^
  • En tågresa med Rocky Mountaineer

En tågresa med Rocky Mountaineer

En resa genom Kanadas bergiga provinser i väst är inte komplett utan en oförglömlig tågresa med Rocky Mountaineer. Tågresan med Rocky Mountaineer genom Kanadas berg har vunnit flera priser för att vara bland de bästa tågresorna i världen. National Geographic omtalar tågresan som en av ”The Worlds Greatest Trips” och hela åtta gånger har Rocky Mountaineer vunnit priset för värdens bästa tågresa. 

Vill du också upptäcka Kanadas vackra natur på en resa med Rocky Mountaineer? Läs mer om våra resor till Kanada!

Världens vackraste tågresa

Rocky Mountaineer tar dig genom flera bergspass, genom tunnlar, över ett dussin broar, förbi sjöar och längs djupa raviner där botten fylls av livliga floder. Att tågresan får så positiv respons är ingen överraskning. Från mjuka, bekväma säten har man full utsikt till de enastående Rocky Mountains och de vackra landskapen som glider förbi utanför tågets stora panoramafönster. Delar av tågets tak är gjort av glas, vilket förstärker upplevelsen av att man befinner sig mitt i naturen. 

Rocky Mountaineer har den enastående funktionen att tåget har möjlighet att sakta ned farten vid de vackraste naturområdena eller om man får syn på ett sällsynt djur. Därmed kan passagerarna fånga fantastiska ögonblick med kameran, vilket kan ge otroligt fina bilder. Tåget kör enbart på dagen så du verkligen kan njuta av den storslagna naturen och den fantastiska utsikten. 

Komfortabelt tåg

Ombord på Rocky Mountaineer finns det två klasser att välja mellan. På SilverLeaf har vagnarna en våning och är utrustade med stora panoramafönster. Du kan se fram emot välsmakande måltider ombord sammansatta och tillagade av duktiga och prisvinnande kockar, samt utvald dryck och snacks som serveras vid ditt säte. 

Om du drömmer om ännu mer komfort kan du uppgraderas till GoldenLeaf. Här kan du njuta av utsikten genom det stora glastaket i loungen på första våningen eller bege dig ut på tågets plattform på den nedersta våningen. Måltiderna på GoldenLeaf serveras i tågets restaurangvagn och är alltid på nivå med själva tågresan. 

Service och gastronomi av högsta klass

De goda måltider som serveras på vägen är noggrant sammansatta, och med Rocky Mountaineers Gourmet Dream Team är du garanterad en kulinarisk upplevelse du sent ska glömma. På GoldenLeaf njuter du av måltiderna i tågets restaurangvagn där du är omgiven av komfort och elegans med vita nystrukna dukar, skinande silverbestick och nyplockade blommor på borden. Du får serverat en otrolig tre-rätters a la carte meny gjord på färska och lokala råvaror, med ett prisvinnande vin till som även imponerar de mest kräsna gommar. 

På SilverLeaf njuter du av måltiderna från ditt eget stora säte, där du blir bortskämd meden flyttbar salladsbar samt varma lokalinspirerade rätter. Efterföljande kan du se fram emot en delikat dessert bestående av antingen varma brownies med chokladsås och bär, eller en krämig cheesecake med tillhörande bärpuré. Servicen ombord är i absolut toppklass och tjänarna kommer springande hela dagen med kallt vitt vin, drinkar, snacks eller vad du annars kan vara sugen på. 

Välj mellan olika resor

Det finns många olika alternativ när du ska på tågresa med Rocky Mountaineer. De resor som finns är: 

Vancouver – Kamloops – Lake Louise – Banff (2 dagar med övernattning på hotell i Kamloops)

Vancouver – Kamloops – Jasper (2 dagar med övernattning på Hotell i Kamloops)

Vancouver – Whistler – Quesnel – Jasper (3 dagar med övernattning i Whistler och Quesnel)

Seattle – Vancouver – Canadian Rockies 

Alla resor körs i båda riktningarna, och tåget avgår från den 18 april till den 15 oktober. Oansett vilken resa du väljer kommer du garanterat att vara nära att tappa hakan av ren begeistring över den fascinerande naturen som flyter förbi utanför tågets enorma panoramafönster. En tågresa med Rockey Mountaineer är en upplevelse du sent ska glömma. 

Läs mer här om MyPlanets säljare Yvonne och Lenes upplevelse ombord på tåget.