^
 • South Australia med husbil

  17 dagar från 14.900 kr. Inkl. flyg, hyra av husbil, hotellnätter samt guidad tur

  Rabatt!

  Boka din resa till South Australia senast 15/11 och få 1.000 kr i rabatt per person.

 • South Australia med husbil

  17 dagar från 14.900 kr. Inkl. flyg, hyra av husbil, hotellnätter samt guidad tur

  Rabatt!

  Boka din resa till South Australia senast 15/11 och få 1.000 kr i rabatt per person.

 • South Australia med husbil

  17 dagar från 14.900 kr. Inkl. flyg, hyra av husbil, hotellnätter samt guidad tur

  Rabatt!

  Boka din resa till South Australia senast 15/11 och få 1.000 kr i rabatt per person.

 • South Australia med husbil

  17 dagar från 14.900 kr. Inkl. flyg, hyra av husbil, hotellnätter samt guidad tur

  Rabatt!

  Boka din resa till South Australia senast 15/11 och få 1.000 kr i rabatt per person.

South Australia med husbil

South Australia bjuder på en mängd olika upplevelser, och i en husbil har du friheten att utforska denna lite förbisedda stat helt i ditt eget tempo.

17 dagar från 14.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 18.900 kr
 

Priset inkluderar: flyg, hyra av husbil, hotellnätter samt guidad tur

Resan börjar i Adelaide, som bjuder på ett rikt kulturliv och en äkta passion för god mat och vin. Men Adelaide erbjuder också möjlighet att simma med delfiner, njuta av utsikten från taket på stadens berömda stadio och komma nära Australiens unika djurliv. Du hämtar husbilen i Adelaide och sedan ligger alla vägar öppna. Kanske lockar de berömda vinområdena som Barossa Valley, McLaren Vale, Coonawarra och Clare Valley. Eller går drömmarna kanske mer i rikning åt stora naturupplevelser som Flinders Ranges steniga outback eller den avlägsna Eyre Peninsula där du kan simma med sjölejon och vithajar? Men du behöver faktiskt inte välja mellan det ena eller det andra. I South Australia ligger sevärdheterna så nära varandra att du har möjlighet att uppleva alla höjdpunkter i denna fantastiska stat på dina 10 dagar med husbil. Resan fulländas med en tvådagarstur till Kangaroo Island. Där får du uppleva ett spektakulärt landskap och ett ovanligt rikt djurliv med bland annat kängurur och koalor.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige sätts kursen mot Australien, South Australia och Adelaide. 

Dag 2: Ankomst till Adelaide

Efter ett byte av flyg i Qatar, fortsätter du direkt till Adelaide. Flygplatsen ligger inte långt från stan, så det dröjer inte länge innan du kan checka in på ditt centralt belägna hotell. Resten av dagen är fri för att vila upp dig efter resan. Du kan också välja att ta en promenad för att känna på stämningen i den här charmiga staden som, till skillnad från andra större städer i Australien inte grundades av straffångar. Här var det istället frivilliga immigranter, särskilt från Tyskland, som drev Adelaides utveckling framåt. Senare kom fler immigranter från England och övriga Europa till Adelaide. Resultatet är en vacker stad fylld med parker och med tydliga europeiska rötter, vilket återspeglas i de vackra, anglikanska kyrkorna.

Dag 3-12: Husbil i South Australia

Du hämtar husbilen i Adelaide och snart har du lagt storstaden bakom dig. Vart du sedan kör är helt upp till dig. Kör du söderut från Adelaide är du snart omgiven av vingårdar i McLaren Vale. Fortsätt längre söderut till Victor Harbor där du från maj till oktober kan se valar alldeles nära kusten. Härifrån är det inte långt till Coorong som är en stor våtmark och ett utav South Australias mindre kända naturområden. Det är beläget mellan kusten och Lake Alexandrina och lockar en mängd olika sorters fåglar. Ännu längre söderut erbjuder Mount Gambier färgstarka vulkaniska sjöar innan du kör vidare in i ett utav världens bästa Cabernet Sauvignon-områden, Coonawarra. Härifrån kan du resa vidare norrut, eller så väljer du att korsa gränsen till närliggande Victoria för att utforska Great Ocean Road och Grampians National Park.

