^
 • Whitsundays med lyxyacht

  Från 9.700 kr

 • Whitsundays med lyxyacht

  Från 9.700 kr

Whitsundays med lyxyacht

Upplev drömmen om att segla från paradisö till paradisö ombord på en äkta lyxyacht. Ögruppen Whitsundays ligger i Stora Barriärrevets södra del och består av 74 öar omgivna av fantastiskt korallrev. Med plats för endast sex passagerare pratar vi om en mycket exklusiv upplevelse, och du har naturligtsvis både kapten och kock med för att sköta det praktiska. Det enda du behöver göra är att slappna av och njuta av seglatsen!

Se video om yachten här

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Program

Dag 1: Airlie Beach – Whitehaven Beach

Medan du gör dig hemmastadd i din bekväma hytt, glider yachten vid nio på morgonen stilla ut från Abell Point Marina nära Airlie Beach, med kursen satt mot Whitsundays. Ögruppen består av 74 vackra paradisöar som är utströdda över det turkosblå havet i den sydligaste delen av Stora Barriärrevet. 

Första stoppet är Tongue Bay och på vägen dit har du gott om tid att lära känna både båten och de övriga passagerarna. Yachten Whitsunday Bliss är en 60 ft lyxyacht med endast tre sovhytter, som alla har privat badrum, aircondition, TV och andra moderna faciliteter. De allmäna utrymmena är än mer imponerande, och från däck har du en fantastisk utsikt över havet och de öar som du seglar förbi. Alla måltider är inkluderade och trollas fram av båtens kock. Kaptenen sköter seglingen, men du är naturligtvis välkommen att hjälpa till om du skulle vilja det. 

Efter lunch ombord är det dags att gå i land och en vacker liten promenad tar dig till Hill Inlet Lookout. Det är här många av vykortsbilderna av kända Whitehaven Beach är tagna. Det kommer naturligtvis också ges tid till att njuta av den kritvita sanden och det turkosblå vattnet, vilket är det som gör Whitehaven Beach till en utav världens vackraste stränder. Väl tillbaka på båten seglar du norrut längs östsidan av Hook Island. Middagen serveras ombord medan stjärnorna en efter en börjar tändas på himlen ovanför dig.

Dag 2: Snorkling och Hayman Island

Nästa morgon vaknar du till doften av färskbryggt kaffe och ljudet av vågorna som mjukt skalpar mot skrovet. Frukost serveras ombord och efter det är du redo för ännu en spännande och avkopplande dag. Båten lägger till vid ett av områdets många färgsprakande korallrev där du kan hoppa i och utforska fiskar och koraller närmare med mask och snorkel. Det går också bra att dyka om du hellre önskar det, men ska då ha arrangerats i förväg. 

Uppe på båten igen väntar en god lunch medan båten sakta seglar mot en annan bukt, där mer snorkling samt sol och bad väntar. Senare på eftermiddagen hissas seglen och kursen sätts mot Hayman Island eller Langford Reef. Hitta en bra plats på däck och njut av utsikten över havet medan solen långsamt närmar sig horisonten. 

Dag 3: Langford Reef - Airlie Beach

Förmiddagen bjuder på snorkling eller sol och bad. Du kan också njuta av en promenad längs stranden ifall båten går in till land. Efter lunch seglar du tillbaka till fastlandet och ankommer Abell Point Marina omkring kl. 16.00.

Fakta

Seglingsrutten variera från det beskrivna programmet beroende på väder och vind. Du är också välkommen att komma med egna ruttförslag om du har särskilda önskemål, men i slutändan är det kaptenen som bestämmer vad som är lämpligt för dagen.

De tre hytterna ombord kan hyras individuellt, men det går också bra att hyra alla tre hytterna och därmed hela yachten med besättning. Perfekt för äventyrslystna familjer eller flera par som reser tillsammans.


Turen startar måndag och fredag kl. 09.00 från Abell Point Marina

Pris per person

3 dagar från 9.700 kr

Priset inkluderar:

 • 3 dagars kryssning på Whitsunday Bliss enligt program
 • Liten grupp, max 6 personer
 • Kapten och kock ombord
 • Alla hytter med eget badrum, AC m.m
 • Alla måltider, kaffe/te och vatten
 • Lån av snorklingsutrustning
 • Möjlighet att dyka
 • Nationalparksinträden och övriga marina avgifter