^
 • Kryssning Hawaii & Highway 1

  16 dagar från 25.700 kr

 • Kryssning Hawaii & Highway 1

  16 dagar från 25.700 kr

 • Kryssning Hawaii & Highway 1

  16 dagar från 25.700 kr

Kryssning Hawaii & Highway 1

Upplev Kaliforniens pulserande städer och berömda kuststräcka Highway 1 innan en kryssning runt soliga Hawaiis spännande öar väntar.

16 dagar från 25.700 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 36.400 kr
 

Priset inkluderar: flyg, bilhyra, övernattningar och kryssning inkl. helpension

En resa som tar dig både till Kaliforniens alla måsten samt på en härlig kryssning runt Hawaiis öar. Du startar i San Francisco där tre nätter ger dig chansen att utforska allt som denna trevliga storstad har att erbjuda. Hyr en cykel och cykla över Golden Gate Bridge, besök den berömda fängelseön Alcatraz och ät en god skaldjurssoppa nere vid Fishermans Warf medan sjölejonen solar sig på bryggorna. Att susa fram i egen bil längs Highway1 är något många bara drömmer om. Du har två stopp utmed vägen vilket ger dig chansen att i ett behagligt tempo se både kusten och göra små avstickare till sevärdheter inåt landet. Slutmålet är metropolen och filmmeckat Los Angeles, där både Hollywood, Santa Monica och Venice Beach väntar.

Efter en mängd upplevelser i Kalifornien är det dags att flyga vidare till Hawaii och säga aloha till avkoppling ombord på en sju nätter lång kryssning ombord på fartyget Pride of America. Ett skepp som erbjuder både familjehytter och rymliga suiter samt fler än 15 restauranger att välja mellan. Du besöker de fyra öarna Oahu, Maui, Hawaii Island och Kauai och får uppleva både öarnas spännande kultur och fantastiska natur. Självklart blandat med härliga dagar till havs där du bara kan njuta av sol, bad, god mat och dryck samt underhållning av olika slag. 

 

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst San Francisco

Från Sverige flyger du till San Francisco dit du anländer samma dag tack vare tidsskillnaden. Väl framme checkar du in på ett centralt beläget hotell som är ditt hem de nästkommande tre nätterna. 

Dag 2-3: San Francisco

San Francisco är utan tvivel en utav USA:s trevligaste storstäder och dess läge på de branta kullarna med utsikt över Stilla havet är spektakulärt. San Francisco är lätt att ta sig runt till fots, men för att få en överblick över det du önskar se och göra under din vistelse, rekommenderar vi varmt ett hop-on-hop off busspass. Du kommer då till alla de berömda platserna som Fishermans Warf, Union Square, Lombard Street och Golden Gate Bridge. Passet går också att kombinera med en biljett till den berömda fängelseön Alcatraz vilket är ett måste när du är i San Francisco. De historiska spårvagnarna ska ju självklart också testas och åker du den klassiska rutten Powell-Hyde kommer du också förbi flera kända platser. Ett härligt sätt att uppleva den berömda hängbron Golden Gate Bridge på är att hyra cykel och cykla över till andra sidan. En trevlig tur och en magsik utsikt över bukten uppifrån bron väntar dig. MyPlanet hjälper dig att boka både busspass och turer i San Francisco. Notera att framförallt biljetterna till Alcatraz snabbt blir uppbokade under sommarmånaderna, så lägg på det så snart du kan i samband med bokning av din resa.  Läs mer om dagsturer HÄR

Dag 4: Los Angeles - Highway 1 - Monterey

Idag sätter du kurs söderut på välkända Highway 1 som sträcker sig längs med den dramatiska Stillahavskusten ner mot Los Angeles. Detta är en av USA:s mest populära körsträckor och det är inte svårt att förstå varför. Utsikten över havet, klipporna och stränderna är storslagen och utmed vägen passerar både små trevliga städer och fina naturområden samt välkända vindistrikt. Dagens mål är Monterey som under 1900-talet präglades av sardinindustrin. I dag är de gamla fabrikshallarna restaurerade och ombyggda till fina fiskrestauranger, små butiker och ett av världens bästa akvarier. Bukten utanför Monterey har dessutom ett rikt djurliv. Både sjölejon, sälar och havsuttrar ses ofta nära land och längre ut kan du se valar på en organiserad valsafari. 

Distans: ca 190 km

Dag 5: Monterey - Highway 1 - Santa Barbara

Även idag kör du på Highway 1 och siktet är nu inställt på Santa Barbara. På vägen dit passerar du bland annat området Big Sur strax söder om Carmel. Här finns det små, vackra stränder inklämda mellan branta, råa klippväggar vilket skapar fantastiska vyer. På andra sidan vägen, inåt landet hittar du istället skogklädda berg och flera spektakulära naturupplevelser. Ett trevligt stopp på vägen är San Simeon. Här kan du titta på tidningskungen William Randolph Hearst fantasifulla Hearst Castle samt enorma sjöelefanter som solar sig på stranden. Väl framme i Santa Barbara kan du njuta av ett fantastiskt klimat och härlig stämning samt ett enormt utbud av utsökta fiskrestauranger. 

Distans: 200 km

Dag 6: Santa Barbara - Highway 1 - Los Angeles

Idag är det dags för sista etappen mot metropolen Los Angeles med dess berömda Hollywood-skylt, Walk of Fame och Universal Studios. När du kommit fram och checkat in på ditt hotell där du bor följande två nätter, har du resten av dagen på dig att utforska alla sevärdheter. 

