken och vilar i skuggan, Afrika

Sydafrika & Australien kombo

 • Safari och natur i Sydafrika
 • Sydney, Cairns, Adelaide
 • Storstad, rev och djur i Australien
   

21 dagar från 46.900 kr

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

 • Upplev färgstarka Kapstaden
 • Victoriafallens enorma vattenmassor
 • Safari i Chobe National Park

14 dagar från 37.200 kr

Väg med utsikt över Kapstaden och Taffelberget i solnedgång, Sydafrika

Storstad, sol & safari

 • Upplev fascinerande Kapstaden
 • Kör längs vackra Garden Route 
 • Safari med The Big Five

12 dagar från 24.900 kr

Lejonhanne i torrt gräs på savann i Afrika

Safari, vin och strand

 • Kör längs vackra Garden Route
 • Smaka på godsaker i vinområdet
 • Safariupplevelse i Amakhala

14 dagar från 27.400 kr

Tåg som kör genom landskap i solnedgång, Sydafrika

Rovos Rail, Victoriafallen & Safari

 • Åk lyxtåget Rovos Rail
 • Bo på Victoria Falls Hotel
 • Safari i Chobe National Park

12 dagar från 56.400 kr

Elefant framför jeep på safari på grön savann, Sydafrika

Big Five Safari i Madikwe

 • Safari bland 'The Big Five'
 • Lyx och avkoppling
 • Fantastiska naturupplevelser

10 dagar från 31.200 kr

Så blir din skräddarsydda resa till

När du kontaktar oss på MyPlanet lyssnar vi på dina önskemål samtidigt som vi delar med oss av våra tips och erfarenheter. Tillsammans skräddarsyr vi sedan din drömresa!
1.png

Du kontaktar oss

Ring på 0775-888088, maila oss en reseförfrågan eller boka ett personligt möte på vårt kontor.

2.png

Vi ger dig tips och skräddarsyr

Du får kontakt med en kunnig resesäljare som ger dig bra tips och planerar din resa tillsammans med dig, helt efter dina önskemål. 

3.png

Du får ett reseförslag

Du får ett skräddarsytt förslag på din önskade resa. Detta kan du sedan ändra ifall du vill och du förbinder dig inte till någonting. 

4.png

Du bokar resan

När du känner dig nöjd med upplägget bekräftar du bokningen och kan börja se fram emot din kommande resa.

Få en gratis offert

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png