^
 • Texas med bil

  14 dagar från 14.100 kr

 • Texas med bil

  14 dagar från 14.100 kr

 • Texas med bil

  14 dagar från 14.100 kr

 • Texas med bil

  14 dagar från 14.100 kr

 • Texas med bil

  14 dagar från 14.100 kr

 • Texas med bil

  14 dagar från 14.100 kr

Texas med bil

Upptäck den amerikanska västern på denna spännande resa genom Texas, The Lone-Star State. Du får uppleva delstatens mest kända sevärdheter och intressanta städer medan du befinner dig i en atmosfär som andas vilda västern.

14 dagar från 14.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 20.800 kr
Priset inkluderar: flyg, hyrbil, övernattningar och detaljerad vägbeskrivning

Spänn fast säkerhetsbältet, sätt på dig solglasögonen och höj volymen på radion. Nu väntar två veckor av biläventyr genom Texas och USA:s vilda västern. Här lever den genuina cowboyatmosfären sida vid sida med modern arkitektur och glastäckta skyskrapor. Rutten tar dig från Fort Worth i centrala Texas till statens huvudstad Austin, vars musikscen är något utöver det vanliga. Från Austins musikkultur åker du till historiska San Antonio. Här kan du uppleva The Alamo och lära dig mer om områdets historia längs Mission Trail. Det väntar också många härliga aktiviteter på ön Galveston och spännande upplevelser på Houstons rymdcenter, innan resan avslutas i ikoniska Dallas.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Ankomst Fort Worth

Du säger hejdå till Sverige och flyger till Fort Worth i Texas – även känd som ”The City of Cowboys and Culture”. Staden kombinerar på ett elegant sätt den amerikanska Västern med kultur, konst och gastronomi. Du hämtar din hyrbil på flygplatsen och kör sedan till ditt hotell. På kvällen är har du tid att utforska staden. Besök gärna Sundance Square, där du hittar ett stort utbud av shopping, teatrar, restauranger och barer.

Dag 2: Fort Worth

Denna dagen är perfekt att uppleva Fort Worths många sevärdheter. En av dem är Water Gardens, en stor park med imponerande vatteninstallationer designade av Phillip Johnson. Res tillbaka i tiden och upptäck hur livet såg ut i Texas under 1800-talet på Living Museum Log Cabin Village, eller besök Stockyards National Historic District som erbjuder en vilda västern-atmosfär. Fort Worths kulturområde är också hem åt flera internationellt kända museer av olika slag. Efter en dag fylld av roliga och spännande upplevelser kan du njuta av en god måltid på någon av stadens alla restauranger.

Dag 3: Fort Worth - Austin

Idag står siktet inställt på Austin. Vi föreslår att du kör längs väg US-281. Här kör du nämligen genom flera charmiga städer och du slipper dessutom den täta trafiken som råder på de större vägarna. Austin är Texas huvudstad och är också känd som ”Live Music Capital of the World”.  Här finns fler än 250 olika ställen som underhåller i alla tänkbara genrer. Att gå ut och uppleva livemusik är ett måste i Austin.

Distans: ca 320 km

Dag 4: Austin

Börja dagen med den lokala frukostklassikern ”breakfast taco”, som serveras på restauranger och kaféer runt om i staden. Då är du definitivt redo för en spännande dag! Besök gärna LBJ Presedential Library som ger en bra inblick i hur arbetet ser ut hos USA:s 36e president. Eller varför inte besöka The Lady Bird Johnson Wildflower Center som ligger i stadens utkanter, perfekt om man vill utforska områdets flora. En annan härlig aktivitet är en båttur på Lady Bird Lake, som är en del av Colorado River som rinner genom staden. Från sjön har du en fantastisk utsikt över stadens siluett.

Dag 5: Austin - San Antonio

Idag går vägen västerut längs TX-165. Här kör du förbi ett vackert landskap med gröna kullar och stora ekar. Dagens mål är San Antonio som charmerar alla sina besökare med sin unika atmosfär och vackra stadsdelar. Stadens absolut största attraktion är Fort The Alamo, som idag står som en symbol för Texas frihetskamp. Alamo har fått en nästan religiös status genom åren. När hungern sedan slår till så är det aldrig långt till närmsta restaurang. Besök gärna San Antonio River Walk, där floden kantas av vackra träd, gångbroar, mysiga stigar, kaféer och butiker. Här hittar du garanterat något gott att äta.