Eller åk norrut från Adelaide till de berömda vinområdena Barossa Valley och Clare Valley. Till gott vin hör god mat och områdena är kända även för sin rika matkultur. Här har man fokus på lokala råvaror och allt håller mycket hög kvalitet. Det här är den perfekta platsen att bara stryka alla måsten och tillåta sig att njuta av en gourmetfrukost med tillhörande vin på en av de lokala vingårdarna. Fortsätt norrut mot Flinders Ranges där ökenlandskapet breder ut sig ända bort till horisonten och gamla, eroderade bergskedjor häver sig upp på de stora vidderna. Den naturliga amfiteatern Wilpena Pound är områdets största attraktion. Men med sin vilda natur och rika djurliv erbjuder Flinders Ranges mycket annat äventyr för naturälskare. Tillåter tiden det kan du ta en avstickare till den sällan besökta Eyre Peninsula. Här kan du simma med sjölejon och uppleva vithaj i sin naturliga miljö från en hajbur i vattnet innan du kör tillbaka mot Adelaide.

Dag 13: Adelaide

Husbilen lämnas av i Adelaide och denna natt bor du istället på hotell. Resten av dagen är fri åt att njuta av storstadens utbud av shopping, kultur och mat. Ät en god middag på någon utav Adelaides många topprestauranger eller ta en shoppingrunda på gågatan Rundle Mall. Du kan också hoppa på spårvagnen till Glenelg Beach Town där det finns mysiga kaféer, strandliv och möjlighet att simma med delfiner på en båttur. Du kan besöka djurparken Cleland Wildlife Park eller åka upp till taket av stadens stora stadio för att njuta av den fantastiska utsikten över Adelaide, havet och Adelaide Hills i fjärran.

Dag 14: Kangaroo Island

Fler äventyr väntar idag när du beger dit till Kangaroo Island på en guidad tvådagarstur. Först tar en buss dig söderöver längs Fleurieu-halvön till den lilla hamnstaden Cape Jervis, där färjan till Kangaroo Island avgår ifrån. Efter ca 45 minuter på färjan kommer du fram till ön, som är en av de mest orörda och djurrika områdena i Australien.

Det bor dock människor på ön, och den första upplevelsen på Kangaroo Island är en klassisk fårklippning utförd med otrolig snabbhet och precision av en professionell fårklippare på Robs Sheep Shearing. Efter det går turen först till den fantastiska stranden Pennington Bay och sedan vidare till Emu Ridge Eucalyptus Distillery där man utvinner eukalyptusolja. På Seal Bay får du se de sällsynta australiska sjölejonen som solar sig på stranden, innan resan går mot Kangaroo Islands lilla öken kallad Little Sahara. Utsikten från toppen av de stora sanddynerna är fantastisk och om du vill kan du åka nerför dem på en sandboard.

Senare på eftermiddagen anländer du till Vivonne Bay Lodge där du ska övernatta. Här har du möjlighet att paddla kajak, vandra, cykla eller bara slappna av en stund. Middagen består av en äkta australisk BBQ, som alla i gruppen hjälper till att tillaga. Snart lägger sig mörkret över ön och de många nattaktiva djuren börjar komma fram. Tillsammans med guiden kan du ge dig ut och leta efter känguruer, wallabies och possums innan dagen avslutas med ett glas lokalt, vin framför brasan i dina reskamraters sällskap.

Dag 15: Kangaroo Island och tillbaka till Adelaide

Idag handlar allt om natur. Efter frukost går turen till Hanson Bay Wildlife Sanctuary där du har möjlighet att få uppleva koalas och känguruer i sin naturliga miljö. Fortsätt till Flinders Chase National Park som förutom ett rikt djurliv även bjuder på de spektakulära klippformationerna Remarkable Rocks, vilka har eroderats till surrealistiska former av väder och vind. Flera fantastiska kustlandskap väntar på resan till Admirals Arch, där du kan ha tur att se de lokala pälssälarna leka i havet eller lapa sol på klipporna. Tillbaka på Flinders Chase Visitor Center väntar en trevlig BBQ-lunch.

