Pool och solstolar med utsikt över skog, Sydafrika

Safari, Zululand & Drakensberg

På denna resa till vackra KwaZulu Natal får du uppleva det allra bästa det här natursköna område i Sydafrika har att bjuda på.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

14 dagar från 35.200 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

KwaZulu Natal är utan tvekan en av Sydafrikas mest förbisedda provinser, trots att det är en av landets absolut vackraste. På denna resa har du möjlighet att uppleva det bästa som detta natursköna området i Sydafrika har att erbjuda.

Du börjar med en fantastisk tredagarssafari och bor på en förstklassig safarilodge, som erbjuder makalös utsikt över ett av Sydafrikas äldsta skyddade naturområden; Hluhluwe iMfolozi. Här lever lejon, leoparder, elefanter, bufflar och många andra av Afrikas ikoniska djur. Men området är särskilt känt för sina vita noshörningar, och det finns goda chanser att uppleva dessa i Hluhluwe iMfolozi.

Härifrån tar du dig med bil till hjärtat av Zululand. Där tillbringar du de kommande två nätterna i en mysig lodge, som även erbjuder en fantastisk utsikt. Här finns det goda möjligheter att fördjupa sig i både Zulukulturen och Sydafrikas historia, eftersom det var på denna plats som de berömda Zulukrigen utkämpades. Från Zululand kör du till Drakensberg, där du har två hela dagar att utforska den dramatiska bergskedjan med bil, till fots eller kanske från en hästrygg. Resan avslutas med en lyxig badsemester i Umhlanga på ett av Sydafrikas mest legendariska badhotell.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Sydafrika - Drakensberg (10).jpg
Resor till Durban & Kwazulu-Natal

Upplev stränder och puls i exotiska Durban och natur och kultur i vackra KwaZulu Natal.

Storstaden Durban

En resa til Durban och KwaZulu Natal tar dig till mycket natursköna områden av Sydafrika, men som också bjuder på mycket kultur och tradition. Området är ett av de minst besökta i landet, vilket är synd. MyPlanet kan varmt rekommendera en resa hit!  Durban är en härlig storstad med riktig stadspuls och fina stränder. Du kan snabbt få ett par dagar att gå här innan resan fortsätter i Sydafrika. 

Natur och kultur i KwaZulu Natal

KwaZulu Natal eller Zululandet bjuder på otroligt fin natur och Zulufolket är mycket tradtionsenliga. Att uppleva kulturen här är spännande och intressant. Det är också i Zululandet som Sydafrikas högsta berg Drakensberg ligger. På Zuluspråk heter berget uKhalampa och betyder "barriären av spjut".

Rejser til Johannesburg og omegn, Sydafrika
Resor till Johannesburg & nordvästra Sydafrika

Resor till Johannesburg och nordvästra Sydafrika bjuder på kontraster när storstad möter vild natur.

Upplev Sydafrikas kontraster

På en resa till Johannesburg, Madikwe och Entabeni är det på allvar som du får uppleva Sydafrikas kontraster. Johannesburg är en hektisk och exotisk metropol som både på gott och ont representerar det moderna Afrika. Kontrasten kan nästan inte vara större än när du lägger staden bakom dig och ger dig ut i Sydafrikas vilda och storslagna natur. På gränsen till Botswana några timmar nordväst om Joahannesburg ligger Madikwe Game Reserve som är ett 76.000 hektar stort viltreservat. Här är chanserna stora att uppleva The Big Five. Även rakt norrut från Johannesburg ligger ännu ett spektakulärt naturomåde, Entabeni Game Reserve.

Karta

Dag för dag

På denna resa till vackra KwaZulu Natal får du uppleva det allra bästa det här natursköna område i Sydafrika har att bjuda på.

Dag 1: Avresa från Sverige

Idag flyger du från Sverige till Johannesburg i Sydafrika. Du anländer nästkommande morgon.

