New Zealand - South Island - Queenstown - Lake Wakatipu (10)_0

Nya Zeelands pärlor

En resa utöver det vanliga till Nya Zeeland späckad med upplevelser och boende på en blandning av lodger, B&Bs och hotell.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

28 dagar från 55.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Nya Zeelands pärlor är den optimala resan för dig som önskar se och uppleva både de kända och lite mer okända sevärdheterna som detta vackra land har att erbjuda. Du gör en kör-själv-tur med hyrbil från norr till söder och bor på olika sorters boenden utmed vägen. Några är enklare hotell, andra B&Bs med personlig touch och vissa lite lyxigare lodger men alla med ett riktigt bra läge och många på platser dit få turister hittar. I resan ingår allt boende, bilhyra, båttransporter samt vissa utflykter som nämns i dag-för-dag programmet. Det går självklart bra att lägga på fler utflykter utifrån dina önskemål samt förlänga resan på de platser du önskar stanna lite längre på. Läs mer i dag-för dag programmet om alla oförglömliga upplevelser du får på denna resa till alla Nya Zeelands pärlor! 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

panoramaudsigt over Milford Sound, Sydøen, New Zealand
Resor till Milford Sound och Doubtful Sound

Fiordland på Sydöns sydvästliga kust bjuder på enastående natur. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa hit!

Fantastiska Fiordland

Naturen i Fiordland är enastående! Upplever du området under en dag med fint väder, möts du av stilla, blankt vatten som de grönklädda bergssidorna och den blå himlen speglar sig vackert i. Även dagar med lite gråare väder ger en upplevelse att minnas då tunga moln skapar en dramatik och mystik i området.  

Milford Sound

Milford Sound med sin välfotograferade bergstopp Mitre Peak är den mest kända fjorden och det finns flera olika sätt att uppleva den på. Du kan åka på en dagstur med båt (och ev buss) från antingen Milford, Te Anau eller Queenstown, göra en övernattningstur eller varför inte flyga över detta spektakulära område?

Doubtful Sound

Doubtful Sound är inte lika välbesökt men bjuder då istället på en stillhet och orörd natur som tar andan ur en. Hit kan du också komma på en dagstur men vi på MyPlanet rekommenderar starkt att göra en övernattningstur i detta unika och fantastiska område. Att få vakna upp i detta magiska landskap, gå ut på däck med en kopp kaffe och kanske bara ha en delfin vid sidan av båten som enda sällskap är ögonblick som etsar sig fast i minnet för livet. På båten finns också kajaker som du kan glida ut på det stilla vattnet i. 

Boka resa till Nya Zeeland och Fiordland

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Landskab ved Coromandel, New Zealand
Resor till Coromandel

Utforska riktig vildmark och härliga stränder i ett fantastiskt klimat. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa!

Stränder och kullar

Stora delar av Coromandel halvöns kuperade landskap är täckt av ogenomtränglig vegetation, men längs kusten hittar du den ena vackra stranden efter den andra. 

Hot Water Beach

Coromandel är, utöver sina vackra sandstränder, mest känd för den unika kalkstensklippan Cathedral Cove och stranden Hot Water Beach. Under sanden på Hot Water Beach får underjordisk termisk aktivitet varnt vatten att sippra upp genom sanden, och här kan du gräva dig din egen naturliga varmvattenspool! Efter en dag på stranden kan du inta en god måltid i någon utav de många små städerna utmed kusten.  

Boka resa till Nya Zeeland och Coromandel

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

luftfoto af Urupukapuka Island, Bay of Islands, Nordøen, New Zealand
Resor till Bay of Islands

Njut av några avkopplande dagar i Bay of Islands vackra omgivningar. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa hit!

Tropiska Bay of Islands

Inte mindre än 144 vackra tropiska öar utgör området Bay of Islands på Nya Zeelands norra ö. Klimatet är subtropiskt och de vackra stränderna, gröna kullarna och små mysiga städerna utgör en oemotståndlig idyll! Här kan du koppla av några dagar med snorkling, sol och bad samt god mat på någon utav de många fiskrestaurangerna.

Se delfiner

För att uppleva området på bästa sätt ska man ta sig ut på vattnet. Boka en tur till någon utav de mest kända sevärdheterna som Hole in the Rock eller vackra Urupukapuka Island. För de allra flesta är en delfintur ett måste och något vi varmt rekommenderar. Du får chans att se dem alldeles nära båten när de hoppar och leker i vågorna. Det är en fantastisk upplevelse!

