Real Aussie - 5D Jabiru Dreaming - TNT_Katherine.jpg

Kakadu, Katherine och Litchfield

Vild natur, rikt djurliv, vattenfall och klippmålningar väntar på denna tur till Kakadu, Katherine och Lichfield.

5 dagar från 8.540 kr

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Bada vid foten av fantastiska vattenfall, promenera genom solstekta klipplandskap, lär känna uråldriga kulturer och håll utkik efter något av Australiens rikaste djurliv. Detta 5 dagar långa äventyr till Kakadu, Katherine Gorge och Litchfield från Darwin innehåller allt det bästa Northern Territories Top End har att erbjuda. Du reser i en liten internationell grupp i en specialbyggd 4WD och övernattar i bra tält till ljudet av den australiska natten. Alla måltider ingår, och under hela resan har du sällskap av en kvalificerad, engelsktalande  guide. I tältlägren finns det dusch och toalett, men tänk på att denna resa kräver att du är lite äventyrlig, och alla förväntas hjälpa till med matlagning, disk och så vidare. I gengäld kommer du långt ut i outbacken och nära Australiens vilda natur.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Program

Bada vid foten av fantastiska vattenfall, promenera genom solstekta klipplandskap, lär känna uråldriga kulturer och håll utkik efter något av Australiens rikaste djurliv

Dag 1: Darwin till Kakadu via Litchfield

Du hämtas i Darwin på morgonen, och inom kort har du lagt staden bakom dig. Framför dig väntar Litchfield. Nationalparken är inte i närheten så känd som Kakadu, men landskapet är lika spektakulärt, det finns ett rikt djurliv och Falls Florence Falls och Wangi Falls bjuder på uppfriskande dopp mitt i den grönskande naturen. Vid Florence Falls är det värt att hålla utkik efter den söta rock wallabyn som ofta ses längs vägen ner till lagunen vid foten av vattenfallet. Litchfield är också känd för sina termitstackar där vissa blir gigantiska.

Efter lunch stänger du av från huvudvägen och kör längs de dammiga sidovägarna till Marrakai Road och Old Jim Jim Road mot Kakadu National Park. Detta enorma naturområde är ungefär lika stort som landskapet Värmland, och nationalparken är en av de få platser i världen som finns på Unescos världsarvslista både för sin kultur och natur. Även djurlivet är ovanligt rikt. Färgglada papegojor och kakaduor fyller luften medan kängurur lättjefullt hoppar runt och letar efter något att äta. Dingos är också på jakt i det höga gräset, och med lite tur kan du se vilda hästar längs vägen. På flera ställen kan det vara nödvändigt att korsa små vattendrag för att komma fram till kvällen läger, bestående av permanenta tält.

Dag 2: Kakadu

Nästa morgon vaknar du till ljudet av fågelkvitter mitt i en av världens största vildmarker. Solljuset är mjukt i den tidiga gryningen, och djuren njuter av de låga temperaturerna. Detta är den perfekta tidpunkten att ge sig ut till sjöss på Yellow Water Lagoon, berömt för sitt rika fågelliv. Även andra djur kommer ner till vattnet för att dricka, och det är precis vad alla stora saltvattenskrokodiler väntar på. Några av världens största krokodiler lever här, och det finns goda chanser att se de gigantiska rovdjuren ljudlöst lura vid vattenytan. Inte minst tack vare de duktiga aboriginguiderna som känner naturen och djurlivet utan och innan.
Tillbaka på land fortsätter du mot Nourlangie Rock. Här har ursprungsbefolkningen berättat sina historier och sin mytologi genom klippmålningar i mer än 20.000 år. Du får en djupare förståelse för områdets uråldiga kulturer på besökscentret Bowali, innan ännu fler klippmålningar väntar vid Ubirr Rock. Från Ubirr går en stig upp till en utsiktsplats där du belönas med en storslagen utsikt över de öppna slätterna och avlägsna Arnhem Land vid horisonten. Solen står lågt på himlen nu, och om vädret tillåter, väntar en vacker solnedgång över Kakadu innan turen går den sista biten mot lägret.

Dag 3: Kakadu

Idag beger ni er till ensligt belägna Twin Falls (observera att under vissa perioder om året tex maj-jun och i oktober så får ni chans att se Motor Car Falls or Boulder Creek i stället). Den sista biten upp till vattenfallen sker med båt och till fots längs en stig som slingrar sig mellan stora, gyllene klippor. Målet är den lilla stranden framför en vacker lagun som vattenfallen fyller med klart, rent vatten. Om möjligt ännu mer spektakulärt är dagens nästa mål; Jim Jim Falls, som också kräver en mindre expedition för att nå fram till. Vattenfallet är särskilt dramatiskt strax efter regnperioden (som slutar i juni), när vattnet rusar över klippkanten och faller mer än 150 m ner i en bred ravin. Det finns möjlighet att ta en simtur vid foten av vattenfallet innan du fortsätter till kvällens lägerplats.

Dag 4: Kakadu - Katherine Gorge

Dagen börjar med ett besök vid Gunlom Falls, där du har gott om tid att koppla av och njuta av ett uppfriskande dopp omgiven av Kakadus vilda natur. Från lagunen vid foten av vattenfallet leder en stig upp till toppen, där du bjuds på en utav Kakadus bästa utsikter. Det finns flera fina små vattenhål att bada i på vägen upp. Eller så fortsätter du hela vägen upp till det översta vattenfallet där är det möjligt att simma in under fallet. Efter lunch är det dags att säga adjö till Kakadu och sätta kurs mot Katherine. På vägen görs stopp vid Edith Falls, där resdammet kan tvättas bort, innan turen fortsätter den sista biten fram till lägerplatsen.