Dag 2: Ankomst till Hluhluwe iMfolozi Game Reserve

Efter ankomst till Johannesburg byter du flyg och fortsätter till staden Richards Bay. Här väntar en hyrbil som du kör till Hluhluwe iMfolozi Game Reserve. Väl framme bor du i Rhino Ridge; en förstklassig safarilodge belägen på en sluttning med magnifik utsikt över naturen. Lodgen präglas av en safariatmosfär och de bekväma rummen har gott om utrymme, goda faciliteter och härliga badrum med regndusch. Samma safariatmosfär återfinns i de mysiga, gemensamma områdena samt på den stora terrassen med utsikt över nationalparken. Alla måltider och dagliga safariaktiviteter ingår under din vistelse.

Distans: ca 100 km

Dag 3 - 4: Safari Hluhluwe iMfolozi

Under kommande dagarna står safari på schemat. Under tidig morgon och den sena eftermiddagssolen åker ni ut på ”game drive” i parkens storslagna natur. Här lever alla välkända afrikanska djur. Se lejon som är ute på jakt, leoparder som vilar uppe i trädkronorna och elefanter som vandrar genom landskapet från vattenhål till vattenhål. De har sällskap av zebror, giraffer, geparder, hyenor, flodhästar och antiloper. Här lever även den sällsynta afrikanska vildhunden. Men det är och förblir den vita noshörningen som är områdets höjdpunkt. I början av 1900-talet skapades Hluhluwe iMfolozi som ett sista försök att rädda den vita noshörningen från utrotning. Uppdraget lyckades, och det är tack vare Hluhluwe-IMfolozis ansträngningar som den vita noshörningen ännu kan upplevas i södra Afrika. Chanserna att se dessa är goda tack vare att det finns 1 800 vita noshörningar idag, och med lite tur kanske du också ser spetsnoshörningar.

Under dagens varmaste timmar kan du koppla av i lodgen. Varför inte njuta av en kall drink på terrassen med utsikt över det omgivande landskapet, eller skämma bort dig själv med en massage i spaområdet? Lodgen brukar även ordna olika extraaktiviteter som det är möjligt att anmäla sig till. Det kan exempelvis vara guidade vandringar och kulturevenemang med fokus på den lokala zulukulturen.

Dag 5: Hluhluwe iMfolozi Zululand

Före frukost är det dags för en sista safari i Hluhluwe iMfolozi, varpå du sedan kör genom det vackra landskapet i hjärtat av Zululand till Isandlwana Lodge. Lodgen är högt belägen med utsikt över bergen och de öppna vidder, och består av endast tolv rum. Lodgen har ett mysigt, gemensamt område med pool och en inbjudande veranda. Även här har du helpensionen, och du kan se fram emot smakfull, sydafrikansk mat som serveras ihop med lokala viner under det mysiga halmtaket i huvudbyggnaden.

Distans: ca 200 km

Dag 6: Zululand och Battlefields

På lodgen har du möjlighet att köpa en mängd olika utflykter om du önskar detta. Området spelar

En viktig roll i Sydafrikas historia. Det var här som många av de stora slagen i Ango-Zulukrigen utkämpades, med en historia som bevittnar dramatiska stridigheter. Inte minst slaget vid Isandlwana, där zuluarmén den 22 januari 1879 vann mot de tekniskt överlägsna britterna under ledning av befälhavaren Henry Pulleine. Ett annan viktig slag inträffade samma dag vid Rorke's Drift. Det är möjligt att besöka de gamla slagfälten med en guide som berättar historien så levande att du nästan kan känna doften av krutet. Zulufolket lever fortfarande här och en annan möjlighet kan vara ett besök i en samtida Zuluby. Här är du välkommen och höra om deras kultur som ännu idag håller fast vid några av deras gamla traditioner. Du är naturligtvis även välkommen att tillbringa dagen på lodgen eller utforska området i egen bil.

