Vy i solnedgång över berg och hus i Kapstaden, Sydafrika

Sydafrikas 10 främsta städer

Här har våra Sydafrikaexperter samlat ihop en översiktlig information om landets 10 främsta städer.

1. Kapstaden, Västra Kapprovinsen

Räknas som en av världens allra vackraste städer – en kuststad som helt enkelt har allt. Vackert omgiven av höga berg och med det böljande havet alldeles framför hänför Kapstaden de flesta. 

2. Johannesburg, Gauteng

Fick sitt uppsving i samband med en guldrush och är i dag landets finans- och underhållningscentrum. Här ligger också townshipen Soweto som har stor betydelse i den sydafrikanska historien.

3. Durban, KwaZulu-Natal

Om du är på jakt efter ett hett resmål – välj Durban! Durban fullkomligt sjuder av aktivitet – det gäller allt från det heta nattlivet till stränderna, den kaxiga kulturmixen och stans berömda curry!

4. Pretoria, Gauteng

Trots den pampiga fasaden med en rad ambassader, monument och museer är det här egentligen en sporttokig stad med massor av underhållningstillfällen på teatrar, musikarenor och nattklubbar.

5. Port Elizabeth, Östra Kapprovinsen

Den här tillbakalutade metropolen är känd för sin vänlighet och gästfrihet – och de vackra stränderna.

6. Bloemfontein, Fristatsprovinsen

I hjärtat av Fristatsprovinsen hittar du den historiska och välkomnande staden Bloemfontein, som även kallas "Rosornas stad".

7. Nelspruit, Mpumalanga

Nelspruit är den blomstrande porten dit man flyger till för att besöka Kruger National Park och de världsberömda safariparkerna i Sabi-Sabi.

8. Kimberley, Norra Kapprovinsen

Den här anrika staden är byggd på diamanter och här hittar du bland annat Kimberleys gruvmuseum och gruvan "Det stora hålet".

9. Polokwane, Limpopo

Polokwane betyder "Fredsplats" och visar vägen till Great Limpopo Transfronteir Park och äventyren i Vhendas mystiska landskap.

10. Pietermaritzburg, KwaZulu-Natal

Den här hinterlandstaden i KwaZulu-Natal är mycket uppskattad för sin historia, kolonialkänsla och de pittoreska omgivningarna.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Passande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png