Australien - Queensland - Cape Tribulation - strand 1.jpg

Australien med guide

Res tillsammans med en internationell grupp och en engelsktalande guide till Australien. Upplev landets stora sevärdheter på denna resa.

 

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 56.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Följ med på en inspirerande och informativ rundresa i Australien maxad med upplevelser. Res tillsammans med likasinnande personer och en lokal guide från landet.

Ni kommer bland annat uppleva storstadsmetropolerna Melbourne och Sydney, den Australienska bushen och ändlös öken i Alice Springs och Ayers Rock, för att sedan toppa upplevelsen med en tur ut på det välkända och vackra Great Barrier Reef.

Detta är en härlig rundresa där ni får vara med om de mest kända upplevelserna i Australien. Gruppen som ni reser tillsammans med är en mindre grupp vilken gör den mer personlig. Givetvis finns det också tid och utrymme att uppleva saker längs vägen på egen hand.

Flyg både till och från Australien samt alla inrikes flygningar, alla övernattningar och guidade utflykter är bokade på förhand. Detta för att ge er som kunde bäst möjliga chans till en mer avslappnad semester.

Er guide som följer med på resan runt i landet är från Australien och kan på så vis ge er den bästa möjliga upplevelse. Få små trevliga anekdoter under vägen, som ni annars kanske hade missat. Guidens största fokus är att ge er den bästa och mest minnesvärda reseupplevelsen.

Läs mer om denna spännande rundresa och alla upplevelser som ingår i dag till dag programmet nedan.

För att ge er den mest optimala resa, rekommenderas en mellanlandning i Asien. Dela upp den långa resan och på så vis vara utvilade och mindre jetlagade när det stora Australienäventyret börjar. Fråga oss efter ett prisförslag

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Karta

Resan dag för dag

Res tillsammans med en internationell grupp och en engelsktalande guide till Australien. Upplev landets stora sevärdheter på denna resa.

Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från Sverige.

Dag 2: Mellanlandning Asien

Här finns möjlighet att lägga till stopp med övernattning. Fråga din resesäljare efter tips och prisförslag.

Dag 3: Ankomst Melbourne

Denna 13-dagars rundresa i Australien börjar i Melbourne och efter ankomst träffar ni er Tour Director och era medresenärer. På kvällen äter ni en välkomstmiddag ombord på en av Melbournes gamla spårvagnar. Här serveras en smakrik och spännande middag på de historiska vagnarna. Njut av utsikten över Melbournes gator utanför fönstret samtidigt som ni äter en säsongsbetonad måltid av hög standard med lokalt vin eller öl till.

Dag 4: Melbourne

Dagen startar med en guidad tur i centrala Melbourne. Eftermiddagen tillbringar ni på egen hand och ni kan få tips och idéer från er Tour Director på vad som finns att göra. Ett förslag är att ta spårvagnen (ca 20 minuter) ut till underbara St. Kilda. St. Kilda ligger precis ute vid havet och här finns många butiker, caféer och restauranger.

Dag 5: Melbourne på egen hand

Idag har ni möjlighet att se det som ni inte hunnit se de två första dagarna i Melbourne. Upplev pingvinparaden på Phillip Island, eller åk med på en tur längs den vackra Great Ocean Road som avslutas vid 'De 12 apostlarna'. Är ni intresserade av vin finns det möjlighet att besöka Yarra Valley´s vindistrikt. Om det är det djurlivet med kängurur och koalor som ligger dig varmt om hjärtat kan du besöka någon av nationalparkerna. Dagsutflykterna bokas och betalas på plats.

Dag 6: Melbourne - Alice Springs

Tidigt på morgonen är det dags att flyga norrut till Alice Springs (alla flyger separat och möter upp gruppen i Alice Springs). När ni ankommer Alice Springs möter ni upp gruppen och åker direkt till "the Royal Flying Doctors" huvudkontor och här får ni lite mer insikt i deras arbete och hur man säkerställer hälsa och sjukvård i den Australienska outbacken. Nästa stopp är "School of the air" som är en distansskola till barn och ungdomar som lever i avlägsna områden. Fram tills 2003 undervisades barn via radio innan man gick över till internet. Sista stoppet för dagen är på telegrafstationen i Alice Springs.
På kvällen besöker ni "the Aussie outback at Earth Sanctuary World Nature Centre" och ni bekantar er med aboriginsk kultur. Kvällen avslutas med en 'You´re invited Dinner' som är en australiensk barbecuemiddag där ni möter familjen Falzon. De berättar om sitt jobb kring Ecoturism och kanske avslutar de med en all-sång, ackompanjerad av gitarr och digeridoo?

