^
 • Hike and Drive

  28 dagar från 49.600 kr

 • Hike and Drive

  28 dagar från 49.600 kr

 • Hike and Drive

  28 dagar från 49.600 kr

 • Hike and Drive

  28 dagar från 49.600 kr

 • Hike and Drive

  28 dagar från 49.600 kr

Hike and Drive

Detta är en spännande semester med fyrhulsdriven bil där resan är lagd efter härliga vandringsleder i vacker natur. Bor gör du på trevliga B&Bs.

28 dagar från 49.600 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person för 2 vuxna från 53.500 kr
Priset inkluderar: flyg, bilhyra, övernattningar, vandringsbeskrivningar och färjeöverfart

Detta är en resa som kombinerar en kör-själv tur (4WD) med vandringar på några av Nya Zeelands vackraste vandringsleder. 

Här upplever man okända sidor av Nya Zeeland, helt olika landskap på Nord- och Sydön och bor på de mest fantastiska ställen. Den nya- zeeländska naturen upplevs bäst till fots, och på denna kör-själv-tur finns möjlighet till kortare och längre vandringsturer och det krävs endast att man är i allmän god kondition.

Avstånden enligt resplanen är en indikation och kan variera eftersom detta är en resa 'Off the Beaten Track'.

Vandringsturerna ger en härlig omväxling till dagarna i bilen. Vid flera tillfällen stannar man flera nätter på bra och trevliga B&B's, så det finns det gott om tid till att uppleva.

Vill ni förlänga resan, går det självklart bra! Prata med er resesäljare.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1-2: Flyg till Nya Zeeland med mellanlandning i Asien

Avresa Skandinavien och mellanlandning i Asien.

Dag 3: Ankomst Nya Zeeland

Ankomst till Auckland. På flygplatsen hälsas man välkommen av en representant från Rest New Zealand Tours, som ombesörjer transporten till hotellet i Auckland.

Om ni har möjlighet, kan ni med fördel lägga till någon extra dag i Auckland. Här finns mycket att göra, för alla

Dag 4: Coromandel

Bilen hämtas upp och ni kör mot Coromandelhalvön. Passa gärna på att göra några stopp längs den fina vägen. Varför inte göra ett stopp på någon vingård? Eller köra via Muriwai Gannet Colony och ta en promenad längs den svarta sandstranden?

Dag 5: Coromandel halvön

Ni hämtas upp på ert hotell och körs till startpunkten för vandringen - Fletcher Bay. Fletcher Bay ligger på den norra delen av Coromandel halvön och vandringen tar 3-4 timmar och ni vandrar på egen hand. Ni går längs Coromandel Coastal Walkway och vandringen tar er förbi gårdar, längs den vackra kustlinjen och ni kommer att se ett fantastiskt landskap under vandringen. Innan ni blir upphämtade för att transporteras tillbaka till hotellet, finns det tid till ett avsvalkande dopp.

Vandring 'Coromandel Coastal Walkway' 3-4 timmar (Nivå 2)

Dag 6: Whangamata

Ni lämnar Coromandel och kör mot Whangamata. Ni kan stanna till vid Hot Water Beach och vid lågvatten kan ni gräva er en egen termisk pool här, eller så kan ni välja att promenera från Hahei Beach till den fantastiska Catherdral Cove. Ni kan sedan fortsätta er resa längs östkusten och för de som är fågelintresserade, så kan ni stanna till i Opoutere Beach.

I Wenthworth Valley, som är känt för sina många vattenfall finns många vandringsleder med olika längd (två till sex timmar) att välja mellan. Den mest populära är Wenthforth Falls Track och den tar ca 2,5 timmar att vandra.

Wenthworth Falls Track 2,5 timmar (Nivå 2)

Dag 7: Rotorua

Tillbaks bakom ratten och turen går till Rotorua. Området vid Rotorua var ett av maoriernas första bosättningar, och är än idag en av de bästa platser att uppleva maorikulturen på. Man kan t ex deltaga i en maori-festkväll och uppleva maorimusik och - dans.

Dag 8: Rotorua

Whirinaki Forest sydöst om Rotorua är ett 55.000 ha stort, orört regnskogsområde, som tillhör den lokala maoristammen Ngati Whare Tuhoe ("folket, som bor i dimman"). Här vandrar man mellan träd, som är flera hundra år gamla och nästan 65 m höga, och inte överraskande så får man också uppleva ett rikt fågelliv på vandringsturen.

Whirinaki Waterfall Track 3-4 timmar (Nivå 2)

Dag 9: Tongariro National Park

Nationalparken Tongariro domineras av tre vulkaner, som alla är aktiva, och landskapet har blivit känt världen över, då en del av inspelningarna av filmtrilogin "Sagan om Ringen" gjordes här i nationalparken. Boende i två nätter på Cairnbrae House B&B, som ligger naturskönt med utsikt till Mt Ruapehu och Mangawhero River.

