^
  • 10 största sevärdheterna i Sydafrika

10 största sevärdheterna i Sydafrika

 

1. Kapstaden och Kaphalvön

Kapstaden och Kaphalvön upp till Kapudden är berömda för den vackra utsikten, kändistäta stränder, Taffelberget, valsafari, shopping i världsklass, nattliv, mat & vin – och den tillbakalutade atmosfären.

2. Cape Winelands

Upptäck Sydafrikas prisbelönta viner och ge dig ut på en mysig tur längs någon av Kaphalvöns vinleder, med ett pärlband av historiska småstäder och grönskande dalar.

3. Garden Route

Den berömda Garden Route har fått smeknamnet Sydafrikas Eden. Området bjuder på spektakulära naturupplevelser och pittoresk utsikt och lockar såväl äventyrare som friluftsfantaster.

4. Johannesburg

Sydafrikas pulserande, afrikanska hjärtslag slår extra högt i "Guldstaden", som bjuder på oändliga tillfällen till shopping, underhållning, guidade turer om frihetskampen och restaurangupplevelser.

5. Kruger National Park

Den här världsberömda nationalparken omfattar nästan två miljoner hektar och rymmer sexton ekosystem. Möt The Big Five under en jeepsafari eller en rundvandring till fots.

6. Durbanstranden

För dig som gillar att koppla av och njuta av solen har Sydafrikas solskensstad något att erbjuda hela familjen – gyllene stränder, surfing och en marinpark.

7. Robben Island

Öns mest berömda fånge, Nelson Mandela, har förvandlat den här brutala institutionen till en symbol för människans triumf över förtryck och motgångar.

8. Soweto

Sydafrikas största och mest kända township var en viktig grogrund för motståndsrörelsen mot apartheid. Besök platser som spelade en stor roll för frihetskampen och provsmaka den lokala cuisinen på en shebeen (townshiprestaurang).

9. Panoramarutten med Blyde River Canyon

På Panoramarutten ligger Blyde River Canyon som är mest känt för God's Window – panoramautsikten som gör att området passar perfekt till sightseeing med bil eller en spektakulär vandringstur.

10. Vilda kusten

Vilda kusten har ett kargt och otyglat landskap och erbjuder allt från övergivna stränder till delfinmöten, rid- och vandringsstigar, mysiga hotell, golfbanor och kasinon – och Hole-in-the-Wall. Området har en mystisk historia och har tydligt formats av sitt arv från xhosa folket.

Läs här om våra resor till Sydafrika!