^
 • Bike and Drive

  27 dagar från 61.400 kr

 • Bike and Drive

  27 dagar från 61.400 kr

 • Bike and Drive

  27 dagar från 61.400 kr

Bike and Drive

Upplev natursköna Nya Zeeland med bil och cykel. Kom bort från den vanliga turistvägen och kom nära naturen.

27 dagar från 61.400 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Priset inkluderar: flyg, hyrbil, övernattningar, mountainbikes med turbeskrivning och färjeöverfart

Detta är bestämt ingen vanlig resa till Nya Zeeland. Ni utforskar Nya Zeeland med en fyrhjulsdriven bil packad med ett par cyklar bakpå. Det ger er möjligheten att komma nära naturen. Med en fyrhjulsdriven bil lägger ni de trafikerade turistvägarna bakom er för att istället köra på mindre snirkliga vägar helt i utkanten av detta vackra land.

Med på resan får ni en detaljerad resbeskrivning med förslag på annorlunda vägval samt kartor och tips på cykelrutter till de platser ni passerar.

Cykelförslagen ligger mellan en timmes långa turer upp till heldags cykelturer och är kategoriserade på en skala 1-6 där 1 är lättast och 6 tuffast.

I reseförslaget är det avsatt tid till kortare cykelturer de dagar ni också förflyttar er med bil. Utöver det är det inlagt sex hela dagar avsatt för bara cykling. En av dessa är en heldagscykling med guide.

Läs mer om detta spännande upplägg i dag till dag programmet nedan. Ni ser även här hur långt det är på de olika cyklingsturerna. Längst ner på sidan finner de olika nivåerna på cyklingen.

Packa cykelkläder och motionslusten och bege er till landet på andra sidan.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Det är dags att checka in på flygplatsen och bege er till landet "mitt emot".

Cykelkläder och motionslusten är nedpackade i väskan och ni kan se fram emot en lång, men behaglig flygning till andra sidan av klotet.

Dag 2: Mellanlandning i Asien

Det går inte att undvika en mellanlandning någonstans i Asien på vägen till Nya Zeeland. För att göra resan lite enklare och behagligare rekommenderas att göra ett "stopover" på en eller ett par dagar. Rådgör med er säljare!

Dag 3: Ankomst Auckland

Vid ankomsten till Auckland blir ni mottagna på flygplatsen av en representant från Rest New Zealand. De står för transport till ert hotell. Här kan ni vila ut efter den långa resan eller ge er ut och utforska Auckland på egen hand. Auckland med sina 1,3 miljoner invånare är Nya Zeelands största stad. Här finns ett rikt kulturliv och invånarna lägger mycket tid på utomhusaktiviteter då Auckland bjuder på ett härligt klimat. Aucklands största attraktion är faktiskt belägenheten i den vackra Auckland-bukten. Staden är den stad i världen där flest antal invånare har sin egen båt. Utsikten i och omkring Auckland bjuder på en "skog" av vita segel vilket har gett staden smeknamnet City of Sails.

Dag 4: Coromandel-halvön

På morgonen hämtar ni er fyrhjulsdrivna bil och era mountainbikes och lägger Auckland bakom er. Kör längs västkusten norrut på Coromandel halvön till den lilla staden med samma namn. Caféer och små butiker bjuder in till en paus här. Sakta men säkert rullar ni söderut på den östliga sidan och anländer sedan till Tairua för övernattning. I Tairua är det fantastisk utsikt från toppen av Mount Paku. Här kan ni även spela golf, paddla kajak eller bara slappa på stranden.

