^

Natur, djur och vin i Australien

Kombinera fantastiska naturupplevelser med Australiens bästa vinområden. Massor av spännande utflykter inkluderade utmed vägen. 

15 dagar från 27.600 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 33.000 kr 
Priset inkluderar: flyg, övernattningar, bilhyra samt guidade utflykter

Resan börjar i den trevliga storstaden Adelaide, vilken också är utgångspunkt för en guidad tur till det världsberömda vinområdet Barossa Valley. Från Adelaide fortsätter du med bil genom vinområdet McLaren Vale till Kangaroo Island, där du har gott om tid att utforska det unika landskapet och det rika djurlivet. Väl tillbaka på fastlandet besöker du den charmiga, lilla tyska staden Hahndorf i Adelaide Hills. Resan fortsätter sedan genom genom landskap med gamla utdöda vulkaner, mäktiga grottor och utspridda vinområden, fram till staten Victoria.

Här besöker du The Grampians som är ett av de mest storslagna, men också förbisedda naturområdena i södra Australien. Tillbaka vid kusten igen och här väntar Great Ocean Roads dramatiska bergformationer, tempererade regnskogar och mysiga små städer. Du har gott om tid att njuta av området då du har flera nätters boende längs kusten. Fortsätt via den populära Mornington Peninsula till Melbourne. Här åker du bland annat på en tur tillsammans med en koalaforskare och får chans att se både koalor och känguruer.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige sätts kursen österut mot Singapore.

Dag 2: Ankomst till Adelaide

Efter ett byte av flyg i Singapore fortsätter du till Adelaide dit du anländer på kvällen. Vid ankomsten till Adelaide flygplats välkomnas du av en representant för Rest Australia Tours och du får en välkomstmapp med inspiration och reshandlingar. Du kan också ställa eventuella frågor du har. Det är inte långt från flygplatsen till ditt centralt belägna hotell där du kan vila ut efter resan. 

Dag 3: Dagstur till Barossa

Du får de första intrycken av Australiens vackra natur redan idag, när du lägger storstaden bakom dig och åker på en guidad rundtur i det världsberömda vinområdet Barossa Valley. Här produceras några av Australiens bästa viner, och då särskilt rödvin gjort på Shiraz-druva samt vitvin gjort på Chardonnay. Riesling härifrån har också blivit mer och mer uppmärksammat på senare år och fått erkännande världen över. Du får självklart möjlighet att smaka på dessa fantastiska viner när du besöker vingårdarna TeAro Estate, prisbelönta Pindarie samt Lambert Estate. Lunch serveras på Lambert Estate och består av en läcker 2-rätters meny gjord på lokala råvaror. Du kan också se fram emot ett besök på Maggie Beer Farm Shop, ett måste när du är i Barossa Valley, samt utsikten från Mengler Hill Lookout, innan turen senare på dagen återvänder till Adelaide.

Väl tillbaka i Adelaide kan du bara njuta av atmosfären i den här charmiga lilla storstaden. Till skillnad från andra större städer i Australien har Adelaide inte grundats av straffångar utan främst av tyska immigranter. Idag är Adelaide en vacker stad fylld med parker, stora anglikanska kyrkor och en mängd bra restauranger.

Dag 4: Adelaide – McLaren Vale – Kangaroo Island

Det är upplagt för fler vinupplevelser idag när du hämtar hyrbilen på morgonen och kör söderut mot McLaren Vale. Området är särskilt känt för sina viner på Shiraz, Cabernet sauvignon, Grenache, Merlot och Chardonnay, men nyskapande vingårdar exprimenterar också med andra druvor och blandningar. Stanna och smaka på den senaste skörden på områdets vingårdar innan resan fortsätter till Cape Jervis. Här går färjan mot ett av Australiens mest spännande naturområden, Kangaroo Island.

Kangaroo Island har länge varit isolerat från fastlandet, vilket har skapat en ovanligt orörd natur samt ett enormt rikt djurliv. Med två nätter på Kangaroo Island och tillgång till bil, har du gott om tid att utforska denna underbara plats helt i din egen takt.

Körsträcka: ca 190 km via McLaren Vale

Dag 5: Kangaroo Island

Hur du väljer att spendera dagen är helt upp till dig. Besök exempelvis klippformationen Admiral Arch där du också kan se nyzeeländska pälssälar ligga och lapa sol på klipporna. Flera fantastiska formationer väntar vid berömda Remarkable Rocks, där naturen har format klipporna till vackra, surrealistiska skulpturer. Du kan också titta efter koalor, känguruer och en mängd andra djur i Hanson Bay Wildlife Sanctuary, njuta av stranden vid Pennington Bay eller klättra upp på sanddynerna i öns lilla öken Little Sahara. På Emu Ridge Eucalyptus Distillery kan du se hur man utvinner och använder eukalyptussaft och på Clifford's Honey Farm kan du lära dig allt om öns mycket speciella öl. Möjligheterna är många och dagen är din att fylla med det du helst önskar se och göra. Natten spenderas på Kangaroo Island.

