Vandrande elefanter i flock, Afrika

Sydafrika med guide

Upplev alla Sydafrikas höjdpunkter tillsammans med en kunnig engelsktalande guide och internationell grupp.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

17 dagar från 43.400 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Denna resa är perfekt för alla som drömmer om att utforska Sydafrika med guide! Du får uppleva alla Sydafrikas höjdpunkter när det gäller natur, djurliv och kultur i sällskap av en kunnig, engelsktalande guide och tillsammans med andra resenärer från olika länder. Resan startar i Johannesburg och avslutas i Kapstaden med inrikesflyg mellan Durban och Port Elizabeth inkluderat. På samtliga platser övernattar du på bra lodger eller hotell samt färdas i en buss av hög standard med AC. Utmed vägen kan du se fram emot ett äkta äventyr fyllt med exotiska upplevelser, däribland Big 5-safari i Kruger och fantastiska vyer utmed Panorama - och Garden Route. Du besöker också vackra Kapstaden där du kommer till mäktiga Taffelberget samt Waterfront, Greenmarket Square och andra sevärdheter i stan. Härifrån har du också två dagsturer inkluderade som tar dig till både Cape Point och de världsberömda vindistrikten.  

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

safari på motswari private game reserve sydafrika
Resor till Kruger & Panoramarutten

Drömmer du om att uppleva natur- och djurliv i världsklass? Besök Kruger National Park och Panoramarutten.

Safari i Kruger National Park

Ingen resa till Sydafrika är fulländad utan safari i Kruger National Park. Detta enorma vildmarksområde är bland de största, äldsta och mest djurrika nationalparkerna i hela Afrika. Nästan alla Afrikas ikoniska djurarter lever här och det finns stora chanser att få se lejon, giraffer, elefanter och ett hav av andra djur i deras naturliga miljö. Utforska Kruger på en safari i själva nationalparken, eller unna dig själv en vistelse på en av de privata safarilodgerna som erbjuder exklusiv safari i världsklass på privata vildreservat omkring Kruger National Park.

Panoramarutten

Den här delen av Sydafrika bjuder på många fantastiska naturområden. Gör ett besök vid spektakulära Blyde River Canyon eller de fascinerande klippformationerna Bourkes Luck Potholes. Du kan också njuta av de vackra vattenfallen Lisbon- och Berlin Falls, utsiktsplatsen vid God’s Window samt dyka ned i områdets guldgrävarhistoria i staden Pilgrim’s Rest.

Resor till Sydafrika - vi kan Sydafrika!

Rejser til Johannesburg og omegn, Sydafrika
Resor till Johannesburg & nordvästra Sydafrika

Resor till Johannesburg och nordvästra Sydafrika bjuder på kontraster när storstad möter vild natur.

Upplev Sydafrikas kontraster

På en resa till Johannesburg, Madikwe och Entabeni är det på allvar som du får uppleva Sydafrikas kontraster. Johannesburg är en hektisk och exotisk metropol som både på gott och ont representerar det moderna Afrika. Kontrasten kan nästan inte vara större än när du lägger staden bakom dig och ger dig ut i Sydafrikas vilda och storslagna natur. På gränsen till Botswana några timmar nordväst om Joahannesburg ligger Madikwe Game Reserve som är ett 76.000 hektar stort viltreservat. Här är chanserna stora att uppleva The Big Five. Även rakt norrut från Johannesburg ligger ännu ett spektakulärt naturomåde, Entabeni Game Reserve.

Karta

Dag för dag

Upplev alla Sydafrikas höjdpunkter tillsammans med en kunnig engelsktalande guide och internationell grupp.

Dag 1: Avresa Sverige

Du reser från Sverige mot Johannesburg i Sydafrika

Dag 2: Ankomst Johannesburg

Du landar i Johannesburg på morgonen och blir hämtad på flygplatsen och körd till ditt hotell. Då det inte är någon tidsskillnad slipper du oftast någon jetlag vid ankomst till Sydafrika, men du har ändå resten av dagen åt att vila ut efter resan. Vill du kan du istället använda tiden åt att besöka någon utav de utmärkta shopping centren eller ta en guidad tur till townshipen Soweto (ingår ej) som spelat en stor roll i Sydafrikas historia, går det självklart också bra.

Dag 3: Johannesburg - Hazyview

Efter frukost blir du hämtad på hotellet och åker mot Mpumalanga-provinsen, också kallad 'The Land of the Rising Sun'. Turen går via Panoramarutten, där framförallt sträckan genom Blyde River Canyon är helt magnifik! Här finns flera bra utsiktsplatser där du har en helt fantastisk utsikt över den 33 km långa ravinen, som börjar vid 'Bourke's Luck Potholes och slutar vid 'The Three Rondavels.