Dag 7: Alice Springs - Ayers Rock

Det är uppstigning tidigt på morgonen för att påbörja resan genom den röda öknen från Alice Springs mot Ayers Rock. Vi gör ett stopp för att se majestätiska Attila (Mount Conner) på vägen. Ofta blir Attila förväxlat med Uluru eller Ayers Rock som det mera välkända namnet är. Eftermiddagen spenderas på egen hand vid Ayers Rock Resorts. Sträck gärna ut vid poolen efter en lång förmiddag i buss. På kvällen är det dags att kika närmare på Ayers Rock och det gör ni från vad som kallas "Sunset viewing area". Härifrån kan ni vänta er vackra färger och en häpnadsväckande utsikt samtidigt som ni blir serverade kanapéer och vin i solnedgången.

Dag 8: Kata Tjuta (the Olgas)

Passa på att stig upp tidigt för att se soluppgången över Ayers Rock. Under förmiddagen tar vi oss till grottor i Ayers Rock och ni blir guidade tillbaka till aboriginernas förtid.
Innan eftermiddagens aktivitet tar vid, är det ett besök på Kata Tjuta Cultural Centre som står på programmet. Efter lunch beger vi oss mot Kata Tjuta även, kallad The Olgas, som ligger 25 km från Ayers Rock. Kata Tjuta är en grupp kupolformade klippformationer som är mycket speciella att se på. Vandra längs med floden som löper mellan de två högsta klipporna. Avsluta dagen med snittar och mousserande vin samtidigt som ni njuter av solnedgången över Kata Tjuta.

Dag 9: Ayers Rock – Cairns

Innan ni lämnar Ayers Rock och den röda öknen är det ännu ett möte med aboriginerna som står på dagordningen. Ni kommer nu bli introducerade till "dot painting" och hur den aboriginska kulturen kommer till utlopp i konsten.
På eftermiddagen flyger ni till Cairns och Stora Barriärrevet. (Alla flyger separat och möter upp gruppen i Cairns)

Dag 10: Cairns på egen hand

Idag finns det tid till att utforska Cairns och området omkring. Det finns möjlighet att boka dagsutflykter till Kuranda för att ta den mytomspunna Kuranda Rail, eller passa på att göra en utflykt till Cape Tribultaion (regnskogen norr om Cairns). Varför inte ta en ballongfärd strax väster om Cairns.

Dag 11: Stora Barriärrevet

Idag kan ni njuta av en heldag ute på Stora Barriärrevet och passa på att njut av den vackra utsikten ni har från katamaranen på er väg ut. Väl ute, mäts ni av färgstarka koraller, tropiska fiskar, vita stränder och turkost hav. Snorklingsutrusning ingår och det blir flera tillfällen att hoppa i det böljande blå. Med på båten finns kunniga guider på just de områden ni passerar. Ombord på båten kan ni njuta av en tropisk lunchbuffé. Tidig eftermiddag återvänder ni tillbaka till Cairns.

Dag 12: Cairns – Sydney

Dagen börjar med ett besök på Cairns Wildlife Dome och här får ni får möjlighet att titta lite närmare på de ikoniska djuren Australien är känt för. Därefter flyger ni till Sydney och blir körda till ert hotell. Eftermiddagen och kvällen spenderas på egen hand. Strosa runt kring Circular Quay, gå till Opera huset och titta på utsikten mot Harbour Bridge. (Alla flyger separat och möter upp gruppen i Sydney)

Dag 13: Guidad tur med operahuset och båttur i Sydneys hamn

Dagen börjar med en guidad tur längs klipporna på Tamarama Beach. Här har ni en vacker utsikt över Stilla Havet. Denna tur innehåller stränder, parker, klippor, vikar och garanterat vackra vyer! Turen går vidare till Bondi Beach och här kan ni ta en promenad längs stranden eller ta ett dopp i det kristallklara vattnet. Vägen tillbaka till Sydney går genom den botaniska trädgården och mot Operahuset. Här väntar en lokal guide på er och ni får en spännande guidad tur genom det ikoniska operahuset. Dagen avslutas med en båttur i Sydney Harbour.

Dag 14: Sydney på egen hand

Ännu en dag att utforska Sydney med omnejd. Vill ni se mer än bara staden Sydney finns många olika dagsutflykter att välja mellan (extra kostnad): Bl.a Blue Mountains med sin storslagna natur, eller Hunter Valley för vinprovning. Vill ni stanna kvar inne Sydney finns här ett oändligt aktivitetsutbud. Varför inte ta en guidad cykeltur genom staden och en klättertur över Sydney Harbour Bridge? Kanske ska ni avsluta detta australienäventyr med en helikoptertur över Sydney. Kvällen avslutas med en avslutningsmiddag mer er Tour Director och med de andra resenärerna. Kanske har ni träffat några som kan bli vänner för livet? Fråga din resesäljare efter tips!

Dag 15: Avresa Australien

Efter frukost väntar er transfer till flygplatsen. Det finns möjlighet att förlänga resa och det finns många alternativ att välja mellan. Kanske lägga till fler stopp i Australien? Nya Zeeland? Fråga din resesäljare efter tips.

Dag 16: Ankomst Sverige

Åter hemma i Sverige

Se alla dagar

Prisexempel

16 dagar från 56.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png