0775-888 088 FÅ OFFERT
Kerala: tempel, strand och traditioner

Kerala: tempel, strand och traditioner

Res in i ”Guds eget land” på denna 14-dagars resa i södra Indien som är fullspäckad med spännande aktiviteter och olika kulturupplevelser.

16 dagar från 43.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Kerala: tempel, strand och traditioner

Kerala: tempel, strand och traditioner. Res in i ”Guds eget land” på denna 14-dagars resa i södra Indien som är fullspäckad med spännande aktiviteter och olika kulturupplevelser. Kerala är känt för sina fascinerande vattenvägar, ekoturisminitiativ, naturskönhet, fantastiska stränder och ett utsökt kök.

Kochi

Kochi, en livlig kuststad, är en smältdegel av kultur och mat. Lär dig om stadens förflutna som en viktig handelshamn och dess holländska, portugisiska och brittiska influenser. Kochi, tidigare Cochin, anses vara drottningen av Arabiska havet eftersom det var en av de första europeiska bosättningarna i Indien, på grund av dess idealiska position för handel. Kochi är en engagerande stad att utforska, från den fantastiska utsikten över Fort Kochis hamn med dess enorma kinesiska fiskenät, till gamla moskéer, portugisisk arkitektur och de sönderfallande resterna av den brittiska Raj. Utforska Mattancherry, där du kan observera väggmålningar och antikviteter på det holländska palatset och kyrkogården. Skäm bort dina sinnen när du tittar på traditionella krydd- och antikmarknader.

Munnar

Utforska den populära orten Munnar och dess pittoreska omgivningar, tillsammans med en lokal guide. Njut av din bilresa på slingrande vägar flankerade av te- och kryddplantager och gräsmarker.

Madurai

Madurai, staden av rökelser och klingande cymbaler, är en av de äldsta i Indien! Den historiska staden, kallas för ”österns Aten”, och besöktes enligt ryktet av lärda män från Rom och Grekland, inklusive Megasthenes på 300-talet f.Kr.! Mysigt inbäddat bland de höga bergen, är detta en energisk stad av kontraster där hinduiska gudar och en växande IT-industri går hand i hand. Besök det storslagna Koodal Alagar-templet – ett fantastiskt exempel på 1600-talsarkitektur tillägnad den hinduiska guden Vishnu. I närheten ligger Thirumalai Nayak Mahal som en gång i tiden fungerade som kunglig residens för den berömda Nayaka-dynastin. Madurais livliga blomster- och grönsaksmarknader ger en rik inblick i tamilianernas vardag.

Thekkady 

Detta är en av de viktigaste platserna för biologisk mångfald i världen, och här kan du njuta av den fantastiska utsikten över de anlagda trädgårdarna mot de majestätiska bergen i Periyar-skogarna. Upptäck ”kryddhuvudstaden”! Njut av en halvdagstur i Thekkady för att lära dig mer om kryddorna som dominerar livet i Kerala. Vandra genom charmiga plantager och se hur olika växter odlas. Upplev avkopplande båtturer på den natursköna Periyar-sjön i det frodiga Periyar Wildlife Sanctuary.

Keralas backwaters

Dagen och natten tillbringas på Evergreen Houseboat som är den perfekta basen för att uppleva Keralas fridfulla backwaters. Husbåten är en traditionell kettuvallom, en båt gjord av kokosnötsrep och i trä. Denna unika och upplevelse har alla bekvämligheter som på ett hotell, med ett sovrum, ett modernt badrum, ett vardagsrum och en skuggig balkong där du kan koppla av medan du njuter av oavbruten utsikt över Keralas landsbygd. Keralas berömda backwaters är ett labyrintiskt nätverk av trädkantade laguner, idylliska sjöar och flodsystem som löper parallellt med Arabiska havet längs Malabarkusten.

Avslappning i Mararikulam

Marari Beach är en avskild och föga känd stranddestination i Alappuzha, som ligger cirka 11 km från Alappuzha stad. Fiskarna i Mararikulam och deras avslappnade livsstil är några av attraktionerna här. Här tillbringar du fyra nätter på Amritara A Beach Symphony är ett härligt boutiqueboende, beläget på den berömda Marari Beach i Alleppey.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Resan dag för dag

Resrutt: Kochi - Munnar - Madurai - Thekkady - Keralas backwaters- Mararikulam - Kochi

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Kochi i Kerala. 

