Australien - Tasmanien - Cradle Mountain National Park - Dove Lake (7)_0

Vandring i Cradle Mountains

Upplev vackra Cradle Mountains på Tasmaninen genom denna guidade vandringstur.

6 dagar från 22.900 kr

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Det absolut bästa sättet att uppleva Tasmaniens storslagna natur är med vandringskängorna på. Denna guidade vandring sträcker sig över sex hela dagar och ni kan vänta er spektakulära naturscener. Under vandringen övernattar ni i finaCradle Huts längs vägen och varje kväll serveras god mat med lokalt vin från Tasmanien.

Läs mer om denna vackra vandring i programmet nedan

Det praktiska
Turens längd: 6 dagar och total vandring är 59 km
Start & slut: Turen startar och slutar i Launceston och det ingår transfer till nationalparken
Gruppstorlek: 4-10 personer
Avgångar: oktober - april

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Program

Det absolut bästa sättet att uppleva Tasmaninens storslagna natur är med vandringskängorna på

Dag 1: Waldheim till Barn Bluff

Vandring: 12 km – 7 timmar
Tidigt på morgonen är det dags hoppa in i minibussen och bege er tillsammans med övriga i gruppen till Cradle Mountain National Park. Efter en snabb check av utrustning är det dags att bege er iväg till fots och ni börjar er vandring på förmiddagen. Från Waldhei i Cradle Valley går ni genom tempererad regnskog, förbi krater sjöar och den tuffaste stigningen genomförs under vandringens första sträcka. På toppen kommer ni till Marion´s Lockout och här ifrån är det fantastisk utsikt (om vädret tillåter) över Cradle Mountain och Dove Lake. Det är värt all möda som det är uppför, det kommer ni att upptäcka när ni ser vyn över nationalparken.

Om vädret är fint äter ni lunch vid rofyllda Plateau Creek innan ni vandrar ytterligare fyra timmar kring foten av Cradle Mountain. Större delen av vandringen går genom exponerat högland som vid fint väder ger en fantastisk utsikt över området. Vid vid sämre väder kan det vara en del motvind. Tidigt på kvällen ankommer ni till lodgen. Där kan ni vila fötterna medan ni njuter av utsikt, god mat och lokalt vin.

Dag 2: Barn Bluff till Pine Forest Moor

Vandring: 12 km – 6 timmar
Dagens vandring går genom ett flackare landskap, där endast ett par sträckor är exponerade. Ni går över våtmarker via spångar. För de som vill och önskar görs en liten extra tur till Lake Will. Under dagen passerar ni dalar där det en gång legat stora glaciärer. Ni ankommer till Pine Forest Moor Hut på eftermiddagen och kan eventuellt få tid att sträcka ut en liten stund på sängen innan det serveras en trevlig middag på lodgen.

Dag 3: Pine Forest Moor till Pelion Plains

Vandring: 10 km – 5 timmar
I dag börjar vandringen med en långsam nedstigning till foten av Mount Pelion och därefter vidare ned till Forth River. Lunchen intas längs med floden. Snart kommer ni upp på höglandet igen och får en fantastisk utsikt över Mount Oakleigh. I området finns det flertalet extra turer att gå för de som har mycket energi och mer vandringslust.

Dag 4: Pelion Plains – Kia Ora

Vandring: 7 km – 3,5 alt. 5 timmar
Dagen startar med en lättare klättring till Pelion Gap och härifrån är det fantastisk utsikt både tillbaka mot norr och framöver mot söder. Idag finns en valmöjlighet. För dem som önskar en lättare vandring går turen direkt från Pelion Gap i lätt lutning ned till lodgen vid Kia Ora. För de som önskar lite mer utmaning tar den andra guiden med er på en annan längre väg till lodgen. Räkna med ytterligare två timmars vandring.

Dag 5: Kia Ora – Windy Ridge

Vandring: 9 km – 4 timmar
Vattenfall och majestätiska skogar är temat för dagens vandring. Från Kia Ora Hut går ni genom områdets äldsta skog och passerar under vägen gamla stugor. Ni ser gamla barrträd som är upp till 2000 år gamla. Rutten tar er vidare till Mersey River där ni äter lunch med utsikt till nationalparkens vackraste vattenfall. På eftermiddagen vandrar ni via Du Cane Gap för att sedan fortsätta längs med det spektakulära Falling Mountain fram till Windy Ridge Lodge där ni ska övernatta.

Dag 6: Windy Ridge – Lake St Clair

Vandring: 9 km – 3 timmar
Lake St Clair är Australiens djupaste sjö och som mycket annat i området har sjön blivit skapad av glaciärerna i sin tid. Vandringen går mestadels genom sval lummig eukalyptusskog. Från skogen ankommer ni till sjöns norra ände och vandraräventyret avslutas med en vacker båtfärd över sjön. Sjön är 17 km lång och efter lunch kliver ni på båten som tar er till Cynthia Bay. Här väntar er transfer tillbaka till Launceston.

Se alla dagar

Pris

6 dagar från 22.900 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Australien - Tasmanien - Cradle Mountain National Park (2).jpg

Tasmanien runt med bil

Denna tur är för er som vill ha friheten att uppleva Tasmaniens vackra natur i egen takt.

6 dagar från 4.650 kr

Luftfoto af Wineglass bay, Tasmanien, Australien

Kryssning Tasmanien

Följ med på en oförglömlig kryssning längs Tasmaniens vackra och avlägsna sydostkust.

8 dagar från 36.400 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Australien - Tasmanien - Hogarth Falls

Hike & Drive på Tasmanien

  • Fantastisk natur på Tasmanien
  • Mat och vin i världsklass
  • Storstadsupplevelse i Sydney
     

16 dagar från 36.900 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png