NY-Australien-kangaroos_0

Natur, djur och vin i Australien

Kombinera fantastiska naturupplevelser med Australiens bästa vinområden. Massor av spännande utflykter inkluderade utmed vägen. 

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

15 dagar från 36.000 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Resan börjar i den trevliga storstaden Adelaide, vilken också är utgångspunkt för en guidad tur till det världsberömda vinområdet Barossa Valley. Från Adelaide fortsätter du med bil genom vinområdet McLaren Vale till Kangaroo Island, där du har gott om tid att utforska det unika landskapet och det rika djurlivet. Väl tillbaka på fastlandet besöker du den charmiga, lilla tyska staden Hahndorf i Adelaide Hills. Resan fortsätter sedan genom genom landskap med gamla utdöda vulkaner, mäktiga grottor och utspridda vinområden, fram till staten Victoria.

Här besöker du The Grampians som är ett av de mest storslagna, men också förbisedda naturområdena i södra Australien. Tillbaka vid kusten igen och här väntar Great Ocean Roads dramatiska bergformationer, tempererade regnskogar och mysiga små städer. Du har gott om tid att njuta av området då du har flera nätters boende längs kusten. Fortsätt via den populära Mornington Peninsula till Melbourne. Här åker du bland annat på en tur tillsammans med en koalaforskare och får chans att se både koalor och känguruer.

Karta

Resan dag för dag

Kombinera fantastiska naturupplevelser med Australiens bästa vinområden. Flera spännande utflykter är inkluderade i denna resa.

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige sätts kursen österut mot Singapore.

Dag 2: Ankomst till Adelaide

Efter ett byte av flyg i Singapore fortsätter du till Adelaide dit du anländer på kvällen. Vid ankomsten till Adelaide flygplats välkomnas du av en representant för Rest Australia Tours och du får en välkomstmapp med inspiration och reshandlingar. Du kan också ställa eventuella frågor du har. Det är inte långt från flygplatsen till ditt centralt belägna hotell där du kan vila ut efter resan.

Dag 3: Dagstur till Barossa

Du får de första intrycken av Australiens vackra natur redan idag, när du lägger storstaden bakom dig och åker på en guidad rundtur i det världsberömda vinområdet Barossa Valley. Här produceras några av Australiens bästa viner, och då särskilt rödvin gjort på Shiraz-druva samt vitvin gjort på Chardonnay. Riesling härifrån har också blivit mer och mer uppmärksammat på senare år och fått erkännande världen över. Du får självklart möjlighet att smaka på dessa fantastiska viner när du besöker vingårdarna TeAro Estate, prisbelönta Pindarie samt Lambert Estate. Lunch serveras på Lambert Estate och består av en läcker 2-rätters meny gjord på lokala råvaror. Du kan också se fram emot ett besök på Maggie Beer Farm Shop, ett måste när du är i Barossa Valley, samt utsikten från Mengler Hill Lookout, innan turen senare på dagen återvänder till Adelaide.

Väl tillbaka i Adelaide kan du bara njuta av atmosfären i den här charmiga lilla storstaden. Till skillnad från andra större städer i Australien har Adelaide inte grundats av straffångar utan främst av tyska immigranter. Idag är Adelaide en vacker stad fylld med parker, stora anglikanska kyrkor och en mängd bra restauranger.

Dag 4: Adelaide – McLaren Vale – Kangaroo Island

Det är upplagt för fler vinupplevelser idag när du hämtar hyrbilen på morgonen och kör söderut mot McLaren Vale. Området är särskilt känt för sina viner på Shiraz, Cabernet sauvignon, Grenache, Merlot och Chardonnay, men nyskapande vingårdar exprimenterar också med andra druvor och blandningar. Stanna och smaka på den senaste skörden på områdets vingårdar innan resan fortsätter till Cape Jervis. Här går färjan mot ett av Australiens mest spännande naturområden, Kangaroo Island.

Kangaroo Island har länge varit isolerat från fastlandet, vilket har skapat en ovanligt orörd natur samt ett enormt rikt djurliv. Med två nätter på Kangaroo Island och tillgång till bil, har du gott om tid att utforska denna underbara plats helt i din egen takt.

