^
 • Östra USA med bil

  13 dagar från 13.500 kr

 • Östra USA med bil

  13 dagar från 13.500 kr

 • Östra USA med bil

  13 dagar från 13.500 kr

 • Östra USA med bil

  13 dagar från 13.500 kr

Östra USA med bil

Upplev storstäderna Boston, Washington och New York samt naturupplevelser vid Niagarafallen och i New England.

13 dagar från 13.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 20.300 kr
Priset inkluderar: flyg, bilhyra, övernattningar och tågresa

Denna resa tar er från Boston i norr till Washington i söder. Däremellan upplever ni de spektakulära Niagarafallen och otroliga Amish-County. Ni avslutar med ett par dagar i storstädernas stad New York City. Ni har egen hyrbil hela vägen och bestämmer själva tempot. Hotell är bokat på förhand, så det enda ni ska göra är att njuta av resan och alla sevärdheter ni passerar på vägen. Välkommen till östra sidan av USA.

Läs mer om denna resa i dagsprogrammet nedan.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst Boston, Massachusetts

Ni landar i Boston på eftermiddagen och tar er på egen hand in till ert hotell. Framme på hotellet finns möjlighet att vila ut för att sedan ta en promenad i närområdet. Kanske äta en bit mat i den trevliga och europeisk inspirerade stadsdelen Beacon Hill på kvällen.

Dag 2: Heldag Boston, Massachusetts

Framför er har ni en hel dag i historiska Boston och staden har mycket att bjuda på. Ni kan få en fin inblick i stadens historia genom at gå promenaden "Walk the Freedom Trail" som går genom staden och tar er förbi de viktigaste sevärdheterna. Det är 16 stopp under vägen och tar er 250 år tillbaka genom amerikansk historia.

Dag 3: Williamstown, Lake George Area, Massachusetts

Ni hämtar ut er hyrbil tidigt på morgonen och lämnar Boston bakom er. Ni kör genom New England som delstaterna i detta område kallas mot Lake Georg Area. Naturen här är vacker och reser ni under hösten möts ni av ett färgsprakande landskap. Ni övernattar i Williamstown nära Green Mountains. Utöver sitt vackra landskap har Green Mountains också ett mycket rikt och varierat djurliv och med lite tur kan ni uppleva både bävrar, älgar, hjortar samt svartbjörnar mellan träden. Green Mountains är väl värt ett besök året om, men det är framförallt de berömda höstfärgerna som lockar besökare året om.

Distans: ca 220 km

Dag 4: Niagarafallen, Ontario, Kanada

Även denna dag går i naturens tecken när ni rullar västerut genom frodiga landskap mot den Kanadensiska gränsen. På vägen kan ni eventuellt stanna vid Corning Museum of Glass som är världens första glasmuseum.

Niagarafallen kan upplevas både från den amerikanska och den kanadensiska sidan men upplevs med fördel från Kanada. Ni passerar gränsen och kommer ganska snart till ert hotell nära det berömda hästsko fallet. Använd eftermiddagen till att promenera runt i området och njut av utsikten till fallet från alla utkiksplatser. Luften är konstant fylld med vattenånga och ni märker tydligt av vattenfallets krafter när det bullrar förbi.

Distans: ca 340 km

Dag 5: Heldag vid Niagarafallen

Ni har hela dagen på er att utforska Niagarafallen. Ni kan uppleva naturfenomenet på flera utkiksplattformer varifrån ni får den helt klassiska vy av vattenfallen. Den absolut bästa utsikten över vattenfallen fås på den Kanadensiska sida av vattenfallet varifrån det är fri utsyn till det 750 meter breda och 52 meta höga Hästskofallet. 
Andra spännande möjligheter är bland annat att följa med på en tur bakom fallen, flyga helikopter över fallen samt åka båt helt nära fallen. Detta bokas med fördel hemifrån. 

Dag 6: Gettysburg, Pennsylvania

Ni kör över gränskontrollen tillbaka till USA och kör därefter söderut. Framför er väntar en speciell kulturell upplevelse när ni möter Amish-folket som är en av de mest unika minoritetsgrupper i USA. Amish-folket är en protestantisk kristen subgrupp i det amerikanska samhället som valt att leva som man gjorde för 200 år sedan. Det innebär att de frånsäger sig alla moderna hjälpmedel så som datorer, bilar och mobiltelefoner. I stället värnar de starkt om deras tolkning av den kristna tron samt de mycket traditionella familjemönstren. Kvinnan står för allt i hemmet medan mannen jobbar ute på åkrarna med häst och vagn. Amish-folket har dock inte vänt det moderna samhället ryggen helt och hållet utan är stolta över deras val och berättar gärna om deras livsstil till besökare.

