^
 • Från outbacken till havet

  Från 17.690 kr

 • Från outbacken till havet

  Från 17.690 kr

Från outbacken till havet

Denna safari på fyra dagar fokuserar på natur- och djurlivet i outbacken i nationalparken Gawler Ranges och vid kusten Baird Bay.

Under utflykten får ni bland annat se kängurur, ändlös outback, färgstark natur, häftiga klippformationer och ni får dessutom möjlighet att simma med sjölejon. Ni bor på ett riktigt safaricamp med eget bad, toalett och med gemensamt serveringstält.

Läs mer om denna spännande tur i dag till dag programmet nedan. Notera att den endast avgår måndagar. 

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Program

Dag 1: Adelaide - Gawler Ranges

Tidigt på morgonen flyger ni från Adelaide till Port Lincoln där ni välkomnas av er safariguide. Turen går sedan genom jordbruksområden i outbacken till Wudinna som är en liten stad med 600 invånare. Här blir det ett besök vid Wudinna Rock och vidare genom bushen till Mt. Sturt och Corribinnie Lakes. Djurlivet här är rikt. Efter middagen går ni ut för att uppleva wombats och andra aktiva nattdjur. De kommande två nätterna sover ni på Camp Kanga Luna.

Dag 2: Gawler Ranges

På dagens program står ett besök vid sjön Gairdner. Sjön liknar en bit av Antarktis med blanka ytor av salt i mitten av det röda landskapet. Ni ser troligtvis både emuer och kängurur mot slutet av dagen när ni åker genom ett stort fårstationsområde och en intressant ravin tillbaka till safaricampen.

Dag 3: Gawler Ranges - Baird Bay

Morgonen tillbringas på egen hand. Strosa genom bushen och se några av de mer än 140 olika fågelarter som finns i området. På turen från Camp Kanga Luna till Venus Bay stannar ni vid örnbon tillhörande Wedge Tailed örnen som är Australiens största örn. På resan upplever ni även de 1500 miljoner år gamla cigarrformade vulkaniska klippformationer som heter Organ Pipes Amphitheatre. På eftermiddagen ankommer ni till Venus Bay och kan njuta av det vackra kustlandskapet. Väl framme är det dags för en vandring till South Headland för att se delfiner leka i viken.

Dag 4: Baird Bay - Adelaide

Ombord på MV Investigator färdas ni fem kilometer till lagunen vid Cape Radstock som med sina 160 meter är en av de högsta klipporna längs den australiska kusten. Till sjöss så upplever ni Bottlenose delfiner leka i vattnet runt båten. Därefter vadar ni över viken för att uppleva en koloni av sällsynta australiska sjölejon. Sjölejonen simmar lekfullt omkring medan ni snorklar och vadar genom det grunda vattnet i den skyddade lagunen. Efter lunch, som serveras ombord på båten, fortsätter turen till Elliston och längs den spektakulära kusten till Port Lincoln. På kvällen flyger ni tillbaka till Adelaide.

Pris per person

4 dagar från 17.690 kr

Priset inkluderar:

 • 3 övernattningar
 • 3 x frukost
 • 4 x lunch
 • 3 x middag
 • Guide
 • Dagsutflykter
 • Båttur
 • All biltransport under dagarna

Tillägg:

 • Flyg Adelaide - Port Lincoln