Efter det åker du vidare till den vackra och avskilda stranden Stokes Bay. Om tiden tillåter har du också möjlighet att vandra vid Ironstone Hill för att leta efter wallabies och beundra den fantastiska utsikten över fastlandet. Under dagen kommer turen att återvända till färjeläget i Penneshaw, där du om du vill kan äta middag (ingår ej) innan resan tillbaka till ditt hotell i Adelaide.

Dag 16: Hemresa

Njut av den sista morgonen i Adelaide innan turen går mot flygplatsen där hemresan startar. Det finns naturligtvis möjlighet att förlänga resan med flera upplevelser i Australien om du önskar det. 

Dag 17: Ankomst till Sverige

Efter ett byte av flyg i Qatar fortsätter resan hem till Sverige och äventyert är över för den här gången. 

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Lågsäsong  fr. 18.900 kr  fr. 14.900 kr
 Mellansäsong  fr. 20.600 kr  fr. 15.900  kr
 Højsæson  fr. 28.900 kr  fr. 21.900 kr

 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige-Adelaide t/r
 • 3 nätter på centralt beläget turistklasshotell i Adelaide
 • 10 dagarshyra av Maui husbil med toalett och dusch inkl. fria km, personlig utrustning, utrustning till husbilen, lokala skatter och avgifter, 24 timers Roadservice Helpline, hyra av Like a Local tablet med GPS, relevant reseinformation m.m. 
 • Maui Inclusive Pack med självriskeliminering, WiFi inkl. 1 GB data, extra förare, picknickbord/stolar m.m.
 • 2-dagars guidad tur till Kangaroo Island inkl. helpension och transport från/till hotell i Adelaide 
   

Tillägg:

 • Visum
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

 

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Australien. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.* Du kan välja att resa i Premium Economy ena vägen och i economy andra vägen eller Premium Economy bägge vägar, summan är då det dubbla. Tala med din säljare.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se

Fler utflykter

Det bästa av Kangaroo Island

Kangaroo Island är en utav de bästa platserna i Australien för att uppleva djurlivet på riktigt nära håll.
2 dagar från 4.500 kr

Adelaide stadsrundtur

En härlig halvdagstur där ni kommer att få se alla Adelaides mest populära sevärdheter.
Dagstur från 400 kr

 

Barossa Valley och Hahndorf

Dagstur till Barossa Valley med vinprovning och besök i den tyska bosättningen Hahndorf.
Dagstur från 950 kr

 

Best of Barossa

Är du en vinälskare skall du absolut besöka Barossa Valley där stor del av de klassiska vinerna produceras.
Dagstur från 2.900 kr

Kangaroo Island highlights

Flyg från Adelaide till Kangaroo Island och upplev natuuren & det fantastiska djurlivet.
Dagstur från 4.500 kr

Kangaroo Island Adventure

Australiens bästa plats för att uppleva djurlivet på nära håll för den lite mer aktiva resenären.
2 dagar från 3.430 kr

 

Simma med delfiner i Adelaide

Simma med lekfulla delfiner i Glenelg strax utanför Adelaide. En upplevelse och minne för livet!
4 timmar från 710 kr

Fler utflykter

 • Det bästa av Kangaroo Island

  Kangaroo Island är en utav de bästa platserna i Australien för att uppleva djurlivet på riktigt nära håll.
  2 dagar från 4.500 kr

 • Adelaide stadsrundtur

  En härlig halvdagstur där ni kommer att få se alla Adelaides mest populära sevärdheter.
  Dagstur från 400 kr

   

 • Barossa Valley och Hahndorf

  Dagstur till Barossa Valley med vinprovning och besök i den tyska bosättningen Hahndorf.
  Dagstur från 950 kr

   

 • Best of Barossa

  Är du en vinälskare skall du absolut besöka Barossa Valley där stor del av de klassiska vinerna produceras.
  Dagstur från 2.900 kr

 • Kangaroo Island highlights

  Flyg från Adelaide till Kangaroo Island och upplev natuuren & det fantastiska djurlivet.
  Dagstur från 4.500 kr

 • Kangaroo Island Adventure

  Australiens bästa plats för att uppleva djurlivet på nära håll för den lite mer aktiva resenären.
  2 dagar från 3.430 kr

   

 • Simma med delfiner i Adelaide

  Simma med lekfulla delfiner i Glenelg strax utanför Adelaide. En upplevelse och minne för livet!
  4 timmar från 710 kr