Distans: ca 500 km

Dag 7: Heldag i Gettysburg

I Gettysburg utkämpades ett av de mest betydande slagen i amerikanska inbördeskriget. Det är lite utav en vemodig upplevelse att gå på de gamla slagfälten som kostade tusentals soldaters liv. Gettysburg erbjuder en lång rad guidade utflykter i historiens och krigets tecken.

Dag 8: Washington, District of Columbia

Tidigt på morgonen kör ni vidare söderut till Washington DC. Det är inte särskilt långt att köra så ni får det mesta av dagen till att utforska USAs maktborg. Bland höjdpunkterna är naturligtvis de kända regeringsbyggnaderna The Capitol och Vita Huset. Det är också i Washington DC som ni hittar den imponerande byggnaden från 1935 för högsta rätten samt Lincolnstatyn och den vackert restaurerade tågstationen Union Station. Washington är maktens centrum i USA och här härskar en ganska speciell stämning bland de ikoniska byggnaderna.

Distans: 130 km

Dag 9: Heldag i Washington

Starta till exempel dagen I färgstarka Chinatown där kinesisk medicin säljs sida om sida med rykande färsk nudelsoppa och grillade änder. Helt andra upplevelser väntar på det spännande Smithson museerna. De prestigefyllda museerna grundlades efter att James Smithson 1826 efterlämnade en astronomisk förmögenhet för att etablera en plats för utveckling och vetenskap. Resultatet nästan 200 år senare är imponerande. Utställningar innehåller allt från afrikansk konst till rymdfartsvetenskap samt naturligtvis mycket amerikansk historia.

Er hyrbil återlämnas i Washington.

Dag 10: New York

På morgonen lämnar ni Washington med tåg från Union Station med en enkelbiljett till New York. Tågresan tar cirka fyra timmar och ni kommer fram i god tid för att hinna av att njuta av New York, städernas stad under eftermiddagen. Ni bor på ett hotell centralt på Manhattan.

Distans: ca 4 timmars tågresa

Dag 11: Heldag i New York

Ni har hela dagen framför er i new York och staden har något för alla och möjligheterna är många. Känn av suset mellan skyskraporna på Manhattan, upplev det yttersta i konstvärlden på Museum of Modern Art, följ doften av pengar på Wall Street där det alltid vimlar av affärsfolk och reflektera över händelserna 11 september vid Ground Zero. Är ni i New York en söndag rekommenderar vi att ni följer med på en stadsrundvandring och gospel tur i Harlem. Läs mer om vårt utbud i New York längre ned på sidan. 

Dag 12: Avresa New York

Det är dags att packa ihop och tacka för denna gång. Flyget mot Sverige avgår under eftermiddagen eller kvällen. Vill ni förlänga er vistelse ett par dagar i New York är det inga problem. Rådgör med din resesäljare.

Dag 13: Ankomst Sverige

Ni anländer till Sverige efter en härlig resa i USA. Vi hoppas att ni har många fina minnen med er hem!

Karta

Pris per person

Standard

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 20.300kr  fr. 13.500 kr
 Högsäsong  fr. 23.800 kr  fr. 16.200 kr

Preferred

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 21.600 kr  fr. 14.200 kr
 Högsäsong  fr. 25.500 kr  fr. 17.000 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - USA t/r
 • Flygskatter
 • 2 nätter i Boston
 • 7 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, extra förare och första tanken bensin
 • 1 natt i Williamstown
 • 2 nätter i Niagara Falls
 • 2 nätter i Gettysburg
 • 2 nätter i Washington
 • Tåg Washington - New York o/w
 • 2 nätter i New York
 • Simon Shopping rabatthäfte
 • Full klimatkompensation - läs mer här!

Tillägg:

 • Envägshyra på USD150 + skatt tillkommer på denna tur och betalas på plats
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till östra USA. Därtill kommer även resor under högtider. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se