^
 • Top End Safari med 4WD

  Från 5.760 kr

Top End Safari med 4WD

Upplev fantastiska vattenfall, klippmålningar från urminnes tider och det riktiga djurlivet i nationalparkerna Kakadu och Litchfield på denna guidade tredagars tur från Darwin.

Ni reser i en mindre grupp (max 17 personer) i en specialbyggd fyrhjulsdriven buss och övernattar i fina tält till ljudet av Australiens vilda natur. I tältlägren är det enkla toalett- och duschförhållande, men ni ska likväl vara förberedda på att denna utflykt kräver lite äventyrsanda.

Alla måltider är inkluderade och under hela turen blir ni ledsagade av en duktig engelsktalande guide. Turen vänder sig till den aktive resenären. Komforten är enklare och ni är delaktiga i allt som sker på turen.

Under denna tre dagars utflykt kommer ni mycket långt ut i den australienska naturen, vilket är en upplevelse ni sent kommer att glömma.

Observera:
Under regnperiod (december-juni) är det inte möjligt/begränsad framkomlighet att komma fram till Wangi Falls i Litchfield, Twin falls och Jim Jim i Kakadu. Vid tillfällen då det inte går att komma fram till fallen, blir de ersatta av andra spännande upplevelser. Läs mer om turens spännande inslag i dag till dag programmet nedan.

Kombinera denna tur til Kakadu och Litchfield med 3-dagarsturen Outback Camping Goanna Dreaming och få 500 kr i rabatt per person. Läs mer om turen i Ayers Rock här! 

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

Beställ offert

Program

Dag 1

Darwin – Kakadu

Ni blir upphämtade på ert hotell tidigt på morgonen och vi beger oss mot Litchfield National Park. Litchfield är inte lika känd som Kakadu, men minst lika vackert! Många av vattenfallen här är mer lättillgängliga och minst lika vackra som i Kakadu. Här är fritt från krokodiler - så kom ihåg att packa ner badkläder! 

Efter lunch beger vi oss mot Kakadu och här finns världens största population av saltvattenkrokodiler. På kvällen finns tid till att koppla av en stund innan vi äter vår middag runt lägerelden. I området finns ett rikt fågelliv och många vallabies.

Dag 2

Kakadu National Park

Kakadu National Park är en av de få parker som är med i UNESCOs världsarvslista för både kultur och natur. Här finns ett rikt djurliv och har ni tur kan ni se både dingo, kakadua och känguru. I området behövs verkligen en 4-hjulsdriven bil, vissa områden kan vara svåra att ta sig fram igenom. Dagen börjar med en båttur på Yellow Waters och här finns det gott om saltvattenkrokodiler!

Tillbaka på land åker ni vidare till Nourlangie Rock, som är känd för sina klippmålningar. Här finns klippmålningar som är upp till 20.000 år gamla.. En av de mest kända klippmålningarna är på Ubirr Rock och det är hit ni åker efter Nourlangie Rock. Från Ubirr Rock har ni en fantastisk utsikt över Arnhem Land!

Dag 3

Kakadu National Park – Darwin

Första stoppet blir Twin Falls. För att komma ända fram till fallen, måste ni gå sista biten. Efter Twin Falls åker ni vidare till Jim Jim Falls och även här går ni sista biten fram till fallen. Både Jim Jim och Twin Falls är fantastiska områden och är verkligen värt den lilla promenaden! Vattenmängden i fallen är beroende på vilken tid på året som ni besöker fallen.

Pris per person

3 dagar från 5.760 kr

Priset inkluderar:

 • Sightseeingtur med program enligt ovan
 • 2 nätter i permanenta tältläger med toalett och dusch
 • Helpension (2 x middag, 3 x lunch, 2 x frukost)
 • Lån av sovsäck, kudde och handduk
 • Duktig engelsktalande guide
 • Transport i specialbyggd 4WD med plats för max 17 passagerare
 • Pick up/drop off i Darwin
 • Nationalparksavgift (fr. 1 april 2019)