Waitangi Treaty Ground

Historieintresserade bör dessutom besöka Waitangi Treaty Ground i närheten, där maorierna och de brittiska immigranterna 1840 skrev under det avtal som utgör grunden för nationen Nya Zeeland. 

Cape Reinga & 90 mile beach

Från Bay of Islands kan du också åka på en dagstur till Cape Reinga på norra spetsen på Nordön. Här möter Stilla Havet Tasmanska Havet och det är mäktigt att stå vid fyren och blicka ut mot det som känns som oändligt hav. På 90 mile beach väntar enorma sanddynor och sandboarding 

Boka resa till Nya Zeeland och Bay of Islands

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

New Zealand - Sydøen - Franz Josef gletsjer
Resor till Franz Josef och Fox glaciärerna

Upplev regnskogen och de vackra glaciärerna på Sydöns västkust på nära håll. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa hit!

Mäktiga naturupplevelser

Kör du söderut från Greymouth skiftar landskapet sakta men säkert ju närmare glaciärerna du kommer. Detta område får årligen upp emot sex meter regn, vilket sätter sin tydliga prägel på omgivningarna. Utmed vägen omges man ofta av tät, tempererad regnskog och på sina ställen kryper de isiga glaciärerna ner som tungor genom skogen. Bland annat ligger här Franz Josef och Fox glaciärerna. Franz Josef är en utav världens mest tillgängliga glaciärer vilket innebär att den är lätt att besöka och göra turer på. En fantastisk upplevelse är att flyga med helikopter över området, och det finns också möjlighet att landa där uppe så att man kan gå omkring på de enorma blåvita ismassorna. 

Boka resa till Nya Zeeland och Sydöns glaciärer

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Karta

Dag för dag

En resa utöver det vanliga till Nya Zeeland späckad med upplevelser och boende på en blandning av lodger, B&Bs och hotell.

Dag 1-2: Avresa från Sverige

Idag flyger du från Sverige via Asien och ditt Nya Zeelands äventyr kan börja!

Dag 3: Auckland

Du ankommer till Auckland och hälsas välkommen på flygplatsen. Där får du också dina resedokument innan transferbussen tar dig till ditt hotell för de kommande två nätterna. Om du inte är alltför trött, rekommenderas en skön promenad i Aucklands hamn.

Dag 4: Auckland/Waiheke Island

Denna förmiddag får du möjlighet att utforska Nya Zeelands största stad Auckland, som också kallas ’City of Sails’ tack vare alla segelbåtar här. Vid middagstid tar du färjan till Waiheke Island för en guidad rundtur av Waiheke Island. Det är en liten grupp och du får chans att besöka olika boutique vingårdar samt njuta av lunch i de vackra omgivningarna som finns på ön. Du kommer tillbaka till Auckland tidigt på kvällen vilket ger tid för en god middag på någon utav alla trevliga restauranger.

Dag 5: Omapere

Dags att hämta upp hyrbilen och köra norrut mot Omapere. Längs vägen finns många trevliga stopp du kan göra och det perfekta lunchstället hittar du vid Kauri Museum i Matakohe. På kvällen rekommenderas en guidad maoritur till de gigantiska Kauri träden som finns här.

Distans: ca 290 km

Dag 6: Bay of Islands

Ta färjan över Hokianga Harbour och res vidare mot det subtropiska Northland. Gör ett stopp i Ahipara som är en populär semesterort för lokalbefolkningen samt utgångspunkt för den berömda Ninety Mile Beach. Vill du finns det möjlighet att köra vidare upp till Cape Reinga, Nya Zeelands nordligaste punkt innan du fortsätter till Bay of Islands.

Distans: ca 100 km

Dag 7: Bay of Islands

Buktens skönhet kan bara fås i sin fulla prakt på en båttur. Oavsett om du väljer att åka till Hole in the Rock, simma med delfiner, segla eller paddla kajak kommer det att bli en minnesvärd upplevelse. Du kan också besöka historiska Treaty House i Waitangi eller ta en busstur till Cape Reinga.

