^

Den stora Kanadaresan

Upplev det bästa av Kanada från Toronto, Niagarafallen och Montreals franska kultur i öst till Klippiga bergen vid Banff och Jasper i väst. Resan fulländas med en legendarisk tågresa till vackra Vancouver samt en tur till historiska Victoria.

20 dagar från 39.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn 
Pris per person vid 2 vuxna från 51.900 kr
Priset inkluderar: flyg, tågresor, hyrbil och övernattningar

På denna resa upplever du det bästa av Kanada med flyg, buss, tåg och färja. Njut av storstadslivet i Toronto och hör bruset från Niagarafallen, innan resan går vidare med tåg till Montreal som bjuder på fransk kultur och ett härligt lokalt kök. Från östra Kanada flyger du till Calgary där en hyrbil står redo så att du kan utforska Klippiga bergens storslagna bergslandskap. Besök de berömda nationalparkerna Banff och Jasper, kör längs Icefield Parkway och njut av utsikten över Lake Louise, Lake Maligne och Moraine Lake som glittrar i starka färger mellan klippiga bergstoppar. I Jasper stiger du ombord på det legendariska lyxtåget Rocky Mountaineer som tar dig genom bergen och de vidsträckta landskapen till Vancouver. Här har du gott om tid till att njuta av den vackra storstaden innan resan fulländas med en dagstur till den historiska staden Victoria på Vancouver Island.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige går resan västerut mot Toronto, där du landar samma dag p.g.a. tidsskillnaden. Från flygplatsen kan du ta en taxi eller flygplatståget mot centrum där ditt hotell ligger. Du kan använda resten av dagen till att utforska stadens många upplevelser eller bara slappna av efter den långa resan. 

 

 

 

Dag 2: Toronto

Du har hela dagen till att njuta av den spännande storstaden på egen hand. Om du tycker om shopping finns det fullt av möjligheter att göra det och utbudet ligger på samma nivå som i de mest berömda storstäderna. Staden har också en uppsjö av museer och framförallt The Royal Ontario Museum, som byter utställningar årligen, är värt ett besök. 

Toronto präglas av Kanadas mångkulturella samhälle, vilket du snabbt märker när du går runt i staden. Det finns mer än 100 olika etniska grupper i staden och det talas otaliga språk – allt från svenska till urdo. Toronto har flera spännande stadsdelar med sina egna etniska språk. Exempelvis kan du besöka Greektown, Little Italy, Chinatown eller hippieinspirerade Kensington Market. 

Ett annat alternativ är att gå en promenad längs Yonge Street, som enligt Guiness Rekordbok är världens längsta gata. Vid änden av Yonge Street går färjan till Toronto Islands och Harbour Square Park. Här finns också hamnpromenaden där caféer, gallerier, teatrar och specialbutiker ligger sida vid sida med bryggorna. I närheten av hamnen hittar du även det 553 meter höga CN Tower som med glashiss och glasgolv ger dig den bästa utsikten över Torontos skyline.

 

 

 

 

 

Dag 3: Dagstur till Niagarafallen

Idag väntar en heldagstur till en av områdets största sevärdheter – Niagarafallen. I bussen på väg mot de bullrande vattenmassorna bjuds du på underhållning i form av en guide som berättar historier om det fascinerande landskapet som har format det enorma vattenfallet. Även om det finns många vattenfall som är högre än Niagarafallen, är det få som sprutar iväg så stora mängder vatten som det görs här. Hela 3.160 ton vatten väller ut över klippkanten varje sekund, vilket gör vattenfallet till ett av världens mest imponerande. 

 

 

 

 

 

Dag 4: Toronto – Montreal

Njut av de sista timmarna i Toronto innan det är dags att bege sig mot tågstationen där resan mot Montreal börjar. Montreal är med sina tre miljoner invånare Kanadas näst största stad och den största franska staden i landet. Maten, modet och invånarnas vänlighet är tre saker som tydligt märks på stadens gator. Här har den engelska och franska kulturen hittat ett harmoniskt samspel och skapar tillsammans en kreativ miljö. Montreal är en stad som omfamnar de besökande med en dubbel kindpuss och drar in dem i en härlig rytm. Stadens centrum har en amerikansk look med sina breda vägar och skykrapor i ett tätt mönster. Skrapar du lite åå ytan upptäcker du dock snabbt stadens djupa franska rötter. 

