Great Ocean Road_Twelve Apostles_918192-305

South Australia med husbil

South Australia bjuder på en mängd olika upplevelser, och i en husbil har du friheten att utforska denna lite förbisedda stat helt i ditt eget tempo.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

17 dagar från 24.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Resan börjar i Adelaide, som bjuder på ett rikt kulturliv och en äkta passion för god mat och vin. Men Adelaide erbjuder också möjlighet att simma med delfiner, njuta av utsikten från taket på stadens berömda stadio och komma nära Australiens unika djurliv. Du hämtar husbilen i Adelaide och sedan ligger alla vägar öppna. Kanske lockar de berömda vinområdena som Barossa Valley, McLaren Vale, Coonawarra och Clare Valley. Eller går drömmarna kanske mer i rikning åt stora naturupplevelser som Flinders Ranges steniga outback eller den avlägsna Eyre Peninsula där du kan simma med sjölejon och vithajar? Men du behöver faktiskt inte välja mellan det ena eller det andra. I South Australia ligger sevärdheterna så nära varandra att du har möjlighet att uppleva alla höjdpunkter i denna fantastiska stat på dina 10 dagar med husbil. Resan fulländas med en tvådagarstur till Kangaroo Island. Där får du uppleva ett spektakulärt landskap och ett ovanligt rikt djurliv med bland annat kängurur och koalor.

Du kan med lätthet förlänga resan med övriga Australien. Tala med din säljare.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunker på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Luftfoto af Snelling Beach. Kangaroo Island, South Australia, Australien
Resor till Kangaroo Island

Kangaroo Island är vild och orörd. Det finns få platser i södra Australien där du får samma känsla av hur Australien såg ut när de första upptäcktsresande ankom till den okända kontinenten. 

Kangaroo Islands rika djurliv

Kangaroo Island har ett fantastiskt rikt djurliv. Håll utkik efter kängurur, koalor, myrpiggsvin, emuer och en uppsjö av andra slags djur i Hanson Bay Wildlife Sanctuary samt i Flinders Chase National Park. Se pälssälar vid Admirals Arch och se om du kan få syn på några av de 260 fågelarter som finns på ön. Det finns bl.a. pingviner som går i en parad över stranden i närheten av Kingscote vid solnedgången. Håll också ett extra öga på havet om du är där i perioden juni till augusti, så kanske du har tur och får syn på valar också. 

Vilda landskap

Trots öns relativt lilla storlek bjuder Kangaroo Island på en stor variation av landskap. Från vita stränder med turkosblått vatten till dramatiska klippkuster och öppna buskagelandskap med utspridda eukalyptusträd. Även en liten öken med gyllene sanddyner under namnet Little Sahara finns på ön. Mest berömt är dock Remarkable Rocks, en samling surrealistiska stenskulpturer på en klippa ut mot havet som har formats av väder och vind under många miljoner år.

En panoramaudsigt over Adelaide-skyline fra floden Torrens, Australien
Resor till Adelaide

Charmerande Adelaide är kanske den storstad i Australien som påminner mest om Europa.

Upptäck en charmig stadsatmosfär

Härliga Adelaide har en speciell egenskap i att kunna charmera sina besökare. Staden ligger vackert vid floden Torrens omgiven har gröna parkområden. Med sina vackra kyrkor, gågatan Rundle Mall och sin rika matkultur är Adelaide kanske den av Australiens städer som påminner mest om en europeisk storstad. 

Vinprovning vid Adelaide

Södra Australien blev framförallt kolonialiserat av tyska immigranter, vilket har präglat många småstäder i Adelaide Hills. Med sig hade de sin flair för vinodling och idag hör områden som Barossa Valley, McLaren Vale och Clare Valley till den absoluta världseliten. Här ligger vingårdar utspridda i de frodiga landskapen och passionerade vinbönder delar ut smakprover från den senaste skörden. Ta tillfället i akt och följ med på en vintur när du är i Adelaide, som också har ett spännande vincenter i stadens hjärta. 

