Australien - South Australia - Kangaroo Island - Dyr - Søløve (6)

South Australia med bil

Med sin varierande natur, rika djurliv och fantastiska vin- och matkultur bjuder South Australia på en mängd olika upplevelser. På denna rundresa i South Australia med bil har du frihet att utforska allt helt i ditt eget tempo.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

15 dagar från 28.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Resan börjar i Adelaide, känd för sitt rika kulturliv och sin otvivelaktiga passion för god mat och vin. Helt andra upplevelser väntar i Flinders Ranges, där soldränkt ökenlandskap breder ut sig och eroderade bergskedjor sträcker sig mot horisonten. Här bor du på en äkta fårfarm mitt i den vilda naturen som du kan utforska till fots, på mountainbike eller i en 4WD. Fortsätt genom de världsberömda vinregionerna Barossa Valley och McLaren Vale, där du har gott om tid att smaka på de lokala vinerna innan resan slutar med dramatiska landskap och rikt djurliv på Kangaroo Island.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Luftfoto af Snelling Beach. Kangaroo Island, South Australia, Australien
Resor till Kangaroo Island

Kangaroo Island är vild och orörd. Det finns få platser i södra Australien där du får samma känsla av hur Australien såg ut när de första upptäcktsresande ankom till den okända kontinenten. 

Kangaroo Islands rika djurliv

Kangaroo Island har ett fantastiskt rikt djurliv. Håll utkik efter kängurur, koalor, myrpiggsvin, emuer och en uppsjö av andra slags djur i Hanson Bay Wildlife Sanctuary samt i Flinders Chase National Park. Se pälssälar vid Admirals Arch och se om du kan få syn på några av de 260 fågelarter som finns på ön. Det finns bl.a. pingviner som går i en parad över stranden i närheten av Kingscote vid solnedgången. Håll också ett extra öga på havet om du är där i perioden juni till augusti, så kanske du har tur och får syn på valar också. 

Vilda landskap

Trots öns relativt lilla storlek bjuder Kangaroo Island på en stor variation av landskap. Från vita stränder med turkosblått vatten till dramatiska klippkuster och öppna buskagelandskap med utspridda eukalyptusträd. Även en liten öken med gyllene sanddyner under namnet Little Sahara finns på ön. Mest berömt är dock Remarkable Rocks, en samling surrealistiska stenskulpturer på en klippa ut mot havet som har formats av väder och vind under många miljoner år.

En panoramaudsigt over Flinders Ranges, Australien
Resor till Flinders Ranges

Flinders Ranges är ett utav de mest spektakulära naturområdena i Australien, rikt på aboriginsk kultur och med ett fantastiskt djurliv.

'Natural Landscapes'

Några av Australiens mest unika naturområden kallas med ett samlingsnamn 'Natural Landscapes', och här ingår Flinders Ranges i South Australia. Området är 540 miljoner år gammalt och bjuder på ett kargt bergslandskap med dramatiska raviner. Det finns också en rik aboriginsk kultur och historia att ta del av. Djurlivet lockar också många och då särskilt fågellivet.  

Wilpena Pound

Wilpena Pound ligger i Flinders Ranges och ser ut som en stor krater. Med en bredd på 10 mil ses den bäst från luften på en scenic flight, men här finns också fantastiska vandringar och 4WD-turer att följa med på.

Ta sig dit 

Flinders Ranges ligger ca 45 mil från Adelaide och tar ca 5 timmar med bil. Om du inte vill eller har tid att köra kan du flyga från Adelaide till Port Augusta vilket tar strax under en timme. 

En panoramaudsigt over Adelaide-skyline fra floden Torrens, Australien
Resor till Adelaide

Charmerande Adelaide är kanske den storstad i Australien som påminner mest om Europa.

Upptäck en charmig stadsatmosfär

Härliga Adelaide har en speciell egenskap i att kunna charmera sina besökare. Staden ligger vackert vid floden Torrens omgiven har gröna parkområden. Med sina vackra kyrkor, gågatan Rundle Mall och sin rika matkultur är Adelaide kanske den av Australiens städer som påminner mest om en europeisk storstad. 

Vinprovning vid Adelaide

Södra Australien blev framförallt kolonialiserat av tyska immigranter, vilket har präglat många småstäder i Adelaide Hills. Med sig hade de sin flair för vinodling och idag hör områden som Barossa Valley, McLaren Vale och Clare Valley till den absoluta världseliten. Här ligger vingårdar utspridda i de frodiga landskapen och passionerade vinbönder delar ut smakprover från den senaste skörden. Ta tillfället i akt och följ med på en vintur när du är i Adelaide, som också har ett spännande vincenter i stadens hjärta. 