Om tiden och vädret tillåter görs ett stopp vid berömda utsiktsplatsen vid God's Window. Efter en heldag med spektakulära vyer kommer du fram till hotellet i Hazyview där en trevlig middag väntar. Här bor du de kommande två nätterna.

Dag 4: Kruger National Park

Idag väntar en tidig transfer till berömda Kruger National Park och upplevelsen av att åka på en äkta safari. Du åker i en öppen jeep och får möjlighet att komma riktigt nära djuren. En safari i Kruger räknas som en av de bästa i Afrika och med nära 2 miljoner hektar är parken hem åt både flora och fauna i stort antal. På eftermiddagen återvänder gruppen till hotellet i Hazyview och förutom att middag serveras, har du resten av dagen för egna aktiviteter. Om du önskar finns det möjlighet att åka tillbaka till Kruger på kvällen och följa med på ytterligare en safari (ingår ej).

Dag 5: Hazyview - Swaziland

Efter frukosten går resan vidare mot Royal Kingdom of Swaziland. Det här lilla kungariket är beläget i ett bergsområde och är fullt av förgångna afrikanska traditioner och massor av kultur. Här finns också enormt vacker natur och aktiviteter som exempelvis safariturer och konst - och hantverksoutelets. Ta del av en uppvisning av traditionell Swazi-kultur följt av en härlig lunch på Matsamo Cultural Village. Fortsätt till Ngwenya Glass Works för att se hantverkare skapa vackra skulpturer och konstverk från smält glas. Efter att ha spenderat lite tid på marknaderna med hantverk i Mbabane är det dags att checka in på hotellet som är vackert beläget i Ezulwini-dalen. Middag sker idag enligt dina egna arrangemang och önskemål.

Dag 6: Swaziland - Mkhuze Game Reserve

Efter frukost är det dags för ett besök på Swazi Candle Factory där varje ljus är tillverkat för hand med den gamla tekniken ”milliefiore”. Det finns inte ett ljus som är det andra likt och i sortimentet hittar du en mängd olika färger, former och mönster.

Resan fortsätter sedan via Big Bend till KwaZulu Natal dit du anländer på eftermiddagen och checkar in på ditt hotell för två nätters vistelse. Samma eftermiddag åker du på en tur uppför Ubombo Moutains som bjuder på en vacker utsikt över Lake Jozini. På toppen av berget njuter du av en kvällsdrink medan solen sakta sänker sig och himlen förvandlas till en tavla fylld av olika färger. Turen upp på berget kombineras med ett besök i en lokal och autentisk zulu-by för att få en inblick i hur livet för zulufolket ser ut idag. Väl tillbaka på hotellet serveras en god middag.

Dag 7: Mkhuze Game Reserve

Njut av morgonen och bestäm själv om du vill följa med på någon utav hotellets aktiviteter. Efter lunch (ingår ej) väntar transfer till Hluhluwe-Imfolzoi Game Reserve för en eftermiddagssafari. Hluhluwe-Imfolozi Game reservatet sträcker sig över enorma 90.000 hektar och det var här den vita noshörningen räddades från utrotning. Återvänd till hotellet senare på eftermiddagen och avsluta kvällen med en trevlig middag.

Dag 8: Mkhuze Game Reserve - Durban

Efter frukost fortsätter resan längs Elephant Coast till St Lucia på den sydligaste spetsen av världsarvet iSimangaliso Wetland Park. Här får du färdas med båt genom våtmarkerna med chans att se både krokodiler och flodhästar samt en mängd olika fågelarter. Bland annat lever den sällsynta skrikhavsörnen här. Du når Durban på eftermiddagen och checkar in på hotellet där du ska bo i en natt. Här finns många trevliga restauranger och ikväll väljer du själv var du intar din middag.

Dag 9: Durban - Port Elizabeth

Beroende på vilken tid ditt flyg till Port Elizabeth går kan du ha chans att göra en Durban City Tour där du under morgonen får möjlighet att upptäcka stadens kulturella och historiska kontraster. Från King Shaka International Airport flyger du sedan västerut till Port Elizabeth där du har transfer från flygplatsen till ditt hotell. Resterande del av dagen spenderas på valfritt sätt och middag intar du på egen hand.

Dag 10: Port Elizabeth - Plettenberg Bay

Från Port Elizabeth går resan via den vackra Tsitsikamma National Park, beskriven som "garden of the Garden Route". Dock förtjänar Tsitsikamma en betydligt mer levande beskrivning för att kapsla in den skönhet som finns här. Njut av en promenad längs spännbron över Storms River Mouth Gorge som bjuder sina besökare på otroliga vyer och fotomöjligheter. Dagens slutdestination är Plettenberg Bay där middag och totalt två övernattningar väntar.

