^
  • Tasmanien runt med bil

    Från 4.650 kr

Tasmanien runt med bil

Ofta blir Tasmanien förbisett, vilket är synd. Ön visar nämligen en helt annan sida av Australiens natur. På denna äventyrliga roadtrip från Hobart till Launceton får ni uppleva Tasmaniens råa skönhet från dess vildaste sida när västkusten och Cradle Mountain National Park besöks. Rutten är lagd och hotellen är bokade. Så det enda ni ska göra är att slappna av och njuta av naturen.

Läs mer om detta fantastiska reseförslag i egen bil i dag till dag programmet nedan.

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Program

Dag 1: Hobart

Vid er ankomst till Hobart står bilen klar och resterande del av dagen kan användas till att utforska Tasmaniens regionshuvudstad. Staden ligger vackert vid vattnet i skuggan av Mount Wellington. Njut av stämningen bland stadens caféer, besök den botaniska trädgården, det historiska kvarteret Battery Pointe eller Salamanca Place som flankeras av vackra byggnader. Vill ni hellre komma ut på en lite länge tur med bil rekommenderas att besöka fängelseruinerna vid Port Arthur ca 10 mil utanför Hobart.

Dag 2: Hobart - Strahan

I dag börjar äventyret på riktigt när ni från Hobart kör tvärs över Tasmanien mot det lilla samhället Strahan. Landskapet som ni passerar under vägen är inte mindre än fantastiskt. Speciellt när vägen för er genom Franklin-Gordon Wild National Park, som även är med på UNESCOS lista över världsarv. Stanna eventuellt i Queenstown som ligger omgivet av råa berg innan ni fortsätter till den lite avsides liggande samhället Strahan på Tasmaniens otämjda västkust.

Distans: ca 300 km från Hobart till Strahan

Dag 3: Strathan - Cradle Mountain National Park

Fler stora naturupplevelser väntar i dag. Börja dagen med en liten båttur på Gordon River innan ni fortsätter körturen via Zeehan, Roseberry och Tullah till Cradle Mountain National Park. Även denna nationalpark är med på UNESCOs världsarvslista. Så ni har mycket att vänta! Fler än 25 bergstoppar reser sig mot himlen i nationalparkens högland, medan andra områden täcks av björkskogar, tempererade regnskogar och alpina hedar. Iskalla bäckar ringlar ner för bergssidorna och samlar sig i vackra bergssjöar.

Distans: ca 140 km från Strahan till Cradle Mountain 

Dag 4: Cradle Mountain

Ni har hela dagen till rådighet för att utforska den fantastiska naturen i nationalparken. Här finns ett stort utbud av vandringsmöjligheter. Eller varför inte prova fiskelyckan? Vad ni än väljer att göra under dagen är ni garanterade en storslagen naturupplevelse.

Dag 5: Cradle Mountain - Launceston

Från Cradle Mountain är det en vacker körsträcka till städerna Sheffield, Railton och Deloraine. På vägen rekommenderas ett stopp för att provsmaka de lokala gourmetostarna. Fortsätt sedan turen till Tasmaniens näst största stad Launceston. Staden är känd för sina vackra parker, välrenommerade restauranger och eleganta historiska byggnader. Ni har gott om tid att njuta av härligheterna innan ni ska lägga er för kvällen.

Distans: ca 150 km från Cradle Mountain till Launceston

Dag 6: Launceston

Bilen återlämnas på morgonen. Antingen flyger du nu vidare till fastlandet eller väljer att stanna några fler dagar på Tasmanien. 

Pris per person

6 dagar från 4.650 kr

Priset inkluderar:

  • 5 nätter på standardhotell i dubbelrum
  • 5 dagar hyrbil inkl försäkringar och fria km
  • Co-Pilot med kartor

Tillägg:

  • Större biltyp
  • Uppgradering av rumstyp