Dag 2–4: Kochi

Vid ankomsten till Kochi blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till Xandari Harbour Fort Kochi, ditt hem för de kommande två nätterna som är en vackert restaurerad fastighet vid vattnet i Fort Kochis livliga kryddhandelsdistrikt Mattancherry. Bo i ett elegant inrett rum med utsikt över det azurblå havet eller den livliga kryddmarknaden. Njut av närheten till Kochis berömda sevärdheter som det holländska palatset och Vasco da Gama-torget, och bevittna fantastiska solnedgångar vid Calvathy-bryggan som ligger endast en kort promenad bort. På fritiden kan du ta ett dopp i den glittrande poolen. Stilla din hunger på 51, restaurangen som serverar en intrikat blandning av indiska och medelhavsingredienser, långsamt tillagade till perfektion. Kochi, tidigare Cochin, anses vara drottningen av Arabiska havet eftersom det var en av de första europeiska bosättningarna i Indien, på grund av dess idealiska position för handel.

 

Utflykter: 

Keralas danser: en kulturell kväll

Upptäck konsten och kulturen i Kerala. Tillbringa en kväll på Greenix Village i Kochi där du kan njuta av en speciell föreställning av några av Keralas mest hyllade dansformer. Lär dig den komplexa rytmen och de konstnärliga färdigheterna hos populära klassiska dansformer som Kathakali, Mohiniyattam och Bharatanatyam, framförda av tränade dansare under en period av två timmar. Den mest kända och populära av dessa är Kathakali – en harmonisk blandning av dans, drama, musik, litteratur och måleri. Observera den detaljerade sminkningen, de storslagna kostymerna och de intrikata gesterna som kännetecknar denna konstform.

Halvdagsaktivitet; Längd: 2,5 timmar, från 17.00 till 19.30 inklusive observation av artistens sminkning

 

Kochis höjdpunkter

Kochi är en engagerande stad att utforska, från den fantastiska utsikten över Fort Kochis hamn med dess enorma kinesiska fiskenät, till gamla moskéer, portugisisk arkitektur och de sönderfallande resterna av den brittiska Raj. Utforska Mattancherry, där du kan observera väggmålningar och antikviteter på det holländska palatset och kyrkogården. Skäm bort dina sinnen när du tittar på traditionella krydd- och antikmarknader. Möt den fascinerande 400 år gamla, fullt fungerande Parsi-synagogan i det judiska kvarteret. Besök Vasco da Gamas ursprungliga grav i St. Franciskus Kyrkan, som användes innan hans kvarlevor återlämnades till Portugal. Upptäck Hill Palace, statens största arkeologiska museum, som ligger i de kungliga och konstnärliga förorterna till Tripunithura.

Längd: 4 timmar; Privat aktivitet och transport; Lätt fysiskt krävande; Observera att det holländska palatset är stängt på fredagar, den judiska synagogan är stängd på fredagseftermiddagar och lördagar och Hill Palace Museum är stängt på måndagar. 

Dag 4–6: Munnar

Idag fortsätter resan vidare till Munnar. Du blir hämtad från ditt hotell i Kochi och körd med privatchaufför till Munnar. Bilresan tar 4,5 timmar. Här bor du de kommande två nätterna på The Leaf Munnar som erbjuder dig en mysig vistelse bland de smaragdgröna kullarna i Munnar. Den charmiga resorten har rymliga rum och stugor inbäddade mot den dimmiga sluttningen. Njut av lugnet i de omgivande skogsklädda kullarna när du sträcker på benen längs vandringslederna runt resortens egna örtagårdar och ekologiska grönsaksodlingar. Ta lugna varv i hotellets pool, som speglar den azurblå himlen ovanför. Prova läckra indiska, panasiatiska och kontinentala rätter i restaurangen, eller välj att ha en privat måltid utomhus under stjärnorna. Munnar erbjuder en oas av lugn och ro i Keralas grönskande kullar.