Distans: ca 130 km

Dag 6: San Antonio

Du har hela dagen till att utforska San Antonio. Följ exempelvis The Mission Trail och lär dig om stadens intressanta historia och kultur. Vill du få ett smakprov av den mexikanska kulturen kan du besöka Historic Market Square. Här du hittar butiker som säljer hantverk och smycken, och det säljs kryddiga maträtter till tonerna av musik från mariachiband. Detta är garanterat en livlig och stämningsfylld plats!

Dag 7: San Antonio - Galveston

Idag går resan västerut till kusten vid den mexikanska golfen. Här besöker du ön Galveston som är belägen längs Houstons kust. Ön har 50 km kustlinje som bjuder in till sköna promenader och avkoppling. Vill man ha lite mer fartfyllda aktiviteter så passar ett besök på temaparken Moody Gardens perfekt. Här finns det både ett akvarium, vattenpark, regnskog och ett vetenskapsmuseum att besöka.

Distans: ca 400 km

Dag 8: Galveston

Börja dagen med en promenad genom The Strand Historic District. Detta område andas konst, antikviteter och 1800-talsarkitektur, och har många trevliga butiker. Besök också gärna det historiska Bryan Museum, för att senare under kväll strosa vidare till mysiga Historic Pleasure Pier. På Galvestons stränder kan man om man vill även följa med på ridturer.

Dag 9: Galveston - Houston

Du lämnar ön och kör mot Houston. Under vägen kan du stanna vid Space Center Houston där du får en djupare inblick i USA:s ledande roll inom rymdforskning. Du kan bland annat se kontrollrummet där uppdrag styrs ifrån och se astronauternas träningsanläggningar. Du kan även äta lunch med en riktig NASA-astronaut! Senare under dagen kommer du fram till Houston som är USA:s fjärde största stad.

Distans: ca 100 km

Dag 10: Houston

Idag har du en heldag i Houston, en stad full av spännande platser att upptäcka. Ett bra ställe att börja är Heights District, där intressant arkitektur karaktäriserar stadsbilden sida vid sida med små butiker och mysiga restauranger och kaféer. Besök även gärna museumdistriktet där inte mindre än 19 kulturinstitutioner finns i ett vackert, parkliknande område. Så snart det är kväll kan du njuta av en god middag på en av stadens alla prisbelönta restauranger.

Dag 11: Houston - Dallas

Det sista stoppet för resan är Dallas, som erbjuder något för alla. Dallas är en typiskt amerikansk storstad med gator som flankeras av glänsande skyskrapor och prisbelönt arkitektur. Här hittar du även shopping i världsklass! Här finns det ingen risk att bli uttråkad.

Distans: ca 400 km

Dag 12: Dallas

Dallas har många olika stadsdelar som garanterar ett spännande besök i staden. Utforska president John F. Kennedys liv på The Sixth Floor Museum, eller lär dig om de åtta åren som George W. Bush var president på George W. Bush Presendential Library & Museum. Promenera genom Dallas Heritage Village, besök Dallas Arts District, utforska Dallas Museum & Arts eller njut av en fantastisk utsikt från Reunion Tower. Valet är ditt, och du har en heldag att spendera i staden.

Dag 13: Avresa Dallas

Idag avslutas rundresan i Texas och du lämnar tillbaka din hyrbil på flygplatsen och flyger tillbaka till Sverige.

Dag 14: Ankomst Sverige

Du ankommer till Sverige efter ett spännande äventyr i Texas med många fina minnen och upplevelser!

Karta

Pris per person

Standard

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Lågsäsong  fr. 20.800 kr  fr. 14.100 kr
 Högsäsong  fr. 25.200 kr  fr. 18.100 kr

Upgrade

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Lågsäsong  fr. 23.700 kr  fr. 15.500 kr
 Högsäsong  fr. 29.300 kr  fr. 20.100 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - USA t/r
 • Flygskatter
 • 12 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, extra förare och första tanken bensin. Bilstorlek beror på antal resenärer. 
 • 2 nätter i Fort Worth
 • 2 nätter i Austin
 • 2 nätter i San Antonio
 • 2 nätter i Galveston
 • 2 nätter i Houston
 • 2 nätter i Dallas
 • Simon Shopping rabatthäfte
 • Full klimatkompensation - läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Den svenska sommaren räknas generellt som högsäsong för resor till västra USA. Därtill kommer även resor under högtider. 

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se