Dag 5: Katherine Gorge till Darwin

Katherine är en välbesökt liten knutpunkt på huvudvägen mellan Adelaide och Darwin. Historiskt spelade staden en viktig roll för telegraflinjen och i kartläggningen av Northern Territory. Idag är Katherine mest känt som utgångspunkt för besök i spektakulära Katherine Gorge i Nitmiluk National Park. Här reser sig höga, lodräta klippväggar på båda sidor om floden och bildar en serie av 13 dramatiska raviner. Du upplever området allra bäst på en båttur genom ravinerna tidigt på morgonen (mot en extra kostnad på AUD100 per person), där guiden berättar om naturen, djurlivet och områdets ursprungliga befolkning. Föredrar du att stanna på land finns det stigar du kan ta dig runt på i området, och där det finns goda chanser att se de stora fruktätande jättefladdermössen.
Efter lunch går turen norröver mot Darwin. Innan du kommer så långt, ska du först få träffa den lokala konstnären Manuel Pamkal, som berättar om sin ursprungskultur och konst. Du får också veta hur man överlever i naturen och jagar med spjut och boomerang, innan resan fortsätter den sista sträckan tillbaka till Darwin och civilisationen. Du kommer fram sent på eftermiddagen.

Se alla dagar

Pris

5 dagar från 8.540 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Australien - Northern Territory - Alice Springs - Aboriginal 1.jpg

Uluru - kultur och solnedgång

Lär mer om aboriginsk kultur och se Uluru skifta färg i solnedgång på denna guidade halvdagstur.

5 tim från 950 kr

Australien - Northern Territory - uluru - sounds of silence.jpg

Sounds of Silence dinner

Upplev en BBQ-middag i solnegångens ljus omgiven av Australiens röda öken.

5 tim från 1.650 kr

Field of Light Uluru - Landscape.jpeg

Field of Lights i soluppgång

Se den fantastiska ljusinstallationen Field of Lights samt Uluru och The Olgas i soluppgång.

3 tim från 590 kr

Australien - Northern Territory - Kings canyon 7

Ayers Rock & Kings Canyon

På denna 3-dagars tur till Australiens röda öken väntar en rad vackra naturupplevelser.

3 dagar från 8.590 kr

Australien - Kimberley - Gibb River Road - Pentecost River Crossing - 67456060 (Custom)

Broome till Darwin i 4WD bil

Turen i fyrhjulsdriven bil från Broome till Darwin är ett av Australiens större äventyr.

9 dagar från 16.500 kr

australien_-_northern_territory_-_kata_tjuta_-_temarejser.jpg

Soluppgång över Kata Tjuta

Upplev de vackra stenformationerna Kata Tjuta vid soluppgången och utforska området till fots. 

5 tim från 1.350 kr

The Ghan 6

Tåg i Australien

Res med tåg genom Australien. Bestäm själv hur länge och hur långt. MyPlanet har alternativen!

2 dagar från 5.900 kr

Australien - Northern Territory - Kakadu National Park - udsigt.jpg

Top End Safari med 4WD

Upplev vattenfall, klippmålningar och djurlivet i nationalparkerna Kakadu och Litchfield.

3 dagar från 6.250 kr

Australien - Northern Territory - uluru - ayers rock 3

Se öknen vakna till liv

Att se öknen vakna till liv och Ayers Rock färgas av solstrålarna är fantastiskt.

4 tim från 1.370 kr

Klippeformationer i Alice Springs, Rainbow Valley, Northern Territory, Australien

Stadsrundtur Alice Springs

Stadsrundtur i den facinerande staden Alice Springs som ligger mitt ute i den australiensiska öknen.

4 timmar från 820 kr

Australsk aboriginal ser på Ayers Rock (Uluru), Northern Territory, Australien

Outback Camping Goanna Dreaming

Upplev Uluru, The Olgas och Kings Canyon på denna 3-dagars safaritur från Alice Springs. 

3 dagar från 5.590 kr

panorama af enorme Ayers Rock monolit fra Talinguru Nyakunytjaku solopgang udsigt område i Uluru-Kata Tjuta National Park, Australien, Northern Territory

Ballongfärd över Alice Springs

En ballongfärd när solen är på väg upp över området runt Alice Springs med omnejd är magisk.

30 min från 2.050 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
sa mountains australia.jpeg

Australiens bästa

 • Sydney och Stora Barriärrevet 
 • Djurlivet på Kangaroo Island 
 • Den röda öknen vid Uluru
   

21 dagar från 39.900 kr

Australia-QLD-beach.jpg.jpg

Australien på sommarlovet

 • Res på sommarlovet
 • Nationalparkerna vid Darwin
 • Sol & bad vid Stora Barriärrevet
   

17 dagar från 29.900 kr

Australien - victoria - Great Ocean Road - Great Otway National Park.jpg

Australien runt

 • Upplev mer av Australien
 • Rev, outback & storstad 
 • Guidade utflykter
   

19 dagar från 42.500 kr

Australien - Kimberley - Gibb River Road - Pentecost River Crossing - 67456060 (Custom)

Broome till Darwin i 4WD

 • Outbackäventyri 4WD
 • Övernatta på boskapsfarmar
 • Vattenfall och djurliv i Kakadu
   

13 dagar från 34.900 kr

Australien - Queensland - Cape Tribulation - strand 1.jpg

Australien med guide

 • Australiens stora sevärdheter
 • Internationell grupp
 • Engelsktalande guide

16 dagar från 56.900 kr

Australien - Northern Territory - uluru - ayers rock - mennesker_0

Den stora Australienresan

 • Den ultimata resan till Australien
 • Rev, outback, storstad, natur och djurliv
 • Flera guidade utflykter inkluderade

36 dagar från 68.200 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png