 

Utflykter: 

Munnars höjdpunkter 

Utforska den populära orten Munnar och dess pittoreska omgivningar, tillsammans med en lokal guide. Njut av din bilresa på slingrande vägar flankerade av te- och kryddplantager och gräsmarker. Ditt första stopp är Mattupetty Dam och dess intilliggande sjöområde, perfekt för picknick. Besök sedan Echo Point, som är känt för dess naturliga ekofenomen. Njut av panoramavyer över de frodiga, dimbelastade dalarna i västra Ghats och reservatskogarna nedanför. Därefter gör du ett stopp vid Kundala Dam. Du kan varva ner med en avkopplande båttur på den intilliggande Kundalasjön. Fortsätt till Top Station, Munnars högsta punkt (1700 m), och en historisk övre ändstation som användes för att transportera te med hjälp av en linbana. Innan du återvänder till staden, promenera på en asfalterad stig mitt i denna vackra miljö. Håll utkik efter de sällsynta Neelakurunji-blommorna som blommar över denna region vart tolfte år!

Halvdagsaktivitet; Privat aktivitet & transport; Lätt fysiskt krävande. 

 

Lockhart Tea Museum

Utforska Lockhart Tea Museum som ligger vid Devikulam, en naturskön kullestation och nationalpark i utkanten av Munnar i södra Indien. Åk längs slingrande landsvägar flankerade av frodiga teplantager och skogsklädda kullar. Efter ett tag når du den expansiva Lockhart Estate som etablerades i slutet av 1800-talet som en av High Ranges tidigaste teplantager. Tillsammans med en expertguide, besöker du den fungerande tefabriken och följer personalen i varje skede av tillverkningen av te. Lär dig mer om ortodoxt te och hela dess tillverkningsprocess från plockning av tebladen till din tekopp. Förstå de olika hälsofördelarna med te och dess många användningsområden. Besök temuséet för att lära dig mer om teets historia i regionen. Upptäck en samling vintageutrustning relaterad till tetillverkning och bläddra i gamla fotografier som spårar själva stadens utveckling. Besök den intilliggande plantskolan och trädgården där du kan observera livet bakom kulisserna. Slutligen, njut av en teprovning samtidigt som du uppskattar det fantastiska landskapet runt omkring!

Halvdagsaktivitet; Längd: 1 timme; Privat aktivitet & transport; Lätt fysiskt krävande.

Dag 6–8: Madurai

Idag fortsätter resan vidare till Madurai. Du blir hämtad från ditt hotell i Munnar och körd med privatchaufför till Madurai. Bilresan tar 6 timmar. Här bor du de kommande två nätterna på Regency Madurai by GRT Hotels som erbjuder dig en bekväm vistelse i denna tempelstad. Hotellet speglar vackert stadens arv i en blandning av gammal tradition och modern komfort. Rummen är smakfullt designade och erbjuder alla moderna bekvämligheter. Du kan även njuta av en traditionell indisk massage på hotellets ayurvediska spa efter en fullspäckad dag ute. Det som gör din vistelse på Regency ännu trevligare är dess lättillgänglighet till stadens uråldriga tempel och dess shoppingdestinationer. Det världsberömda Meenakshi-templet i Madurai ligger inom gångavstånd från hotellet! Madurai, staden av rökelser och klingande cymbaler, är en av de äldsta i Indien! Den historiska staden, kallas för "österns Aten", och besöktes enligt ryktet av lärda män från Rom och Grekland, inklusive Megasthenes på 300-talet f.Kr.! Mysigt inbäddat bland de höga bergen, är detta en energisk stad av kontraster där hinduiska gudar och en växande IT-industri går hand i hand.

 

Utflykter: 

Kvällsceremoni på Sri Meenakshi Amman

Upplev den fascinerande "vilo"-ceremonin på det utsmyckade och färgglada Sri Meenakshi Amman-templet i Madurai. Åk tillsammans med din lokala guide genom den livliga staden för att komma in i det stora tempelkomplexet. Under solnedgångens glöd kan du förundras över de tolv briljant dekorerade höga strukturerna, var och en med ett urval av figurer – gudar, demoner och mytiska djur. När natten faller, bevittna den månghundraåriga ritualen som utförs religiöst varje natt – men endast för gudarna! Efter en sista gudstjänstsession för dagen kan du se när översteprästerna och ett tåg av dyrkare bär en bild av Shiva (alias Sundareshwara) i en silver bärstol till sin maka, Parvatis (alias Meenakshi) helgedom,så att de kan vara tillsammans till morgonen. Gå med i kören av röster, medan sånger, musik, dans och renande rök fyller luften. De gudomliga varelserna tros vila tillsammans för natten, en tradition som förväntas upprätthålla balans i världen.