Med spårvagn till Glenelg

Adelaides många parker är perfekta för en avslappnad picknick, framförallt omkring Adelaide Festival Centre och North Terrace där den botaniska trädgården ligger. Du kan också hoppa på spårvagnen till strandförorten Glenelg, som alltid bjuder på ett rikt folkliv. Härifrån kan du också ta en guidad båttur ut på havet och simma med delfiner i det vilda. Andra ställen att se delar av Australiens ikoniska djur på nära håll är  Cleland Wildlife Park eller på Adelaide Zoo.

Kort

Rejsen dag for dag

South Australia byder på et væld af oplevelser, og i en autocamper har du friheden til at udforske denne lidt oversete stat i dit eget tempo.

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige sätts kursen mot Australien, South Australia och Adelaide.

Dag 2: Ankomst till Adelaide

Efter ett byte av flyg i Qatar, fortsätter du direkt till Adelaide. Flygplatsen ligger inte långt från stan, så det dröjer inte länge innan du kan checka in på ditt centralt belägna hotell. Resten av dagen är fri för att vila upp dig efter resan. Du kan också välja att ta en promenad för att känna på stämningen i den här charmiga staden som, till skillnad från andra större städer i Australien inte grundades av straffångar. Här var det istället frivilliga immigranter, särskilt från Tyskland, som drev Adelaides utveckling framåt. Senare kom fler immigranter från England och övriga Europa till Adelaide. Resultatet är en vacker stad fylld med parker och med tydliga europeiska rötter, vilket återspeglas i de vackra, anglikanska kyrkorna.

Dag 3-12: Husbil i South Australia

Du hämtar husbilen i Adelaide och snart har du lagt storstaden bakom dig. Vart du sedan kör är helt upp till dig. Kör du söderut från Adelaide är du snart omgiven av vingårdar i McLaren Vale. Fortsätt längre söderut till Victor Harbor där du från maj till oktober kan se valar alldeles nära kusten. Härifrån är det inte långt till Coorong som är en stor våtmark och ett utav South Australias mindre kända naturområden. Det är beläget mellan kusten och Lake Alexandrina och lockar en mängd olika sorters fåglar. Ännu längre söderut erbjuder Mount Gambier färgstarka vulkaniska sjöar innan du kör vidare in i ett utav världens bästa Cabernet Sauvignon-områden, Coonawarra. Härifrån kan du resa vidare norrut, eller så väljer du att korsa gränsen till närliggande Victoria för att utforska Great Ocean Road och Grampians National Park.

Eller åk norrut från Adelaide till de berömda vinområdena Barossa Valley och Clare Valley. Till gott vin hör god mat och områdena är kända även för sin rika matkultur. Här har man fokus på lokala råvaror och allt håller mycket hög kvalitet. Det här är den perfekta platsen att bara stryka alla måsten och tillåta sig att njuta av en gourmetfrukost med tillhörande vin på en av de lokala vingårdarna. Fortsätt norrut mot Flinders Ranges där ökenlandskapet breder ut sig ända bort till horisonten och gamla, eroderade bergskedjor häver sig upp på de stora vidderna. Den naturliga amfiteatern Wilpena Pound är områdets största attraktion. Men med sin vilda natur och rika djurliv erbjuder Flinders Ranges mycket annat äventyr för naturälskare. Tillåter tiden det kan du ta en avstickare till den sällan besökta Eyre Peninsula. Här kan du simma med sjölejon och uppleva vithaj i sin naturliga miljö från en hajbur i vattnet innan du kör tillbaka mot Adelaide.

Dag 13: Adelaide

Husbilen lämnas av i Adelaide och denna natt bor du istället på hotell. Resten av dagen är fri åt att njuta av storstadens utbud av shopping, kultur och mat. Ät en god middag på någon utav Adelaides många topprestauranger eller ta en shoppingrunda på gågatan Rundle Mall. Du kan också hoppa på spårvagnen till Glenelg Beach Town där det finns mysiga kaféer, strandliv och möjlighet att simma med delfiner på en båttur. Du kan besöka djurparken Cleland Wildlife Park eller åka upp till taket av stadens stora stadio för att njuta av den fantastiska utsikten över Adelaide, havet och Adelaide Hills i fjärran.

