^
 • Vin och natur på Nya Zeeland

  21 dagar från 40.500 kr

 • Vin och natur på Nya Zeeland

  21 dagar från 40.500 kr

 • Vin och natur på Nya Zeeland

  21 dagar från 40.500 kr

 • Vin och natur på Nya Zeeland

  21 dagar från 40.500 kr

 • Vin och natur på Nya Zeeland

  21 dagar från 40.500 kr

Vin och natur på Nya Zeeland

Denna resa lägger fokus på Nya Zeelands fantastiska vinområden där ni får möjlighet att på egen hand både testa och följa med bakom kulisserna på 'nya världens viner'.

21 dagar från 40.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Priset inkluderar: flyg, övernattningar, bilhyra, färjeöverfart och utvalda utflykter 

Nya Zeeland har det senaste årtiondet vuxit fram till ett av de snabbast växande vinländerna i den 'nya' vinvärlden. Till skillnad från landet i väster, Australien, bedrivs fortfarande vingårdarna på Nya Zeeland ofta i mindre privat regi. I områden som Marlborough och Hawkes Bay är man dock uppe på storskalig vinproduktion precis som i Australien.

Är det något man kan på Nya Zeeland så är det Sauvignon Blanc och Pinot Noir, men också klassiska druvor som Chardonnay odlas mycket. Klimatet är perfekt med varma fuktiga somrar och milda vintrar och det tar fram klassiska Nya Zeeländska smaker.

Självklart är detta inte bara en vinresa utan en perfekt kombination med övriga naturupplevelser av Nya Zeeland och resan tar er till det bästa Nya Zeeland har att erbjuda.

Resan kan skräddarsys enligt eget önskemål.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa Skandinavien

Avresa Skandinavien.

Dag 2: Asien

Byte av flyg i Singapore, Hongkong eller Dubai för vidare resa till Nya Zeeland.

Dag 3: Ankomst Auckland

Ankomst till Auckland - Nya Zeelands största stad. Transfer från flygplatsen till Sky City Hotel. En av stadens största attraktioner är Kelly Tarlton's Antarctic Encounter. Här har man rekonstruerat ett stycke sydpolen med allt vad det innebär så som pingviner, rockor, hajar och mycket mer.

Dag 4: Auckland

Morgonen och förmiddagen tillbringas på egen hand. Efter lunch tar ni färjan till den pittoreska ön Waiheke Island som ligger 35 minuters seglats från Auckland centrum. Här väntar en avslappnande guidad halvdagstur med naturupplevelser och vinprovning. Det finns 11 vingårdar på ön och det börjar med ett besök på Mudbrick Vineyard. Därefter följt av Ridgeview Estate som är en av de nyaste vingårdarna på ön. Turen avslutas med ett besök på Te Whau som är känt för sin fantastiska restaurang och vackra arkitektur.
Turen avslutas med att du tar färjan tillbaka till Auckland men du kan också välja att tillbringa lite mer tid på ön och ta en senare färja tillbaka.

Dag 5: Rotorua

Du hämtar upp din hyrbil på morgonen och lämnar sedan Auckland för att köra söderut om Rotorua. Vägen går genom böljande gröna kullar med betande får och fruktplantage. I området runt Te Puke ser du kiwiplantage så långt ögat når. Du märker att du närmar dig Rotorua när du känner doften av svavel som kommer från alla gejsrar i området. I Rotorura sjuder och bubblar det av värme från områdets vulkaniska underjord.

Rotorua är den stad som har störst antal maorier. De kom till landet från Polynesien på 1300-talet och Nya Zeeland har sedan dess varit deras centrala samlingspunkt.

I slutet av eftermiddagen blir du upphämtad av busstransfer till ett av maoriernas traditionella församlingshus. Här kommer du att få uppleva en show, där du genom sång och danser lär dig lite av den maoriska kulturen och traditionen. Middag är inkluderat och dessutom tillagad efter gamla metoder. Du är tillbaka på hotellet vid 22-tiden.

Distans: ca 300 km

Dag 6: Napier

Efter frukost kan ni utforska vulkandalen Waimanga. Den skapades år 1886 då vulkanen Tarawera fick ett utbrott.
Ni fortsätter senare mot Napier. Napier är centralorten i vindistriktet Hawkes Bay med en betydlig och mycket viktig del i Nya Zeelands vinproduktion. På vägen dit rekommederas ett stopp i Taupo som ligger vid Nya Zeelands största sjö. Det är en kratersjö som kommit till efter många tusen års vulkanutbrott. Besök också Huka Falls som trots sitt beskedliga fall på endast 12 meter är ett av Nya Zeelands vackraste vattenfall med helt fantastiska turkosa färger.