Tid: 21,00, fredagar klockan 21.30; Längd: 30 minuter; Gruppaktivitet och privat transport; Observera: Icke-hinduer får inte gå in i templets huvudhelgedom, men kan bevittna ceremonin från ett galleri utanför, fotografering är inte tillåten. 


Madurais höjdpunkter 

Upptäck magin i Madurai! Börja din heldagstur i hjärtat av den gamla men ändå livliga staden, där det imponerande Meenakshi Amman-templet med dess tusen pelare står högt. Fortsätt vidare till det storslagna Koodal Alagar-templet – ett fantastiskt exempel på 1600-talsarkitektur tillägnad den hinduiska guden Vishnu. I närheten ligger Thirumalai Nayak Mahal som en gång i tiden fungerade som kunglig residens för den berömda Nayaka-dynastin. Madurais livliga blomster- och grönsaksmarknader ger en rik inblick i tamilianernas vardag. Efteråt, rikta dina steg mot Gandhi-museet, som grundades efter att den berömda ledaren för den indiska självständigheten, Mahatma Gandhi, mördades.

Heldagsaktivitet; Privat aktivitet & transport; Lätt fysiskt krävande.

Dag 8–10: Thekkady

Idag fortsätter resan vidare till Thekkady. Du blir hämtad från ditt hotell i Madurai och körd med privatchaufför till Thekkady. Bilresan tar 4 timmar. Här bor du de kommande två nätterna på Cardamom County som är ett charmigt boutiquehotell beläget i Thekkady, den östra porten till Kerala - "Guds eget land". Detta är en av de viktigaste platserna för biologisk mångfald i världen, och här kan du njuta av den fantastiska utsikten över de anlagda trädgårdarna mot de majestätiska bergen i Periyar-skogarna. Bo i en av de lyxiga stugorna byggda på kullen. Koppla av i ditt rymliga sovrum eller på din privata veranda i stugan, som är fullt utrustad med alla moderna bekvämligheter. Börja din dag med fågelskådning bland de krydddoftande plantagen. Arbeta på din solbränna vid poolen, eller välj att spendera lite tid inomhus med att spela brädspel och biljard. Du kan även välja ett yogapass, en örtbehandling eller ayurvedisk massage på Ayura Wellness Centre. Om du känner dig äventyrlig kan du ge dig ut på en naturvandring, besöka Elephant Park eller ta en rundtur i de omgivande plantagen. Njut av fantastiska måltider på hotellets restaurang All Spice som är öppen hela dagen. Thekkady är en spännande fröjd för naturälskare.

 

Utflykter: 

Kvällstur av Thekkady 

Upptäck naturlig skönhet och kulturella nöjen i Thekkady i skymningen! Njut av synen och ljuden av den magiska skogen i Thekkady under din tre timmars eftermiddagstur. Med en utbildad guide från ett lokalt stamsamhälle tar varje spår dig genom olika livsmiljöer, förbi vintergröna lövskogar och gräsmarker fyllda med sällsynta fåglar, fjärilar och vilda djur. På kvällen kan du njuta av en demonstration av Kalaripayattu, en levande och gammal kampsport som går tillbaka till den 3 000 år gamla dravidiska eran. Lär dig mer om de olika stilarna av Kalaripayattu, som översätts som träning av sinnet, och som utövas i hela Kerala. Du kan träffa professionella kampsportmästare innan du återvänder till ditt hotell. (Observera att barn under 12 år inte får gå i naturen.

Plantagen & Periyarsjön

Upptäck "kryddhuvudstaden"! Njut av en halvdagstur i Thekkady för att lära dig mer om kryddorna som dominerar livet i Kerala. Vandra genom charmiga plantager och se hur olika växter odlas. Upplev avkopplande båtturer på den natursköna Periyar-sjön i det frodiga Periyar Wildlife Sanctuary. Tillsammans med en utbildad naturforskare erbjuder din båttur spännande glimtar av elefanter som leker, gaurs och bisoner som badar i sjön och livliga uttrar, från ett säkert avstånd. Glöm inte att ta med kameran!