Distans: ca 260 km 

Dag 5: Rotorua

Denna dag bjuder på stora natur- och kulturupplevelser när ni kör mot Rotorua. Rotorua är hjärtat för Nya Zeelands Maorikultur. Staden är även känd för sin geotermiska aktivitet där leran i lerpölarna bubblar och kokar och det ryker från sprickor i rännstenen. Allt eftersom ni närmar er Rotorua möts ni av den karaktäriska doften av svavel från den vulkaniska jorden. Men man vänjer sig snabbt till doften. Det finns tid till att stifta bekantskap med både de ovanliga naturfenomen som den fängslande maorikulturen. Vi rekommenderar en Maori-kväll där ni får uppleva en traditionell Hangi middag tillagad i en jordugn. I förbindelse med middagen kommer lokala maorier att introducera er till deras fascinerande kultur med sång och traditionell dans.

Dstans: ca 220 km 

Dag 6: Rotorua

Cykling heldag

Denna dag spenderas i Rotorua med omnejd och här finns ett stort utbud cykelturer. 
MyPlanet föreslår att ni cyklar längs med sjön för att besöka den spännande Ohinemutu Marae. De finns även möjlighet att cykla till det historiska lilla samhället Whakarewarewa Village och till den närliggande Whakarewarewa Forest. Denna utflykt är ca 70 km i varierad terräng.

Förutom cykling bjuder Rotorua på många vackra vandringsleder samt ett stort utbud av vattenaktiviteter.

Avsluta gärna dagen på ett Polynesian Spa och skäm bort er själva.

Dagens cykeltur: 70 km i varierad terräng

Dag 7: Ohakune

Resan fortsätter söderut och ni passerar Wairakei Power Station. Bara en liten omväg härifrån ligger det fantastiska Huka Falls. Fortsätt sedan bilresan längs med Lake Taupo. Under en klar och vacker dag kan ni se vulkanerna i Tongariro National Park.
Från Taupo kan ni cykla Huka Falls Trail. Cykelturen startar i Taupo där den letar sig norrut genom ett vackert landskap och avslutas vid Huka Falls. Under turen passerar ni skogar, lantbruk, dalar och en svårslagen utsikt över Waikato River.

Distans: ca 220 km 
Dagens cykelturHuka Falls Trail, 23 km (Nivå 2) 

Dag 8: Ohakune

Dagen spenderas i Ohakune som ligger vid foten av Mount Ruhapehu i Tongariro National Park. Till dagens cykling finns det två turer att välja mellan. En lätt och en lite tuffare. Den lätta ligger på nivå 2 och den tuffa ligger mellan nivå 4-5 på en 6-skala .

Dagens cykeltur alternativ 1:Ohakune Old Coach Road (Nivå 2)
Dagens cykeltur alternativ 2:Ohakune Mountain Road (Nivå 4)

Dag 9: Wellington

Från Ohakune går färden vidare genom ytterligare ett av Nya Zeelands välrenommerade vindistrikt - Martinborough. Här är det möjlighet för kortare cykelturer mellan vinmarkerna innan turen går vidare söderut till Nya Zeelands huvudstad Wellington. Staden Wellington ligger som en amfiteater vänd mot havet och med en modern stadskärna omgiven av gröna kullar med pastellfärgade hus.

Distans: ca 280 km
Dagens cykeltur: Kortare tur i vindistriktet

Dag 10: Wellington

Denna dag ägnas åt att utforska Nya Zeelands huvudstad. Vi rekommenderar en promenad längs hamnen och att ni besöker det fantastiska nationalmuseet Te Papa. Muséet ger på ett interaktivt vis en mycket fin introduktion till maorifolkets kultur, samt till Nya Zeelands flora, fauna och geologiska natur. En promenad upp på Mount Victoria ger dig en vacker 360 graders utsikt över staden och hamnen.

Passa på att utforska staden med era cyklar.

Dag 11: Färjeöverfart

Framför er väntar en vacker färjeöverfart från Nordön till Sydön. Resan till Picton går över Cook-sundet mellan små vikar och bukter med vacker natur och fina stränder. Detta leder tankarna till skärgården som vi så väl känner hemifrån, bara med en extra krydda av tropisk frodighet. Bil och cyklar tas med på färjan.

Ni övernattar på en vingård varifrån ni kan cykla små turer i området. För de mer äventyrslystna rekommenderar vi cykelturen över Taylors Pass till Wither Hills Mountain Bike Farm.