Dag 7: Drakensberg

Efter frukost fortsätter du din resa mot imponerande Drakensberg, som reser sig som en mur mot gränsen till Lesotho. Här bor du på en av områdets bästa lodger, Montusi Mountain Lodge. Lodgen ligger mitt bland böljande, gröna kullar med bergen i bakgrunden och består av en stor, charmig huvudbyggnad med reception, restaurang, terrass, bar, lounge och massagerum. Var och en av de sexton sviterna är inredda som enskilda villor utspridda över området. Under de senaste tio åren har lodgen genomfört ett stort arbete för att skydda naturen i denna del av Drakensberg, vilket har inneburit att flera olika fågel- och djurarter som tidigare försvunnit har återvänt till området.

Lodgen är den perfekta platsen att koppla av efter att ha utforskat bergen. Frukost och middag ingår, så du kan redan denna kväll njuta av den första middagen i den mysiga restaurangen.

Distans: ca 250 km

Dag 8 – 9: Drakensberg

Dags att utforska Drakensberg – varje naturälskares paradis. Drakensberg betyder "Dragon Mountains", men Zulus kallar området för Quuathlamba, vilket betyder "Barriären av spjut". Zuluernas benämning är kanske den mest beskrivande för detta mäktiga bergslandskap som reser sig som en mur vid gränsen av Sydafrika och Lesotho. Bergskedjan erbjuder ett dramatiskt landskap med enastående skönhet, och flera platser har välbevarad klippmålningar som visar hur Sanfolkets levde för tusentals år sedan. Förutom att vara en fantastisk plats för vandring erbjuder Drakensberg också spektakulära körsträckor samt ridturer och fiske. Hur du väljer att spendera dagarna här är helt upp till dig. Möjligheterna är många - varför inte göra en dagstur med bil till Royal Natal National Park eller Giants Castle Game Reserve?

Dag 10: Umhlanga/The Oyster Box Hotel

Njut av en lugn morgon i de vackra omgivningarna innan det är dags att lämna Drakensberg och köra till kuststaden Umhlanga, strax norr om Durban. Här bor du på The Oyster Box Hotel, ett överdådigt, femstjärnigt lyxhotell med anor från 1863. Den nuvarande byggnaden etablerades under 1950-talet, men den historiska atmosfären är ännu intakt med stora ljuskronor, trappor med gjutjärnsräcken och klassiskt möblemang. Komforten är dock i nivå med dagens standard, och på detta sätt kombinerar Oysterbox Hotel vacker, modern lyx med atmosfären från ett klassiskt badhotell. Hotellet är beläget vid stranden och utsikten över havet och den lokala fyren från poolområdet är fantastisk. Tack vare detta har hotellet vunnit flertalet priser och utmärkelser. De har exempelvis flera gånger om kammat hem titeln som Sydafrikas bästa hotell.

Distans: ca 300 km

Dag 11 – 12: The Oyster Box Hotel

Dagarna kan spenderas med att koppla av på hotellet och i de vackra omgivningarna. Förutom poolområdet erbjuder hotellet många restauranger och kaféer med alla slags frestelser. Du kan även skämma bort dig själv på hotellets spa eller se en film på hotellets egen biograf. Vill du utforska omgivningarna har du fortfarande bilen tillgänglig.

Dag 13: Avresa från Sydafrika

Efter frukost är det dags att säga adjö till Umhlanga och köra till King Shaka International Airport. Här återlämnas bilen och hemresan börjar.

Distans: ca 20 km

Dag 14: Ankomst till Sverige

Efter ett byte av flyg ankommer du till Sverige.

Se alla dagar

Prisexempel

14 dagar från 35.200 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Sydafrika - Atlantis - sandklitter

Sandboarding och fyrhjuling

På denna tur kan du se fram emot en hel dag fylld med fart när du besöker sanddynorna i Atlantis.