Dag 8: Snells Beach

Idag kör du söderut på små sidovägar längs ostkusten. Du åker förbi vackra stränder och vikar tills du kommer till Snells Beach, en liten fiskeby vid Kawau Bay som nyzeeländarna själva älskar att besöka, men som inte är så känd bland turister. Varva sol och bad med att strosa bland små affärer eller äta en god middag på någon trevlig restaurang, vilket det finns gott om här.

Distans: ca 180 km

Dag 9: Coromandel

Du kör idag vidare utmed Coromandel halvöns västra kust tills du når Coromandel Town. Här kan du stanna och ta en fika på något utav stadens många mysiga caféer innan du fortsätter mot östkusten. Ett måste är att stanna på New Chums Beach (Wainuiototo), framröstad som en av världens 10 bästa stränder. Denna undangömda strand har inga byggnader, inga vägar, ingen infrastruktur eller camping - det är en pärla bland Nya Zeelands stränder!

Distans: ca 280 km

Dag 10: Rotorua

Kör utmed Cormandels östkust och utforska mer av den magi som denna vackra region bjuder på. Stanna bland annat på Hot Water Beach där du vid lågvatten kan gräva din egen termiska pool på stranden. Du kan också besöka en kiwiodling där du kan lära dig allt om Nya Zeelands nationalfrukt. Ikväll bor du i Rotorua, själva hjärtat av maorikultur och centrum för landets termiska aktivitet.

Distans: ca 250 km

Dag 11: Murupara

Res på "The Geothermal Highway" längs med kokande lera, svavelpooler och sprutande gejsrar innan du tar av mot en undangömd liten Maori by. Bo på Kohutapu Lodge som ägs och drivs av en lokal Maori familj. Här får du njuta av en traditionell Hangi middag samtidigt som familjen berättar mer om sin historia och kultur. En unik kväll som få turister får chans att uppleva!

Distans: ca 60 km

Dag 12: Tongariro National Park/Whanganui National Park

Du kör idag via Lake Taupo som vid klart väder bjuder på spektakulär utsikt över vulkanerna i området. Vidare reser du genom Tongariro National Park, en majestätisk vulkanisk platå där många scener ur de berömda Sagan om Ringen filmerna spelades in, för att komma fram till Whanganui National Park. De kommande två nätterna bor du på prisbelönta Blue Duck Station där du kan göra en mängd utomhusaktiviteter och där det finns en stor koncentration av blå anka och kiwi fåglar.

Distans: ca 220 km

Dag 13: Whanganui National Park

Idag väntar en mängd olika upplevelser och det finns något som passar alla. Följ med på en ”bush safari” där du får uppleva otrolig lokal historia och lära dig mer om det bevarandearbete samt dagliga arbete som pågår på denna får - och nötfarm. Det finns även: ridning, paddling, mountainbiking, helikopterturer, jet boating, segling och jakt. (”Bush safari” ingår. Övriga aktiviteter är frivilliga och ingår inte.)

Dag 14: Wellington

Dag 14: Wellington
Resan går idag vidare till Wanganui som är en utav de äldsta bosättningarna i landet och känt för sin gästvänlighet. Du fortsätter sedan längs Kapiti Coast och kommer fram till Wellington, Nya Zeelands huvudstad. Ta en rundtur och en promenad längs vattnet till National Museum Te Papa där du på ett spännande vis får du får veta allt om landets historia och kultur.

Distans: 360 km

Dag 15: Abel Tasman National Park

Färjeöverfarten från Wellington till Picton går genom pittoreska Marlborough Sound, och är en upplevelse i sig. Från Picton kör du längs Queen Charlotte Drive där du passerar en mängd vikar och vackra stränder innan du kommer fram till Nelson. Denna solrika stad bjuder på en spännande lokal konstscen som du kan utforska innan du fortsätter till Abel Tasman National Park.

Distans: ca 190 km + ca 3,5 tim färjeöverfart

Dag 16: Abel Tasman National Park

Denna vackra nationalpark är landets minsta men upplevelserna hör till de största. Det finns ett stort utbud av aktiviteter och turer för alla oberoende av fysisk form. Ta en vandringstur, paddla kajak eller kombinera de båda på en dagstur. Du kan också köra till Golden Bay för att upplev ett område med oändlig variation av stränder, alpina dalar och lugna fiskefloder, alldeles nära havet.

