^

South Australia med bil

Med sin varierande natur, rika djurliv och fantastiska vin- och matkultur bjuder South Australia på en mängd olika upplevelser. På denna rundresa i South Australia med bil har du frihet att utforska allt helt i ditt eget tempo.

15 dagar från 21.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn
Pris per person vid 2 vuxna från 25.900 kr 
 

Priset inkluderar: flyg, bilhyra och övernattningar

Resan börjar i Adelaide, känd för sitt rika kulturliv och sin otvivelaktiga passion för god mat och vin. Helt andra upplevelser väntar i Flinders Ranges, där soldränkt ökenlandskap breder ut sig och eroderade bergskedjor sträcker sig mot horisonten. Här bor du på en äkta fårfarm mitt i den vilda naturen som du kan utforska till fots, på mountainbike eller i en 4WD. Fortsätt genom de världsberömda vinregionerna Barossa Valley och McLaren Vale, där du har gott om tid att smaka på de lokala vinerna innan resan slutar med dramatiska landskap och rikt djurliv på Kangaroo Island.

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige sätts kursen mot Australien, South Australia och Adelaide. 

Dag 2: Ankomst till Adelaide

Efter ett flygbyte i Qatar fortsätter du direkt till Adelaide i South Australia. Här står en hyrbil redo för dig, så det dröjer inte länge innan du kan checka in på ditt centralt belägna hotell. Resten av dagen är fri åt att slappna av efter resan. Du kan också ta en promenad och känna stämningen i denna charmiga stad, som till skillnad från andra större städer i Australien inte grundades av straffångar. Här var det istället frivilliga immigranter, särskilt från Tyskland, som drev Adelaides utveckling framåt. Senare kom fler immigranter från England och övriga Europa till Adelaide. Resultatet är en vacker stad fylld med parker och med tydliga europeiska rötter, vilket återspeglas i de vackra, anglikanska kyrkorna.

Dag 3: Adelaide – Flinders Ranges

Lämna Adelaide på morgonen och åk norrut. Snart försvinner storstadssiluetten och du fortsätter istället genom frodigt landskap och mindre samhällen. Längre norrut blir landskapen torra och det blir längre och längre mellan den mänskliga bebyggelsen. Det är ett tecken på att du närmar dig en av Australiens mest förbisedda naturområden: Flinders Ranges National Park. Denna gamla, eroderade bergskedja sträcker sig från Port Pirie i söder och 800 km norröver och erbjuder öppna vidder, steniga raviner och böljande kullar. Väl framme bor du på Rawnsley Park Station som ligger vackert med utsikt över det torra landskapet. Rawnsley är en äkta fårfarm och vid vissa tider på året är det möjligt att uppleva fårklippning och andra aktiviteter på farmen. Fullända dagen med en god middag på farmens restaurang som är stämningsfullt inredd ett gammalt fårskjul. 

Distans: ca 450 km

Dag 4-5: Flinders Ranges

Dagarna är fria åt att utforska Flinders Ranges, som bjuder på en mängd fina vandringar. Du kan också utforska området med mountainbike eller följa med på en guidad tur med en 4WD genom avlägsna delar av området. Djurlivet är rikt i Flinders Ranges och det finns goda chanser att se känguruer i de öppna landskapen. Parkens obestridda höjdpunkt är Wilpena Pound, en stor platå formad som en amfiteater omgiven av 1.000 meter höga berg. Om du vill uppleva landskapen ovanifrån kan vi arrangera en flygtur över Wilpena Pound. Det är det absolut bästa sättet att få en överblick över det enorma, särpräglade landskapet.

Dag 6: Flinders Ranges – Adelaide

Det är värt att gå upp tidigt för att njuta av soluppgången över Flinders Ranges innan du åker tillbaka till Adelaide. På vägen kan man om man önskar stanna vid Mount Remarkable National Park, där rostiga klippor flankerar gömda dalar och de skogsklädda bergssidorna är hem åt känguruer, emus och stora ödlor. Tillbaka i Adelaide checkar du in på ditt tidigare hotell, varefter kvällen är fri åt att njuta av allt staden har att erbjuda. Adelaides invånare är mycket förtjusta i mat och vin, och staden har en mängd bra restauranger.

Distans: ca 450 km  

Dag 7: Adelaide – Barossa Valley

De kommande dagarna går i vinets tecken när du lämnar Adelaide och sätter kurs mot Barossa Valley. Idag håller ett stort antal av Australiens mest kända vinproducenter till i Barossa, där både fruktiga, vita viner och kraftiga, solmogna rödviner trollas fram av de duktiga vinmakarna. Efter incheckningen är resten av dagen fri åt att njuta av detta vackra område. Förutom vin finns här också mysiga, små byar, vacker natur och bra restauranger.

Distans: ca 80 km 

Dag 8: Barossa Valley

Hela dagen är fri åt att njuta av detta vackra område. Det kan starkt rekommenderas att titta förbi några av de berömda vingårdarna för att smaka på deras senaste skörd. Shiraz är den mest kända druvan i Barossa. Men man gör också utmärkt vitvin på chardonnay och riesling i både Barossa och närliggande Clare Valley. Det finns naturligtvis även andra druvsorter och olika blandningar tillgängliga och ett besök på vingårdar som Peter Lehmann, Henschke eller Wolf Blass ger en bra introduktion till områdets viner. Du kan också besöka gallerier eller den lokala matmarknaden som är fylld med lokala råvaror. Kanske följt av en lång, avslappnad lunch på en av Barossas många fantastiska gourmetrestauranger - naturligtvis med tillhörande vin.

