^
 • I hobbitarnas fotspår

  25 dagar från 43.700 kr

 • I hobbitarnas fotspår

  25 dagar från 43.700 kr

 • I hobbitarnas fotspår

  25 dagar från 43.700 kr

 • I hobbitarnas fotspår

  25 dagar från 43.700 kr

 • I hobbitarnas fotspår

  25 dagar från 43.700 kr

I hobbitarnas fotspår

Utforska Nya Zeeland i hobbitarnas fotspår och upplev samtdigt några av landets största sevärdheter.

25 dagar från 43.700 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person för 2 vuxna från 46.100 kr
Priset inkluderar: flyg, bilhyra, övernattningar, färjeöverfart och utflykter

Till alla fans av Sagan om Ringen och Hobbit filmerna. Här är resan för er!

Peter Jacksons stora filmprojekt för både Sagan om Ringen filmerna samt Hobbitfilmerna har ägt rum på Nya Zeeland. Filmscener har spelats in över hela landet och det finns mycket att se och utforska.

Vi har valt att kalla turen 'I hobbitarnas fotspår' då ni likt Frodo och hans vänner beger er runt i hela Middle Earth. Samtidigt upplever ni några av Nya Zeelands största höjdpunkter. Med andra ord är resan späckad med inspelningsplatser och kryddad med fantastiska naturupplevelser runt om på Nya Zeeland.

Hotell, bil och några utflykter är förbokade. Allt för att ge den bästa möjliga upplevelse på plats.

Läs mer om denna spännande och lite annorlunda tur i dag-för-dag programmet nedan.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1-2: Avresa via Asien

Dag 1: Avresa från Sverige till Nya Zeeland. 

Dag 2: Mellanlandning i Asien. Här finns möjlighet att lägga till en övernattning om man vill (mot tillägg). Fråga er resesäljare om olika alternativ.

Dag 3: Ankomst Auckland

Ni ankommer på dagen till staden Auckland på Nordön. Efter framgångssagan med Sagan om ringen filmerna omtalas nu även Nya Zeeland som Middle Earth som är hemland för hobbitar, älvor, orcher och dvärgar. På flygplatsen möts ni upp av en representant från Rest New Zealand och blir sedan körda till ert hotell. Resten av dagen är på egen hand i Auckland.

Dag 4: Waitomo

I dag hämtar ni upp er bil och äventyret kan börja. Efter att ha kört genom det frodiga och böljande landskapet utanför Auckland kommer ni till er första destination som är surfstaden Raglan. På eftermiddagen kan ni besöka de stora grottorna vid Waitomo. Här finns det möjlighet att se de fascinerande glow worms samt att prova Black Water Rafting om man är sugen på äventyr.

Distans: ca 3 timmars körning. 180 km från Auckland till Waitomo via Hamilton. 

Dag 5: Hobbiton och Rotorua

Dagen startar med ett besök i Matamata där Hobbiton ligger. Här är det förbokat och inkluderat en guidad rundtur som tar er till "The Shire". Upplev utsikten från fönstren i de små hobbit-husen och gå ett varv runt det stora Party-trädet där själva Bilbo spatserade runt i Sagan om Ringen. Efter ert besök i Hobbiton kör ni vidare till Rotorua som även är känd för att vara knutpunkten för maorikulturen och den geotermiska aktiviteten. Vi rekommenderar en Maori-show på kvällen med en traditionell Hangi middag. 

Distans: ca 210 km

Dag 6: Ohakune via Tongariro National Park

På vägen från Rotorua till Tongariro National Park rekommenderas ett besök på Wai-o-tapu Thermal Wonderland eller Waimangu Volcanic Valley. På en klar dag får ni spektakulära vyer från Lake Taupo mot vulkanerna som reser sig i Tongariro National Park. Senare på dagen framme vid Whakapapa i Tongarito National Park väntar Mordor. Härifrån är det fin utsikt till Mount Ngauruhoe som i filmens värld är mer känt som Mount Doom. De karga naturscenerna är otroligt vackra.

Distans: ca 220 km

Dag 7: Heldag i Ohakune

För att få den totala upplevelsen av området där Mordor spelades in rekommenderar vi att ni genomför Tongariro Crossing. Det är en populär och väldigt vacker vandringsled genom nationalparken. Ni vandrar genom ombytligt landskap förbi två aktiva vulkaner. Upplev de kalla turkosa bergsjöarna, flytande lava och varma källor längs vägen. Känns denna 7-8 timmars vandring lite väl ansträngande så kan man istället utforska området med bil och köra till de olika inspelningsplatserna.

