^

Floridas höjdpunkter

Har ni stor reslust, men inte så mycket tid kan detta reseförslag passa er.

11 dagar från 10.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 14.500 kr
Priset inkluderar: flyg, hyrbil och övernattningar

Har ni stor reslust, men inte så mycket tid kan detta reseförslag passa er. Under 10 dagar tar ni er med egen hyrbil runt till Floridas absoluta höjdpunkter.

Florida kallas också solskensstaten, vilket är en bra beskrivning av denna del av USA. Här skiner solen året om och det är varmt och behagligt under alla årstider.

I Florida finns några av världens häftigaste nöjesfält, vita finkorniga stränder, ett spännande djurliv i sumpmarkerna samt ett stort utbud av restauranger.

På denna resa besöker ni nöjeshuvudstaden Orlando, Fort Myers på västkusten, karibiska och mytomspunna Key West samt pulserande och färgstarka Miami Beach.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst Orlando

Välkomna till Florida!

Ni ankommer till Orlando i Florida på eftermiddagen eller kvällen. Ni hämtar upp er hyrbil på flygplatsen och beger sedan in till ert hotell i Orlando. 

Dag 2-3: Orlando

Orlando är en av världens mest besökta städer på grund av det stora utbudet av underhållning och attraktioner. Här finns ett enormt urval av nöjesparker som får andra nöjesparker att blekna. Walt Disney World är bara en av dem.

Ni har två hela dagar avsatta till utforska Orlandos stora nöjesutbud.

Dag 4: Fort Myers

Det är bara 25 mil till Fort Myers. Så om ni vill är det tid att beöka ytterliagre en nöjespark i Orlando under dagen. Alternativt kan ni köra den korta omvägen via Tampa och besöka Busch Gardens. Känner ni er färdiga med Orlando rekommenderas att ni kör den lite längre men mycket vackrare kustvägen till Fort Myers.

Distans: ca 250 km

Dag 5: Fort Myers

Ni har hela dagen framför er i Fort Myers. Njut av sol och bad på någon av de vackra stränderna. Det som är mycket fascinerande med Fort Myers är den stora mängden snäckor och snäckskal som finns här.

När ni har fått nog av strandlivet kan ni besöka uppfinnaren Thomas Edisons vinterbostad. Naturligtvis hade han också ett laboratorium här och det står i stort sett orört som då han lämnade det. På museet kan man se några av Edisons uppfinningar varav ett exempel är glödlampan.

Dag 6: Key West

Ni lämnar Fort Myers och framför er har ni en spännande dag bakom ratten. Från Fort Myers kör ni genom hjärtat av Everglades National Park som är hem för tusentals alligatorer samt ett rikt fågelliv. Besök gärna Everglades Safari Park på vägen.

Från Miami följer ni sedan Highway 1 hela vägen ut till Key West. Det är 42 broar ut till USAs sydligaste punkt och vägen dit är en upplevelse i sig. 

Distans: ca 490 km till Key West

Dag 7: Key West

Ni har nu en heldag att spendera i Key West och det finns gott om tid till att uppleva den berömda staden. Key West ligger närmre Havanna på Kuba än Miami och stämningen är mycket annorlunda än i resten av USA. Livsstilen och atmosfären är nästan mer västindisk än amerikansk. Vid Mallory Square som ligger vid slutet av huvudgatan Duval Street träffas konstnärer, musiker och artiser på eftermiddagarna. Ta er tid att strosa runt i staden och njut av de karibiska vibbarna. Har ni lust att komma ut på havet kan ni följa med på en snorklingsutflykt. Denna bokas smidigast på förhand hos MyPlanet. Läs mer HÄR

Dag 8: Miami Beach

Efter ett par romdrinkar och karibiska influenser är det dags att vända näsan norrut och köra upp till Miami Beach. Miami är ljust, färgrikt och fyllt av kulturella olikheter under ett multietniskt inflytande. Staden är känd som Amerikas "Internationella Stad" och hälsar sina gäster välkomna med den vackra art deco arkitekturen vid Atlantkusten.

Upplev stämningen i Coral Gagles som är en av stadens mest särpräglade och stämningsfulla kvarter eller njut av den italienska renässansen vid Viscaya. Missa inte de goda shoppingmöjligheterna på östkusten. Besök Parrot Jungle eller gör en tur till Metro Zoo. Läs gärna mer om Miamis stora utbud HÄR

Distans: ca 270 km från Key West

Dag 9: Miami Beach

Er sista dag i Florida för denna gång ligger framför er. Antingen kan ni utforska stranden, poolen vid hotellet, lite sista shopping eller något helt annat. Läs gärna mer HÄR för inspiration till sevärdheter och upplevelser.

Dag 10: Hemresa

På morgonen kör ni till Miamis flygplats och återlämnar er hyrbil samt checkar in på flyget som tar er tillbaka till Sverige.

Dag 11: Ankomst Sverige

Välkomna hem!

Karta

Pris per person

Standard

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong   fr. 14.500 kr  fr. 10.800 kr
 Högsäsong   fr. 18.000 kr  fr. 13.750 kr

 

Preferred

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 15.500 kr  fr. 11.300 kr
 Högsäsong  fr. 19.000 kr  fr. 14.100 kr

 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Florida t/r
 • Flygskatter
 • 3 nätter i Orlando
 • 9 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, extra förare och första tanken bensin
 • 2 nätter i Fort Myers
 • 2 nätter i Key West
 • 2 nätter i Miami
 • Simon Shopping rabatthäfte
 • Full klimatkompensation - läs mer här!

Tillägg:

 • Uppgradering hotell
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Svensk sommar och januari till mars samt julhelgen räknas generellt som högsäsong i Florida. Därtill kommer även avresor under lokala högtider. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se