Dag 10: Tongariro National Park

Tongariro Crossing i Tongariro National Park är en av de vackraste dagsvandringarna i Nya Zeeland. Det tar 7-9 timmar att gå sträckan och turen igenom vulkanlandskapet kan var en utmaning inte minst på grund av den skiftande väderleken. Vandringen är väderberoende och vid allt för dåligt väder kan turen bli inställd. Ansträngningarna belönas med vacker utsikt över t ex. Emerald Lakes och Blue Lake. Man hämtas på Cainbrae House tidigt på morgonen och transporteras till Mangetetopopo Valley, där vandringsturen startar. Om Tongariro Crossning är en för stor utmaning finns alternativ på lättare vandringar.

'Tongariro Alpine Crossing' 7-9 timmar (Nivå 4). Vandringen måste förbokas.

Dag 11: Wellington

I dag kommer man verkligen "off the beaten track", då första delen av dagens tur följer en postrutt från Raetihi till Pipiriki,och härifrån körs vidare på Whanganui River Road igenom Whanganui National Park till staden Whanganui. Även om naturen är huvudattraktionen, glöm inte att stanna till i de små samhällena. På eftermiddagen bör det finnas tid att besöka nationalmuseet Te Papa Tongarewa i huvudstaden Wellington.

Dag 12: Queen Charlotte Sound

Bilen lämnas vid färjeterminalen i Wellington och en ny hämtas upp vid ankomst till Picton (dag 14). Ni kommer inte att behöva någon bil dag 13. Bilen får inte lov att tas med på färjan. Bagaget checkar ni in i Wellington och hämtar ut det vid terminalen i Picton.

Det väntar en vacker tur med färja (3,5 timmar) från Wellington till Picton på Sydön och sedan ännu en båttur (10 min) med vattentaxi från Picton till Fernridge Homestay. Ingen väg leder hit till detta idylliska ställe där naturen sätter dagordningen.

Dag 13: Queen Charlotte Sound

De två bilderna ovan är från Fernridge Homestay och berättar bättre än ord om naturupplevelsen som väntar här. Queen Charlotte Walk är en av de mest kända nyazeeländska vandringsturer och den slingar sig 71 km längs Queen Charlotte Sound. Man åker båt till en plats på turen och efter att ha vandrat i 2-3 timmar hämtas man och tar båten tillbaka till Fernridge Homestay.

'Queen Charlotte Walk' 2-3 timmar (Nivå 2)

Dag 14: Marahau

Med vattentaxi tillbaka till Picton, där bilen står klar. Fortsättning via Havelock och Nelson till Marahau, som ligger söder om Abel Tasman National Park och sista delen av turen är en riktig "4-hjulsdriven bil-terräng"!

Dag 15: Abel Tasman / Marahau

Dagen är avsatt för upplevelser i Abel Tasman National Park och startar med en båttur in i nationalparken. Efter 5-6 timmar vandring i det inbjudande kustlandskapet går båten tillbaka till Marahau.

'Abel Tasman Coast Track' 4 timmar (Nivå1-3)

Dag 16: Punakaiki

Landskapet skiftar och blir kargare, inte minst i Buller Gorge väster om Murchison. På Sydöns västkust ligger Pancake Rocks, och bergformationerna liknar en hög med förstelnande pannkakor. 

Dag 17: Punakaiki

Den orörda naturen är det som verkligen fascinerar i Nya Zeeland. Det upplever man särskilt i Paparoa National Park, som många "kiwier" menar, är den vackraste nationalparken i hela landet. Men bedöm själv efter dagens vandringstur!

Pororari River Track, 3 timmar (Nivå 2)

Dag 18: Franz Josef Glacier

En dag med upplevelser på Sydöns västkust. Man kommer till Franz Josef Glacier, som är namnet på både en glaciär och en liten närliggande stad. Det ovanliga med glaciären är att den nästan når ned till den tempererade regnskogen i närheten av kusten. Vandringsturen denna dag blir här vid Franz Josef-glaciären.

Dag 19: Wanaka

I området vid Wanaka finns möjlighet att göra många olika kortare vandringar och särskilt det platta kustlandskapet överraskar med ett spännande fågel- och djurliv.

'Mount Iron, Wanaka', 1,5 timmar (Nivå 1)

Dag 20-21: Te Anau

Ni kör från Wanaka till Te Anau, staden som även kallas för 'The Walking Capitol of the world'.

Vandring dag 21: 'Rob Roy Glacier Track', 4-5 timmar (Nivå 2-3)

Dag 22: Te Anau

Den lilla staden Te Anau är utgångspunkt för upplevelser i Fiordland National Park - och det kan vara på antingen en båt- eller vandringstur. 