Dag 8: Kapiti Coast

Vi rekommenderar en raftingutflykt med gummibåt på floden Rangitikei. Denna tur avslutas på platsen där inspelningen på floden Anduin ägde rum. Vid Mangaweka Mokai Gorge finns det en 80 meter djup klyfta. Enda sättet att uppleva denna plats är via båt eller kajak. På eftermiddagen kan ni besöka Waiarere Forest där Trollshaw Forest och Osgilath Wood blev inspelat.

Distans: ca 230 km

Dag 9: Wellington

Färgstarka Otaki Gorge där Lothlorien filmades, är väl värt ett besök. Därefter kör ni vidare söderut med The Shire i backspegeln mot Nya Zeelands huvudstad Wellington. 
I Wellington föreslår vi en guidad stadsrundtur eller bara en avslappnad eftermiddag flanerande längs med hamnen. Nationalmuseet Te Papa kan verkligen rekommenderas. 

Distans: ca 50 km

Dag 10: Wellington

I dag är den guidade turen 'Lord of the Rings' inkluderad och dagen går helt och hållet i filmens fotspår. Ni kommer besöka många kända platser från filmerna och det är bland annatGardens of Isengard, Minas Tirith, Helms Deep och Weta Cave. Peter Jacksons filmsällskap Wingnut Films har huvudkontor i Lower Hutt och detta besöks givetvis också. De största och mest detaljerade delar av filmerna blev skapade och inspelade här.

Dag 11: Nelson

Nu är dags att utforska Sydön och fler imponerande naturliga underverk. Färjeöverfarten mellan Nordön och Sydön är en av dem. Från Picton, som ni ankommer till på Sydön, rekommenderas ni att köra via Queen Charlotte Drive till Nelson. I Nelson bör ni besöka Jens Hansen Gold & Silversmith som är den smed som designade och skapade ringarna till filmen.
Bilen lämnar ni lämnar in på terminalen i Wellington och en ny bil hämtas upp när ni kommer till Picton. Bagaget checkar ni in i Wellington och hämtar ut det vid terminalen i Picton.

Distans: ca 110 km + färjelverfart ca 3,5 timme

Dag 12: Heldag i Nelson

Två av de mest spektakulära landskap från Sagan om Ringen finns i Kauhurangi National Park. Vi föreslår en flygtur över nationalparken och då får ni möjlighet att se bland annat Takaka Hills som bättre är känt som Chestwood Forest, Mount Olympus ochMount Owen i filmerna.

Ett annat alternativ är en utflykt till Abel Tasman National Park där man kan vandra på fina leder eller paddla kajak i vackra vikar.

Dag 13: Paparoa National Park & Punakaiki

Idag börjar ni dagen med att köra den snirklande vägen via Buller Gorge till den lite vilda västkusten. Förslagsvis kan ni också göra ett litet stopp vid Westport och Cape Foulwind för att besöka en stor sälkoloni. Se gärna solnedgången från Pancake Rocks.

Distans: ca 280 km

Dag 14: Franz Josef Glaciären

Samhällena Greymouth och Hokitika är kända för sin Jade i Nya Zeeland. Passa på och besök en aktiv verkstad på vägen och köp eventuellt några souvenirer med hem. Den Nya Zeeländska västkusten är spektakulär med sitt skiftande landskap med både regnskog och karg kust. 

Det finns flera möjligheter till aktiviteter denna dag och ni kan bland annat prova en Jet Boat tur från Whataroa eller paddla kajak vid Okarito. Både Franz Josef och Fox glaciärerna är väl värda ett besök.

Distans: ca 230 km

Dag 15: Wanaka

I det ögonblick som vägen svänger av från kusten och beger sig in i landet kommer nästa inspelningsplats The Misty Mountains. Staden Wanaka är ett trevlig mellanstopp på vägen till Queenstown. Lägg ett besök på Puzzle World där ni får uppleva hur några scener från filmerna blev inspelade. Vänd sedan blicken mot alptopparna och ni känner säkert igen från landskapet där Isengard blev räddad. Avsluta dagen med en välförtjänt ale på The Prancing Pony.