Dag 17: Carters Beach - West Coast

Idag går resan vidare längs slingrande Buller Gorge som tar dig till den vilda västkusten. Ditt boende för natten ligger på Carters Beach nära Westport – verkligen en oupptäckt pärla! Här kan du lyssna på vågorna som rullar in, titta på fantastiska solnedgångar över Tasmanhavet och promenera längs med breda sandstränder.

Distans: ca 240 km

Dag 18: Franz Josef

Kör söderut på västkusten och besök Pancake Rocks. Dessa bisarra klippformationer är fascinerande och kommer att bli en minnesvärd upplevelse! Fortsätt genom Greymouth och Hokitika, centrum för Nya Zeelands jadetillverkning. Här kan du besöka en verkstad och få se hur konstverk och smycken tillverkas. Du kommer sedan till Westland National Park där glaciärer, regnskog och kust ligger tätt på varandra. De många olika nyanserna av grönt i den täta regnskogen är hänförande!

Distans: ca 280 km

Dag 19: Wanaka/Cardrona Valley

Denna morgon är det dags att utforska glaciärerna! Du kan antingen göra en vandring till basen, tillsammans med en guide eller på egen hand, eller så väljer du att ta en helikoptertur upp till den gnistrande toppen. När du sedan lämnar västkusten gör du det genom vackra landskap i Haast Pass och Aspiring National Park innan du når Lake Wanaka. I en fantastisk bergsmiljö en bit från Wanaka på väg mot Queenstown, ligger Cardrona Hotel som är ditt boende för natten. Hotellet är ett utav Nya Zeelands äldsta och är känt för sin rustika charm och rika historia.

Distans: ca 310 km

Dag 20: Queenstown/Te Anau

Efter frukost är det dags att besöka Queenstown med sin storslagna natur och sitt enorma utbud av aktiviteter. Området erbjuder en mängd olika vandrings – och cykelleder och du kan ta en guidad tur till bland annat storslagna inspelningsplatser för Sagan om Ringen-filmerna. På eftermiddagen kör du mot Fiordland National Park och ditt hotell i Te Anau.

Distans: ca 220 km

Dag 21: Milford Sound/Te Anau

Idag väntar en heldagstur till spektakulära Milford Sound! Turen är inkluderad och du hämtas upp på hotellet för att köra mot Milford Sound. Vägen är känd som en utav världens vackraste körsträckor och du får njuta av ett fantastiskt alpint landskap.
får njuta av alpint landskap på en utav världens vackraste körsträckor upp till Milford Sound. En båttur tar dig ut på fjorden där du ser vattenfall, regnskog och mäktiga bergstoppar. Bland dem berömda Mitre Peak som skjuter 1000 m upp i luften. Eventuellt gör sälar, delfiner, och vid rätt säsong även pingviner dig sällskap vid sidan av båten.
Om du har tid, lägg till en dag och åk på en övernattningstur i detta magiska område. Klicka här på Milford Sound eller Doubtful Sound och läs mer!

Dag 22: Stewart Island

Vägen från Te Anau söderut genom Fiordland National Park är en del av Southern Scenic Route och är kantad av vackra vyer. Du passerar bland annat Lake Manapouri och kan få syn på valar och delfiner från klipporna i Te Waewae Bay. Väl framme i Bluff som är sydöns sydligaste punkt, ställer du bilen och tar färjan över till Stewart Island. Här har du två nätter att utforska denna spännande ö.

Distans: ca 190 km + ca 1 tim färjeöverfart

Dag 23: Stewart Island

Stewart Island är natur och åter natur! Här finns utflykter som tar dig till avskilda stränder där du får uppleva kiwifåglar i deras naturliga miljö. Ett besök på Ulva Island för att se dess skyddade fågelliv rekommenderas också. Likaså att ta en båttaxi längs kusten för att försöka få syn på Hookers sjölejon, en sorts öronsäl som lever just här.

Dag 24: Dunedin

Färjan tar dig idag tillbaka till Bluff där du hämtar upp bilen. Du kör längs området The Catlins där du får njuta av en vindpinad och karg kust med många vackra vikar, skog och fantastiska vattenfall. Besök också världens äldsta förstenade skog (160 miljoner år) i Curio Bay samt vackra Nugget Point för fantastiska vyer och spännande djurliv. Du bor i Dunedin där dess skotska rötter tydligt återspeglas i byggnaderna.