Dag 6: Kangaroo Island – Hahndorf

Du lämnar Kangaroo Island den här morgonen, men på väg till färjan är det värt att göra ett stopp vid Vivonne Bay vilken är en av de vackraste stränderna i Australien. Härifrån är det heller inte långt till Seal Bay Conservation Park där de sällsynta australiska sjölejonen vanligtvis håller till. 

När du är tillbaka på fastlandet igen fortsätter resan förbi vinodlingar mot Adelaide Hills och den mysiga staden Hahndorf. Detta är en av Australiens äldsta och bäst bevarade tyska småstäder som berättar historien om de många tyska immigranter som koloniserade denna del av Australien. Hahndorf är ett populärt utflyktsmål för invånarna i Adelaide, vilka kommer hit för att njuta av de historiska byggnaderna, mysiga kaféerna och alla småaffärer som finns här. Du har gott om tid att njuta av atmosfären då natten tillbringas i staden.

Körsträcka: ca 320 km 

Dag 7: Hahndorf – Halls Gap

Fortsätt österut genom landskap med böljande kullar till Murray Bridge. Det är värt att göra ett kort stopp i staden, som är vackert belägen bredvid floden Murray River. Här kan du se gamla hjulångare och privata husbåtar sakta ta sig fram längs floden. Murray River slingrar sig 2.500 km från de australiska alperna och genom södra Australien, innan den rinner ut i Lake Alexandrina vid havet.

Gradvis blir landskapet allt mer öde ju längre åt öster du kommer. Detta är ett område som kännetecknas av gamla vulkaniska landskap och stora grottensystem, men också av bördig mark och vinområden. Här hittar du bland annat vingårdarna Limestone Coast och Coonawarra, där den senare är känd för att producera några av landets bästa rödviner på Cabernet Sauvignon. Fortsätt in i Victoria till Halls Gap som ligger i hjärtat av The Grampians. Med sina fantastiska skogklädda berg, magnifika utsikt, brusande vattenfall och rika djurliv är The Grampians ett av de mest spektakulära naturområdena i Victoria. Trots det är det konstigt nog få turister som hittar hit. På väg till ditt hotell kan det rekommenderas att ta en liten omväg förbi vackra McKenzie Falls. Därefter är resten av dagen fri att utforska området på egen hand och du har bland annat chans att få se emus, känguruer och kookaburras.

Körsträcka: ca 480 km 

Dag 8: Halls Gap – Port Fairy – Port Campbell

Det är värt att gå upp tidigt på morgonen för att få uppleva The Grampians även i det vackra gryningsljuset. Fortsätt sedan resan till den charmiga fiskebyn Port Fairy som ligger ute vid kusten. Förutom att vara en av landets viktigaste fiskehamnar bjuder staden även på spännande butiker, gallerier och mysiga kaféer.

Från Port Fairy kör du nu ut på Great Ocean Road, där havet har gnagt sig in i klipporna och skapat en av världens mest dramatiska kuststräckor. Det finns många trevliga stopp att göra utmed vägen, exempelvis vid London Bridge, innan du kommer till Port Campbell där du bor ska övernatta. Port Campbell är en trevlig liten kuststad omgiven av vacker natur och med många små bra restauranger.

Körsträcka: ca 290 km via Port Fairy

Dag 9: Port Campbell – Great Ocean Road – Torquay

Flera storslagna vyer väntar idag när du fortsätter österut på Great Ocean Road. De tolv apostlarna är den mest kända klippformationen utmed vägen, men det finns flera bra stopp att göra. Du har gott om tid att njuta av denna körsträcka, så se till att stanna ofta och kanske ta en promenad längs några av de vackra stränderna. Det är också värt att utforska Great Otway National Park som pryds av Australiens äldsta fyr. Nationalparken bjuder också på frodig, tempererad regnskog med forsande vattendrag och stora ormbunkar. Blanket Bay är också värt ett stopp. Djurälskare bör också stanna till vid Conservation Ecology Center där det är möjligt att lära sig mer om Australiens unika djurliv. Slutdestination idag är den lilla staden Torquay, där du kan avrunda dagen med en middag ackompanjerad av vacker utsikt på någon utav restaurangerna längs vattnet. 