Dag 7: Los Angeles

Det du inte hann se och göra under gårdagen har du idag hela dagen åt att upptäcka. Väljer du att ta en citytur kan du spana efter kändisar på berömda shoppinggatan Rodeo Drive samt komma nära Hollywood-skylten och stjärnornas lyxhus uppe i Beverly Hills. Lockar sol och bad är det Santa Monica Beach eller Venice Beach du ska ta dig till. Avsluta dagen och ditt Kalifornien-ävenyr med en middag på egendariska Hard Rock Café eller med en god skaldjursmåltid på Santa Monica Pier. 

Dag 8: Los Angeles - Honolulu/Kryssning Hawaii

Aloha Hawaii! Idag går resan från Los Angeles till ögruppen Hawaii. Du flyger till Honolulu på Oahu där du redan samma dag går ombord på fartyget Pride of America för att åka på en härlig kryssning mellan öarna Oahu, Maui, Hawaii Island och Kauai.

Norwegian Cruise Lines fartyg Pride of America beskrivs som 'Paradise in style' och har en mängd olika hytter, både familjehytter och rymliga suiter,  där många har balkong. Det finns över 15 restauranger och 12 barer/lounger att välja mellan och du har så kallad Feel Free, där du själv väljer när, var och vem du vill äta med. Du kan välja mellan många olika sorters kök och den goda maten och fina servicen ombord är helt klart del av den totala upplevelsen!

Denna kryssning på sju nätter ger dig chans att uppleva fyra av Hawaiis mest populära öar som bjuder dig på allt från valskådning, snorkling och djuphavsfiske till traditionell hawaiiansk kultur och arkitektur samt aktiva vulkanvandringar. Ombord på fartyget finns kunnig personal som själva är ifrån öarna och kan ge dig bästa tänkbara information och tips inför ö-stoppen. 

Förutom allt du kan se och göra i land har du fartygets alla aktiviteter och bekvämligheter att utforska och njuta av. Slappna av vid poolen med en kall drink, gå på en shoppingrunda eller pröva lyckan på casinot. Du väljer vad som lockar just dig.

Skeppet avgår kl. 17.00, men alla gäster måste vara ombord senast två timmar före avgång så tänk på att ha gott om tid på dig då det är många resenärer som ska ombord.
 

Dag 9-10: Kahului - Maui

Kryssningen andra dag anländer du till Kahului på Maui redan kl. 08.00 på morgonen. Två hela dagar i hamn väntar och fartyget avgår inte förrän kl. 18.00 på kryssningens tredje dag. 

Dag 11: Hilo, Hawaii Island

Efter en natts god sömn ombord på Pride of America ankommer du på kryssningens fjärde dag, Hilo på Hawaiis största ö, Hawaii Island. Här har du en hel dag för att kunna ta del av både historisk hawaiiansk arkitektur och besöka aktiva vulkanen Kilauea, innan fartyget kl. 18.00 seglar vidare mot nästa stopp på resan.

Dag 12: Kona, Hawaii Island

Även kryssningens femte dag spenderas på Hawaii Island, men denna gång i Kona. Här möts du av strand och surf samt möjlighet till både djuphavsfiske och snorkling. Kl. 17.30 seglar fartyget vidare mot ön Kaui. 

Dag 13-14: Nawiliwili, Kaui

Idag ankommer du Nawiliwili på Kaui kl. 08.00 på morgonen. Kaui är enligt många Hawaiis vackraste ö och här väntar en sagolik natur. Du möts av dramatiska berg, frodig regnskog och en högst levande hawaiiansk kultur. Dag två på Kaui vilket är kryssningens sjunde dag, avgår fartyget kl. 14.00 för att påbörja resan tillbaka mot Honolulu, Oahu

Dag 15: Avresa Honolulu

Idag ankommer du till Honolulu på Oahu redan kl. 07.00 på morgonen, full av upplevelser efter att ha kryssat runt i Hawaiis fantastiska ö-värld. Efter att du checkat ut från kryssningsfartyget (påbörjas oftast ca två timmar efter dockning) är det dags att ta sig till flygplatsen för att starta resan hem till Sverige igen.

Dag 16: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige med minnen både från Kaliforniens spännande kust och Hawaiis vackra vulkanöar. Välkommen hem!

Fakta

Läs mer om vad som ingår i din kryssning HÄR

Läs mer om praktisk information kring din resa HÄR


Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Året om*  fr. 36.400 kr  fr. 25.700 kr

* Priserna på kryssningen kan variera stort mellan olika datum då de styrs av tillgång och efterfrågan.

 

 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - San Francisco // Los Angeles - Hawaii - Sverige
 • Flygskatter
 • 3 nätter i San Francisco
 • 4 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, extra förare och första tanken bensin
 • 1 natt i Monterey
 • 1 natt i Santa Barbara
 • 2 nätter i Los Angeles
 • Kryssning 7 nätter ombord på Pride of America, Norwegian Cruise Line. Inkl:
  - 7 övernattningar i delad dubbelhytt (insides)
  - Alla måltider, kaffe/te/juice
  - Premium all inclusive. Läs mer här
  - Underhållning
  - Dricks

 • Full klimatkompensation - läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till västra USA. Därtill kommer även resor under högtider. 

Prisintervallet är vägledande
När det gäller kryssning varierar priser och tillgång stort under hela året. Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.  

Åldersgräns
För att åka på kryssning i USA utan förälders sällskap måste du vara 21 år. 

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen. Detta gäller bara hotell, inte kryssningar.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.* Du kan välja att resa i Premium Economy ena vägen och i economy andra vägen eller Premium Economy bägge vägar, summan är då det dubbla. Tala med din säljare.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se