Distans: ca 280 km + ca 1 tim färjeöverfart

Dag 25: Dunedin

Du har en hel dag i Dunedin vilket ger en perfekt möjlighet att köra ut längs Otago halvön och utforska det rika djurlivet som finns här. Ute på Taiaroa Head finns fastlandets enda häckningsplats för den gigantiska Kungsalbatrossen. Den sällsynta gulögda pingvinen kan också ses på Otago halvön.

Dag 26: Christchurch

Dag 26: Christchurch
Resan börjar närma sig sitt slut och du kör idag norrut mot slutdestinationen Christchurch. På vägen kan du besöka de sfäriska jättestenarna Moeraki Boulders. Varje sten väger flera ton, är upp till 2 meter i diameter och ligger utspridda på stranden. Åk vidare till Omaru för att få se den blå dvärgpingvinen som lever här. Väl framme i Christchurch kan du besöka den botaniska trädgården eller göra en ballongfärd över staden. På kvällen kan du summera din resa över en god middag på någon alla trevliga restauranger som finns här.

Distans: ca 360 km

Dag 27: Christchurch

Dags för avresa och du kör till flygplatsen där du lämnar din bil och flyger hem till Sverige igen.

Dag 28: Ankomst Sverige

Välkommen hem! Efter en lång och minnesrik resa landar du hemma i Sverige igen.

Se alla dagar

Prisexempel

28 dagar från 55.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Mad - gourmet.jpg

Wellington för matälskare

Testa några av Wellingtons bästa restauranger på en matsafari runt staden med en matkunnig guide.

1 dag från 2.680 kr

New Zealand - North Island - Auckland - Waiheke Island - Vinmark (5).jpg

Vintur till Waiheke Island

Upplev tre olika vingårdar med hög kvalitet - Mudbrick, The Goldie Room och Te Whau Vineyards.

1 dag från 1.090 kr

New Zealand - South Island - Christchurch - Art Museum - Sporvogn

Spårvagnsmiddag i Christchurch

Njut av en god 4-rätters middag i en rullande restaurang i central Christchurch.

3 tim från 920 kr

New Zealand - South Island - Marlborough - Vinmarker (2).jpg

Upplev Marlboroughs viner

Åk på en vingårdstur i Marlborough och smaka lokalproducerat nyzeeländskt vin.

7 tim från 1.190 kr

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking (4).jpg

Halvdagstur i Tongariro

Upplev det vulkaniska landskapet i Tongariro på en halvdagsutflykt till den berömda nationalparken.

5 tim från 1.550 kr

Stadsutsikt över Auckland från Mount Eden, Nya Zeeland

Stadsrundtur & båtutflykt

Denna utflykt kombinerar en guidad stadsrundtur med en båtutflykt i Aucklands hamn.

1 dag från 910 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Dagstur Milford Sound

En oförglömlig båttur väntar på den fantastiska fjorden Milford Sound, som ligger på Nya Zeelands sydö.

1 dag från 1.390 kr

New Zealand - North Island- Hawkes Bay - Vin

Vin och utsökt mat i Hawkes Bay

Fantastiska viner, god mat och vacker natur väntar på denna resa genom Nordöns vinområde.

5 tim från 2.390 kr

New Zealand - North Island - Auckland - Skyline

Best of Both Worlds

Denna utflykt kombinerar en stadsrundtur i Auckland med regnskogsvandring och maorikultur.

1 dag från 1.790 kr

AdobeStock_174434670-milford.jpeg

Milford Sound med övernattning

Njut av en fanstastisk båttur på vackra Milford Sound med övernattning i dubbelhytt.

2 dagar från 3.990 kr

New Zealand - South Island - Abel Tasman National Park - Kajak (5)_0

Abel Tasman Walk and Kayak

Se Abel Tasman National Park små bukter, stränder och vikar till fots och med kajak.

1 dag från 1.570 kr

New Zealand - North Island - Northland - Cape Reinga - Fyrtårn (6).jpg

Cape Reinga & 90 Mile Beach

Följ med på en heldags guidad tur till 90 mile Beach och Cape Reinga på Nordöns spets.

1 dag från 1.080 kr

New Zealand - North Island - Rotorua - Maori (10).jpg

Hangimiddag & maori-konsert

Följ med på en riktig Maorifest och upplev traditionerna i den mytomspunna kulturen.