Körsträcka: ca 200 km 

Dag 10: Torquay – Mornington Peninsula

Med sitt innovativa, lokala kök och mysiga uteserveringar är Mornington Peninsula ett populärt utflyktsmål för Melbourne-borna. Från hotellet kör du till Queenscliffe, där en kort färjetur tar dig till Sorrento. Håll utkik efter delfinflockar och sälar från båten på väg över. Vid ankomst i Sorrento har du en mängd valmöjligheter. Besök de lokala vingårdarna, prova lokala delikatesser, bada i varma källor eller utforska naturen från hästryggen. En golfrunda är också ett alternativ. Skulle detta låta lite för aktivt, erbjuder halvöns stränder avkoppling med sol och bad. Mornington har något för alla och du har gott om tid att njuta av denna vackra plats.

Körsträcka: ca 100 km 

Dag 11: Mornington Peninsula – Melbourne

Melbourne är bara en kort bilresa bort så du kan tillbringa större delen av dagen på Mornington Peninsula om du skulle vilja det. Annars packar du ihop tidigt och kör till Melbourne för att njuta av dagen där. Det är inte konstigt att Melbourne är en av Australiens mest populära storstäder. Även australiensarna kommer hit för att njuta av stadens kaféer, rika kulturliv och populära sportevenemang. Melbourne erbjuder naturligtvis också bra shopping och spännande muséer, samt massor av storstadsatmosfär.  Vid ankomst till Melbourne lämnar du bilen och checkar in på ditt centralt belägna hotell där du ska bo de kommande tre nätterna.

Dag 12: Se koalor och kängurur

En spännande och ganska ovanlig dagsutflykt väntar idag när du tidigt på morgonen hämtas på ditt hotell. Snart har du lagt staden bakom dig och är istället omgiven av steniga och skogiga landskap, perfekta för bland annat kookaburras, små känguruer och vilda koalor. Koalorna kan vara svåra att få syn på mellan eucalyptusbladen, men du kommer att få hälp av guiden som också är en lokal koalaforskare. Guiden delar även mer än gärna med sig av sin stora kunskap om koalorna och det arbete som görs för att rädda de hotade områdena de lever i. Du får möjlighet att själv hjälpa till att samla in data till forskningen. En del av pengarna för turen går också till Koala Clancy Foundation som arbetar för att säkra koalornas levnadsmiljö. Efter en picknick-lunch spenderas eftermiddagen med att leta efter känguruer och fåglar på de närliggande, öppna gräsmarkerna och i skogarna. Här kan du också fy syn på emuer och papegojor. Din guide är expert på områdets djurliv och det gör det inte bara lättare att hitta djuren, du får också längs vägen lära dig om både djuren och forskarnas spännande arbete ute på fältet.

Dag 13: Melbourne på egen hand

Dagen er fri att upptäcka Melbournes alla sevärdheter. Kanske vill du bara strosa runt i staden eller göra en utflykt. Läs mer här om vad som finns att se och göra i och utanför Melbourne.

Dag 14: Avresa från Melbourne

Njut av den sista morgonen i Melbourne innan det är dags att åka till flygplatsen och påbörja resan hem till Sverige igen. 

Dag 15: Ankomst till Sverige

Efter ett byte av flyg i Singapore landar du i Sverige igen. Med dig hem har du minnen från en resa full av natur - och djurupplevelser blandat med goda viner och storstadspuls.

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
Ord. säsong  fr. 33.000 kr  fr. 27.600 kr
Högsäsong  fr. 33.700 kr  fr. 28.400 kr

 

 

Priset inkluderar:

 • ​Flyg Sverige-Australien t/r
 • Flygskatter
 • "Meet & Greet" på flygplatsen vid ankomst
 • Transfer flygplats - hotell i Adelaide
 • 2 nätter i Adelaide
 • Dagstur till vinområdet Barossa med stop på flera vingårdar inkl. 2-rätters gourmetlunch
 • 9 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkringar och självriskeliminering
 • Detaljerad dag-för-dag vägbeskrivning Adelaide-Melbourne samt karta
 • Färja Cape Jervis till Penneshaw för bil och passagerare t/r
 • 2 nätter på Kangaroo Island  
 • 1 natt i Hahndorf
 • 1 natt i Halls Gap
 • 1 natt i Port Campbell
 • 1 natt i Torquay
 • 1 natt på Mornington Peninsula
 • Färja Queenscliffe till Sorrento för bil och passagerare o/w
 • 4 x frukost
 • Samtliga hotellövernattningar är på bra Bed & Breakfasts, lodger och hotell
 • 3 nätter på hotell i Melbourne
 • Dagstur Koalas & Kangaroos in the wild med expertguide inkl. picknick-lunch och ’Billy Tea’
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Australien. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088.