Körsträcka: ca 190 km via McLaren Vale

Dag 5: Kangaroo Island

Hur du väljer att spendera dagen är helt upp till dig. Besök exempelvis klippformationen Admiral Arch där du också kan se nyzeeländska pälssälar ligga och lapa sol på klipporna. Flera fantastiska formationer väntar vid berömda Remarkable Rocks, där naturen har format klipporna till vackra, surrealistiska skulpturer. Du kan också titta efter koalor, känguruer och en mängd andra djur i Hanson Bay Wildlife Sanctuary, njuta av stranden vid Pennington Bay eller klättra upp på sanddynerna i öns lilla öken Little Sahara. På Emu Ridge Eucalyptus Distillery kan du se hur man utvinner och använder eukalyptussaft och på Clifford's Honey Farm kan du lära dig allt om öns mycket speciella öl. Möjligheterna är många och dagen är din att fylla med det du helst önskar se och göra. Natten spenderas på Kangaroo Island.

Dag 6: Kangaroo Island – Hahndorf

Du lämnar Kangaroo Island den här morgonen, men på väg till färjan är det värt att göra ett stopp vid Vivonne Bay vilken är en av de vackraste stränderna i Australien. Härifrån är det heller inte långt till Seal Bay Conservation Park där de sällsynta australiska sjölejonen vanligtvis håller till.

När du är tillbaka på fastlandet igen fortsätter resan förbi vinodlingar mot Adelaide Hills och den mysiga staden Hahndorf. Detta är en av Australiens äldsta och bäst bevarade tyska småstäder som berättar historien om de många tyska immigranter som koloniserade denna del av Australien. Hahndorf är ett populärt utflyktsmål för invånarna i Adelaide, vilka kommer hit för att njuta av de historiska byggnaderna, mysiga kaféerna och alla småaffärer som finns här. Du har gott om tid att njuta av atmosfären då natten tillbringas i staden.

Körsträcka: ca 320 km

Dag 7: Hahndorf – Halls Gap

Fortsätt österut genom landskap med böljande kullar till Murray Bridge. Det är värt att göra ett kort stopp i staden, som är vackert belägen bredvid floden Murray River. Här kan du se gamla hjulångare och privata husbåtar sakta ta sig fram längs floden. Murray River slingrar sig 2.500 km från de australiska alperna och genom södra Australien, innan den rinner ut i Lake Alexandrina vid havet.

Gradvis blir landskapet allt mer öde ju längre åt öster du kommer. Detta är ett område som kännetecknas av gamla vulkaniska landskap och stora grottensystem, men också av bördig mark och vinområden. Här hittar du bland annat vingårdarna Limestone Coast och Coonawarra, där den senare är känd för att producera några av landets bästa rödviner på Cabernet Sauvignon. Fortsätt in i Victoria till Halls Gap som ligger i hjärtat av The Grampians. Med sina fantastiska skogklädda berg, magnifika utsikt, brusande vattenfall och rika djurliv är The Grampians ett av de mest spektakulära naturområdena i Victoria. Trots det är det konstigt nog få turister som hittar hit. På väg till ditt hotell kan det rekommenderas att ta en liten omväg förbi vackra McKenzie Falls. Därefter är resten av dagen fri att utforska området på egen hand och du har bland annat chans att få se emus, känguruer och kookaburras.

Körsträcka: ca 480 km

Dag 8: Halls Gap – Port Fairy – Port Campbell

Det är värt att gå upp tidigt på morgonen för att få uppleva The Grampians även i det vackra gryningsljuset. Fortsätt sedan resan till den charmiga fiskebyn Port Fairy som ligger ute vid kusten. Förutom att vara en av landets viktigaste fiskehamnar bjuder staden även på spännande butiker, gallerier och mysiga kaféer.

