^

Den Gyllene Triangeln

På denna resa får ni uppleva de tre mest populära delarna av Australien.

19 dagar från 25.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person för 2 vuxna från 30.500 kr
Priset inkluderar: flyg, inrikesflyg, övernattningar och en guidad utflykt

Fyra nätter i vackra Sydney med storstadspuls, operahuset och stränder. Fyra nätter med upplevelser i och runt Ayers Rock/Alice Springs samt 7 nätter i tropiska norr i staden Cairns med regnskog, barriärrev och äventyr. Sydney är delstatens huvudstad och den största staden i Australien med över fem miljoner invånare. Få städer i världen erbjuder så många härliga stränder, ett behagligt klimat året runt och ett fantastisk läge direkt vid inloppet. Trots fem miljoner invånare känns staden ganska 'liten' och den är lätt att ta sig runt i både till fots och med lokaltrafik.

Norr om Cairns vid området Cape Tribulation börjar den verkliga regnskogsupplevelsen. Här uppe når barriärrevet nästan ända in till stranden och ju längre söderut man kommer desto längre från land. Vi rekommenderar att ni har minst fem dagar här upp för att kunna uppleva både regnskogen och barriärrevet ordentligt.

Ayers Rock är kanske en av världens mest kända naturfenomen över 600 miljoner år gammmal, ca 350 m hög och över nio kilometer i omkrets. Uluru som den egentligen heter hos urinvånarna har en stark andlig betydelse för aboriginerna.

Förrutom Ayers Rock finns mycket mer att se och minst lika fascinerande är Kata Tjuta eller som det också kallas, The Olgas. Kata Tjuta är vackra runda bergsformationer som genom årtusenden har formats av vinden och sanden. Här är lätt att ta sig runt på egen hand på stigar och vandringsleder.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa Sverige

Avresa från Sverige.

Dag 2: Asien

Mellanlandning i Asien på vägen. Här finns möjlighet att stanna ett par dagar om önskemål finns. MyPlanet hjälper gärna med att boka stoppover i bland annat Dubai, Singapore, Bangkok eller Hongkong. 

Australien - New South Wales - Sydney

Dag 3: Sydney

Ankomst Sydney. Ta er på egen hand in till ert hotell. 

Dag 4-7: Sydney

De första fyra nätterna spenderar ni i Sydney. Ni bor på centralt 3-stjärnigt hotell i Sydney med gångavstånd till Darling Harbour, Sydney Operahouse, Harbour Bridge och Circular Quay med alla restauranger.

Passa på att gå på föreställning på operan, ta färjan ut till Manly Beach, njut av en härlig middag på någon av de fantastiska restaurangerna runt Circular Quay eller besök Sydney Aquarium.

Läs mer om våra föreslagna aktviteter längre ned på sidan. Dessa kan med fördel bokas hemifrån. 

Dag 7: Alice Springs

Efter fem härliga dagar i Sydney går flyget mot den röda öknen och Alice Springs och Ayers Rock.
Första natten spenderas i Alice Springs där ni bor på ett 3-stjärnigt hotell. Passa på att besöka denna historiska stad med bl.a School of the air, Royal Flying Doctor Service mm. Boka en guidad rundtur hemifrån.

Dag 8-10: Äventyrstur i tält

Ni hämtas tidigt på morgonen för en tre-dagars äventyrstur som tar er från Alice Springs vidare ut i den röda öknen mot Ayers Rock, The Olgas, Kings Canyon, "The Lost City" och "Garden of eden".

Upplev solnedgången över Ayers Rock, njut av berättelserna framför lägerelden på kvällen och/eller sov under bar himmel i din sovsäck.

Övernattningarna sker i enkla permanenta campingtält och all mat och dryck är inkluderad under dessa tre dagar. Turen är av det enklare slaget där man får hjälpa till med t.ex matlagning och vedplockning.

För er som önskar en guidad tur med lite mer komfort när det gäller boendet så rekommenderar vi en tur där ni bor på hotell (för tillägg se nedan) Det finns olika alternativ att välja mellan; Budget upp till First Class.

På dag tre återvänder ni till Alice Springs. Här övernattar ni en natt innan ni flyger vidare på nya ävntyr.

Dag 11-17: Cairns och tropiska norr

Efter fyra fantastiska dagar i den röda öknen går idag flyget mot det tropiska området i nordöst med staden Cairns.

Här kommer ni att bo vid underbara Trinity Beach ca 20 min norr om Cairns i direkt anslutning till stranden.

Dag 18: Hemresa

Hemresa från Cairns.

Dag 19: Ankomst Sverige

Ni ankommer till Sverige runt middagstid.

Karta

Pris per person

 Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Ord. säsong  fr. 30.500 kr  fr. 25.900 kr 
 Högsäsong  fr. 32.500 kr  fr. 28.100 kr

 

Priset inkluderar:
 

 • Flyg Sverige- Australien t/r
 • Inrikesflyg Sydney-Alice Springs, Alice Springs-Cairns
 • Flygskatter
 • 4 nätter på centralt hotell i Sydney
 • 2 nätter på centralt hotell i Alice Springs
 • 3 dagars äventyrstur vid Ayers Rock, the Olgas och Kings Canyon inkl. övernattning i tält, 2 x frukostar, 3 x luncher,
  2 x middagar, lokal guide, transport till/från hotell i Alice Springs
 • 7 nätter på Blue Lagoon Resort, Trinity Beach inkl (gäller de flesta perioderna) 1 flaska mousserande vin vid ankomst, gratis WiFi och tennishyra samt sen utcheckning
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Uppgradering till hotellalternativ i Ayers Rock, fr 1.900 kr
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Visum till Australien 250 kr
   

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Australien. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se

Fler utflykter

Fler utflykter