^
 • Soweto och Apartheid Museum

  Från 1.150 kr

 • Soweto och Apartheid Museum

  Från 1.150 kr

Soweto och Apartheid Museum

På denna heldagstur till Soweto får du se alla de kända platserna och sevärdheterna samt lära dig mer om dess politiska betydelse.

Soweto är egentligen en samling av flera townships som bildades i utkanten av Johannesburg under 30-talets apartheid. Bostadsområden inne i staden där svarta bodde, reserverades för vita och de boende förflyttades ut till dagens Soweto. Idag bor här över 2 miljoner människor och har på grund av sättet den bildades, stor politisk betydlese och rik historia. 

Du blir upphämtad av buss med AC på eller i närheten av ditt centrala hotell i Johannesburg. Turen tar dig sedan bland annat till The June 16 Memorial Acre faces Morris Isaacson High School, varifrån upproret The Soweto Uprising startade 1976, samt Nelson Mandelas hus som idag går under namnet Mandela Family Museum. 

Njut av en god lunch (ej inkluderat) på någon lokal restaurang innan det är dags att åka vidare till The Apartheid Museum. Museet öppnade 2001 och är ett måste för alla som vill få en förståelse för hur apartheid i Sydafrika verkligen såg ut och har påverkat landet. Museet visar också hur man idag hanterar det förtryck som varit och hur man arbetar för att tillsammans skapa ett Sydafrika som inkluderar alla.

Museet är turens sista stopp och bussen kör dig sedan tillbaka till ditt hotell Johannesburg efter en lång dag av starka intryck. 

OBS! Då Apartheid Museum är stängt på måndag går turen tisdag-fredag. Vill du ha turen som privat tur går det också att arrangera. Fråga din säljare om pris. 

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Pris per person

Dagstur från 1.150 kr

Priset inkluderar:

 • Inträde till Apartheid Museum, Nelson Mandela Museum & Hector Petersen Memorial
 • Besök vid flera kända platser av politisk och historisk betydelse 
 • Transport i buss med AC
 • Engelsktalande guide
 • Transfer t/r