Med spårvagn till Glenelg

Adelaides många parker är perfekta för en avslappnad picknick, framförallt omkring Adelaide Festival Centre och North Terrace där den botaniska trädgården ligger. Du kan också hoppa på spårvagnen till strandförorten Glenelg, som alltid bjuder på ett rikt folkliv. Härifrån kan du också ta en guidad båttur ut på havet och simma med delfiner i det vilda. Andra ställen att se delar av Australiens ikoniska djur på nära håll är  Cleland Wildlife Park eller på Adelaide Zoo.

Karta

Dag för dag

Med sin varierande natur, rika djurliv och fantastiska vin- och matkultur bjuder South Australia på en mängd olika upplevelser. På denna rundresa i South Australia med bil har du frihet att utforska allt helt i ditt eget tempo.

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige sätts kursen mot Australien, South Australia och Adelaide.

Dag 2: Ankomst till Adelaide

Efter ett flygbyte i Qatar fortsätter du direkt till Adelaide i South Australia. Här står en hyrbil redo för dig, så det dröjer inte länge innan du kan checka in på ditt centralt belägna hotell. Resten av dagen är fri åt att slappna av efter resan. Du kan också ta en promenad och känna stämningen i denna charmiga stad, som till skillnad från andra större städer i Australien inte grundades av straffångar. Här var det istället frivilliga immigranter, särskilt från Tyskland, som drev Adelaides utveckling framåt. Senare kom fler immigranter från England och övriga Europa till Adelaide. Resultatet är en vacker stad fylld med parker och med tydliga europeiska rötter, vilket återspeglas i de vackra, anglikanska kyrkorna.

Dag 3: Adelaide – Flinders Ranges

Lämna Adelaide på morgonen och åk norrut. Snart försvinner storstadssiluetten och du fortsätter istället genom frodigt landskap och mindre samhällen. Längre norrut blir landskapen torra och det blir längre och längre mellan den mänskliga bebyggelsen. Det är ett tecken på att du närmar dig en av Australiens mest förbisedda naturområden: Flinders Ranges National Park. Denna gamla, eroderade bergskedja sträcker sig från Port Pirie i söder och 800 km norröver och erbjuder öppna vidder, steniga raviner och böljande kullar. Väl framme bor du på Rawnsley Park Station som ligger vackert med utsikt över det torra landskapet. Rawnsley är en äkta fårfarm och vid vissa tider på året är det möjligt att uppleva fårklippning och andra aktiviteter på farmen. Fullända dagen med en god middag på farmens restaurang som är stämningsfullt inredd ett gammalt fårskjul.

Distans: ca 450 km

Dag 4-5: Flinders Ranges

Dagarna är fria åt att utforska Flinders Ranges, som bjuder på en mängd fina vandringar. Du kan också utforska området med mountainbike eller följa med på en guidad tur med en 4WD genom avlägsna delar av området. Djurlivet är rikt i Flinders Ranges och det finns goda chanser att se känguruer i de öppna landskapen. Parkens obestridda höjdpunkt är Wilpena Pound, en stor platå formad som en amfiteater omgiven av 1.000 meter höga berg. Om du vill uppleva landskapen ovanifrån kan vi arrangera en flygtur över Wilpena Pound. Det är det absolut bästa sättet att få en överblick över det enorma, särpräglade landskapet.

Dag 6: Flinders Ranges – Adelaide

Det är värt att gå upp tidigt för att njuta av soluppgången över Flinders Ranges innan du åker tillbaka till Adelaide. På vägen kan man om man önskar stanna vid Mount Remarkable National Park, där rostiga klippor flankerar gömda dalar och de skogsklädda bergssidorna är hem åt känguruer, emus och stora ödlor. Tillbaka i Adelaide checkar du in på ditt tidigare hotell, varefter kvällen är fri åt att njuta av allt staden har att erbjuda. Adelaides invånare är mycket förtjusta i mat och vin, och staden har en mängd bra restauranger.

Distans: ca 450 km

Dag 7: Adelaide – Barossa Valley

De kommande dagarna går i vinets tecken när du lämnar Adelaide och sätter kurs mot Barossa Valley. Idag håller ett stort antal av Australiens mest kända vinproducenter till i Barossa, där både fruktiga, vita viner och kraftiga, solmogna rödviner trollas fram av de duktiga vinmakarna. Efter incheckningen är resten av dagen fri åt att njuta av detta vackra område. Förutom vin finns här också mysiga, små byar, vacker natur och bra restauranger.

