^
 • Klippiga bergen från hästryggen

  Från 4.900 kr

 • Klippiga bergen från hästryggen

  Från 4.900 kr

 • Klippiga bergen från hästryggen

  Från 4.900 kr

Klippiga bergen från hästryggen

Svinga dig upp i sadeln och rid ut mellan de skogklädda bergen i Banff National Park. Ridturens slutdestination är Sundance Lodge, beläget i en vacker dal omgiven av Kanadas enastående natur. Lodgen ligger så långt ute i naturen att det bara är möjligt att komma dit med häst på sommaren och skidor på vintern. Från lodgen väntar sedan många spännande rideturer där du får  uppleva det rika djurlivet och de storslagna omgivningarna, precis som cowboys och upptäcktsresande har gjort i århundraden.

Avgår fredagar och lördagar mellan mitten av maj och början av oktober. 

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Program

Dag 1: Warner Stables – Sundance Lodge

Vid ankomst till Warner Stables blir du mött av din guide som ser till att du blir tilldelad en häst som passar dig och din riderfarenhet. När allt är klart ger ni er av mot Sundance Lodge och äventyret kan börja. Ridturen är en fantastisk upplevelse där du färdas genom ett landskap med snöklädda berg, spegelblanka skogsjöar och smala barrträd. Det är 16 kilometer till lodgen, vilket innebär att du har gott om tid att vänja dig till livet på hästryggen och njuta av de vackra omgivningarna i lugn och ro. Längs vägen korsar du Bow River, liksom de två mindre vattendragen Healy och Brewster Creek. Efter några timmars ridning dyker lodgen upp i fjärran. Den stora timmerstugan är vackert belägen på en sluttning vid foten av ett högt berg.

Du har resten av dagen fri och kan bara slappna av efter ridturen och njuta av lodgen och de vackra omgivningarna. Middagen, bestående av god och rustik husmanskost, serveras fram på kvällen vid det långa bordet i allrummet. Under tiden måltiden intas ventileras dagens upplevelser. 

Dag 2: Sundance Lodge – Warner Stables

Nästa morgon vaknar du till lukten av nybryggt kaffe och inom kort serveras en god frukost i vardagsrummet. Efter det är du redo att sitta upp i sadeln igen och utforska naturen kring lodgen. Området erbjuder många olika ridvägar, som alla tar dig genom Kanadas orörda natur. Många av bergen runt lodgen är nästan 3.000 meter höga, vilket innebär att landskapet förändras allt eftersom du kommer högre upp. Vägvalet beror på väder och vind, men också på guiden som känner till området ut och in. Helt säkert är i alla fall att du kommer att uppleva områden som endast besöks av lodgens gäster. Tillbaka på lodgen avnjuts en lunch innan det är dags att ta avsked av Sundance Lodge och börja ridturen tillbaka mot Warner Stables.

Ridturen finns också som 3 - eller 5-dagars tur och vi erbjuder också en 2-timmars tur som du kan läsa mer om här.

Pris per person

2 dagar från 4.900 kr

Priset inkluderar:

 • 1 natt på Sundance Lodge
 • Alla måltider från lunch dag 1 till lunch dag 2
 • Guidade ridturer