Distans: ca 40 km + färjeöverfart ca 3,5 timme  
Dagens cykeltur: Tylors Pass (Nivå 3)

Dag 12: Nelson

Från Blenheim går turen vidare på den vackra Queen Charlotte Drive till Havelock som är känd för sina goda musslor. Nästa stopp är den (oftast) solsäkra staden Nelson. Staden Nelson har en lokal och väldigt aktiv konstatmosfär. Även detta område har fina vingårdar med utsökt vin.

Distans: ca 120 km

Dag 13: Nelson

Cykling heldag

Dagen är till fritt förfogande. Det finns ett nästintill oändligt antal cykelturer att välja mellan. Bland annat kan ni prova att cykla Great Taste Trail som är en bit av Nga Haerenga Cycle Trail. Från Nelson cyklar ni på The Coastal Route mot Richmond för att sedan cykla igenom Brightwater och avslutningsvis ankomma till Wakefield. Här är det perfekt att pausa, för att sedan cykla samma väg tillbaka.

Alternativt kan ni från Richmond fortsätta längs kusten över bron till Rabbit Island för att sedan ta färjan till det lilla samhället Mapua på andra sidan.

Båda cykelturerna är ca 65 km från Nelson tur och retur.

Cyletur alternativ 1: Great Taste Trail, 65 km (Nivå 2)
Cykeltur alternativ 2Nelson to Mapua via Rabbit Island, 65 km (Nivå 2)

Utöver det rekommenderar vi ett besök till Abel Tasman National Park. Det finns många olika utflykter och de flesta tar er till bukter och vikar som ligger lite "vid sidan av". Här kan ni njuta av den orörda naturen och simma i det kristallklara vattnet. Några utflykter tar er med båt till en liten vik och ni blir hämtade i en anna vik. Ni får möjlighet att vandra mellan vikarna i nationalparken. Håll utkik efter sälar som älskar att solbada på klipporna längs kusten.

Dag 14: Punakaiki

Turen i dag kommer föra er via Murchinson och Buller River till västkusten på Sydön. På västkusten bor det betydligt färre människor än längs med östkusten vilket gör att ni på resan passerar landets vildaste och mest oberörda natur. Det är även ett rikt djurliv, vilket tydligt kan ses vid Cape Foulwind där en stor koloni av sälar håller till. Dessutom ligger en av Nya Zeelands mest surrealistiska klippformationer längs denna kuststräckning, de så kallade Pancake Rocks. Namnet kommer efter att havet har eroderat klipporna så att det liknar staplar av pannkakor.

Distans: ca 320 km 

Dag 15: Punakaiki och Paparoa National Park

Cykling heldag

Den råa kusten är idealisk till upplevelser på cykel, så hela dagen är avsatt till att utforska detta storslagna område. Det finns många cykelturer att välja mellan, men ett förslag är att följa kustvägen och cykla in i Paparoa National Park. Det finns inga cykelvägar i nationalparken, men följer ni grusvägarna samt vadringsederna är det möjligt att uppleva lite Nya Zeeländsk natur som få turister kommer till. Naturen i Paparoa är mycket orörd och många naturentusiaster i Nya Zeeland räknar denna nationalpark som en av de bästa i sitt slag. Hur långt ni cyklar är helt upp till er, oavsett blir ni rikt belönade.

Distans: Punakaiki, 20 km (eller längre om ni önskar) - Nivå 2

Dag 16: Franz Josef glaciären

Efter frukost sätter ni kursen söderut längs den 500km långa kuststräcka på den lite ödsliga västkusten. Vägen går längs med havet vid foten av bergskedjan Southern Alps och det rykande Tasmanhavet. Det är inte så många samhällen längs denna kuststräcka. Ett undantag är Hokitika som är känt för sin Nya Zeeländska Jade. Från Hokitika lämnar vägen kusten för att föra er in och genom praktfulla regnskogsområden, fyllda med brusande floder, porlande bäckar och glaciärer. Detta är Westland National Park och dagens mål är Franz Josef glaciären. Det är goda möjligheter att komma nära glaciären med era cyklar. Vi rekommenderar att ni cyklar från hotellet till foten av glaciären och därifrån kan ni utforska området till fots.