 

 

 

 

 

Dag 5-6: Montreal

Två hela dagar har du i denna charmerande storstad, som bjuder på ett hav av upplevelser. Ta en titt i den underjordiska staden RESO, som är en hel stad under mark som är fylld med populära shoppingcenter, gallerier, restauranger och caféer. God mat spelar en viktig roll i Montreal, och ett bra sätt att verkligen komma under huden på staden är att gå på upptäcktsfärd i Montreals delikultur. Titta också förbi Scwarts på 3895 Boulevard Saint-Laurent där du kan smaka på en utav Montreals bästa smörgåsar, bestående av vitt bröd, lite senap och en enorm mängd av det möraste rökta köttet. Montreal har även några härliga bagelbutiker som gör bagels som inte ens New York City kan mäta sig med. Två av de bästa butikerna i staden är Fairmount och St. Viateur som utan tvekan är värda ett besök.

 

 

 

 

 

Dag 7: Montreal – Calgary

Njut av den sista morgonen i Montreal innan resan går vidare mot flygplatsen där du bekvämt flyger västerut mot Calgary. Calgary är idag en av Kanadas snabbast växande städer och närmar sig en miljon invånare. Det är framförallt Albertas rika oljetillgångar som lockar människor till den här delen av landet. År 1988 var Calgary värd för vinter-OS och den gamla OS-byn har nu gjorts om till ett aktivitetscenter där man kan testa på alla former av utomhusaktiviteter. Här kan du spela minigolf, hoppa trampolin, klättra, åka sommarbob eller ta en tur på mountainbike med OS-skidhoppsbacken i bakgrunden.

 

 

 

 

 

Dag 8: Calgary – Banff

Du hämtar din hyrbil i Calgary och kör vidare mot Banff som ligger omgiven av höga berg, smaragdgröna sjöar och ett rikt djurliv. Banff är den lilla charmerande staden med enbart 7.000 invånare och stadens utgångspunkt finns runt den mysiga huvudgatan med dess butiker och matställen. Du kan också hitta många intressanta museer som berättar om områdets gripande historia och natur, samt utställningar med målningar av konstnärer som inspirerats av bergen. Efter ankomst har du resten av dagen till att upptäcka Banff på egen hand.

Distans: ca 130 km

 

 

 

 

 

Dag 9: Banff

Dagen kan med fördel inledas med en promenad på golfbanan bakom Banff Springs Hotel där du kan få syn på kronhjortar som går och betar i den tidiga gryningen, innan banan övertas av golfspelare. Det finns naturligtvis även många andra naturupplevelser som väntar utanför staden. 

Banff ligger vackert omgiven av Mount Rundle, Sulphur Mountain och Cascade Mountains. Floden Bow River flyter sakta genom staden innan den slutligen når vattenfallet Bow Falls precis nedanför Banff Springs Hotel. Ta gondolen till Sulphur Mountain, lek cowboy på en ridtur i bergen, paddla kanot i floden eller hyr cyklar och leta efter djur längs Bow Valley Parkway. Du kan också gå på en av de fina vandringslederna som finns i området omkring Banff stad. Dagen kan sedan avrundas på Banff Avenue där du hittar allt från kulinariska pärlor till familjerestauranger, snabbmat och en liten fin ”food court” i källaren på Banff Cascade Mall. Testa gärna kanadensisk stek på The Keg, italienskt på Giorgios Trattoria eller en monsterburgare på Wild Bills Saloon. På Wild Bills Saloon kan den dansante också avsluta kvällen med countrymusik och two-step.

 

 

 

 

 

Dag 10: Banff – Lake Louise

Idag går resan vidare mot den smaragdgröna sjön Lake Louise. Dess läge mellan klippiga bergstoppar och smala träd, fångar den vilda, kanadensiska naturen på ett storslaget sätt. Sjön Moraine Lake som ligger i närheten är också värd ett besök, och man kan vid båda sjöarna hyra kanot samt utforska områdena på en promenad. Du har gott om tid att njuta av området som kanske mer än någon annan plats fångar Kanadas skönhet. 

Distans: ca 60 km

 

 

 

 

 

Oplev Canadas smukke natur!

Dag 11: Lake Louise

Du har hela dagen fri till att utforska området. Det är värt att besöka sjöarna på olika tidpunkter på dygnet för att få möjlighet att uppleva dem i olika ljus. Från morgonen kan du följa färgförändringen över bergen i väst samtidigt som solen samlar sina krafter. Långsamt lyser sjöarna upp och först på förmiddagen när solen kommer upp över bergstopparna strålar sjöarna i sin berömda smaragdgröna färg. Använd även tiden till att utforska den lilla staden vid Lake Louise som tidigare var porten till de kanadensiska Klippiga bergen. Via stadens lilla tågstation kom besökare som skulle vidare till Chateau Lake Louise. Stationen har dessutom använts som kuliss i den Oscars-belönade filmen ”Dr. Zhivago” från 1965. 