Dagen börjar med en båttur till utgångspunkten för dagens 11km långa vandringstur. Under dagen kommer det att finnsa gott om tid till att äta lunch och under dagen kommer er guide att berätta om vad det är ni ser. Vandringen är säsongsbetonad och går endast nov-mar. From apr-okt kan ni istället välja att ta en båttur på Doubtful Sound 'The Sounds of Silence'.

Guided Milford Track Day Tour, 5-6 timmar (Nivå 2-3). Turen går endast nov-mar och den måste förbokas.

Dag 23-24: Queenstown

Ni kör från Te Anau och till Milford Sound och dess vackra omgivningar. Här finns möjlighet att åka på en båttur på den vackra Milford Sound. Om ni inte vill åka på någon turtur kan ni bara njuta av de vackra omgivningarna. Milford Sound är väl värt ett besök. Ni åker sedan tillbaka mot Te Anau för att sedan åka till Queenstown, där ni övernattar.

Ni har en dag på egen hand och här finns inga begränsningar på vad ni kan göra! Varför inte prova på bungyjump, waterrafting, jetboating?

Dag 25: Mount Cook National Park

Dagen tillbringas i Mount Cook National Park, som Nya Zeelands högsta berg namngett. Här kan man vandra med utsikt till snöklädda bergstoppar.

'Hooker Valley Track', 2-4 timmar (Nivå 2-3)

Dag 26: Christchurch

Ni börjar närma er slutet av resan och passa på att unna er en fantastisk Scenic Flight över bergen och floderna. Ett minne för livet! Bör bokas i förväg. Ni fortsätter mot Christchurch där ni avlutar med en övernattning.

Om ni känner att ni vill lägga till någon extra natt i Christchurch, för att landa lite efter alla strapatser ni varit ute på, så går det jättebra. Antingen kan ni bara ta det lugn i staden och varva ner eller också kan ni passa på att göra någon mer utflykt.

Dag 27: Avresa

Bilen återlämnas. Avresa från Christchurch.

Det bra att förlänga resan och lägga till extra nätter eller om ni vill ha något extra stopp på vägen hem. Kanske göra ett stopp i Sydney eller Asien? Hör med er resesäljare om olika alternativ.

Dag 28: Ankomst Skandinavien

På väg mot Christchurch är det ett måste att stanna vid Lake Tekapo och den lilla kyrkan Church of the Good Shepherd. Istället för en altartavla har du istället en panoramavy över den vackra naturen.

Dagen avslutas i Christchurch där det finns möjlighet att summera din fantastiska Nya Zeelands-resa äver en god middag på någon utav de många restaurangerna. 

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 53.500 kr  fr. 49.600 kr
 Högsäsong  fr. 60.200 kr  fr. 55.600 kr

Priset inkluderar:

 • Flygresa, Sverige- New Zealand t/r
 • Flygskatter
 • "Meet & Greet" på flygplatsen samt transport till hotellet i Auckland
 • 24 dagars bilhyra (Toyota RAV 4 eller liknande terrängbil) inkl. fria km och lagstadgad ansvarsförsäkring
 • Detaljerad dag-för-dag vägbeskrivning
 • Kartor och lokala broschyrer
 • 1 natt i Auckland
 • 2 nätter i Coromandel
 • Transfer till Coastal Walkway Tour
 • 1 natt i Whangamata
 • 2 nätter i Rotorua
 • 2 nätter i Tongariro National Park
 • Transfer till Tongariro Alpine Crossing
 • 1 natt i Wellington
 • Färja mellan Nord - och Sydön
 • 2 nätter i Queen Charlotte Sound
 • Båttransfer till Queen Charlotte Track
 • 2 nätter i Marahau
 • Båttransfer till Abel Tasman N.P
 • 2 nätter i Punakaiki
 • 1 natt i Franz Josef
 • 1 natt i Wanaka
 • 3 nätter i Te Anau
 • Milford Track Day Walk (nov-mar)
 • Doubtful Sound Boat Cruise (apr-okt)
 • 2 nätter i Queenstown
 • 1 natt i Mount Cook
 • 1 natt i Christchurch
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Budget Protection Plan - tilläggsförsäkring på bil för självriskeliminering. Utan denna försäkring är självrisken NZD3.000- 3.750. Försäkringen kostar ca 4.000 kr/bil (29NZD/dag) och täcker hela perioden enligt resplan.
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
   

Svårighetsgrad vandring:

Nivå Svårighetsgrad
 Nivå 1:  Lätt och enkel vandring. Ingen kondition krävs.
 Nivå 2:  Låga krav på kondition. Enkel terräng.
 Nivå 3:  Avancerad vandring. God fysik krävs.
 Nivå 4:  Erfaren vandrare. Utmanande terräng.
 Nivå 5:  Långa och krävande vandringar. Mycket god fysik.

 

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Nya Zeeland. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se