Dag 10–11: Keralas backwaters

Idag beger du dig vidare för att tillbringa en natt på Keralas backwaters i en husbåt! Du blir hämtad från ditt hotell i Thekkady och körd till Backwaters, Alleppey/Kumarakom. Bilresan tar 4 timmar. Dagen och natten tillbringas på Evergreen Houseboat som är den perfekta basen för att uppleva Keralas fridfulla backwaters. Husbåten är en traditionell kettuvallom, en båt gjord av kokosnötsrep och träplankor. Denna unika och exotiska upplevelse ger alla bekvämligheter som på ett hotell, med ett sovrum, ett modernt badrum, ett vardagsrum och en skuggig balkong där du kan koppla av medan du njuter av oavbruten utsikt över Keralas landsbygd. Det finns även ett kök där båtens besättning lagar läckra färska måltider och snacks, traditionellt serverade på bananblad. Skepparen (kaptenen) kan förtöja och ta dig till en by, där du kan träffa lokalbefolkningen och observera deras förfäders hem och platser för tillbedjan. Se pittoreska båtar passera dig och avsluta dagen bland fridfulla vyer och njut senare av en lugn middag under glittrande stjärnor. Keralas berömda backwaters är ett labyrintiskt nätverk av trädkantade laguner, idylliska sjöar och flodsystem som löper parallellt med Arabiska havet längs Malabarkusten.

Dag 11–15: Mararikulam

Idag fortsätter resan vidare till den sista destinationen på din resa, Mararikulam. Efter en spännande dag och natt på husbåten, blir du hämtad och körd till Mararikulam som ligger endast en halvtimme bort. Här tillbringar du fyra nätter på Amritara A Beach Symphony är ett härligt boutiqueboende, beläget på den berömda Marari Beach i Alleppey. Denna fastighet har 4 stugor, var och en olika i stil och atmosfär men inredda med samma känsla för detaljer och med betoning på naturliga handgjorda material och traditionella designlinjer. Man kan enkelt tillbringa hela dagen på en solstol, eller bara koppla av vid stranden här. En vistelse här handlar definitivt om avkoppling och umgänge med naturen. Mararikulam ligger en kort bilresa från staden Alleppey, och symboliserar den tropiska drömmen med dess orörda vita sand och kristallklara vatten.

Dag 15: Avresa Indien

Det är dags att lämna Indien för denna gång. Flyg via Kochi mot Sverige.

Dag 16: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa runt Kerala i Indien anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Karta

Prisexempel

16 dagar från 43.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr.  43.000* kr när 2 personer reser tillsammans


*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige tur och retur till Kochi, Indien
 • Flygplatsskatter & ev. avgifter
 • 2 övernattningar på Xandari Harbour i Kochi (Spice Room)
 • 2 övernattningar på The Leaf Munnar i Munnar (Golden Leaf)
 • 2 övernattningar på GRT Regency i Madurai (Superior Room)
 • 2 övernattningar på Cardamom County i Thekkady (AC Periyar Cottage)
 • 1 övernattning på Evergreen Houseboat på Keralas Backwaters (One Bed Room)
 • 4 övernattningar på Amritara A Beach Symphony i Mararikulam (Beach Cottage)
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Ev. tillägg
 • Uppgradering till business class på flyget
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och ev. turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar av hotellrum
Skräddarsy din drömresa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Kerala: tempel, strand och traditioner

Kerala: tempel, strand och traditioner

 • Utforska den färgstarka världen i södra Indien
 • Besök te-odlingarna i Kerala
 • Upptäck tempel, vattenvägar och det indiska köket

16 dagar från 43.000 kr per person

Norra Indiens höjdpunkter

Norra Indiens höjdpunkter

 • Utforska den färgstarka världen i norra Indien
 • Upplev Rajasthans oöverträffade gästfrihet och kök
 • Följ i maharadjornas fotspår i de kungliga palatsen

12 dagar från 55.000 kr per person