Dag 14: Kangaroo Island

Fler äventyr väntar idag när du beger dit till Kangaroo Island på en guidad tvådagarstur. Först tar en buss dig söderöver längs Fleurieu-halvön till den lilla hamnstaden Cape Jervis, där färjan till Kangaroo Island avgår ifrån. Efter ca 45 minuter på färjan kommer du fram till ön, som är en av de mest orörda och djurrika områdena i Australien.

Det bor dock människor på ön, och den första upplevelsen på Kangaroo Island är en klassisk fårklippning utförd med otrolig snabbhet och precision av en professionell fårklippare på Robs Sheep Shearing. Efter det går turen först till den fantastiska stranden Pennington Bay och sedan vidare till Emu Ridge Eucalyptus Distillery där man utvinner eukalyptusolja. På Seal Bay får du se de sällsynta australiska sjölejonen som solar sig på stranden, innan resan går mot Kangaroo Islands lilla öken kallad Little Sahara. Utsikten från toppen av de stora sanddynerna är fantastisk och om du vill kan du åka nerför dem på en sandboard.

Senare på eftermiddagen anländer du till Vivonne Bay Lodge där du ska övernatta. Här har du möjlighet att paddla kajak, vandra, cykla eller bara slappna av en stund. Middagen består av en äkta australisk BBQ, som alla i gruppen hjälper till att tillaga. Snart lägger sig mörkret över ön och de många nattaktiva djuren börjar komma fram. Tillsammans med guiden kan du ge dig ut och leta efter känguruer, wallabies och possums innan dagen avslutas med ett glas lokalt, vin framför brasan i dina reskamraters sällskap.

Dag 15: Kangaroo Island och tillbaka till Adelaide

Idag handlar allt om natur. Efter frukost går turen till Hanson Bay Wildlife Sanctuary där du har möjlighet att få uppleva koalas och känguruer i sin naturliga miljö. Fortsätt till Flinders Chase National Park som förutom ett rikt djurliv även bjuder på de spektakulära klippformationerna Remarkable Rocks, vilka har eroderats till surrealistiska former av väder och vind. Flera fantastiska kustlandskap väntar på resan till Admirals Arch, där du kan ha tur att se de lokala pälssälarna leka i havet eller lapa sol på klipporna. Tillbaka på Flinders Chase Visitor Center väntar en trevlig BBQ-lunch.

Efter det åker du vidare till den vackra och avskilda stranden Stokes Bay. Om tiden tillåter har du också möjlighet att vandra vid Ironstone Hill för att leta efter wallabies och beundra den fantastiska utsikten över fastlandet. Under dagen kommer turen att återvända till färjeläget i Penneshaw, där du om du vill kan äta middag (ingår ej) innan resan tillbaka till ditt hotell i Adelaide.

Dag 16: Hemresa

Njut av den sista morgonen i Adelaide innan turen går mot flygplatsen där hemresan startar. Det finns naturligtvis möjlighet att förlänga resan med flera upplevelser i Australien om du önskar det.

Dag 17: Ankomst till Sverige

Efter ett byte av flyg i Qatar fortsätter resan hem till Sverige och äventyert är över för den här gången.

Se alla dagar

Prisexempel

17 dagar från 24.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Luftfoto af Snelling Beach. Kangaroo Island, South Australia, Australien

Kangaroo Island highlights

Flyg från Adelaide till Kangaroo Island och upplev natuuren & det fantastiska djurlivet.

1 dag från 5.150 kr

Australien - victoria - Great Ocean Road - de tolv apostle 2_0

Great Ocean Road från Adelaide

Resan Adelaide-Melbourne bjuder på fantastiska vinområden, vackra kuster och mysiga städer.