 

 

 

 

 

Dag 12: Lake Louise – Jasper

Idag väntar en av resans absolut vackraste körningar när du beger dig upp längs Icefield Parkway mot Jasper. Här upplever du hur det ena dramatiska berget avlöser det andra och ramar in otaliga smältvattenssjöar och enorma glaciärer som flyter ner längs bergssidorna som frusna floder. På resan mot Jasper har du möjlighet att göra ett stopp vid det öronbedövande vattenfallet Athabasca, vars vatten till sist rinner ut i Atlanten. 

Distans: ca 240 km

 

 

 

 

 

Dag 13: Jasper

Det finns gott om möjligheter när det kommer till utflykter utifrån Jasper. Ett bra alternativ är Maligne Lake. Om du kör tidigt på morgonen finns det chans att du får syn på tjockhornsfår, kronhjortar, renar och björnar. Väl framme vid sjön kan du hyra kanot eller åka på en två timmar lång båttur till pittoreska Spirit Island. Här hittar du en av de mest fotograferade vyerna i hela Kanada. 

Endast några få kilometer norr om Jasper ligger Patricia Lake och Pyramid Mountain som speglar sig i sjöns blanka vatten. Sydväst om Jasper ligger Whistler Mountain där du kan testa krafterna på en åtta kilometer lång och krävande vandring till toppen. Om du vill spara på krafterna kan du ta gondolen till toppen istället för att vandra. På toppen av berget belönas du med en vacker utsikt över dalen, Athabasca-floden och Jasper stad. 

Ett annat alternativ är att åka till Mount Edith Cavell vid Highway 93A söder om Jasper. Vid vägens ände börjar stigarna till Path of the Glacier och Cavell Meadows. Framförallt Path of the Glacier är en av de vackraste och även en utav de kortare vandringslederna i Klippiga bergen. Här får du sällan lov att gå ensam, om du inte kommer tidigt på morgonen. 

 

 

 

 

 

Dag 14: Jasper – Kamloops med Rocky Mountaineer

Du lämnar bilen i Jasper och går ombord på tåget Rocky Mountaineer som tar med dig med en oförglömligt vacker tågresa. Tåget passerar flera bergskedjor, över ett dussin broar, genom tunnlar, längs med sjöar och raviner med brusande floder långt under dig. Maten ombord är ett kapitel för sig, och med Rocky Mountaineers Gourmet Dream Team kan du vara säker på att få en kulinarisk upplevelse du sent ska glömma. 

Tågresan med Rocky Mountaineer till Vancouver via Kamloops har vunnit flera priser och titlar som en utav de bästa tågresorna i världen. En utav alla utmärkelser på listan är National Geographic som har har kallat resan för en av ”'The Worlds Greatest Trips”. För att få ut så mycket som möjligt av Kanadas enastående natur kör tåget enbart dagtid. Efter många timmar med naturupplevelser i världsklass rullar tåget in i Kamloops där du övernattar på ett hotell i hjärtat av staden.

 

 

 

 

 

Dag 15: Kamloops – Vancouver med Rocky Mountaineer

Dagen efter sätter du dig återigen tillrätta i de sköna sätena på Rocky Mountaineer när tåget rullar vidare mot Vancouver. Den här delen av resan bjuder även den på stora naturupplevelser och ett gradvis skiftande landskapet. På vägen tar tåget dig genom ett cowboy- och ranchlandskap i British Columbias inre samt längs två av provinsens större floder, Thompson och Fraser River. Klippiga bergstoppar och böljande kullar syns i horisonten samtidigt som tåget kör mot bergen vid kusten och Vancouver. 

Den sista delen av resan går längs Fraserdalen och Fraserfloden och ankommer fram på dagen till Stilla havets pärla – Vancouver. Staden ligger i det platta floddeltat Fraser River med snöklädda bergstoppar i norr och havet i väst. Det fantastiska läget gör den till en värdig kandidat till titeln som världens vackraste storstad. Efter att du har checkat in på hotellet har du resten av kvällen till att få dina första intryck av Vancouver. Du kan t.ex. sträcka på benen i Stanley Park eller längs promenaden Canada Place där stadens invånare går, springer, cyklar eller rullar fram på inlines. 