5 tim från 950 kr

Albatrosser og pingviner, New Zealand

Albatrosser & Pingviner

Otagohalvön utanför Dunedin är ett paradis för naturälskare med bland annat albatrosser och pingviner.

5 timmar från 1.150 kr

New Zealand - Nordoeen - Auckland (2).jpg

Segeltur i Auckland

Se Auckland från vattnet och njut av utsikten över bukten och alla segelbåtar.

2 tim från 750 kr

New Zealand - Sydoen - Nomad - ringenes herre - flod

I sagan om ringens fotspår

Följ med på en storslagen expedition med fyrhjulsdrivna fordon genom Queenstowndalens bergslandskap.

1 dag från 2.990 kr

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval_0.jpg

Delfin och valsafari

Båttur från Aucklands hamn där delfin - och valskådning samt fågelliv står i fokus.

5 tim från 1.290 kr

New Zealand - South Island - West Coast - Franz Josef Glacier (4).jpg

Helikoptertur Franz Josef-glaciären

Flyg helikopter över Franz Josef glaciären och få chans att vandra uppe på isen på glaciärens topp. 

4 tim från 3.725 kr

New Zealand - South Island - Abel Tasman National Park - Kajak (9).jpg

Abel Tasman till fots

Vandra och upplev under tre dagar den fantastiska naturen i Abel Tasman National Park.

3 dagar från 11.600 kr

Rotorua area

Vulkaner och regnskog

Upplev Nordöns förunderliga natur med kratersjöar, klippor och regnskog på denna heldagstur.

1 dag från 2.950 kr

New Zealand - South Island - Queenstown - Dampbåd.jpg

Ångbåt och middag från Queenstown

Åk på ångbåtstur från Queenstown och avnjut en läcker barbeque-middag i vacker miljö.

4 tim från 990 kr

New Zealand - Nordoen - Blue Duck Station - bjerg

Farmstay på Blue Duck Station

En vistelse på Blue Duck Station bjuder på upplevelser med 4WD och båt samt självklart på hästryggen. 

3 dagar från 1.990 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (9)_2

Dagstur Doubtful Sound

Upplev mystiken och den fantastiska naturen i Doubtful Sound på denna båtutflykt.

1 dag från 2.390 kr

Vandring i Tongariro Alpine Crossing National Park, New Zealand

Guidad cykeltur i Tongariro

Cykla genom Tongariros spektakulära natur med guide och se berg, regnskog och vulkaner.

4 tim från 1.590 kr

New Zealand - South Island - Canterbury Region - Kiwirail - Tranz Alpine - Staircase Viaduct.jpg

TranzAlpine

Åk på en av Nya Zeelands vackraste tågsträckor med Tranz Alpine som går tvärs över Sydön.

5 tim från 1.630 kr

New Zealand - delfin.jpg

Simma med delfiner i Akaroa

På denna utflykt får du möjligheten att simma med Nya Zeelands nyfikna delfiner.

1 dag från 2.235 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (7)_0

Doubtful Sound med övernattning

Njut av en fantastiskt båttur på Doubtful Sound med övernattning i dubbelhytt och god mat.

2 dagar från 4.990 kr

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton (4).jpg

En dag i Hobbiton

Besök "The Shire" från både Hobbit och Sagan om Ringen filmerna på denna tur till Hobbiton.

5 tim från 930 kr

New Zealand - Nordoeen - Hole in the Rock

Båttur till Hole in the Rock

Med en katamaran besöks den spektakulära klippformationen Hole in the Rock

5 tim från 840 kr

New Zealand - North Island - Waikato - Waitomo - Spirit Cave.jpg

Waitomo Caves

Se de magiska lysmaskarna i Waitomo Caves stora grottsystem på Nya Zeelands norra ö.

1 dag från 480 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford - Scenic flight_0

Milford Sound med flyg

Följ med på dagsutflykt till Milford Sound med flyg och spektakulär fjordkryssning.

1 dag från 4.090 kr

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval (3).jpg

Valsafari från Kaikoura

Se valar, delfiner och sälar på denna spännande valsafari från Kaikoura. Hela 95% chans att få se valar!

4 tim från 1.150 kr

New Zealand - sydøen - routeburn track

Routeburn Track

Njut av en guidad vandring på Routeburn Track, en de bästa vandringslederna på Nya Zeeland.

