Solstice_Sidney_.jpg

Kryssning Söderhavet och Sydney

Denna resa tar dig till tropiska öar i Söderhavet ombord på ett aktivitetsfyllt kryssningsfartyg i kombination med Australiens metropol Sydney med allt som finns att utforska där.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

18 dagar från 32.100 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Börja din resa i fantastiska Sydney, Australiens största och mest berömda stad. Här hittar du Operahuset, Sydney Harbour Bridge, Bondi och Manly Beach, Circular Quay och mycket mer. Du har hela fyra nätter här, både för att bli av med jetlag och för att upptäcka allt denna metropol har att erbjuda. För att få en bättre överblick börjar du din vistelse med en guidad stadsrundtur, vilket gör det lättare för dig att veta vilka platser du vill ägna mer tid åt de kommande dagarna. En guidad tur i operahuset, en dagstur till nationalparken Blue Mountains strax utanför Sydney ingår också. Här ser du landskapet skifta i blått tack vare de många eucalyptusträden och här hittar du också den välfotograferade klippformationen Three Sisters. 

Efter Sydney väntar härliga dagar i Söderhavet ombord på Celebrity Cruises fartyg Celebrity Solstice. Det är ett fartyg som har ett stort och brett utbud av aktiviteter och faciliteter. Här finns något för alla åldrar att roa sig med. Utöver allt som finns att se och göra ombord får du också besöka flera spännande platser i tropiska Söderhavet, där du bjuds på både vackra stränder och unik kultur. 

Få en gratis offert

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Australien - New South Wales - Blue Mountains 2
Dagstur till Blue Mountains

En guidad tur till Blue Mountains är ett måste när man är i Sydney. Nationalparken finns med på UNESCO:s Världsarvslista, bl.a. för att det i området finns 91 olika eukalyptusarter och 132 andra växtarter, som bara finns just i detta område. Blue Mountains är en magisk plats oavsett årstid. Oljedropparna från eukalyptusträden i kombination med damm och fukt ger ett bått skimmer. Därav ser det blått ut på håll och det är därifrån bergskedjan fått sitt namn.

Denna dagstur ger en fin naturupplevelse utan att sätta för höga krav på fysiken. Ni blir hämtade på morgonen vid ert hotell och därefter startar turen över den spektakulära Sydney Harbour Bridge. På vägen upp till bergen gör ni ett stopp för morgonfika i den australiska bushen. Här finns möjlighet att se känguru på nära håll eller några av de vänliga papegojorna och kakaduorna som finns i området. På den guidade dagsturen blir ni transporterade i 4WD vilket gör att man kan komma längre in än de större och mer traditionella turistbussarna. Turen går förbi "De tre systrarna" som är en av Australiens kända naturfenomen, spektakulära canyons och vattenfall. Lunch blir serverad på ett vackert historiskt bergshotell.

Eftermiddagen tar er till Katoomba, varifrån världens brantaste järnväg för passagerartåg avgår ifrån. Ni åker sedan vidare till Featherdale Wildlife Park där ni får träffa Kängurur och koalor. Turen avslutas med en 'Harbour Cruise' tillbaka till Sydney och Circular Quay. 

Australien - New South Wales - Sydney - Operahuset (2).jpg
Guidad tur i Operahuset

Alla som kommer till Sydney får uppleva operahuset - från utsidan. Det är oftast tillräckligt, då byggnaden är så vacker och fascinerande. Sydney Opera House är en av världens mest kända byggnader och ritades av den danske arkitekten Jorn Utzon och stod klart 20 oktober 1973. Som så många vet är dess tak täckt av över 1 miljon vita kakelplattor tillverkade i Sverige av Höganäs.

Denna guidade rundtur ger er det bästa av operahuset inifrån. Turen är grundlig och ni får alla spännande anekdoter om bygget som ni annars hade missat. Varför inte kombinera med en föreställning på kvällen?

Den guidade rundturen varar ca en timma.

Passa på och upplev en fantastisk konsert i Sydney Opera House. Kombinera med middag och guidad rundtur så får du en upplevelse för livet. MyPlanet bokar biljetter till de flesta föreställningarna under året.

