Sydafrika - Cape Town - Bo Kaap (2).jpg

Därför älskar våra experter Sydafrika

MyPlanets Sydafrikaexperter kan inte få nog av landet. Även efter åtskilliga resor i regionen finns det alltid något nytt och spännande att uppleva. Men vad är det som gör Sydafrika så lockande? På kontoret en dag samlade vi våra experter och ställde just denna fråga, som gav många olika svar.

Lene:

För mig är det först och främst naturen som lockar. Sydafrika har allt. Landskapet sträcker sig från kuperade berg och vacker klippkust till soliga slättmarker och orörda skogar. Och sen är det naturligtvis även det fantastiska djurlivet. Safari i Sydafrika, Namibia och Botswana är av absoluta världsklass, och det är också lättillgänligt att åka på. Infrastrukturen i både Sydafrika och Namibia är tillräckligt bra för att man ska kunna köra själv, och du kan bo på mysiga safarilodges mitt i naturen. Men detta är inte allt. Du kan även snorkla med valhajar, paddla kajak intill pingviner och sälar eller vandra längs vackra leder genom de varierande landskapen. För att inte tala om att uppleva det forsande dånet från Victoriafallen på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe eller känslan av att ljudlöst glida fram genom Okavangodeltats lugna vatten i Botswana. Du kan till och med avsluta med en badsemester i Sydafrika om du vill. För naturälskare blir det inte bättre än så här, och som en extra bonus fungerar det bra att resa till Sydafrika året runt.

Lene:

Naturen är fantastisk i Sydafrika, och det är klart en av anledningarna till att jag reser tillbaka om och om igen. Men det är även för Sydafrikas spännande historia och kultur som jag återvänder. Det är fantastiskt att promenera genom Bo-Kaapområdet i Kapstaden – där man tydligt märker den muslimska kulturen som slavar fört med sig från Sydostasien och Madagaskar. Eller besök de gamla guldgrävarstäderna som Pilgrim’s Rest och förflyttas till guldfeberns tidsålder. Du kan också besöka en stad nära Isandlwana i Zululand och lära dig om deras kultur, som har ändrat sig mycket under de senaste 150 åren. Det är i stor utsträckning upplevelser som dessa som gör Sydafrika till en av mina favoritdestinationer.

Caroline:

För mig handlar det lika mycket om stämningen i landet. Människor är bara så snälla och tillmötesgående. Det är enkelt att komma i kontakt med lokalbefolkningen. Speciellt om du bor på ett Bed&Breakfast eller i små safarilodges, där familjen välkomnar dig till sitt hem. Det är en utmärkt möjlighet att lära sig om vardagen i Sydafrika från invånarnas perspektiv och få unika och autentiska erfarenheter. Jag känner mig alltid bekväm i Sydafrika och jag tycker att man får riktigt mycket för pengarna i denna del av världen.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png