Distans: ca 80 km

Dag 8: Barossa Valley

Hela dagen är fri åt att njuta av detta vackra område. Det kan starkt rekommenderas att titta förbi några av de berömda vingårdarna för att smaka på deras senaste skörd. Shiraz är den mest kända druvan i Barossa. Men man gör också utmärkt vitvin på chardonnay och riesling i både Barossa och närliggande Clare Valley. Det finns naturligtvis även andra druvsorter och olika blandningar tillgängliga och ett besök på vingårdar som Peter Lehmann, Henschke eller Wolf Blass ger en bra introduktion till områdets viner. Du kan också besöka gallerier eller den lokala matmarknaden som är fylld med lokala råvaror. Kanske följt av en lång, avslappnad lunch på en av Barossas många fantastiska gourmetrestauranger - naturligtvis med tillhörande vin.

Dag 9: Barossa – McLaren Vale

Resan går återigen söderut mot McLaren Vale söder om Adelaide. På väg genom Adelaide Hills kan du välja att stanna i den lilla staden Hahndorf, Australiens äldsta och bäst bevarade tyska by. De gamla gatorna, de historiska byggnaderna och de små butikerna berättar historien om de många tyska immigranterna som koloniserade denna del av Australien. En sak som de tyska immigranterna hade med sig var vinodling, och ett antal platser i södra Australien visade sig vara perfekt för detta ändamål. Däribland McLaren Vale, som idag är en av statens bästa vinområden. På vägen till McLaren Vale kan du också stanna i Strathalbyn, en trevlig liten stad med gallerier, antikaffärer, kaféer och några historiska byggnader.

Distans: ca 120 km

Dag 10: McLaren Vale

Du har hela dagen åt att njuta av McLaren Vale, där vingårdarna ligger vackert utspridda i det frodiga, kuperade landskapet. Området är särskilt känt för sina viner på shiraz, cabernet sauvignon, grenache, merlot och chardonnay. Men nyskapande vingårdar som d'Arenberg försöker sig också på en mängd andra druvor och blandningar. Det finns gott om möjligheter att smaka på läckerheter när du besöker områdets vingårdar. Under perioden maj till oktober kan du också välja att krydda vinupplevelserna med ett besök i den närbelägna kuststaden Victor Harbour, en av de bästa platserna i Australien för att se valar alldeles nära kusten.

Dag 11: McLaren Vale – Kangaroo Island

Flera stora naturupplevelser väntar dig idag när du tar bilfärjan från Cape Jervis till Kangaroo Island. Med bilen till ditt förfogande och hela två nätter på ön, har du alla möjligheter att utforska denna underbara plats i din egen takt. Kangaroo Island har varit isolerat från fastlandet under lång tid, vilket har resulterat i en orörd natur med ett ovanligt djurliv. Besök till exempel Seal Bay Conservation Park där de sällsynta australiska sjölejonen håller till. Eller utforska området omkring klippformationen Admiral Arch, där du kan se nyzeeländska pälssälar som leker i havet eller lapar sol på klipporna. Flera fantastiska stenformationer väntar på Remarkable Rocks, där naturen har format klipporna till surrealistiska skulpturer. Natten spenderas på Kangaroo Island.

Distans: ca 80 km McLaren Vale - Kangaroo Island plus körning på ön

Dag 12: Kangaroo Island

Hur du väljer att spendera dagen är helt upp till dig. Titta efter koalor, känguruer och en mängd andra djur i Hanson Bay Wildlife Sanctuary, njut av stranden vid Pennington Bay eller Vivonne Bay och bestig sanddynerna i Little Saraha. Det finns tillräckligt med naturupplevelser på Kangaroo Island för ännu en dag, men ön har också ett antal spännande konstgjorda sevärdheter. Till exempel på Emu Ridge Eucalyptus Distillery kan du se hur man utvinner eukalyptussaft som kan användas till en mängd olika saker. Eller hör om de mycket speciella bina på ön och smaka på deras honung på Cliffords Honey Farm.

Dag 13: Kangaroo Island – Adelaide

Njut av den sista morgonen på Kangaroo Island innan resan går tillbaka till fastlandet och Adelaide. Du har bilen tills imorgon så du har gott om tid för några stopp på vägen om du önskar göra det. Tillbaka i Adelaide bor du på ditt centralt belägna hotell igen. Överväg att avrunda dagen med en god middag på en av Adelaides många utmärkta restauranger. Har du tid för mer sightseeing i Adelaide, kan du eventuellt gå ner en sväng på gågatan Rundle Mall eller hoppa på spårvagnen till strandförorten Glenelg, som erbjuder mysiga kaféer, strandliv och möjlighet att simma med delfiner.