Australien - New South Wales - Sydney - Skyline3_0
Guidad stadsrundtur i Sydney

Denna stadsrundtur tar dig till Sydneys största sevärdheter och ger dig en bra överblick över staden och dess kringliggande områden. Du kan välja mellan morgonavgång 07.30 eller eftermiddagsavgång 13.00.

Du börjar med att besöka det historiska området The Rocks där du också får en fantastisk utsikt mot Sydney Opera House och Harbour Bridge. Du åker vidare till stadens shoppingområden i city samt Sydney Tower, innan det är dags att åka ut till den mycket kända stranden Bondi Beach. Här kan du avnjuta en kopp kaffe på något trevligt kafé (ingår ej) med panoramautsikt över stranden, havet och de ofta så fotograferade livräddarna på stranden. Vägen tillbaka till Sydney går via Double Bay, Kings Cross och Mrs Macquarie´s Point, varifrån det är en magisk utsikt över hamnen och Operahuset. Turen går sedan vidare tillbaka till ditt hotell i Sydney. Gör du turen på förmiddagen kan den med fördel kombineras med en lunchkryssning på Sydneys hamn.

Karta

Dag för dag

Denna resa tar dig till tropiska öar i Söderhavet ombord på ett aktivitetsfyllt kryssningsfartyg i kombination med Australiens metropol Sydney med allt som finns att utforska där.

Dag 1: Avresa från Sverige

Det är dags att boarda flyget mot Australien och Söderhavet! Resan går via Asien där du kan välja att göra ett stopp och stanna ett par dagar om du önskar. Exempel på stopp som går att göra är Hong Kong, Dubai, Singapore eller Bangkok.

Dag 2: Mellemlanding i Asien

När flyget mellanlandar i Asien finns det möjlighet att sträcka på benen innan flyget fortsätter vidare mot Australien.

Dag 3: Ankomst Sydney, Australien

Äntligen är du framme i fantastiska Sydney! Du har nu fyra nätter att utforska staden och dess omgivningar på. Då du bor på ett centralt beläget hotell har du nära till alla sevärdheter och attraktioner Sydney har att erbjuda.

Dag 4: Sydney Stadsrundtur

Bästa sättet att få en överblick över staden och var alla sevärdheterna ligger, är att ta en guidad stadsrundtur. Detta är inkluderat i resan och tar dig till kända platser som historiska området The Rocks, Darling Harbour, Sydney Operahouse, Harbour Bridge och Circular Quay. Ni åker till den mycket kända stranden Bondi Beach. Nu är det tid för att avnjuta en kopp kaffe (på egen bekostnad) och samtidigt njuta av panoramautsikten över stranden, havet och de gyllenbruna livräddarna på stranden. Vägen tillbaka till Sydney går via Double Bay, Kings Cross och Mrs Macquarie´s Point varifrån det är en magisk utsikt över hamnen och operahuset. Turen går sedan vidare tillbaka till ert hotell i Sydney. Denna förmiddagstur kan med fördel kombineras med en lunchkryssning på Sydneys hamn.

Dag 5: Sydney Blue Mountains

Dagens guidade tur till nationalparken Blue Mountains är inkluderad i er resa och är ett av de mest kända områdena med sin karakteristiska bergsformation Three Sisters. Här finns många eukalyptusträd och oljedropparna från eukalyptusen i kombination med damm och fukt ger ett bått skimmer. Därav ser det blått ut på håll och det är därifrån bergskedjan fått sitt namn. Parken finns med på UNESCOs världsarvslista.

Ni blir hämtade på morgonen vid ert hotell och därefter startar turen över den spektakulära Sydney Harbour Bridge. På vägen upp till bergen gör ni ett stopp för morgonfika i den australiska bushen. Här finns möjlighet att se känguru på nära håll eller några av de vänliga papegojorna och kakaduorna som finns i området. På den guidade dagsturen blir ni transporterade i 4WD vilket gör att man kan komma längre in än de större och mer traditionella turistbussarna. Turen går förbi "De tre systrarna" som är en av Australiens kända naturfenomen, spektakulära canyons och vattenfall. Lunch blir serverad på ett vackert historiskt bergshotell.

