^
 • Sydafrikas höjdpunkter

  15 dagar från 29.900 kr

 • Sydafrikas höjdpunkter

  15 dagar från 29.900 kr

 • Sydafrikas höjdpunkter

  15 dagar från 29.900 kr

 • Sydafrikas höjdpunkter

  15 dagar från 29.900 kr

 • Sydafrikas höjdpunkter

  15 dagar från 29.900 kr

 • Sydafrikas höjdpunkter

  15 dagar från 29.900 kr

Sydafrikas höjdpunkter

Börja med en storstadsemester i Kapstaden, kör därefter längs vackra Garden Route och avsluta med upplevelser på Panoramarutten och safari i Kruger National Park med The Big Five!

15 dagar från 29.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person för 2 vuxna från 33.500 kr
Priset inkluderar: Flyg, hyrbil och övernattningar

Drömmer du om att utforska Kapstaden, köra längs vackra Garden Route i egen bil och uppleva natursköna Panorama Route samt riktig safari i ett privat naturreservat vid Kruger National Park? Då är den stora rundresan i Sydafrika något för dig!

Du har en hyrbil till förfogande, vilket ger massor av frihet till att utforska allt som finns längs vägen. Vi har reserverat alla övernattningar för dig hemifrån, så det är både enkelt och bekvämt. Det enda du ska göra är att slappna av och njuta av Sydafrikas fantastiska natur och genuina vänlighet.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Din resa från Sverige till Sydafrika börjar.

Dag 2: Ankomst till Sydafrika

Du ankommer till Port Elizabeth vid middagstid. Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika, så det brukar inte vara några problem med jetlag. Väl på plats välkomnas du personligen och du får din personliga resplan. Därefter hämtar du hyrbilen och kör till staden Knysna där du har tre övernattningar på ett trevligt hotell.

Dag 3-4: Knysna

Dagarna i Knysna får du själv bestämma över, och med hela två dagar finns det många alternativ för att utforska hjärtat av Garden Route. Knysna som ligger vid Knysna-lagunen är omgiven av frodiga skogar, fridfulla sjöar och gyllene stränder. Det finns många aktiviteter i området så som vandring, cykling, besök på Knysna Elephant Park eller bara att njuta av fantastisk mat från havet, t.ex. färska ostron, som staden är känd för. 

Dag 5: Knysna – Montagu

Idag säger du farväl till Knysna och kör längs vackra Route 62 till staden Montagu som ligger i Sydafrikas berömda vinomårde. R62 som också är känd som världens längsta vinroute kommer att ta större delen av din dag, men du kommer att bli belönad med en fantastisk naturupplevelse! Om du vill hjälper vi dig gärna med att boka en övernattning i t.ex. Oudtshoorn, som är känt för sina strutsar, innan du kör vidare mot Montagu. Det ger dig lite mer tid till att uppleva området och de enastående droppstensgrottorna Cango Caves norr om Oudtshoorn.

Dag 6: Montagu – Kapstaden

Använd morgonen och förmiddagen till att utforska vingårdarna i området innan du sätter kurs mot Kapstaden. På vägen kan du naturligtvis stanna till i de kända vinstäderna Stellenbosch eller Franschhoek och njuta av en härlig lunch. I Kapstaden väntar tre nätter på ett mysigt B&B.

Dag 7-8: Kapstaden

Du bestämmer själv hur du vill använda dagarna för att uppleva Kapstaden, som med all rätt anses vara bland världens vackraste städer. Staden bjuder på många turistattraktioner där den mest kända ligger vid vattnet -  Victoria & Alfred Waterfront. Här finns det boutiquer och shoppingcenter, marknader, teatrar, biografer, barer, restauranger, hotell, ett akvarium samt South African Maritime Museum. Det är en speciell stämning – framförallt på kvällen. Ett annat alternativ är att ta linbanan till toppen av Table Mountain där du får en fantastisk utsikt över staden och havet. Området har dessutom många fina vandringsleder. 

Du kan också välja att ta bilen och köra längs den fantastiska kuststräckan Chapman’s Drive ner till Godahoppsuppden. På vägen passerar du den mysiga lilla staden Simon’s Town. Staden är full av historia, och på stranden Boulders Beach som ligger i närheten håller en stor pingvinkoloni till. 

Du kan också besöka en township. Där får du uppleva de förhållanden största delen av Cape Towns befolkning lever under. Trots omständigheterna och fattigdom kommer du uppleva det sydafrikanska folkets livsglädje och entusiasm. Önskar du att få uppleva en township bör du följa med på en arrangerad tur, inte på egen hand! 