5 dagar från 4.710 kr

Australien - victoria - Great Ocean Road - de tolv apostle 1

Great Ocean Road i bil

Få hela fem dagar att spendera på en av Australiens mest spektakulära kuststräckor.

5 dagar från 5.990 kr

mclaren_vale_5

Barossa Valley och McLaren Vale med bil

Upplev South Australias mat - och vinkultur i vinområdena Barossa Valley och McLaren Vale.
 

5 dagar från 4.220 kr

australien_-_south_australia_-_gawler_ranges_-_saltslette_3.jpg

Från outbacken till havet

Upplev natur- och djurlivet i outbacken i Gawler Ranges och vid kusten Baird Bay.

4 dagar från 17.690 kr

Australien - South Australia - Adelaide - Flod.jpg

Adelaide stadsrundtur

En härlig halvdagstur där ni kommer att få se alla Adelaides mest populära sevärdheter.

4 tim från 530 kr

The Ghan 6

Tåg i Australien

Res med tåg genom Australien. Bestäm själv hur länge och hur långt. MyPlanet har alternativen!

2 dagar från 5.900 kr

Australien - South Australia - Barossa Valley - Vinmarker (10)

Barossa Valley och Hahndorf

Dagstur till Barossa Valley med vinprovning och besök i den tyska bosättningen Hahndorf.

1 dag från 1.050 kr

Australien - South Australia - Kangaroo Island - Dyr - Søløve (12).jpg

Kangaroo Island Adventure

Australiens bästa plats för att uppleva djurlivet på nära håll för den lite mer aktiva resenären.

2 dagar från 3.490 kr

Australien - South Australia - Flinders Ranges - Wilpena Pound (7)

Flinders Ranges med bil

Upplev Flinders Ranges, Wilpena Pound och vinområdet Clare Valley med bil på denna 4-dagarstur.

4 dagar från 5.950 kr

australien_-_south_australia_-_kangaroo_island_-_dyr_-_soeloeve_7.jpg

Det bästa av Kangaroo Island

Kangaroo Island är en utav de bästa platserna i Australien för att uppleva djurlivet på riktigt nära håll.

2 dagar från 4.460 kr

mclaren_vale_4

Vintur till McLaren Vale

En härlig dagstur till McLaren Vale med guidening och hela fem vinprovningar samt en utsökt lunch.

1 dag från 1.290 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Människor på strand i solljus utmed Great Ocean Road i South Australia, Australien

Södra Australiens höjdpunkter

 • Djurliv i South Australia
 • Storstadspuls i Sydney
 • Vackra Great Ocean Road
   

25 dagar från 48.900 kr

Australien - victoria - Great Ocean Road - Great Otway National Park.jpg

Australien runt

 • Upplev mer av Australien
 • Rev, outback & storstad 
 • Guidade utflykter
   

19 dagar från 42.500 kr

Leopard som ligger ner på marken och vilar i skuggan, Afrika

Sydafrika & Australien kombo

 • Safari och natur i Sydafrika
 • Sydney, Cairns, Adelaide
 • Storstad, rev och djur i Australien
   

21 dagar från 46.900 kr

Australien - South Australia - Gawler Ranges - Kangaluna.jpeg

Australiens ikoner och gömda pärlor

 • Upplev vackra Sydney 
 • Vildmark i Gawler Ranges
 • ​Vin, natur och djurliv runt Perth
   

22 dagar från 53.900 kr

NY-Australien-kangaroos_0

Natur, djur och vin i Australien

 • Natur och djur
 • Besök vingårdar
 • Frihet med egen bil
   

15 dagar från 36.000 kr

Australien - South Australia - Kangaroo Island - Dyr - Søløve (6)

South Australia med bil

 • Magisk outback i Flinders Ranges
 • Vinprovning i Barossa Valley
 • Kangaroo Island i egen bil
   

15 dagar från 28.900 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png