Eftermiddagen tar er till Katoomba, varifrån världens brantaste järnväg för passagerartåg avgår ifrån. Efter Katoomba väntar ett besök på Featherdale Wildlife Park där man kan se koalor och kängrur. Turen avslutas med en 'Harbour Cruise' tillbaka till Sydney och Circular Quay.

Dag 6: Sydney på egen hand

Du börjar dagen med en guidadtur runt Syndeys operahus. Efter det har du hela dagen till att förfoga över på egen hand. Kanske ta färjan ut till Manly Beach, njuta av en härlig middag på någon av de fantastiska restaurangerna runt Circular Quay eller besöka Sydney Aquarium? Det finns flera vackra naturområden utanför Sydney som är väl värda ett besök. Du kan prova vin på vingårdarna i Hunter Valley eller spana efter vilda djur i bushen söder om Sydney. Förslag på övriga turer och aktiviteter som finns att göra i Sydney kan du läsa om längst ner på sidan.

Dag 7: Kryssning Söderhavet

Idag har du första halvan av dagen till ditt förfogande för att fortsätta utforska Sydney, innan det är dags att påbörja kryssningen till Söderhavet. Kanske vill du ta en guidad cykeltur genom stan? Eller bara sitta på något trevligt ställe nere i Circular Quay eller Darling Harbour, titta på folk och summera dina dagar i Sydney? Fartyget du ska åka med är Celebrity Solstice och det lämnar Sydneys hamn kl. 17.00, så räkna med att vara redo för incheckning några timmar före det. Väl ombord kan du installera dig i din hytt, njuta av en trevlig drink och påbörja ditt äventyr i Söderhavets vackra ö-värld!

Dag 8-9: Till havs

Du har nu två hela dagar till havs där du får möjlighet att utnyttja alla fantastiska faciliteter som fartyget Explorer of the Seas har att erbjuda. Förutom att njuta av sol, bad och avkoppling vid någon utav de fyra poolerna, kan du unna dig en spa-behandling, testa klätterväggen, spela minigolf eller kanske ta en löprunda. Här finns allt för både stor och liten oavsett hur aktiv man vill vara. Självklart finns också underhållning i världsklass och mat och dryck från ett stort urval av restauranger.

Dag 10: Nouméa, Nya Kaledonien

Dagens stopp, dit du kommer klockan 8.00 på morgonen, är Nya Kaledoniens charmiga huvudstad Nouméa. Det är den tredje största ön i Stilla havet och här finns mycket att skryta med. Bland annat världens största lagun och näst största korallrev. Dessutom är ön delvis fransk, vilket innebär att köket är sagolikt, shoppingen bra och du har aldrig långt till ett glas fylligt, franskt vin. Klockan 17.00 seglar du vidare mot nya äventyr.

Dag 11: Mystery Island, Vanuatu

Denna morgon är det Mystery Island som väntar, och du ankommer klockan 8.00 på morgonen. Den här pärlan i Stilla havet är helt obebodd och ligger längst söderut i Vanuatu. Platsen användes under andra världskriget som landningsbana för de allierade styrkorna. I dag finns här bara palmer och underbara, vita sandstränder. Lokalbefolkningen bor i hus på pålar i vattnet och gör dagsbesök till ön för att dela med sig av sin värme och kultur. Det här är det perfekta stället för par, strandälskare och alla som bara vill koppla av på en vacker plats. Du har hela dagen fram till klockan 17.00 innan fartyget seglar vidare.

Dag 12: Isle of Pines, Nya Kaledonien

Du ankommer Isle of Pines klockan 8.00 på morgonen idag. Det har sagts att kapten James Cook kallade ön Île des Pins (ungefär ön med furor/tallar) utan att någonsin ha satt sin fot där. Träden på ön skapar en viss inramning, men det är de azurblå lagunerna, den orörda vita sanden och det rika undervattenslivet som gör den här ön speciell. Det är därför inte så svårt att förstå varför ön ofta kallas ”ön närmast paradiset”. Besök den här lilla delen av Nya Kaledonien och bli trollbunden av dess skönhet och bekymmerslösa charm. Fartyget seglar från ön klockan 17.00 igen.