Distans: ca 360 km

Dag 16-17: Heldagar i Queenstown

De kommande två dagarna spenderas i Queenstown,även kallad adrenalinkickens huvudstad. Staden är vackert belägen i en dal vid Lake Wakatipu och är omgiven av vackra berg. Queenstown är Nya Zeelands mest populära turistdestination. Här erbjuds flertalet halv- eller heldagsturer till flera inspelningsplaster från filmerna. Njut av en eller flera adrenalinfyllda aktiviteter som staden erbjuder. Det kan bland annat vara jet boat, bungy jump eller skydiving. I Queenstown är det full aktivitet året runt. På vintern besöks staden av skidåkare från hela världen och på sommaren kan man njuta av skön sommarvärme upp mot 30 grader.

Dag 18: Te Anau

Vägen till Milford Sound tar er genom Eglington och Hollyford Valley. Framme vid fjorden kan ni se fram emot utsikten till de 1000 meter höga berget Mitre Peak. Ni kommer även ut på fjorden på en inkluderad minikryssning och därefter kör ni tillbaka till Te Anau. Med den täta skogen på bergssidorna och de djupa fjordarna är det inte svårt att se varför detta område blev valt att representera Middle Earth.

Distans: ca 410 km

Dag 19: Te Anau

I dag kör ni mot Lake Manapouring och därefter till Waiau River som användes för att representera den majestätiska Anduin River. Välj mellan att göra ett eller flera stopp längs med floden från Te Anau till Manapouri. Ett annat alternativ kan vara att åka på en dagskryssning på fjorden i Doubtful Sound. Vill ni sluta av dagen med en annorlunda upplevelse rekommenderar vi att prova en helikoptertur över området.

Dag 20: Twizel

Nu beger ni er in i hjärtat av Sydön. Ni kör längs med floden Kawarau River där Pillars of the Kings spelades in. Här är det fridfullt och idylliskt. Njut av naturen i centrala Otago, som regionen heter, där alla fyra årstider är mycket tydligare än i de andra regionerna.

Distans: ca 360 km

Dag 21: Utflykt till Lake Tekapo

Området omkring Twizel var den perfekta platsen att filma scenerna till Edoras och The Battle of the Pelennor Fields. Det finns möjlighet att besöka området med en lokal guide från Twizel. Därefter kan ni köra längs den turkosa sjön Lake Pukaki till Nya Zeelands högsta berg Mount Cook. Här finns flertalet vandringsleder både korta som långa. Dessa är väl markerade och kan med fördel vandras utan guide. Dagen avslutas i Lake Tekapo där den berömda Church of the Good Shepherd finns.

Distans: ca 170 km

Dag 22: Christchurch via Mt Hutt

I dag finns det ännu en möjlighet för att besöka några inspelningsplatser. Via en raftingtur på Rangitikei River kommer ni förbi både Edoras och Meduseld. Alternativt kan ni ta bilen och köra upp på toppen av Mount John nära Lake Tekapo och njuta av en fantastisk utsikt. Resan går sedan vidare över Canterbury Plains till Christchurch.

Distans: ca 180 km

Dag 23: Christchurch

Idag finns en hel dag att göra någon dagsutflykt till exempelvis Kaikoura och se valar eller till Akaroa för att simma med delfiner. Annars kan du bara stanna i Christchurch och antingen upptäcka stadens attraktioner eller bara sätta dig på ett kafé med en kopp kaffe och summera resans alla upplevelser.

Dag 24-25: Hemresa

Dag 24:I dag lämnar ni tillbaka bilen på Christchurch flygplats innan det är dags att vinka farväl till Middle Earth.
Det bra att förlänga resan och lägga till extra nätter eller om ni vill ha något extra stopp på vägen hem. Kanske göra ett stopp i Sydney eller Asien? Hör med er resesäljare om olika alternativ.

Dag 25: Välkommen hem!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 46.100 kr  fr. 43.700  kr
 Högsäsong  fr. 54.700 kr  fr. 50.900 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Nya Zeeland t/r
 • Flygskatter
 • "Meet & Greet" vid flygplatsen
 • Transfer flygplats - hotell i Auckland
 • 21 dagars bilhyra inkl. fria km och lagstadgad ansvarsförsäkring
 • Detaljerad dag-för-dag vägbeskrivning
 • Kartor och lokala broschyrer
 • 21 nätter på bra hotell och B&Bs
 • Guidad utflykt i Hobbiton
 • 'Lord of the Rings Tour' utflykt i Wellington
 • Färja mellan Nord - och Sydön
 • Milford Sound kryssning
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Budget Protection Plan - tilläggsförsäkring på bil för självriskeliminering. Utan denna försäkring är självrisken NZD3.000-3.750. Försäkringen kostar ca 3.400 kr/bil (29NZD/dag) och täcker hela perioden enligt resplan.
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Nya Zeeland. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se