Från Port Fairy kör du nu ut på Great Ocean Road, där havet har gnagt sig in i klipporna och skapat en av världens mest dramatiska kuststräckor. Det finns många trevliga stopp att göra utmed vägen, exempelvis vid London Bridge, innan du kommer till Port Campbell där du bor ska övernatta. Port Campbell är en trevlig liten kuststad omgiven av vacker natur och med många små bra restauranger.

Körsträcka: ca 290 km via Port Fairy

Dag 9: Port Campbell – Great Ocean Road – Torquay

Flera storslagna vyer väntar idag när du fortsätter österut på Great Ocean Road. De tolv apostlarna är den mest kända klippformationen utmed vägen, men det finns flera bra stopp att göra. Du har gott om tid att njuta av denna körsträcka, så se till att stanna ofta och kanske ta en promenad längs några av de vackra stränderna. Det är också värt att utforska Great Otway National Park som pryds av Australiens äldsta fyr. Nationalparken bjuder också på frodig, tempererad regnskog med forsande vattendrag och stora ormbunkar. Blanket Bay är också värt ett stopp. Djurälskare bör också stanna till vid Conservation Ecology Center där det är möjligt att lära sig mer om Australiens unika djurliv. Slutdestination idag är den lilla staden Torquay, där du kan avrunda dagen med en middag ackompanjerad av vacker utsikt på någon utav restaurangerna längs vattnet.

Körsträcka: ca 200 km

Dag 10: Torquay – Mornington Peninsula

Med sitt innovativa, lokala kök och mysiga uteserveringar är Mornington Peninsula ett populärt utflyktsmål för Melbourne-borna. Från hotellet kör du till Queenscliffe, där en kort färjetur tar dig till Sorrento. Håll utkik efter delfinflockar och sälar från båten på väg över. Vid ankomst i Sorrento har du en mängd valmöjligheter. Besök de lokala vingårdarna, prova lokala delikatesser, bada i varma källor eller utforska naturen från hästryggen. En golfrunda är också ett alternativ. Skulle detta låta lite för aktivt, erbjuder halvöns stränder avkoppling med sol och bad. Mornington har något för alla och du har gott om tid att njuta av denna vackra plats.

Körsträcka: ca 100 km

Dag 11: Mornington Peninsula – Melbourne

Melbourne är bara en kort bilresa bort så du kan tillbringa större delen av dagen på Mornington Peninsula om du skulle vilja det. Annars packar du ihop tidigt och kör till Melbourne för att njuta av dagen där. Det är inte konstigt att Melbourne är en av Australiens mest populära storstäder. Även australiensarna kommer hit för att njuta av stadens kaféer, rika kulturliv och populära sportevenemang. Melbourne erbjuder naturligtvis också bra shopping och spännande muséer, samt massor av storstadsatmosfär. Vid ankomst till Melbourne lämnar du bilen och checkar in på ditt centralt belägna hotell där du ska bo de kommande tre nätterna.

Dag 12: Se koalor och kängurur

En spännande och ganska ovanlig dagsutflykt väntar idag när du tidigt på morgonen hämtas på ditt hotell. Snart har du lagt staden bakom dig och är istället omgiven av steniga och skogiga landskap, perfekta för bland annat kookaburras, små känguruer och vilda koalor. Koalorna kan vara svåra att få syn på mellan eucalyptusbladen, men du kommer att få hälp av guiden som också är en lokal koalaforskare. Guiden delar även mer än gärna med sig av sin stora kunskap om koalorna och det arbete som görs för att rädda de hotade områdena de lever i. Du får möjlighet att själv hjälpa till att samla in data till forskningen. En del av pengarna för turen går också till Koala Clancy Foundation som arbetar för att säkra koalornas levnadsmiljö. Efter en picknick-lunch spenderas eftermiddagen med att leta efter känguruer och fåglar på de närliggande, öppna gräsmarkerna och i skogarna. Här kan du också fy syn på emuer och papegojor. Din guide är expert på områdets djurliv och det gör det inte bara lättare att hitta djuren, du får också längs vägen lära dig om både djuren och forskarnas spännande arbete ute på fältet.

Dag 13: Melbourne på egen hand

Dagen er fri att upptäcka Melbournes alla sevärdheter. Kanske vill du bara strosa runt i staden eller göra en utflykt. Läs mer här om vad som finns att se och göra i och utanför Melbourne.