Dag 11: Plettenberg Bay

Efter frukost väntar besök på Birds of Eden som är den största voljären i världen och där du kan se en mängd olika fåglar flyga fritt i den gigantiska inhängnaden. Efter att du ätit lunch på egen hand kan du antingen bara ta det lugnt, eller om vädret tillåter, välja att följa med på en Marine Encounter båtresa (ingår ej) och lära dig mer om det marina livet utanför Plettenberg Bay. Det finns också möjlighet att följa med på en vintur vid Bramon Wine Estate. Här får du chans att provsmaka olika viner samt åka häst och vagn mellan vinrankorna medan du sippar på ett glas vin och njuter av omgivningarna. Väl tillbaka på lodgen väntar middag på kvällen.

Dag 12: Plettenberg Bay - Oudtshoorn

Efter frukost och utcheckning fortsätter resan mot staden Knysna som ligger vackert belägen vid en lagun och kallas 'Gem av Garden Route'.

Njut av lite tid på egen hand vid Knysna Waterfront Complex innan du reser vidare mot Oudthoorn. Denna stad beskrivs som världens ”fjäderhuvudstad” tack vare sin stora strutsuppfödning. Här kan du besöka en strutsfarm och följa med på en guidad tur. Du checkar in på ditt boende senare på eftermiddagen i perfekt tid för en god middag.

Dag 13: Oudtshoorn - Kapstaden

Direkt efter frukost väntar en morgonutflykt till Cango Caves. Detta är ett av världens naturliga underverk och har blivit ett stort dragplåster till området Karoo. Det har blivit dags att lämna Oudtshoorn och via Route 62 resa vidare till Barrydale för lunch (ingår ej). Du kommer fram till Kapstaden sen eftermiddag och checkar in på ditt hotell med ett bra läge i eller nära Waterfront. Middag intar du på egen hand på någon utav alla härliga restauranger som finns här.

Dag 14: Kapstaden & Cape Point

Idag väntar en heldag till Cape Point, Godahoppsudden och andra sevärdheter på Cape Peninsula. På vägen ner mot Afrikas sydligaste spets passerar du Sea Point, Clifton och Camps Bay samt gör ett stopp vid en utsiktsplats i Llandudno, innan du når Hout Bay. Hout Bay är en pittoresk fiskeby och hamn omgiven av vackra bergslandskap och med fina stränder. Här kan du göra en båttur (ingår ej) till Seal Island för att titta på den stora sälkolonin som finns där. Fortsätt via Chapman’s Peak som är en utav världens mest spektakulära kustvägar, ända ner till Cape Point och Good Hope Nature Reserve. Här finns en mycket unik flora med enormt många olika arter på liten yta och det är en upplevelse att se haven mötas vid Cape Points klippor. Efter lunch på en närliggande resturang (ingår ej) går turen vidare mot historiska Simon's Town - en charmig by med viktoriansk arkitektur, flottbas och en stor pingvinkoloni vid vackra Boulders Beach. Boulders Penguin Colony är hem åt en växande koloni av den utsatta sydafrikanska pingvinen. Utlagda träspångar ger besökarna möjlighet att komma ner till stranden och få se pingvinerna i deras naturliga miljö. Det finns också ett informationscenter vid platsen. Dagen avslutas med ett besök på Kirstenbosch Botanical Gardens som är världsberömd för sin mångfald sitt magnifika läge mot de östra sluttningarna av Taffelberget. Turen slutar när du senare på eftermiddagen är tillbaka på ditt hotell igen. Middag sker på egen hand på någon trevlig restaurang i Kapstaden.

Dag 15: Kapstaden & vindistrikten

Dags att besöka vindistrikten! Vägen ut från Kapstaden bjuder på en härlig resa genom fantastiska bergskedjor, vingårdar och hus av Cape Dutch-arkitektur. Första stopp är vackert belägna Stellenbosch som är hjärtat av den sydafrikanska vinindustrin och fylld av skönhet och kultur som genomsyrar den sydafrikanska historien. Med det otroligt stora utbud av vinproducenter som finns är det svårt att välja vingård för dagens första provning. Res vidare över Helshoogte-passet till Franschhoek, också kallad Sydafrikas gourmet huvudstad. Staden ligger i en pittoresk liten dal och har en typisk French Huguenot-stil. Här får du först göra en vinprovning innan det är dags för en kulinarisk upplevelse på någon utav Franschhoeks många prisbelönta resturanger (ingår ej). Om tiden tillåter görs även ett besök i Paarl-regionen för att avrunda dagens vinprovningsupplevelser innan det är dags att återvända till Kapstaden.