I Napier bor ni på The County Hotel, som är ett av de bästa hotellen i området. Kvällen är på egen hand så varför inte gå ut och äta en god middag och prova på något av traktens vin.

Distans: ca 220 km

Dag 7: Napier

Den här dagen kan du efter eget förfogande utforska Napier och dess omgivningar. Hawkes Bay är det äldsta vinproducerande området på Nya Zeeland och också ett av de största. De lokala vinodlarna menar naturligtvis också att det är det bästa vinet som kommer härifrånoch det berättar de gärna om ifall ni tittar förbi för ett smakprov. De bästa vinerna är Chardonnay, Sauvignon Blanc och Cabernet Sauvignon.

Dag 8: Martinborough

Efter frukost checkar du ut från The County Hotel och kör söderut till Martinborough i Wairarapadalen som endast ligger en timmes bilväg från huvudstaden Wellington.
Använd förmiddagen till att ta er till Martinborough så har ni eftermiddagen till vinprovning. På kvällen kan ni besöka en av områdets restauranger. Vi rekommenderar tex Est Wine Bar eller French Bistro. Peppers Martinborough Hotel där ni förmodligen kommer att övernatta, har också ett kök med gott rykte.

Distans: ca 270 km

Dag 9: Wellington

Efter frukost sätter ni långsamt kursen genom Hutt Valley mot Wellington. Stadens knappt 500.000 invånare bor tätt intill varandra i ett naturskönt område. Ni kör genom förorterna förbi pastellfärgade trähus i kolonialstil utmed bergsluttningarna och med fantastisk utsikt över vattnet. Ta en promenad och njut av stadens rika kaféliv eller besök de många små butiker som ligger längs huvudgatan Cuba Street och omkring Courtney Place.

Distans: ca 80 km

Dag 10: Wellington

Dagen är till fritt förfogande. Besök det bikupeformade parlamentet som ligger i hjärtat av staden. Ni kan också ta den berömda Cable Car (bergbanan) till Botaniska Trädgården. Eller varför inte ett besök på nationalmuseet Te Papa som verkligen är en häftig och speciell upplevelse. Kontakta er resesäljare om ni vill ha tips och ideér.

Dag 11: Marlborough

På morgonen kör ni ner till färjeläget i Wellington där ni lämnar hyrbilen. Sedan tar ni en av världens vackraste färjeturer över Cook Strait till Picton på sydön. Vid ankomsten till Picton hämtar ni upp en ny hyrbil och fortsätter söderut genom Marlboroughprovinsen. Bagaget checkar ni in i Wellington och hämtar ut det vid terminalen i Picton. Marlborough kom på allvar med på världskartan när man bytte ut får mot vinstockar. Ni bor två nätter på Vintner's Hotel bland vackra vinodlingar i den norra delen av Marlborough. Denna kväll rekommenderar vi varmt att ni äter middag på Herzog's som är en fantastisk och prisbelönt vingård och restaurang.

Distans: ca 70 km + färjeöverfart ca 3,5 timme

Dag 12: Marlborough

Denna morgon har ni möjlighet att sova ut då förmiddagen är till eget förfogande. Strax efter lunch kör ni till Havelock där Marlborough Travel tar er med ut på en segeltur på Queen Charlotte Sounds. Här får ni lära er allt om odling av musslor. Det är idealiska förhållanden i dessa lugna farvatten för musselodling. Ombord serveras smakprover och dessa är naturligtvis ackompanjerade av Marlborough Sauvignon Blanc. Kvällen spenderar ni på egen hand.

Dag 13: Hanmer Springs

Från Marlborough kör du via Kaikoura till Hanmer Springs där ni har en övernattning. På vägen kan ni göra ett stopp vid Ohau Point där ni på nära håll kan se sälar ligga och sola sig på klipphällarna. Fortsätt mot de varma källorna i Hanmer Springs som är en kurort som ligger i vackra omgivningar. Här kan ni både bada utomhus i "thermal pools" vilket är varma mineralkällor och ta en tur på någon av de många vandringsstigar eller cykelrutter som finns i området.

Distans: ca 310 km

Dag 14: Christchurch

Från Hanmer Springs går turen mot Christchurch där ni spenderar natten. Waipara Valley som ni passerar på rutten mot sydost är ett av Nya Zeelands spännande nya vinområden. Det tar endast lite mer än två timmar att köra från Hanmer Springs till Christchurch så det finns gott om tid till "vin-stopp" på vägen.

Christchurch är Nya Zeelands tredje största stad och Sydöns största med sina 310.000 invånare. Staden beskrivs ofta som den mest engelska staden utanför England. Byggstilen är tydligt engelskt inspirerad med vackra blomsterträdgårdar. Cathedral Square är stadens hjärta med en vacker katedral i engelsk tornarkitektur.