Dag 14: Avresa från Melbourne

Njut av den sista morgonen i Melbourne innan det är dags att åka till flygplatsen och påbörja resan hem till Sverige igen.

Dag 15: Ankomst till Sverige

Efter ett byte av flyg i Singapore landar du i Sverige igen. Med dig hem har du minnen från en resa full av natur - och djurupplevelser blandat med goda viner och storstadspuls.

Se alla dagar

Prisexempel

15 dagar från 36.000 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Människor på strand i solljus utmed Great Ocean Road i South Australia, Australien

Södra Australiens höjdpunkter

 • Djurliv i South Australia
 • Storstadspuls i Sydney
 • Vackra Great Ocean Road
   

25 dagar från 48.900 kr

östkust med bil.jpeg

Australiens östkust i bil

 • Utforska östkusten i bil
 • Flyg, bil & hotell är bokat
 • Ni upplever på egen hand
   

25 dagar från 36.600 kr

Australien - Queensland - coral expeditions -

Storstad, rev & strand

 • Storstadspuls i Sydney
 • 4 dagar Stora Barriärrevet
 • Regnskog & strand i Cairns
   

16 dagar från 33.900 kr

sa mountains australia.jpeg

Australiens bästa

 • Sydney och Stora Barriärrevet 
 • Djurlivet på Kangaroo Island 
 • Den röda öknen vid Uluru
   

21 dagar från 39.900 kr

20171121-DJI_0740

Queensland In Style

 • Fantastiskt boende
 • Vackra Lizard Island
 • Port Douglas & Daintree 

14 dagar från 62.900 kr

Australia-QLD-beach.jpg.jpg

Australien på sommarlovet

 • Res på sommarlovet
 • Nationalparkerna vid Darwin
 • Sol & bad vid Stora Barriärrevet
   

17 dagar från 29.900 kr

NY-Australien - östkust-i-husbil-cover

Australiens östkust i husbil

 • Upplev östkusten på egen hand
 • Kom nära naturen med husbil
 • Perfekt för familjer
   

26 dagar från 27.600 kr

Australien - victoria - Great Ocean Road - Great Otway National Park.jpg

Australien runt

 • Upplev mer av Australien
 • Rev, outback & storstad 
 • Guidade utflykter
   

19 dagar från 42.500 kr

kewarra2

Storstad & romantik

 • Sydneys ikoner & kultur
 • Strand, rev & regnskog
 • Lyxiga och härliga hotell

14 dagar från 34.900 kr

Solstice_Sidney_.jpg

Kryssning Söderhavet och Sydney

 • Sydneys sevärdheter
 • Vackra Blue Mountains
 • Söderhavsöar på kryssning

18 dagar från 32.100 kr

Leopard som ligger ner på marken och vilar i skuggan, Afrika

Sydafrika & Australien kombo

 • Safari och natur i Sydafrika
 • Sydney, Cairns, Adelaide
 • Storstad, rev och djur i Australien
   

21 dagar från 46.900 kr

Australien - South Australia - Gawler Ranges - Kangaluna.jpeg

Australiens ikoner och gömda pärlor

 • Upplev vackra Sydney 
 • Vildmark i Gawler Ranges
 • ​Vin, natur och djurliv runt Perth
   

22 dagar från 53.900 kr

maui river & beach NZ 1617 Christchurch Region South Island 2500wpx

Nya Zeeland & Australien kombo

 • Kör-själv i Nya Zeeland
 • Storstad, strand och natur
 • Pulserande Sydney
   

28 dagar från 39.900 kr

Bali - Jimbaran - Intercontinental - Restaurant.jpg

Australien, Singapore och Bali

 • Naturupplevelser i Australien
 • Storstadssemester i Singapore
 • Badsemester på Bali
   

18 dagar från 40.900 kr

New Zealand - North Island - Bay of Plenty - Udsigt_1

Kryssning Nya Zeeland och Sydney

 • Kryssa runt vackra Nya Zeeland 
 • Upplev fjordar och glaciärer
 • Besök Operahuset i Sydney
   