Distans: ca 230 km
Dagens cykeltur: Från samhället till Frans Josef glaciären, 6 km t/r (Nivå 1)

Dag 17: Wanaka

Starta dagen med en promenad runt om Lake Matheson medan vattnet är stilla och de omkringliggande bergen speglar sig i vattnet. Därefter styr ni bilen söderut mot Haast. Förslagsvis kan ni göra ett stopp vd Ship Creek Walk och Monro Beach Walk. Mellan oktober och december finns det stora möjligheter att få syn på pingviner och delfiner här. Från Haast kör ni vidare över Haast-passet där ni möts av ett öppet landskap med breda dalar omgivna av höga berg. Mitt i detta bergslandskap ligger den trevliga alp-staden Wanaka helt ned till blågröna smältvattens sjön Lake Wanaka.

Distans: ca 290 km

Dag 18: Wanaka

Cykling heldag

Ni har hela dagen i Wanaka. Utforska bredden av vacka Lake Wanaka och vi rekommenderar er att cykla Wanaka Outlek Track och Millenium Track längs sjön och Clutha River.

Om ni önskar mer krävande cykelturer kan ni välja att istället cykla The Plantation och Hikuwai Reserve - här finns många stigar att välja mellan.

Önskar ni hellre vandring så kan turen till Rob Roy glaciären varmt rekommenderas.

Dagens cykeltur alternativ 1:Wanaka Outlek Track och Millenium Track (Nivå 2)
Dagens cykeltur alternativ 2The Plantation och Hikuwai Reserve (Nivå 3-4)

Dag 19: Queenstown

Det är inte mer än 100 kilometer mellan Wanaka och Queenstown, med färden går över Nya Zeelands högsta farbara pass. Så ni har en vacker resa framför er. Området är populärt för skidåkning på vinterhalvåret, men naturälskare kommer hit året om för att njuta av storslagna omgivningar. Den sista sträckningen mot Queenstown går förbi fruktplantage och vingårdar. Queenstown ligger spektakulärt vid foten av bergskedjan The Remarkables intill sjön Lake Wakatipu. Sjön är väldigt speciell då ytan stiger och sjunker med 12 cm var femte minut. Enligt maoriernas mytologi ligger en olycklig mans hjärta och slår på botten av sjön, eftersom han inte kunde få sitt livs kärlek. I dag är staden Queenstown mest förknippad med många adrenalinfyllda aktiviteter både på land, till sjös och i luften.

Distans: ca 100 km

Dag 20: Queenstown

Cykling heldag m. guide

I dag ska ni på guidad cykeltur till Mavora Lakes. Men först stiger ni ombord på en ångbåt som tar er tvärs över Lake Wakatipu till Walter Peak Station där guiden för denna dag står och väntar med cyklar.

Dagens cykeltur: Lake Wakatipu - Mavora Lakes, 48 km (Nivå 3)

Dag 21: Omakau

Kör från Queenstown via Cromwell till Omakau och parkera bilen nära The Rail Trail. Efter en härlig cykeltur kör ni till hotellet i Omakau eller i Lauder som ligger precis i anslutning.

Dagens etapp: ca 120 km
DistansOtago Central Rail Trail (Nivå 3)

Dag 22: Twizel

Dagen startar med att ni kör tillbaka till Cromwell och sedan kör ni norrut över Lindis pass via Omarama till Twizel. Strax norr om Twizel ligger Pukaki Flats Track som går genom ett ganska flackt landskap men med vacker utsikt. Cykelturen tar ca 1-2 timmar.