Dag 14: Hemresa

Njut av den sista morgonen i Adelaide. När det är dags kör du mot flygplatsen. Här lämnas bilen och hemresan tar sin början.

Dag 15: Ankomst till Sverige

Efter byte av flyg i Qatar fortsätter du mot Sverige och resan är slut för den här gången.

Se alla dagar

Prisexempel

15 dagar från 28.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Luftfoto af Snelling Beach. Kangaroo Island, South Australia, Australien

Kangaroo Island highlights

Flyg från Adelaide till Kangaroo Island och upplev natuuren & det fantastiska djurlivet.

1 dag från 5.150 kr

Australien - victoria - Great Ocean Road - de tolv apostle 2_0

Great Ocean Road från Adelaide

Resan Adelaide-Melbourne bjuder på fantastiska vinområden, vackra kuster och mysiga städer.

5 dagar från 4.710 kr

Australien - victoria - Great Ocean Road - de tolv apostle 1

Great Ocean Road i bil

Få hela fem dagar att spendera på en av Australiens mest spektakulära kuststräckor.

5 dagar från 5.990 kr

mclaren_vale_5

Barossa Valley och McLaren Vale med bil

Upplev South Australias mat - och vinkultur i vinområdena Barossa Valley och McLaren Vale.
 

5 dagar från 4.220 kr

australien_-_south_australia_-_gawler_ranges_-_saltslette_3.jpg

Från outbacken till havet

Upplev natur- och djurlivet i outbacken i Gawler Ranges och vid kusten Baird Bay.

4 dagar från 17.690 kr

Australien - South Australia - Adelaide - Flod.jpg

Adelaide stadsrundtur

En härlig halvdagstur där ni kommer att få se alla Adelaides mest populära sevärdheter.

4 tim från 530 kr

The Ghan 6

Tåg i Australien

Res med tåg genom Australien. Bestäm själv hur länge och hur långt. MyPlanet har alternativen!

2 dagar från 5.900 kr

Australien - South Australia - Barossa Valley - Vinmarker (10)

Barossa Valley och Hahndorf

Dagstur till Barossa Valley med vinprovning och besök i den tyska bosättningen Hahndorf.

1 dag från 1.050 kr

Australien - South Australia - Kangaroo Island - Dyr - Søløve (12).jpg

Kangaroo Island Adventure

Australiens bästa plats för att uppleva djurlivet på nära håll för den lite mer aktiva resenären.

2 dagar från 3.490 kr

Australien - South Australia - Flinders Ranges - Wilpena Pound (7)

Flinders Ranges med bil

Upplev Flinders Ranges, Wilpena Pound och vinområdet Clare Valley med bil på denna 4-dagarstur.

4 dagar från 5.950 kr

australien_-_south_australia_-_kangaroo_island_-_dyr_-_soeloeve_7.jpg

Det bästa av Kangaroo Island

Kangaroo Island är en utav de bästa platserna i Australien för att uppleva djurlivet på riktigt nära håll.

2 dagar från 4.460 kr

mclaren_vale_4

Vintur till McLaren Vale

En härlig dagstur till McLaren Vale med guidening och hela fem vinprovningar samt en utsökt lunch.

1 dag från 1.290 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Människor på strand i solljus utmed Great Ocean Road i South Australia, Australien

Södra Australiens höjdpunkter

 • Djurliv i South Australia
 • Storstadspuls i Sydney
 • Vackra Great Ocean Road
   

25 dagar från 48.900 kr

Australien - victoria - Great Ocean Road - Great Otway National Park.jpg

Australien runt

 • Upplev mer av Australien
 • Rev, outback & storstad 
 • Guidade utflykter
   

19 dagar från 42.500 kr

Leopard som ligger ner på marken och vilar i skuggan, Afrika

Sydafrika & Australien kombo

 • Safari och natur i Sydafrika
 • Sydney, Cairns, Adelaide
 • Storstad, rev och djur i Australien
   

21 dagar från 46.900 kr

Australien - South Australia - Gawler Ranges - Kangaluna.jpeg

Australiens ikoner och gömda pärlor

 • Upplev vackra Sydney 
 • Vildmark i Gawler Ranges
 • ​Vin, natur och djurliv runt Perth
   

22 dagar från 53.900 kr

NY-Australien-kangaroos_0

Natur, djur och vin i Australien

 • Natur och djur
 • Besök vingårdar
 • Frihet med egen bil
   

15 dagar från 36.000 kr

Great Ocean Road_Twelve Apostles_918192-305

South Australia med husbil

 • Njut av friheten med husbil
 • Natur, vin och djurliv
 • 2-dagarstur till Kangaroo Island
   

17 dagar från 24.900 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png