Dag 9: Barossa – McLaren Vale

Resan går återigen söderut mot McLaren Vale söder om Adelaide. På väg genom Adelaide Hills kan du välja att stanna i den lilla staden Hahndorf, Australiens äldsta och bäst bevarade tyska by. De gamla gatorna, de historiska byggnaderna och de små butikerna berättar historien om de många tyska immigranterna som koloniserade denna del av Australien. En sak som de tyska immigranterna hade med sig var vinodling, och ett antal platser i södra Australien visade sig vara perfekt för detta ändamål. Däribland McLaren Vale, som idag är en av statens bästa vinområden. På vägen till McLaren Vale kan du också stanna i Strathalbyn, en trevlig liten stad med gallerier, antikaffärer, kaféer och några historiska byggnader.

Distans: ca 120 km 

Dag 10: McLaren Vale

Du har hela dagen åt att njuta av McLaren Vale, där vingårdarna ligger vackert utspridda i det frodiga, kuperade landskapet. Området är särskilt känt för sina viner på shiraz, cabernet sauvignon, grenache, merlot och chardonnay. Men nyskapande vingårdar som d'Arenberg försöker sig också på en mängd andra druvor och blandningar. Det finns gott om möjligheter att smaka på läckerheter när du besöker områdets vingårdar. Under perioden maj till oktober kan du också välja att krydda vinupplevelserna med ett besök i den närbelägna kuststaden Victor Harbour, en av de bästa platserna i Australien för att se valar alldeles nära kusten.

Dag 11: McLaren Vale – Kangaroo Island

Flera stora naturupplevelser väntar dig idag när du tar bilfärjan från Cape Jervis till Kangaroo Island. Med bilen till ditt förfogande och hela två nätter på ön, har du alla möjligheter att utforska denna underbara plats i din egen takt. Kangaroo Island har varit isolerat från fastlandet under lång tid, vilket har resulterat i en orörd natur med ett ovanligt djurliv. Besök till exempel Seal Bay Conservation Park där de sällsynta australiska sjölejonen håller till. Eller utforska området omkring klippformationen Admiral Arch, där du kan se nyzeeländska pälssälar som leker i havet eller lapar sol på klipporna. Flera fantastiska stenformationer väntar på Remarkable Rocks, där naturen har format klipporna till surrealistiska skulpturer. Natten spenderas på Kangaroo Island.

Distans: ca 80 km McLaren Vale - Kangaroo Island plus körning på ön 

Dag 12: Kangaroo Island

Hur du väljer att spendera dagen är helt upp till dig. Titta efter koalor, känguruer och en mängd andra djur i Hanson Bay Wildlife Sanctuary, njut av stranden vid Pennington Bay eller Vivonne Bay och bestig sanddynerna i Little Saraha. Det finns tillräckligt med naturupplevelser på Kangaroo Island för ännu en dag, men ön har också ett antal spännande konstgjorda sevärdheter. Till exempel på Emu Ridge Eucalyptus Distillery kan du se hur man utvinner eukalyptussaft som kan användas till en mängd olika saker. Eller hör om de mycket speciella bina på ön och smaka på deras honung på Cliffords Honey Farm.

Dag 13: Kangaroo Island – Adelaide

Njut av den sista morgonen på Kangaroo Island innan resan går tillbaka till fastlandet och Adelaide. Du har bilen tills imorgon så du har gott om tid för några stopp på vägen om du önskar göra det. Tillbaka i Adelaide bor du på ditt centralt belägna hotell igen. Överväg att avrunda dagen med en god middag på en av Adelaides många utmärkta restauranger. Har du tid för mer sightseeing i Adelaide, kan du eventuellt gå ner en sväng på gågatan Rundle Mall eller hoppa på spårvagnen till strandförorten Glenelg, som erbjuder mysiga kaféer, strandliv och möjlighet att simma med delfiner.

Dag 14: Hemresa

Njut av den sista morgonen i Adelaide. När det är dags kör du mot flygplatsen. Här lämnas bilen och hemresan tar sin början. 

Dag 15: Ankomst till Sverige

Efter byte av flyg i Qatar fortsätter du mot Sverige och resan är slut för den här gången.

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna Vid 2 vuxna och 2 barn
 Lågsäsong  fr. 25.900 kr  fr. 21.900 kr
 Högsäsong  fr. 28.900 kr  fr. 24.200 kr

 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige-Adelaide t/r
 • 3 nätter på centralt beläget turistklasshotell i Adelaide
 • 12 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkring, karta och vägbeskrivning
 • 3 nättter på Rawnsley Park Station i Holiday Unit
 • 2 nätter på Lyndoch Hill i Barossa Valley inkl. frukost
 • 2 nätter i på McLaren Vale Motel, McLaren Vale
 • 1 natt på Aurora Ozone Hotel, Kangaroo Island
 • 1 natt på Kangaroo Island Wilderness Retreat, Kangaroo Island
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Visum
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

Säsonger
Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Australien. Därtill kommer även avresor under högtider.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
De vägledande priserna är baserade på barn i åldern 2-11 år som övernattar i existerande sängar tillsammans med vuxen.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.* Du kan välja att resa i Premium Economy ena vägen och i economy andra vägen eller Premium Economy bägge vägar, summan är då det dubbla. Tala med din säljare.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se