^
 • Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

  Från 11.500 kr

 • Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

  Från 11.500 kr

 • Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

  Från 11.500 kr

 • Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

  Från 11.500 kr

 • Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

  Från 11.500 kr

 • Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

  Från 11.500 kr

Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

Knight Inlet Lodge är ett paradis för naturälskare. Lodgen flyter på en enorm träflotte vid mynningen av Glendale River som är känd för sina björnar, späckhuggare och andra djur. Turen in till lodgen försiggår med vattenflygplan, och vistelsen på lodgen är fylld av inkluderade aktiviteter som tar med dig ut i vildmarken och nära djurlivet. 

Exempelresan nedan kan justeras efter eget önskemål och du kan stanna längre på lodgen för en komplettare upplevelse i detta fantastiska landskap.

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

0775-888 088

Program

Dag 1: Ankomst till Campbell River

Vid ankomsten till Campbell River blir du hämtad på flygplatsen och körd till Comfort Inn & Suites som är ditt hotell för natten. Därefter har du resten av dagen åt att njuta av staden och de vackra omgivningarna. Campbell River är en mysig stad med ca 35.000 invånare och omges av vild och orörd natur. Om du ankommer tidigt på dagen kan du överväga att följa med på en björnsafari längs fastlandskusten Bute Inlet – läs mer här.

Dag 2: Vattenflyg och safari

Du blir hämtad på hotellet på morgonen och körd till vattenflyget som står och väntar på dig. Inom kort befinner du dig uppe i luften där du svävar fram över trädtopparna. Från flygplanet kan du tydligt se fjordarna under dig, och du får en bättre känsla för hur oändlig vildmarken är här. Planet går sedan ner för landning vid Knight Inlet Lodge, beläget på en enorm timmerflotte omgiven av berg och djupa skogar. Alla de 18 dubbelrummen är bekvämt inredda och har bland annat privat badrum med dusch, men det är framförallt lodgens läge som stjäl uppmärksamheten. 

Området runt omkring lodgen är känt för sitt stora antal svartbjörnar, grizzlybjörnar och späckhuggare under sommarhalvåret, och det finns gott om chanser för att få se dem alla tre på dagens två utflykter. Den första är en björnsafari som, beroende på var björnarna håller till, antingen genomförs med båt eller från en speciell utsiktsplattform där du kan ha tur och få syn på björnar som fiskar i floden. 

Den andra utflykten är en båttur ut till flodmynningen där det näringsrika vattnet lockar en mängd havsdjur under sommarhalvåret. Kanske får du syn på sjölejon och sälar som solar sig på stenarna, eller delfiner som leker i vattnet. Även knöl - och vikvalar kan då och då ses i dessa vatten, men det är först och främst den stora mängden späckhuggare som lockar professionella naturfotografer från hela världen till den här delen av Kanada.

När du återvänder till lodgen kan du sätta dig tillrätta vid ett härligt middagsbord medan mörkret sänker sig över bergen utanför. Kvällarna på lodgen innebär ren avkoppling där du bara kan njuta av en drink i loungen eller lyssna på en av lodgens experter som berättar om naturen och djurlivet.

Dag 3: Morgonsafari och avresa

Är du morgonpigg kan du gå upp tidigt och hinna åka på ännu en björnsafari innan det på förmiddagen är dags att hoppa in i vattenflyget med kursen inställd på Campbell River.

Förläng vistelsen

Det finns möjlighet att förlänga vistelsen på Knight Inlet Lodge med en, två eller tre extra nätter. Väljer du att förlänga med en natt kan du följa med på en extra björnsafari. Det är också möjligt att följa med på en guidad vandring genom Kwalate River Valley på utkik efter andra djur som håller till i området. Däribland vithövdad havsörn. Väljer du utöver det en eller två extra nätter kan du fullända vildmarksäventyret med en hel dags båttur till Johnstone Strait som är känd för sina marina däggdjur, eller en tur till Bond Sound där det finns björnar. 

Läs mer om Knight Inlet Lodge i MyPlanets artikel här

Pris per person

3 dagar från 11.500 kr

Priset inkluderar:

 • 1 natt på Comfort Inn & Suites i Campbell River
 • Transfer Campbell River – basen för vattenflyget t/r (vid ankomst till Campbell River med flyg)
 • Vattenflyg Campbell River – Knight Inlet Lodge t/r
 • 1 natt på Knight Inlet Lodge i deluxerum med privat badrum
 • 1 x lunch, 1 x middag med vin samt 1 x frukost
 • Alla aktiviteter enligt dag-för-dag-program ovan

Tillägg:

 • Högsäsongstillägg ca 1.700 kr