1 dag från 1.500 kr

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Kapstaden med helikopter

Upplev vackra Kapstaden med Taffelberget och kusten från ovan på denna 30 min långa helikoptertur.

30 min från 3.300 kr

Forsande vattenmassor i Victoriafallen genom regnskog, Zimbabwe

Solnedgång på Zambezifloden

Upplev en vacker solnedgång på en båttur på Zambezifloden med möjlighet att även se vilda djur.

2 tim från 550 kr

Sydafrika - Johannesburg - Soweto Township_0

Soweto och Apartheid Museum

En heldagstur till Soweto som tar dig till alla platser av politisk betydelse samt Apartheid Museum.

1 dag från 1.150 kr

Sydafrika - Vinlandet.jpg

På cykel genom vinområdet

Följ med på en cykeltur i charmerande Stellenbosch mitt i hjärtat av vinområdet.

5 tim från 650 kr

Sydafrika - Vin - Vinmark - Stellenbosch.jpg

Tur till vinområdet

Upplev det berömda vinområdets vackra natur på denna heldagstur med hela tre vinprovningar.

1 dag från 900 kr

Sydafrik a- Panoramaruten - Gods window (2)

Panoramarutten

Njut av Panoramaruttens vackra natur och storslagna vyer på denna privata heldagstur med guide.

5 timer från 2.100 kr

Färgglad regnbåge som går ner över Victoriafallen, Zimbabwe

Victoriafallen - guidad tur

Åk på en guidad tur runt Victoriafallen och upplev de enorma vattenmassornas brus på nära håll. 

5 tim från 550 kr

Afrika - dyr - surikater (3)2.jpg

Surikatsafari

Åk på en morgonsafari och se surikaterna kika fram ur sina hålor för att sola sig i dagens första strålar.

2 tim från 530 kr

Australien - victoria - Yarra Valley - vindruer 1.jpg

Stellenbosch Vine & Dine

Njut av en dag i Stellenbosch där du får smaka och lära dig mer om områdets goda mat och utsökta vin. 

1 dag från 900 kr

Par som tittar på vyn över havet och Hermanus från utsiktsplats, Sydafrika

Hermanus, valar och vin

Upplev valarna längs Sydafrikas sydkust och njut av områdets goda viner på denna privata heldagstur. 

1 dag från 1.950 kr

Sydafrika - Cape Town - Bo Kaap (2).jpg

Kapstaden sightseeing & Robben Island

Följ med på en guidad tur av Kapstaden samt besök Robben Island och fängelset där Nelson Mandela satt inlåst under flera år.

5 tim från 1.120 kr

Sydafrika - Cape Town - sæler

Valar, sälar och pingviner

En härlig båttur på havet utanför Kapstaden med chans att se valar, sälar, hajar och pingviner. 

3 tim från 1.700 kr

Sydafrika - Stellenbosch (5)_0

Äventyr i vinområdet

Denna tur ger dig möjlighet att både prova vin samt upptäcka det vackra området på ett aktivt sätt.

5 tim från 3.000 kr

Barn i skoluniform i Kapstaden, Sydafrika

Robben Island & township

Res genom det moderna Sydafrikas historia och besök både Robben Island och en township.

1 dag från 900 kr

Sydafrika - Cape Town - haj

Dyka med vithajar

Dyk med vithajar och se de stora djuren på riktigt nära håll utanför Kapstadens kust.

5 tim från 2.450 kr

Sydafrika - Johannaesburg - Soweto_1

Tur till Soweto

Denna tur till Soweto tar dig till flera platser av betydelse och inkluderar Mandela Family Museum. 

5 tim från 650 kr

Sydafrika - soweto.jpeg

Cykla i Soweto

En guidad tur på cykel i Soweto, är för dig som vill uppleva och inte bara se en township.

6 tim från 1.650 kr

New_Boma_Sept_2013_21[1]

Boma Dinner & Show

Följ med på en Boma-middag och få en festlig kväll och en bättre inblick i Zimbabwes lokala kultur.