Dag 9: Kapstaden – Panorama Route

Du njuter av den sista frukosten i Kapstaden och kör till flygplatsen där hyrbilen lämnas in. Härifrån fortsätter resan norrut till staden Hoedspruit som är utgångspunkt för dina upplevelser på vackra Panorama Route, och sist men inte minst safari vid Kruger. I Hoedspruit blir du hämtad på flygplatsen och körd till härliga Iketla Lodge där du ska spendera de kommande två nätterna. Lunch och middag är inkluderat under din vistelse här samt möjligheten att följa med på guidade vandringar på lodgens område. 

Dag 10: Heldagstur till Panorama Route

Dagen bjuder på en guidad heldagstur på Panorama Route. Med sina dramatiska klippformationer och djupa raviner som står i kontrast till det platta landskapet runt omkring, är Panorama Route bland de vackraste områdena i Sydafrika. Det är här du hittar den storslagna ravinen Blyde River Canyon som skär sig 60 km genom landskapet innan den försvinner ut på låglandet på andra sidan bergen. Det är också här du kan besöka utsiktspunkten God’s Window. Namnet är väl genomtänkt, utsikten ut över ravinen långt under dig är inget annat än magnifik. 

Dag 11: Iketla Lodge – Safari vid Kruger

Efter frukosten blir du körd genom Blyde River Canyon till Balule som är ett av många naturreservat och som gränsar till den världsberömda Kruger National Park. Det finns inget staket mellan Balule och Kruger, och det är därför fritt fram för djuren att gå mellan områdena. En fördel med att bo i de privata reservaten är också att man på de arrangerade safariturerna får köra off road, och därmed komma ännu närmare de vilda djuren. I Balule bor du på det fina och stämningsfulla Mohlabetsi Safari Lodge, där värdparet Alma och Tony tar hand om dig de kommande tre nätterna. Alla måltider samt två safaris per dag är inkluderade och efter en härlig lunch åker du på eftermiddagen din första safaritur i jakten på vilda djur. 

Dag 12-13: Safari vid Kruger

Dagarna på Mohlabetsi Safari Lodge är i safarins tecken. Du går upp med solen och tillsammans med lodgens övriga gäster beger du dig ut på ditt första game drive i reservatet i jakten på Afrikas vilda djur. Du har naturligtvis en erfaren guide med dig som hjälper till att lokalisera djuren. När du kommer tillbaka till lodgen väntar frukosten och det finns tid till avslappning och att tänka på morgonens upplevelser. I slutet av eftermiddagen beger du dig återigen ut på safari i öppna fordon för att leta efter lejon, elefanter, noshörningar och alla de andra vilda djuren i området. Middagen avnjuts på lodgen samtidigt som mörkret sakta sänker sig över bushen. 

Dag 14: Avresa från Sydafrika

Det är dags för en sista safari innan frukosten. Därefter körs du till flygplatsen i Hoedspruit, där du med ett stopp i Johannesburg påbörjar din resa hem till Sverige. 

Dag 15: Ankomst till Sverige

Idag ankommer du till Sverige efter ett spännande äventyr i Sydafrika. 

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Lågsäsong  fr. 33.500 kr  fr. 29.900 kr
 Högsäsong  fr. 34.900 kr  fr. 31.500 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige – Sydafrika t/r
 • Inrikesflyg Kapstaden - Hoedspruit, Hoedspruit - Johannesburg
 • Flygskatter
 • Personligt mottagande på flygplatsen i Sydafrika
 • 7 dagars bilhyra Port Elizabeth – Kapstaden inkl. fria km, försäkring och GPS
 • 3 nätter i Knysna inkl. frukost
 • 1 natt i Montagu inkl. frukost
 • 3 nätter i Kapstaden inkl. frukost
 • Transfer Hoedspruit flygplats – Iketla Lodge o/w
 • 2 nätter på Iketla Lodge inkl. frukost, middag, gratis te och kaffe hela dagen samt div. aktiviteter *
 • Heldagsutflykt till Panorama Route med engelsktalande guide
 • Transfer Iketla Lodge – Mohlabetsi Safari Lodge o/w
 • 3 nätter på Mohlabetsi Safari Lodge inkl. alla måltider, gratis te/kaffe samt 2 safaris per dag *
 • Transfer Mohlabetsi Safari Lodge – Hoedspruit flygplats o/w
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

* Notera att de flesta safarilodger har en åldersgräns på 6 år för barn​

Tillägg:

 • Envägshyra tillkommer på denna tur och betalas på plats
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

 

Säsonger
Maj till september räknas generellt som lågsäsong för resor till Sydafrika. Resterande del av året går under högsäsong. 
Pris för resor över jul och nyår är på förfrågan.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen. I Sydafrika har oftast safarilodgerna en åldersgräns på 6 år för barn. 

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se