Dag 16: Kapstaden

På morgonen efter frukost är det samling vid hotellet för en planerad sightseeingtur. Kapstaden bjuder på både natur och kultur som visar staden från dess begynnelse till dagens moderna byggnader och köpcentra. Turen startar med en tur till Taffelberget där du kan ta linbanan (ingår ej) upp till toppen om vädret tillåter. I stadskärnan besöks sedan Company Gardens, S.A Museum, Castle of Good Hope och den blomstrande loppmarknaden Greenmarket Square. Turen går också genom pittoreska stadsdelen Bo-Kaap med sina färgglada hus. Där får du uppleva den unika kulturen, livsstilen och personligheten hos Cape Muslim community, och lära dig mer om dess bidrag till Sydafrikas historia och utveckling. Du är tillbaka vid hotellet runt lunchtid igen. Senare på eftermiddagen väntar transfer till Cape Town International Airport då det blivit dags att säga hejdå till Sydafrika för denna gång.

Dag 17: Ankomst Sverige

Välkommen hem igen! Du landar på morgonen - utan jetlag än en gång, men med många härliga minnen i bagaget!

Se alla dagar

Prisexempel

17 dagar från 43.400 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Vit sandstrand som möter turkost hav i soliga Mauritius

Sydafrika & Mauritius

 • Kapstaden & vinområdena
 • Safari i Kruger N.P
 • Sol & bad på Mauritius

16 dagar från 49.900 kr

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Klassiska Sydafrika

 • Upplev landet med egen bil
 • Provsmakningar i vinområdet
 • Flera dagar med safariupplevelser

13 dagar från 26.800 kr

Flock elefanter som släcker törsten i vattenhåla, Afrika

Kruger och Kapstaden

 • Safari bland The Big 5
 • Tid att uppleva Kapstaden
 • Minimal transporttid

11 dagar från 30.800 kr

Lejonfamilj under träd på torr savann, Afrika

Sydafrikas höjdpunkter

 • Utforska Kapstaden
 • Safari i Kruger National Park
 • Kör i eget tempo med hyrbil

15 dagar från 34.500 kr

Resa Romantiska Sydafrika

Romantiska Sydafrika

 • Kapstaden & Camps Bay
 • Bo i vinområdena
 • Magisk safari i Kruger N.P

13 dagar från 38.000 kr

Fotograferande av elefant i Maritane i Pilanesberg, Sydafrika

Safariäventyr i Pilanesberg

 • 2 safaris dagligen inkluderade
 • Alla måltider inkluderade
 • Malariafritt område

10 dagar från 16.200 kr

Pool och solstolar med utsikt över skog, Sydafrika

Safari, Zululand & Drakensberg

 • Safari i Hulhuluwe-Imfolozi
 • Upplev Zulukulturen i Battlefields
 • Utforska vackra Drakensberg

14 dagar från 35.200 kr

Leopard som ligger ner på marken och vilar i skuggan, Afrika

Sydafrika & Australien kombo

 • Safari och natur i Sydafrika
 • Sydney, Cairns, Adelaide
 • Storstad, rev och djur i Australien
   

21 dagar från 46.900 kr

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

 • Upplev färgstarka Kapstaden
 • Victoriafallens enorma vattenmassor
 • Safari i Chobe National Park

14 dagar från 37.200 kr

Utsiktsplats på Woodbury Lodge i Amakhala, Sydafrika

Familjeäventyr i Sydafrika

 • Upplevelser för alla åldrar
 • Sandboarding och fyrhjuling
 • Big Five safari i Amakhala

11 dagar från 24.900 kr

Väg med utsikt över Kapstaden och Taffelberget i solnedgång, Sydafrika

Kapstaden, Garden Route & safari i Sydafrika

 • Upplev fascinerande Kapstaden
 • Kör längs vackra Garden Route 
 • Safari med The Big Five

12 dagar från 24.900 kr

Vinodling med berg i bakgrund i Franschhoek, Sydafrika

Safari, vin & strand i Sydafrika

 • Kör längs vackra Garden Route
 • Smaka på godsaker i vinområdet
 • Safariupplevelse i Amakhala

14 dagar från 27.400 kr

Tåg som kör genom landskap i solnedgång, Sydafrika

Rovos Rail, Victoriafallen & Safari

 • Åk lyxtåget Rovos Rail
 • Bo på Victoria Falls Hotel
 • Safari i Chobe National Park

12 dagar från 56.400 kr

Elefant framför jeep på safari på grön savann, Sydafrika

Big Five Safari i Madikwe

 • Safari bland 'The Big Five'
 • Lyx och avkoppling
 • Fantastiska naturupplevelser

10 dagar från 31.200 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png