3 tim från 610 kr

Sydafrika - Boulders Beach - pingvin

Havskajak och Cape Point

En privat heldagstur där du paddlar havskajak till Boulders Beach och även besöker dramatiska Cape Point.

1 dag från 2.800 kr

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

Victoriafallen med helikopter

Upplev de vackra Victoriafallen och dess omgivningar från luften på en spännande helikoptertur.

12 min från 1.750 kr

Sydafrika - Cape Town - Pingviner (3).jpg

Godahoppsudden & Cape Point

Besök Godahoppsudden, Cape Point och Boulders Beach på denna dagstur fylld med upplevelser. 

1 dag från 900 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Vit sandstrand som möter turkost hav i soliga Mauritius

Sydafrika & Mauritius

 • Kapstaden & vinområdena
 • Safari i Kruger N.P
 • Sol & bad på Mauritius

16 dagar från 49.900 kr

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Klassiska Sydafrika

 • Upplev landet med egen bil
 • Provsmakningar i vinområdet
 • Flera dagar med safariupplevelser

13 dagar från 26.800 kr

Flock elefanter som släcker törsten i vattenhåla, Afrika

Kruger och Kapstaden

 • Safari bland The Big 5
 • Tid att uppleva Kapstaden
 • Minimal transporttid

11 dagar från 30.800 kr

Lejonfamilj under träd på torr savann, Afrika

Sydafrikas höjdpunkter

 • Utforska Kapstaden
 • Safari i Kruger National Park
 • Kör i eget tempo med hyrbil

15 dagar från 34.500 kr

Resa Romantiska Sydafrika

Romantiska Sydafrika

 • Kapstaden & Camps Bay
 • Bo i vinområdena
 • Magisk safari i Kruger N.P

13 dagar från 38.000 kr

Fotograferande av elefant i Maritane i Pilanesberg, Sydafrika

Safariäventyr i Pilanesberg

 • 2 safaris dagligen inkluderade
 • Alla måltider inkluderade
 • Malariafritt område

10 dagar från 16.200 kr

Leopard som ligger ner på marken och vilar i skuggan, Afrika

Sydafrika & Australien kombo

 • Safari och natur i Sydafrika
 • Sydney, Cairns, Adelaide
 • Storstad, rev och djur i Australien
   

21 dagar från 46.900 kr

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

 • Upplev färgstarka Kapstaden
 • Victoriafallens enorma vattenmassor
 • Safari i Chobe National Park

14 dagar från 37.200 kr

Utsiktsplats på Woodbury Lodge i Amakhala, Sydafrika

Familjeäventyr i Sydafrika

 • Upplevelser för alla åldrar
 • Sandboarding och fyrhjuling
 • Big Five safari i Amakhala

11 dagar från 24.900 kr

Väg med utsikt över Kapstaden och Taffelberget i solnedgång, Sydafrika

Kapstaden, Garden Route & safari i Sydafrika

 • Upplev fascinerande Kapstaden
 • Kör längs vackra Garden Route 
 • Safari med The Big Five

12 dagar från 24.900 kr

Vinodling med berg i bakgrund i Franschhoek, Sydafrika

Safari, vin & strand i Sydafrika

 • Kör längs vackra Garden Route
 • Smaka på godsaker i vinområdet
 • Safariupplevelse i Amakhala

14 dagar från 27.400 kr

Tåg som kör genom landskap i solnedgång, Sydafrika

Rovos Rail, Victoriafallen & Safari

 • Åk lyxtåget Rovos Rail
 • Bo på Victoria Falls Hotel
 • Safari i Chobe National Park

12 dagar från 56.400 kr

Elefant framför jeep på safari på grön savann, Sydafrika

Big Five Safari i Madikwe

 • Safari bland 'The Big Five'
 • Lyx och avkoppling
 • Fantastiska naturupplevelser

10 dagar från 31.200 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png