1 dag från 1.390 kr

New Zealand - Sydøen - Milford sound - delfin

Simma med delfiner i Kaikoura

Drömmen att få simma med delfiner kan uppfyllas bland annat i Kaioura på denna tur.

4 tim från 1.390 kr

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking.jpg

Tongariro National Park

Upplev Tongariros vulkaniska landskap på en härlig dagsvandring tillsammans med en kunnig guide.

1 dag från 2.090 kr

New Zealand - South Island - West Coast - Fox Glacier - Gletsjer - Vandring_0

Helikoptertur till Fox Glacier

Flyg helikopter över Fox Glacier på Sydön på Nya Zeeland och glaciärvandra på toppen.

4 dag från 3.320 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Nya Zeeland med husbil

Nya Zeeland med husbil

 • Husbil ger frihet
 • Perfekt för familjen
 • Naturupplevelser

26 dagar från 30.500 kr

New Zealand - South Island - Bjerge - Vej

Nya Zeelands Bästa

 • Upplev Nya Zeeland med bil
 • Massor av upplevelseförslag
 • Flera boendealternativ

25 dagar från 39.900 kr

4x4 South Island 3.jpg

Nya Zeeland runt med 4WD

 • Kör-själv med 4 WD
 • Kom bort från turistströmmen
 • Övernattning på små lodger

25 dagar från 44.100 kr

Vit sandstrand med palmer och turkost vatten, Cook

Jorden runt - Japan, Nya Zeeland, Cooköarna & USA

 • Storstad
 • Naturupplevelser
 • Sol & bad på Cooköarna

34 dagar från 46.800 kr

rsz_wein_blenheim_nz_2

Vin och natur på Nya Zeeland

 • Fokus på fantastiska vinområden
 • Härliga naturområden
 • God mat och bra boenden

21 dagar från 40.500 kr

New Zealand - Fårfarm - Natur - Bjerge (2).jpg

Nya Zeeland runt

 • 4 veckor med hyrbil
 • Gott om tid att utforska landet
 • Förbokat boende
   

30 dagar från 47.900 kr

Resor till Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 38.100 kr

Grön ö i Stilla havet, Fiji

Nya Zeeland med Hongkong och Fiji

 • Storstaden Hongkong
 • Rundresa i New Zealand
 • Sol & bad på Fiji

20 dagar från 43.500 kr

maui river & beach NZ 1617 Christchurch Region South Island 2500wpx

Nya Zeeland & Australien kombo

 • Kör-själv i Nya Zeeland
 • Storstad, strand och natur
 • Pulserande Sydney
   

28 dagar från 39.900 kr

Dubai - ørken

Dubai, Nya Zeeland och Bali

 • Storstadsupplevelser i Dubai
 • Nya Zeelands vackra natur
 • Avkoppling och kultur på Bali

24 dagar från 42.500 kr

New Zealand - North Island - Bay of Plenty - Udsigt_1

Kryssning Nya Zeeland och Sydney

 • Kryssa runt vackra Nya Zeeland 
 • Upplev fjordar och glaciärer
 • Besök Operahuset i Sydney
   

20 dagar från 32.900 kr

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton.jpg

I hobbitarnas fotspår

 • Resan för alla filmälskare
 • Besök kända inspelningsplatser
 • Upplev naturen och några av Nya Zeelands höjdpunkter

25 dagar från 46.900 kr

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Nya Zeeland med bil och husbil

 • Res med både bil och husbil
 • Läckra vinturer längs vägen
 • Vulkaner, glaciärer och stränder

23 dagar från 33.100 kr

bike nz.jpeg

Bike and Drive Nya Zeeland

 • Kör med en 4WD
 • Upplev på mountainbike
 • Annorlunda & aktiv resa

27 dagar från 61.900 kr

hike nz panorama.jpeg

Hike and Drive Nya Zeeland

 • Vandringsupplevelser
 • Kör fyrhjulsdrivet
 • Boende på B&Bs

28 dagar från 54.900 kr

Bay of Islands - New Zealand.jpeg

Gruppresa Nya Zeelands kontraster

 • Gruppresa med guide
 • Många av Zeelands höjdpunkter
 • Många måltider och upplevelser

20 dagar från 53.600 kr

New Zealand Golf 1.jpg

Golfresa till Nya Zeeland

 • Unik golfresa till Nya Zeeland
 • Hotell och golfbanor i världsklass
 • Naturupplevelser

25 dagar från 79.900 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png