Distans: ca 190 km
Dagens cykeltur: Pukaki Flats Track - 1-2 timmar

Dag 23: Twizel

Cykling heldag

På morgonen kan ni cykla en tur på The Dusky Trail mellan Lake Pukaki och Lake Ohau. Cykelturen är enkel men med en fantastisk natur.

Dagens cykeltur: The Dusky Trail, 22-38 km (Nivå 3)

Dag 24: Lake Tekapo

Förslag på cykelturer i området:

Cykeltur alternativ 1: Tekapo Lilybank Road - 30 km eller så långt som du har lust. Cykla längs med den östliga sidan av Lake Tekapo och njut av landskapet.

Cykeltur alternativ 2: Tekapo Hydro Canal - 54 km. Det här är en av de bästa cykelvägarna på sydön. Från Tekapo cyklar ni 27 km till Lake Pukaki på en avstängd väg.

Cykeltur alternativ 3: Simons Hills Conservation Area - Detta är en lite kortare tur på endast 14 km. Turen startar från parkeringsplatsen.

Distans: Om ni väljer att inte köra till Mount Cook är det ca 60 km. Kör ni via Mount Cook så är det ca 220 km.

Dag 25: Christchurch

Bergen lämnas bakom er och ni kör vidare genom Canterbury Plains till Christchurch, som är sydöns största stad. Christchurch är helt unik. Promenera genom Hagley Park längs med Avon floden. Njut av trevliga restauranger och cafeér som staden har att erbjuda.

I dag återlämnas cyklarna.

Distans: ca 130 km

Dag 26: Avresa från Christchurch

Dagen är till fritt förfogande innan det är dags att återlämna bilen på flygplatsen och hemresan startar.
Det bra att förlänga resan och lägga till extra nätter eller om ni vill ha något extra stopp på vägen hem. Kanske göra ett stopp i Sydney eller Asien? Hör med er resesäljare om olika alternativ.

Dag 27: Ankomst Sverige

Välkomna hem!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
 Sep - April  fr. 61.400 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Nya Zeeland t/r
 • Flygskatter
 • "Meet & Greet" på flygplatsen
 • Transfer flygplats - hotell i Auckland
 • 23 dagars bilhyra (Toyota RAV 4 eller liknande terrängbil) inkl. fria km och lagstadgad ansvarsförsäkring
 • Detaljerad dag-för-dag vägbeskrivning
 • Kartor och lokala broshyrer
 • Cyklar, hjälmar, cykelpump, stativ + div cykeltillbehör
 • 1 natt i Auckland
 • 1 natt på Coromandel halvön
 • 2 nätter i Rotorua
 • 2 nätter i Ohakune
 • 2 nätter i Wellington
 • 1 natt på vingård i Blenheim
 • 2 nätter i Nelson
 • 2 natt i Punakaiki
 • 1 natt i Franz Josef
 • 2 nätter i Wanaka
 • 2 nätter i Queenstown
 • 1 natt i Omakau
 • 2 nätter i Twizel
 • 1 natt i Tekapo
 • 1 natt i Christchurch
 • Färja mellan Nord - och Sydön
 • Dagstur cykeltur med guide
 • Guidad dagstur till Mavora Lakes inkl. kryssning på Lake Wakatipu
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • ''Go Peace in Mind', tilläggsförsäkring på bil för självriskeliminering. Utan denna försäkring är självrisken NZD2.500-3.500. Försäkringen kostar ca 3.400 kr/bil och täcker hela perioden enligt resplan.
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Svårighetsgrad cykling:
Nivå 1: Beginner: Lättare cykling på plan mark
Nivå 2: Easy: Övervägande plan mark, enklare lutning
Nivå 3: Intermediate: Mer utmanande, brantare och ev på grusvägar
Nivå 4: Advanced: Blandad terräng; brant cykling och på grusvägar
Nivå 5: Experts: Tekniskt avancerad cykling. Endast för erfaren cyklist.
Nivå 6: Extreme: Extrem-cykling. Mycket brant cykling och kan innehålla hopp.

 

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Nya Zeeland. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se