20 dagar från 32.900 kr

Australien - Kimberley - Gibb River Road - Pentecost River Crossing - 67456060 (Custom)

Broome till Darwin i 4WD

 • Outbackäventyri 4WD
 • Övernatta på boskapsfarmar
 • Vattenfall och djurliv i Kakadu
   

13 dagar från 34.900 kr

lady elliot island beach

Australiens öar och stränder

 • Brisbane till Cairns med bil
 • Lady Elliot Island & Hamilton Island
 • Fraser Island & Cape Tribulation
   

23 dagar från 48.800 kr

Great Ocean Road_Twelve Apostles_918192-305

South Australia med husbil

 • Njut av friheten med husbil
 • Natur, vin och djurliv
 • 2-dagarstur till Kangaroo Island
   

17 dagar från 24.900 kr

Australien - Togrejser - Indian Pacific.jpg

Australien från kust till kust

 • Perth, Adelaide, Sydney
 • Tågresa med Indian Pacific
 • Djur- & naturupplevelser
   

15 dagar från 44.500 kr

Australien - Queensland - Cape Tribulation - strand 1.jpg

Australien med guide

 • Australiens stora sevärdheter
 • Internationell grupp
 • Engelsktalande guide

16 dagar från 56.900 kr

Australien - Tasmanien - Hogarth Falls

Hike & Drive på Tasmanien

 • Fantastisk natur på Tasmanien
 • Mat och vin i världsklass
 • Storstadsupplevelse i Sydney
   

16 dagar från 36.900 kr

Australien - Northern Territory - uluru - ayers rock - mennesker_0

Den stora Australienresan

 • Den ultimata resan till Australien
 • Rev, outback, storstad, natur och djurliv
 • Flera guidade utflykter inkluderade

36 dagar från 68.200 kr

Australien - South Australia - Kangaroo Island - Dyr - Søløve (6)

South Australia med bil

 • Magisk outback i Flinders Ranges
 • Vinprovning i Barossa Valley
 • Kangaroo Island i egen bil
   

15 dagar från 28.900 kr

Australien - Queensland - Daintree National Park - Skov - Boardwalk_0

Klassiska Queensland med bil

 • Brisbane till Cairns med bil
 • Fraser Island & Whitehaven
 • Snorkling på Stora Barriärrevet
   

15 dagar från 29.800 kr

Australien - New South Wales - Sydney - Skyline3

Australien, Fiji & Hongkong

 • Kombinera Australien med Fiji
 • Stanna i Hongkong på vägen
 • Upplev denna superkombination
   

21 dagar från 39.900 kr

Australien - Queensland - great barrier reef - freedom krydstogt

Aktiv semester i Queensland

 • En resa för hela familjen
 • Surfing, river rafting & vattenflyg
 • Tropiska stränder & krokodiler
   

22 dagar från 33.800 kr

Catseye_Beach_on_Hamilton_Island_0

Storstad, ö och regnskog

 • Storstadsliv i Sydney
 • Ö-vistelse & Whitehaven Beach
 • Strand och regnskog i Cairns
   

16 dagar från 43.200 kr

Boka tryggt med MyPlanet

När du kontaktar oss på MyPlanet lyssnar vi på dina önskemål samtidigt som vi delar med oss av våra tips och erfarenheter. Tillsammans skräddarsyr vi sedan din drömresa!
1.png

Expertis

Vi har skräddarsytt resor i över 50 år. Med erfarenhet kommer kunskap som vi delar med oss av till dig vid planeringen.

2.png

Kunskap om resmålet

Vi erbjuder endast resor till platser vi vet är säkra och som UD inte avråder från att resa till.

3.png

Trygga samarbeten

Vi ser till att våra partners har din säkerhet och hälsa som högsta prioritet.

4.png

Privata alternativ

Vi hjälper dig att hitta boende och upplevelser med möjlighet till att hålla avstånd.

5.png

Hälsa & Säkerhet

Alla våra partners har accepterat vår policy kring hälsa och säkerhet.