Dag 13: Lifou, Loyautéöarna

Dagens stopp mellan 8.00 och 17.00 är Lifou, huvudstad i Loyautéöarna som är en ögrupp utanför Nya Kaledonien. Staden är känd för sin skönhet och sina vänliga invånare. Europeiska valfångare var de första som besökte Loyautéöarna och dagens besökare kan fortfarande uppleva öns tidlösa, avslappnade skönhet. Lifou är verkligen ett riktigt öparadis!

Dag 14-15: Till havs

Efter flera stopp på spännande söderhavsöar, väntar ett par härliga dagar där du kan koppla av ombord på fartyget. Njut av god mat och dryck, fantastiska shower och aktiviteter för alla åldrar som aldrig sinar.

Dag 16: Ankomst Sydney

Efter en sista god natts sömn ombord på fartyget ankommer du till Sydneys hamn klockan 6.30 på morgonen. En härlig kryssning med upplevelser både till havs och på några av Söderhavets vackraste paradisöar, är till ända. Nu väntar en sista dag med upplevelser och kanske lite shopping i Sydney innan du återvänder hemåt igen.

Dag 17: Avresa Sydney

Idag går flyget hem till Sverige igen. Kanske vill du göra ett stopp i Asien på vägen hem, eller förlänga vistelsen i Australien? Besöka Ayers Rock/Uluru omgiven av karakteristisk röd sand eller kanske snorkla på Stora Barriärrevet utanför Cairns? MyPlanet hjälper dig att skräddarsy ett upplägg där du får med allt du önskar uppleva på resan. Fråga oss för tips och råd!

Dag 18: Ankomst Sverige

Idag landar du hemma i Sverige igen, fylld med upplevelser från både vackra Söderhavet och häftiga Sydney. Välkommen hem!

Se alla dagar

Prisexempel

18 dagar från 32.100 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Fiji Island - Fiji Princess.jpg

4-dagars kryssning Fiji

Upplev svajande palmer, vita sandstränder och turkosblått hav när du på denna fyra dagar långa kryssning seglar från ö till ö i Stilla havet...

4 dagar från 10.800 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Palmkantad strand med vit sand, Cook
Boka tidigt - 1000 kr i rabatt!

Romantiska Cooköarna

 • Perfekt bröllopsresa
 • Romantik, sol och värme
 • Besök två vackra öar 
   

16 dagar från 45.500 kr

Vy över Rarotonga och Stilla Havet, Cook
Boka tidigt - 1000 kr i rabatt!

Cooköarnas pärlor

 • Vita paradisstränder
 • Besök två fantastiska öar
 • ​Avkoppling och aktiviteter
   

16 dagar från 40.900 kr

Resort med bungalows i blå lagun på Bora Bora, Tahiti

Romantiska Tahiti

 • Perfekt bröllopsresa
 • Romantik, sol och bad
 • Besök tre vackra öar 

16 dagar från 55.900 kr

Vit sandstrand med palmer och turkost vatten, Cook

Jorden runt - Japan, Nya Zeeland, Cooköarna & USA

 • Storstad
 • Naturupplevelser
 • Sol & bad på Cooköarna

34 dagar från 46.800 kr

Par som är ensamma på sandstrand vid lagun på Aitutaki, Cook
Boka tidigt - 1000 kr i rabatt!

Rarotonga, Atiu & Aitutaki

 • 3 öar på en resa
 • Sol, bad och avkoppling
 • Vackra naturupplevelser
   

16 dagar från 49.900 kr

Palmkantad strand med vit sand, Cook
Boka tidigt - 1000 kr i rabatt!

Cooköarna In Style

 • Lyx och romantik
 • ​Bröllopsresa In Style
 • Magiska solnedgångar
   

16 dagar från 59.900 kr

Resor till Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 38.100 kr

Grön ö i Stilla havet, Fiji

Nya Zeeland med Hongkong och Fiji

 • Storstaden Hongkong
 • Rundresa i New Zealand
 • Sol & bad på Fiji

20 dagar från 43.500 kr

Få en gratis offert

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png