På kvällen kan ni passa på att äta middag på en klassiska spårvagn (mot tillägg). Samtidigt som ni njuter av er middag, ser ni staden passera utanför. Prata med er resesäljare om ni vill få mer information.

Distans: ca 140 km

Dag 15: Lake Tekapo

Varför inte stiga upp tidigt denna morgon för att starta dagen med en ballongfärd över Christchurch (mot tillägg). Prata med er resesäljare för mer information.

Ni tar avsked av Christchurch och sätter kurs mot den turkosfärgade glaciärsjön Lake Tekapo som med sin omkrets på 200 km verkar som en gigantisk spegel för det omkringliggande landskapet. Vid ena änden av sjön ligger den lilla idylliska stenkyrkan "Church of the good shepard". Det är kyrkan med världens vackraste utsikt. Du övernattar på Peppers Blue Water Resort.

Distans: ca 250 km

Dag 16: Queenstown

Återigen använder du förmiddagen till att resa genom vackra bergsområden. Vid Lake Pukaki bör du ta det lite lugnt, då du kör förbi Nya Zeelands högsta berg, Mount Cook. Här finns möjlighet att ta en flygtur över det vackra området. Väl framme i Queenstown lämnar du bilen.

Queenstown sträcker sig nerför sluttningarna mot Lake Wakatipu och är omgärdat av bergskedjan The Remarkables. Det är en speciell sjö som höjer och sänker sig 12 cm var 5.e minut. Enligt maorisk mytologi ligger en olycklig mans hjärta och bankar på botten av sjön, efter att han blivit bränd till döds.

Distans: ca 280 km

Dag 17: Queenstown

Förmiddagen tillbringas på egen hand. Oavsett om ni vill känna suset från ett bungy jump, en raftingtur på floden eller jetboat i flygande fart på sjön så har ni här alla möjligheter till en fartfylld förmiddag. Ni kan också ta med ångbåten TS Earnslaw på en tur över sjön till Walter Peak Station. Generellt sett är Queenstown ett paradis för utomhusaktiviteter.

Prata med er resesäljare för att få tips och ideér på vad ni kan hitta på i Queenstown.

Dag 18: Doubtful Sound

Efter att ha testat sina gränser eller bara njutit av det vackra landskapet är det nu avgång med buss mot Te Anau, Manapouri och Doubtful Sound, där ni ska åka på en kryssning med övernattning på båten Navigator.

I området kring The Fiordland finner du en storslagen natur. Doubtful Sound omges av höga berg med snöklädda toppar, vackra vattenfall, en rofylld tystnad och omåttlig skönhet. Här upplever ni verkligen naturen på nära håll. Båten avgår kl 1230. Det finns kunniga naturguider ombord som gärna delar med sig av sin kunskap. För de mer äventyrliga finns det möjlighet att ta en tur i kajak eller en vandringstur längs stranden. Turen inkluderar middag och frukost.

Dag 19: Queenstown

Doubtful Sound - Queenstown
Under förmiddagen seglar ni långsamt tillbaka till Deep Cove. Där tar ni er med buss tillbaka till Queenstown och checkar in på hotellet. Resten av dagen är till fritt förfogande.

Dag 20: Hemresa

Det är avresa från Queenstown mot Christchurch under morgonen där ni byter flyg och flyger vidare mot Sverige.

Det finns möjlighet att förlänga resan. Prata med din resesäljare.

Dag 21: Ankomst Skandinavien

Ni ankommer Skandinavien. Vi hoppas att ni har massa härliga minnen med er hem!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
 Ord. säsong  fr. 40.500 kr
 Högsäsong  fr. 42.700 kr

Priset inkluderar:

 • Flygresa, Sverige - Nya Zeeland t/r
 • Flygskatter
 • 2 nätter i Auckland
 • Vintur till Waiheke Island Inkl. transport, vinprovning, guidad tur och snacks
 • 13 dagars bilhyra inkl. fria km och lagstadgad ansvarsförsäkring
 • 1 natt i Rotorua
 • Hangimiddag i Rotorua inkl. middag, uppträdande och guidning
 • 2 nätter i Napier
 • 1 natt i Martinborough
 • 2 nätter i Wellington
 • Färja mellan Nord - och Sydön
 • 2 nätter i Marlborough
 • 1 natt i Hanmer Springs
 • 1 natt i Christchurch
 • 1 natt i Lake Tekapo
 • 2 nätter i Queenstown
 • Doubtful Sound kryssning med övernattning inkl. transfer, 1x frukost och 1 x middag
 • 1 natt i Queenstown
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Nya Zeeland. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se