 

 

 

 

 

Dag 16: Vancouver

Du har hela dagen till att utforska denna spännande stad, vilket med fördel kan göras med hjälp av ett hop-on-hop-off-busskort. Då kan du enkelt att ta sig runt till Vancouvers alla höjdpunkter och själv bestämma hur, när och i vilket tempo. Bussen har bl.a. stopp vid Stanley Park, Vancouver Aquarium, English Bay Beach, Granville Island, Chinatown, UBC Museum of Anthropology, Robson Street, Gastown och Canada Place. 

Eftermiddagen kan du använda till att ta en tur i gondolen till Grouse Mountain där en fantastisk utsikt över Vancouver väntar. På toppen av berget kan du se skogshuggaruppvisningar och björnar samt besöka Theatre in the Sky, en biograf där det visas vacker film om Vancouver och områdets ursprungsbefolkning. Allt detta är inkluderat i din gondolbiljette.

 

 

 

 

 

Dag 17: Dagstur till Victoria

Idag väntar en heldagstur till Vancouver Island som inleds med en 1,5 timmes färja genom Georgiasundet och skärgården på Vancouver Islands östra sida. Valar och späckhuggare håller ofta till i dessa vatten och med lite tur kan du få syn på de stora djuren när de kommer upp till ytan för att hämta luft. Väl framme vid den historiska staden Victoria väntar en sightseeingtur till stadens många vackra byggnader, trädgårdar och andra sevärdheter. Turen går bl.a. förbi University of Victoria, parken Beacon Hill, Royal British Columbia Museum, Thunderbird Park, hotellet Empress, provinsparlamentet samt de exklusiva husen i Uplands och Oak Bay.

 

 

 

 

 

Dag 18: Vancouver

Du har ännu en dag där du kan njuta av Vancouver, där hela världen verkar vara samlad på en och samma plats. Vancouver är inte en stad, utan flera städer eller stadsdelar, som med sin unika charm tillsammans gör metropolen Vancouver alldeles speciell. Ät kinesiskt hos Wild Rice i Chinatown eller indiskt på Punjab Market i närheten av Commercial Drive och 48th Avenue. Njut av god sushi i West End eller vegetariskt på falafel oasen Desert på Commercial Drive. Du kan också testa västra Kanadas familjerestaurangskedja White Spot som finns överallt i Vancouver. 

Gör också ett besök på frukt- och konstnärsmarknaden på Granville Island, eller ta en tur i byggnaden Canada Place som var Vancouvers bidrag till världsutställningen år 1986. Är du intresserad av historia och kultur är Museum of Anthropology på UBC en spännande plats att besöka. Här kan du lära dig mer om ursprungsbefolkningen i British Columbia och se ett urval av deras totempålar. Det finns även ett hav av shoppingmöjligheter i Vancouver. Staden har flera shoppingcenter, men det som är störst och kanske bäst är Metropolis at Metrotown i förorten Richmond. Här har du möjlighet att shoppa loss i 450 butiker kombinerat med massor av olika typer av underhållning. När hungern smyger sig på har du aldrig långt till ett café eller en restaurang där du kan vila fötterna innan du shoppar vidare. 

 

 

 

 

 

Dag 19: Avresa från Vancouver

Från Vancouver går turen tillbaka mot Sverige efter en resa fylld av vackra naturupplevelser och fantastiska storstäder.

 

 

 

Dag 20: Ankomst till Sverige

Du landar på svensk mark igen.

 

 

 

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 51.900 kr  fr. 39.900 kr
 Högsäsong  fr. 55.300 kr  fr. 42.400 kr

Priset inkluderar:

 • Flygresa Sverige - Kanada t/r
 • Flygresa Montreal - Calgary o/w
 • Flygskatter
 • 3 nätter i Toronto
 • Dagstur till Niagarafallen
 • Via Rail tågresa Toronto - Montreal
 • 3 nätter i Montreal
 • 6 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, extra förare och första tanken bensin
 • 1 natt i Calgary
 • 2 nätter i Banff
 • 2 nätter i Lake Louise
 • 2 nätter i Jasper
 • Rocky Mountaineer tågresa Jasper - Vancouver (övernattning i Kamloops)
 • 4 nätter i Vancouver
 • Dagstur till Victoria
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Obligatorisk envägshyra och skatt tillkommer på denna tur och betalas på plats.
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till Kanada. Därtill kommer även avresor under högtider. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775-888 088 eller skriv till resor@myplanet.se